לחמניות הכי אווריריות וטעימות שתכינו (באחריות מלאה). מעצבים לצורת פרח בקלי קלות ומקבלים לחמניות מרשימות וטעימות במיוחד
לפעמים בחמישי אני מחליטה שהשבוע אני לא מכינה חלות. אני יוצאת בבית בהצהרות: "מחר אתה הולך למאפייה לקנות חלות". הבעלול, שאוהב לזרום איתי בכל שגעת, אומר: "אין בעייה, עדיף, ככה לא תעבדי קשה ויהיה לך זמן לנוח". בסדרררררר
ואז, אני מתעוררת בשישי בבוקר, שוכחת את כל ההצהרות מאתמול, הולכת למטבח, מתבאסת שלא הכנתי בצק מקדים לחלות, מתלבטת עוד קצת, הולכת להכין בצק רגיל לחלות והבעלול שקם בבוקר ברוב טקסיות, התארגן כי היה בטוח שהוא צריך ללכת למאפייה לקנות חלות, לא מופתע בכלל כי הוא מכיר אותי ואפילו מבסוט כי הוא מת על לחם ביתי. אז הלכתי על לחמניות הכי אווריריות שתכינו (באחריות מלאה) בדוגמת פרח שקל קל להכין.
תראו כמה זה קל ליצור צורת פרח
לחמניות של בית בצורת פרח
מצרכים ל – 20 לחמניות
- 1 ק”ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 4 כפות גדושות סוכר
- 4 כפות שמן
- 1 כף גדושה מלח
- בערך 2-2.5 כוסות מים פושרים (400-450 מ”ל)
אופן ההכנה
- שמים במיקסר קמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
- מוסיפים ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש את הבצק על מהירות איטית.
- תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. לא להוסיף את כל המים בבת אחת כיוון שכל סוג קמח סופח כמות מים אחרת.
- מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש אבל לא דביק.
- משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים שעה וחצי.
- משמנים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל- 20 כדורים, מעצבים לכדור חלק ומניחים למנוחה של 10 דקות.
- יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה ומעצבים לפרח (תיעזרו בתמונות) או לכל צורה אחרת שאוהבים.
- מתפיחים 40-60 דקות (תלוי במזג האוויר).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים 20-30 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב יפה.
- מוציאים מהתנור ומעבירים לקירור על רשת, מכסים את הלחמניות עם מגבת מטבח (בלי ריח של מרכך) עד שהן מתקררות (אם מתאפקים לא לאכול אותן ישר מהתנור).
- בשלב הזה ניתן להקפיא אותן. אני לא אוהבת להקפיא ליותר משבוע.
היי, האם ניתן להכין את הבצק ולהניח ללילה במקרר?
כן אין בעייה
היי, קודם כל אני אגיד שעוקבת אחרי המתכונים שלך וכל פעם מרוצה מחדש!!
האם אפשר להכין את הלחמניות מקמח מלא? או חצי כוסמין לבן חצי מלא?
תודה מראש!!
היי מרב,
קמח מלא ייצא דחוס מאוד אולי תעשי חצי חצי אבל לא ניסיתי
היי
אפשר להוסיף לבצק קצת דבש? כדי להמתיק את הלחמניות טיפה?
וגם, את משתמש בקמח לבן רגיל?
היי פז,
יש לך את המתכון הזה שהוא מעולה
https://www.yehudit-aviv.co.il/חלות-מעוצבות/לחמניות-מתוקות-רכות-ומושלמות/
היי
לא כל כך מצליח לי עם שמרים יבשים משום מה, יכול להיות שאני לא עובדת איתם נכון???? האם אפשר לשים שמרית במקום??
תודה רבה. . .
היי עדי, אפשר שמרית אבל מה לא מסתדר עם היבשים? זה הכי זמין ונוח
היי יהודית
באיזה קמח את משתמשת?
תודה
היי שמחה. של סוגת. רב תכליתי