מופלטה בחמאה ודבש – המסורת המרוקאית היא להכין מופלטות במימונה אבל אצלי בבית כל מוצאי שבת הייתה מעין מימונה כי הילדים אהבו מאוד מופלטה

אצלנו, כשהילדים היו קטנים כל שבוע היה מימונה. הייתי מכינה מופלטה ומיני מיוחדים כמו ספינג`, פנקייקים, קרפ צרפתי ועוד מלא דברים טובים. הייתה לנו מעין מסורת, כל מוצאי שבת הייתי מכינה משהו טעים. כאילו לא אכלנו מספיק כל השבת 🙂 עכשיו כשהילדים גדולים, זה לא קורה כל שבוע אבל כשזה קורה, זה עם כל החברים שלהם שמחכים בכיליון עיניים לחגיגות האלה.

עד לפני עידן הפייסבוק הייתי בטוחה שיש מתכון אחד למופלטה והוא זה שאמא שלי הייתה מכינה לנו ומאודדדד אהבנו. אבל לא! מסתבר שיש כמה וכמה גרסאות ואפילו ויכוחים על אם צריך לשים שמרים או לא…..הגרסה שלי שאני לא מחליפה לעולם היא גרסה בלי שמרים, פשוטה ומנצחת ונשארת טרייה גם למחרת.

הבצק של המופלטה מורכב מקמח, מלח ומים. הסוד הוא במרקם נכון של הבצק שיקל עלינו את פתיחת המופלטות וישאיר אותן שלמות ויפות. הבצק צריך להיות מאוד גמיש אבל לא דביק. את הבצק מניחים למנוחה של שעה בתוך הרבה שמן, נותנים לגלוטן להתפתח כמו שצריך ורק אז מחלקים לעיגולים שגם הם ינוחו לפחות חצי שעה לפני שפותחים אותם. אפשר להכין את הבצק במיקסר כדי שיהיה קל יותר ואפשר ידנית, מה שחשוב זה ללוש 10 דקות ברציפות.

מופלטה בחמאה ודבש
כמה דברים לפני שמתחילים
- אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה או ידנית. בשני המקרים צריך ללוש את הבצק 10 דקות.
- הבצק לא אמור להיות דביק אלא רך וגמיש. רק כך יהיה אפשר לפתוח אותו לעלה דק ושקוף מבלי שייקרע.
- חשוב לתת לבצק זמן מנוחה על מנת שיהיה קל לפתוח אותו לעלה דק.
מצרכים לכמות של 25-30 יחידות גדולות
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפיות גדושות מלח
- ½2- 3 כוסות מים מהברז
- חצי כוס שמן
לטיגון המופלטה: כ- 1 כוס שמן
להגשה:
- חמאה מלוחה ודבש או ריבת תות או סילאן. אצלנו הולך דבש.
אופן הכנה:
- מערבבים יחד קמח ומלח. מתחילים להוסיף מים בהדרגה ותוך כדי לישה. לשים כמה דקות טובות עד שהבצק רך וגמיש אבל לא דביק.
- מוזגים על הבצק חצי כוס שמן ועם הידיים משמנים את כל החלק החיצוני של הבצק (לא מחדירים את השמן לבצק עצמו).
- עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו למנוחה של כשעה.
- קורצים כ- 25-30 כדורים ומניחים אותם על משטח משומן או קופסה ששמנו בה מעט שמן במרווחים (אפשר להשתמש בשמן ששמנו בקערה על הבצק).
- מכסים את כדורי הבצק ומשהים למנוחה של עוד חצי שעה.
- טיגון המופלטה: מניחים ליד אזור העבודה שלנו צלוחית עם שמן. משמנים היטב את השייש ואת הידיים ופותחים את הבצק לעלה דק דק ושקוף. מטגנים את המופלטה הראשונה על מחבת גדולה וכשהיא מזהיבה הופכים אותה. את המופלטה הבאה מניחים על הראשונה שהפכנו וכך ממשיכים ועורמים אחת על השנייה עד שיש כמות די גדולה של מופלטות, מוציאים לצלחת הגשה ומתחילים שוב מהתחלה עוד כמות של מופלטות עד שמסיימים את כל כדורי הבצק.