יש שתי אפשרויות לאפות: או לחמם טוב טוב אבן שמוט ולאפות עליה ולמי שאין יש שיטה לא פחות טובה ונותנת את אותה תוצאה. אופים את הפוקצ`ה או הפיצה על תבנית תנור הפוכה שמרופדת בנייר אפייה או בסיר גריל חשמלי
חומרים להרבה פוקצ`ינות או 4 פיצות בגודל של תבנית תנור סטנדרטית, תלוי בעובי הבצק שאוהבים
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כף שטוחה סוכר
- חצי כוס שמן זית
- 2.5 – 3.5 כוסות מים חמימים.
אופן ההכנה:
- לשים קמח ושמרים בקערה ולערבב היטב.
- להוסיף סוכר ושמן ולערבב.
- להתחיל להוסיף מים בהדרגה, תוך כדי לישה ידנית. כל הזמן להוסיף מעט מים וללוש. הבצק צריך להיות מאוד דביק. להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עד שהבצק נעשה דביק וגמיש (בערך 7 דקות).
- לכסות את הקערה בניילון ולהתפיח חצי שעה.
- אחרי חצי שעה, להוריד את הנפח עם האצבעות- ליצור מעין חורים בבצק וללוש שוב תוך כדי החדרת מים לבצק. ללוש עוד 5 דקות וכל הזמן להוסיף מעט מים (ממש מעט).
- לכסות ולהתפיח עוד חצי שעה.
- לחמם תנור לחום של 250 מעלות. לקרוע בידיים חתיכות בצק ולשטח על תבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה.
- לשמן את הבצק בשמן זית, לפזר מלח ים אטלנטי וירקות אנטיפסטי.
- לאפות כ- 10-12 דקות או עד שרואים שהבצק שחום בצדדים.
- לאכול מייד.
אנטי פסטי:
- 2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות גסות
- 2 קישואים חתוכים לרצועות גסות.
- 1 בצל חתוך לרבעים.
- חציל פרוס, בטטה פרוסה, פטריות טריות פרוסות, בקיצור כל ירק שאוהבים נכנס.
- לשים הכל בקערה גדולה, לשפוך 1/4 כוס שמן זית ולפזר מלח ים אטלנטי.
- לסדר על תבנית אפייה ולאפות בחום של 180 מעלות כ- 5-8 דקות, רק עד שהירקות רכים ושחומים בקצוות. (לא לקלות עד הסוף כי הם נכנסים לאפייה שוב על הפוקצ'ה).