סופגניות מרוקאיות מטוגנות שמכינים כל השנה ולא רק בחנוכה. בכל הזדמנות חגיגית ואירועים משמחים מכינים את הספינג. נהוג להכין גם לחתן וכלה בבוקר שלמחרת החתונה.

אם תשאלו אותי מה אני מעדיפה לאכול בחנוכה- ספינג' או סופגניות, אני לא אדע לתת תשובה חד משמעית ואני אחת שממש יודעת לתת תשובות חד משמעיות. במקרה הזה ובעוד כמה מקרים שכולם איכשהו קשורים לעולם הקולינריה, אני לא חד משמעית.

אני אוהבת גם וגם ולאורך כל שמונת ימי החג אני מכינה כל יום סוג אחר של מטוגנים. את הספינג' אני מכינה גם במהלך השנה, לפעמים במוצאי שבת כי לא אכלנו מספיק כל השבת אז צריך עוד קצת להשמין או כשיש דרישה מהגברברים שלי שאוהבים את זה מאוד.

את המתכון הזה לספינג` אני מכינה המון המון שנים והוא מגיע עם סוד קטן (לא באמת סוד אבל בשבילי בזמנו זו הייתה תגלית) שנותן תוצאה מדהימה וגם משאיר את הסופגניות רכות רכות גם למחרת.

את הסוד למדתי מלא אחרת מאשר חמותי שממש ממש במקרה לפני כמה וכמה שנים יצא לי לראות אותה מכינה ספינג' ומחדירה ביצים לבצק. אמא שלי מכינה בלי ביצים ובשבילי אז זו הייתה תגלית ענקית. מאז, גם אצלי בבצק יש ביצים וזה למעשה סוג של שומן שנותן לספינג' מרקם מדהים שמשאיר אותן רכות וטעימות גם למחרת.

את הבצק של הספינג' לא מכינים בשום אופן במיקסר!! הבצק צריך להיות דביק ומקציפים אותו עם הידיים. במקרה הזה המיקסר ייתן תוצאה דחוסה והרבה פחות מוצלחת. מה שכן, חשוב מאוד ללוש את הבצק כמה פעמים, כך מקבלים סופגניות אווריריות ומלאות בבועות.

ספינג' – סופגניות מרוקאיות
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- סוג ואיכות הקמח מאוד חשובים בכל הכנה של בצק אבל בבצקים מטוגנים זה הרבה יותר משמעותי.
- את הבצק של הספינג' מכינים רק עם הידיים!! במקרה הזה המיקסר ייתן תוצאה לא טובה בכלל, הספינג' ייצאו דחוסים ופחות טעימים.
- אני מחדירה לבצק ביצים. זה נותן מרקם אוורירי, קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים והכי חשוב הם טעימים גם למחרת (כן!!!).
מצרכים לכמות של כ- 40 יחידות
- 1 ק"ג קמח מנופה (מומלץ קמח פיצה)
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 1/4 כוס סוכר (60 גרם)
- 2 כפות קוניאק/ארק (30 מ"ל)
- 1.5 כפות מלח (30 גרם)
- 800 גרם מים פושרים
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר מוקצפות קלות עם מזלג.
- לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, סוכר וקוניאק או ארק, מים פושרים ומתחילים לערבב ידנית. מוסיפים מלח ולשים היטב 5 דקות, ממש מקציפים עם הידיים. מכסים את הקערה ומתפיחים חצי שעה. אחרי חצי שעה – מורידים את הנפח ולשים את הבצק עוד 2 דקות. מתפיחים שוב חצי שעה. בעזרת מזלג מקשקשים יחד את שתי הביצים ומחדירים אותן לבצק תוך כדי הקפצה עם הידיים עד שהן נטמעות בבצק. מתפיחים עוד שעה.
מחממים שמן עמוק בסיר טיגון על לחום של 170 מעלות. שמים ליד משטח העבודה קערה עם מים וכל הזמן עובדים עם ידיים רטובות. לוקחים חתיכת בצק ויוצרים בה חור כמו בייגל. מטגנים כדקה וחצי – שתי דקות מכל צד עד להזהבה יפה.
להגשה: טובלים את הספינג' בסוכר משני הצדדים ומסדרים ערימה על גבי צלחת יפה.
הגשה נוספת: טובלים את הספינג' בסירופ סוכר לכמה שניות. את הסירופ מכינים מ – 1 כוס סוכר, חצי כוס מים, מיץ מחצי לימון וכפית גרידת תפוז/לימון – מבשלים יחד את חומרי הסירופ 5 דקות וטובלים את הספינג' בסירופ החם.
רשום כף וחצי מלח ,זה בסדר? אני רוצה להכין
רור שזה בסדר. רשום לך גם בגרמים
תודה על המתכון המצוין!!
רוצה רק לעדכן- יש לי ספר של מאכלי מאמות אמיתיות. יש בו מתכון לספינג מעולה! וכאחת שהכינה אותו כמה וכמה פעמים- אין למאמות שם מדחום, אין להן משקל, וגם לא קמח פיצה של קאפוטו… והבצק שם מוצלח ויותר!!
אז אם אתן מאלו שמסתפקות איך תצליחו לטגן אם לא תדעו טמפ'- תדעו- הכל בסדר!!! לסבתות שלנו היה יופי של אוכל והן לא נצמדו בכזאת הדיקות לכלים וקמחים. תסמכו על עצמכן!!
בשמחה!
מה זה ספר של מאמות אמיתיות?? יש לי מאמא אמיתית וגם חמות אמיתית שמהן למדתי בתחילת הדרך. זה שפעם היו מטגנים או מבשלים בסגנון מסוים כי זה מה שהיה לא אומר שזו הדרך הנכונה!! כן חייב משקל וכן חייב מדחום בדברים מסויימים כדי לדייק. כי בערך ייצא לך בכל פעם תוצאה אחרת ממש כמו למאמות האלה שאת מדברת עליהן. מאמא זה לא שם קוד למישהי שיודעת לבשל ולאפות. היו כאלה שידעו וכאלה שלא ובטוח לא יצא להן תמיד אותו דבר כי זה היה בערך.
אז מי שרוצה בערך – בבקשה. אני נותנת מתכונים מדוייקים ואת חומרי הגלם הכי טובים שפעם לא היו בכלל. ועד שלא טועמים משהו איכותי וטעים יותר – לא מבינים את ההבדלים.
אני רוצה להכין נראה מעולה! חייב קמח לפיצה? אם יש קמח רגיל יצא טוב? תודה!
ייצא מצויין אבל עם קמח פיצה ייצא לך מטורף!
במידה ואין לי מד חום איך אני יודעת שהטמפרטורה נכונה?
את לא יכולה לדעת
חנוכה שמח האם הוספת הבצים היא אחרי התפיחה הראשונה ?תודה
חג שמח? אכן כן. זה כתוב ממש ברור במתכון
רשום שהביצים אחרי התפחה שניה
נכון
חייב לישה ידנית או אפשר גם במיקסר?
רק ידנית
היי. אם רוצים כמות יותר קטנה האם לחלק את כל החומרים לחצי? או שחלק מהמרכיבים נשארים כמו שהם? כמו שמרים או סוכר לדוגמאות.
תודה?
הכל לחלק לשניים
מדהים!! על איזו טמפרטורה?
היי דורית
תודה רבה
170-180 מעלות
האם אפשר להכין את הבצק יום לפני?
אם כן, איפה שומרים אותו? על השיש או במקרר?
היי יפעת,
מעולם לא הכנתי יום לפני כך שאין לי מושג. אם מכינים בצק שמרים יום לפני – שומרים במקרר. למחרת מוציאים לפחות שעה לפני שטיגון כדי שיהיה בטמפרטורת החדר.
היי יהודית ,חג שמח, בפוסט שלך כתבת שהבצק יותר טוב בהתפחה ארוכה במקרר, אם לא ניסית איך את יודעת…? אגב אני אוהבת את המתכונים שלך ואיך שאת מגישה אותם ????????
מי אמר שלא ניסיתי?!
תיכנסי ללינק: https://bit.ly/46vuxen
הי! האם יש עוד תחליף כלשהו ל2 כפות קוניאק/ארק? אולי ג'ק דניאלס? 🙂
היי סילביה,
את יכולה וודקה. האלכוהול מונע מהבצק לספוח שמן
היי יהודית האלופה ותודה על כל המתכונים המהממים!
האם לטגן על אש גבוהה או בינונית?
160-180 מעלות. בינונית