עקרונית אני לא אוהבת את טעם השום כשהוא מודגש מידי. אני אוהבת שהוא נוכח בעדינות וככה זה בלחמניות המטריפות האלה שיש להן מרקם מושלם
ואני בכלל לא אוהבת שום, בכל אופן לא במגע ישיר. אין לי בעייה ואני אפילו מאוד אוהבת תבשילים עם שום אבל לאכול אותו ככה, שממש טועמים אותו….זה לא!
אבל נוביק שלי מאודדדד אוהב לחם שום אז בשבילו החלטתי להכין לחמניות שיצאו מטריפות! אווריריות ממש כמו עננים וכמו שאני טועמת כל דבר שאני מכינה לבלוג, כך טעמתי גם את אלה….והפתעה! טעימות בטירוף, רכות רכות והשום מורגש ממש בעדינות….
מזל שנוביק אוהב, אחרת לעולם לא הייתי מכינה ולא הייתי טועמת והייתי ממשיכה לחשוב שלחמניות שום זה NO NO! מכמות של חצי קילו קמח יצאו המון לחמניות קטנטנות (לא מידי). אני הכנתי את הלחמניות בתוך שני רינגים – אחד עגול ואחד מרובע. אפשר כמובן להכין בכל תבנית אחרת שיש בבית. מעל הלחמניות מרחתי שמן זית איכותי ועירית שום שקטפתי מהגינה
לחמניות שום ענניות מטריפות
חומרים לכמות של 18 לחמניות
- 1/2 קילו קמח רגיל (רצוי קמח לחם)
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפיות סוכר
- 1 ורבע כוסות מים פושרים
- 1 כפית מלח
- 50 גרם חמאה רכה
לציפוי
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס עירית שום קצוצה דק (אני גוזרת עם מספריים)
אופן הכנה
- בקערת המיקסר לשים קמח ושמרים ולערבב יחד.
- להוסיף שמן, סוכר וכוס מים ולהתחיל ללוש על מהירות נמוכה.
- להוסיף עוד 1/4 כוס מים על פי הצורך. ללוש 5 דקות.
- להוסיף מלח וחמאה רכה וללוש עוד 5 דקות עד שהבצק מתגבש ונעשה רך וגמיש אבל לא דביק.
- למרוח את הבצק בשמן זית ולהתפיח בקערת המיקסר 1/2 שעה וללוש שוב 2 דקות.
- לכסות את הבצק בניילון נצמד או מגבת מטבח ולהתפיח כ- 40 דקות – שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לחלק את הבצק ל – 18 כדורים במשקל של 50 גרם ולהניח למנוחה של 10 דקות.
- לעצב כל כדור ללחמניה חלקה ולהניח בתבנית אפייה משומנת קלות עם מרווחים של 4 ס"מ.
- להתפיח עד להכפלת הנפח.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 10 דקות. להוציא מהתנור ולמרוח בנדיבות מתערובת הציפוי.
- להכניס חזרה לתנור ולאפות עוד כ- 20 דקות עד להזהבה של הלחמניות.
- להוציא מהתנור ולמרוח שכבה נוספת של הציפוי.
שלום וברכה!
תודה על מתכונים מגרים!
אני נורא רוצה לנסות להכין את הלחמניות האלה עוד היום. כמה כוסות זה חצי קילו קמח?
תודה ושבת שלום!
הי. 3.5 כוסות
נראה טוב. תודה על הרעיון. אנסה. 🙂
נראה טוב. תודה על הרעיון. אנסה. 🙂
אצלי מאדדדדדדדדדד אוהבים לחמניות כאלה!! אני מכינה גם בתור monkey-bread
הן בדרך כלל ממש נחטפות ולא נשאר פירור
תודההה יפצ׳וק…מחכה לתמונות שלך
תודההה יפצ׳וק…מחכה לתמונות שלך
תודההה יפצ׳וק…מחכה לתמונות שלך
נראות מעולה!!ינוסה בקרוב 🙂