מופלטה בחמאה ודבש – המסורת המרוקאית היא להכין מופלטות במימונה אבל אצלי בבית כל מוצאי שבת הייתה מעין מימונה כי הילדים אהבו מאוד מופלטה
אצלנו, כשהילדים היו קטנים כל שבוע היה מימונה. הייתי מכינה מופלטה ומיני מיוחדים כמו ספינג`, פנקייקים, קרפ צרפתי ועוד מלא דברים טובים. הייתה לנו מעין מסורת, כל מוצאי שבת הייתי מכינה משהו טעים. כאילו לא אכלנו מספיק כל השבת 🙂 עכשיו כשהילדים גדולים, זה לא קורה כל שבוע אבל כשזה קורה, זה עם כל החברים שלהם שמחכים בכיליון עיניים לחגיגות האלה.
עד לפני עידן הפייסבוק הייתי בטוחה שיש מתכון אחד למופלטה והוא זה שאמא שלי הייתה מכינה לנו ומאודדדד אהבנו. אבל לא! מסתבר שיש כמה וכמה גרסאות ואפילו ויכוחים על אם צריך לשים שמרים או לא. הגרסה שלי שאני לא מחליפה לעולם היא גרסה בלי שמרים, פשוטה ומנצחת ונשארת טרייה גם למחרת.
הבצק של המופלטה מורכב מקמח, מלח ומים. הסוד הוא במרקם נכון של הבצק שיקל עלינו את פתיחת המופלטות וישאיר אותן שלמות ויפות. הבצק צריך להיות מאוד גמיש אבל לא דביק. את הבצק מניחים למנוחה של שעה בתוך הרבה שמן, נותנים לגלוטן להתפתח כמו שצריך ורק אז מחלקים לעיגולים שגם הם ינוחו לפחות חצי שעה לפני שפותחים אותם. אפשר להכין את הבצק במיקסר כדי שיהיה קל יותר ואפשר ידנית, מה שחשוב זה ללוש 10 דקות ברציפות.
מופלטה בחמאה ודבש
היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה או ידנית, בשני המקרים צריך ללוש את הבצק 10 דקות.
- הבצק לא אמור להיות דביק אלא רך וגמיש, רק כך יהיה אפשר לפתוח אותו לעלה דק ושקוף מבלי שייקרע.
- חשוב לתת לבצק זמן מנוחה על מנת שיהיה קל לפתוח אותו לעלה דק.
- הערה חשובה: במימונה, כשאין הרבה זמן להמתין למנוחת הבצק, אני מכינה את הבצק, נותנת לו לנוח 10-15 דקות, מחלקת לכדורים ונותנת להם מנוחה של עוד 20-30 דקות ומכינה. כל מה שצריך זה שהבצק יפתח מספיק טוב את הגלוטן וייפתח מבלי שייקרע.
מצרכים לכמות של 25-30 יחידות גדולות
- 1 ק"ג קמח מנופה (רצוי קמח פיצה)
- 1.5 כפות מלח (30 גרם)
- 600 גרם/מ"ל מים מהברז (2.5 כוסות)
- חצי כוס שמן (100 גרם)
לטיגון המופלטה: כ- 1 כוס שמן
להגשה
- חמאה מלוחה ודבש או ריבת תות או סילאן. אצלנו הולך דבש.
אופן הכנה
מערבבים יחד קמח ומלח, מתחילים להוסיף מים בהדרגה ותוך כדי לישה. לשים 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש אבל לא דביק. מעבירים את הבצק לקערה ומוזגים עליו חצי כוס שמן. לא מחדירים את השמן לבצק עצמו אלא רק בחלק החיצוני. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומשהים אותו למנוחה של כשעה. אחרי שעה – קורצים כ- 25-30 כדורים ומניחים אותם על משטח משומן או קופסה ששמנו בה מעט שמן במרווחים (אפשר להשתמש בשמן ששמנו בקערה על הבצק). מכסים את כדורי הבצק ומשהים למנוחה של מינימום חצי שעה ורצוי יותר.
טיגון המופלטה: מניחים ליד אזור העבודה שלנו צלוחית עם שמן. משמנים היטב את השייש ואת הידיים ופותחים את הבצק לעלה דק דק ושקוף. מטגנים את המופלטה הראשונה על מחבת גדולה וכשהיא מזהיבה הופכים אותה. את המופלטה הבאה מניחים על הראשונה שהפכנו וכך ממשיכים ועורמים אחת על השנייה עד שיש כמות די גדולה של מופלטות, מוציאים לצלחת הגשה ומתחילים שוב מהתחלה עוד כמות של מופלטות עד שמסיימים את כל כדורי הבצק.
אין סוכר במתכון, זו להערכתי הסיבה שהבצק התייבש ויצא קריספי (זו שכתבה לעיל). צריך 2 כפות סוכר על קילו קמח למופלטה שיש בה שמרים ואז הבצק מתגמש.
לא להטעות! זאת ממש לא הסיבה. הסיבה שזה אולי מתייבש זה טיגון על להבה נמוכה מידי. מטגנים על להבה גבוהה מאוד ומהר
מתכון מדהים!
אפשר קישור לקבוצת הוואטסאפ?
תודה רבה
זה הלינק: https://chat.whatsapp.com/I6qWr4CKFyuERgRDACOec2
המופלטה מדהימה !!
כמה מראש ניתן להכין את הבצק ? האם אפשר לילה לפני ושישב בלילה במקרר ? כיחידה אחת או כבר מחולק לכדורים?
תודה רבה
אפשר לילה מראש, להכין כדורים ולשמור במקרר. לפני שעובדים עם הכדורים להוציא מהמקרר לטמפרטורת החדר
רציתי קוד קופון למחבת לא נותן לי
היי הילה,
הקופון לא קבוע. אני מפרסמת באינסטגרם ובקבוצת הוואטס אפ שלי כשיש הנחה. זה קורה לרוב 4 פעמים בחודש וכל פעם ל-48 שעות.
אם תרצי תוכלי להצטרף פה לקבוצת הוואטס אפ: https://chat.whatsapp.com/FFvfE8szrQQ7TF05ZFpYRl
שלום
תודה על המתכון הטעים
חלק מהמופלטות יצאו לי יבשות/קריספיות
איך ניתן להימנע מזה?
להבה גבוהה. הטיגון צריך להיות מהיר
היי אפשר להגיש מופלטה רק עם דבש????ככה עושים בחינה.מזל טוב
את יכולה להגיש עם מה שתרצי ועם מה שאת אוהבת
יש אפשרות להקפיא את הבצק על על מנת לזרז תהליכים?
היי טלי,
אף פעם לא הקפאתי
הי קודם רציתי לציין שאני מאוד נהנית מהאתר והמתכונים המעולים!
חשבתי להגיש מופלטה בחינה
אבל צריכה להיות פרווה, יש טעם בזה? זה יוגש להבנתי עם מחמאה ודבש
היי הילה,
מופלטה מגישים עם חמאה. מחמאה זה ממש לא טעים ולא מתאים