אם הייתם אומרים לי לפני שבוע לאפות סופגניות הייתי מסרבת בנחרצות!! אצלי רק מטוגנות, אמיתיות!! פעם בשנה מותר לאכול קלוריות מיותרות…אחר כך נתמודד עם התוצאות . ואז הגיע המייל של לידרס עם הצעה שנראתה מפתה במיוחד…מארז עם המון גודיז בתוכו – כל מיני קרמים בטעמים, מזרק לריבה או שוקולד, תבנית אפייה של ארקוסטיל והכי חשוב "שמרית" עם משפר אפייה שלדעתי הוא זה שאחראי על המרקם הענני הכל כך מיוחד שיצא ל……..מממממממ כן מרשה לעצמי לקרוא להן "סופגניות אפויות".
אז אפיתי סופגניות……וכל מי שנקרא בדרכי היה חייב לעבור את מבחן הטעימה ולומר האם זה מזכיר לו את טעם הסופגנייה. אני חייבת לציין שכל מי שטעם (14 אנשים ליתר דיוק) אמרו שזה לגמרי מזכיר את הסופגנייה המטוגנת (הביתית כמובן). אני מדגישה במיוחד את משפר האפייה של שמרית כי לא ניסיתי אותן בלי משפר אפייה ולא ניסיתי עם משפר אפייה של חברה אחרת…אז אם רוצים את התוצאה שיצאה לי תשתמשו במשפר אפייה של שמרית….לפחות פעם ראשונה כדי שתקבלו את המרקם המושלם שאני קיבלתי. אני מילאתי אותן בקרם שקדים, שוקולד וקרם שוקולד וחלבה שהכנתי בבית….וכמובן ריקות כדי לשים ריבת תות טעימה כמו בסופגנייה אמיתית.
מצרכים לכ- 22 סופגניות – המידות בכוסות מידה אוניברסליות
- 1/2 ק"ג קמח רגיל
- 1/2 שקית שמרית
- 1/2 שקית משפר אפייה (לא לוותר עליו כי לדעתי הוא גורם ההצלחה)
- 1/4 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס חלב פושר
- כף תמצית וניל איכותית
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה רכה מאוד
אופן הכנה
- לשים בקערת המיקסר קמח, שמרית, משפר אפייה, סוכר, סוכר וניל, אינסטנט פודינג, ביצים, חלב, תמצית וניל וללוש 2 דקות. להוסיף מלח וללוש עוד 3 דקות. להוסיף חמאה כף אחרי כף וללוש עוד 5 דקות עד שהבצק מתאחד. הבצק צריך להיות די דביק אבל גמיש. להעביר לקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח במקום חמים שעה.
- בידיים משומנות, לחלק את הבצק לכ- 22 כדורים במשקל של 50 גרם (לא חייב לשקול, אני פשוט אוהבת דיוק). לעצב כדור כמה שיותר חלק ולהניח בתבנית אפייה רגילה עם מרווחים של 5 ס"מ או בתבנית מאפינס.
- להתפחה 2 אופציות: אם רוצים לאפות באותו יום מתפיחים את הכדורים עוד שעה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ- 20-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים. אם מעוניינים להכין את הבצק בלילה ולאפות למחרת אז מכינים את הכדורים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לילה למקרר. למחרת להפעיל את התנור ולהכניס מייד את הסופגניות (לא לחכות שהתנור יתחמם אלא להכניס ישר כשמפעילים אותו).
- להוציא מהתנור, לפזר אבקת סוכר, אפשר לזלף שוקולד או כל ממרח שאוהבים.
- הסופגניות הכי טעימות כשהן יוצאות חמות מהתנור (בדיוק כמו סופגנייה מטוגנת) אבל הכנתי בבוקר ואכלתי שוב בערב וזה עדיין היה מאוד טעים.
אופציות למילוי: אפשר למלא בשוקולד נוטלה, ממרח חלבה – שוקולד, ממרח לוטוס, ריבת חלב ועוד…
קרם שקדים
- 50 גרם שקדים מולבנים טחונים
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית קורנפלור
- 50 גרם חמאה רכה מאוד
- 1 חלמון ביצה
- 1 כף רום (אמיתי לא תמצית) או ברנדי
- 100 גרם שוקולד לבן מומס ברבע כוס שמנת מתוקה.
אופן הכנת המלית
לעבד את כל החומרים יחד במעבד מזון לקרם חלק. לשים במקרר שעתיים לפחות.
שלום,
איפה את אופה אותן בתנור? באמצע או במפלס התחתון?
היי שני,
באמצע
נהדר. העיקר שיצאו טעימות. אשמח לראות תמונות. המייל שלי:
yehudit6768@gmail.com
נהדר. העיקר שיצאו טעימות. אשמח לראות תמונות. המייל שלי:
yehudit6768@gmail.com
הסופגניות יצאו רכות וטעימות אך לא ממש סופגניות אז הפכתי אותן למין סברינות ממולאות קרם פטיסייר ומצופות שוקולד. אני לא יודעת איך להלעלות כאן תמונות אבל אשמח לשלוח לך למייל אם תתני לי כדי שתראי איך יצאו 🙂 על זה נאמר – קיבלתי לימונים אז עשיתי לימונדה חחחחחחח
בשמחה יקירה. חג שמחח
תודה רבה על העצה – אין עלייך!
את יכולה לנסות לשים אינסטנט פודינג אבל באמת את המרקם המיוחד מקבלים מהמשפר אפייה. בלעדיו מתקבלת מעין עוגת שמרים טעימה. או….פשוט לטגן את האמיתיות ואז אפשר עם כל סוג של שמרים
אין בארה"ב משפר אפיה ויש רק שמרים יבשים. מה את ממליצה לעשות?