פוקצ'ה ללא לישה מ ד ה י מ ה!!
ממש משחק ילדים. כל מה שצריך זה לערבב חומרים עם כף בקערה ולשלוח למנוחה של 8-12 שעות. את כל השאר יעשו הזמן והתנור.
הפוקצ'ה הזאת זה צרחותתת! טרפת הלחמים ללא לישה שתקפה את כולם בתקופת הקורונה הייתה מדהימה. כולם הכינו לחמים ובאגטים שמבוססים על אותו לחם מדהים שסך הכל מורכב מקמח, מעט שמרים, מלח ומים ויוצא מושלם בטירוף. לפני כמה שנים הכנתי אותו עם תוספת של שבבי בצל מיובש והוא יצא מעולה, אבללל מאז שכללתי ושדרגתי אותו והגעתי לתוצאות הרבה יותר טובות.
ואז חשבתי לי למה לא להכין פוקצ'ה ללא לישה? ועוד לא סיימתי לחשוב, כבר הייתי במטבח מערבבת חומרים, מכסה ושולחת ללינת לילה. חייבים להבין שזה משחק ילדים הפוקצ'ה הזאת, כל ילד יכול להכין. כל מה שצריך זה לערבב עם כף כמה חומרים בקערה וזהו! כן צריך סבלנות כי הגלוטן מתפתח בזמן ההתפחה הארוך, אבל ממילא בלילה אנחנו גם ישנים, אז לא נורא (כמובן שאפשר להכין בצק גם מוקדם בבוקר ולאפות בערב).
למחרת מעבירים את הבצק לתבנית משומנת בשמן זית ומותחים אותו על התבנית בעדינות ומבלי להוריד לו את האוויר. עכשיו צריך עוד קצת סבלנות, כי מתפיחים שלוש – ארבע שעות, אבל לא יושבים ליד הבצק ומחכים שיתפח אז לא נורא. עושים את זה בין לבין שאר הדברים שאנחנו עושים בבית.
לפני האפייה מזלפים מעליו שמן זית בנדיבות
מצמידים לבצק עשבי תיבול טריים
אחרי אפייה הוא קריספי וטעים בטירוף!
הכי טעים זה לטבול בשמן זית ובלסמי
פוקצ'ה ללא לישה -מ ד ה י מ ה !!
מצרכים לפוקצ'ה גדולה בתבנית תנור
- 500 גרם קמח לחם
- 1/2 כפית שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים מהברז (400 מ"ל)
- 1.5 כפיות מלח
לאפייה
- שמן זית
- עשבי תיבול טריים: מרווה, טימין, אורגנו, בזיליקום וכו'
אופן הכנה
שמים בקערה את הקמח והשמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים שמן זית מים ומלח ומערבבים עם כף רק עד שמתקבל בצק אחיד דביק. מכסים ומתפיחים 8-12 שעות.
אחרי 8-12 שעות כ- להרטיב את היד ולקפל את הבצק לתוך עצמו. לכסות ולהתפיח שעה.
אחרי שעה – להוריד את הבצק למשטח מקומח היטב, להיעזר במרית או בקלף לבצקים, כי הבצק מאוד דביק וקשה לעבוד איתו עם הידיים. לא מורידים את האוויר ולא מחדירים את הקמח לבצק, אלא רק מקמחים את החלק החיצוני של הבצק עם הקמח.
מניחים נייר אפייה בתבנית ומזלפים עליו מעט שמן זית,
מקמחים היטב את הידיים ומעבירים את הבצק לתבנית. מותחים את הבצק כך שיכסה את רוב שטח התבנית. אם הבצק מתנגד מעט, משאירים אותו למנוחה של 5 דקות ומותחים שוב.
מכסים עם ניילון נצמד בריפיון ומתפיחים 3-4 שעות (בקייץ ייתכן שנצטרך להתפיח רק שעתיים).
חצי שעה לפני סוף ההתפחה מחממים תנור אפייה על מצב רגיל לחום הכי גבוה שיש לנו למשך חצי שעה.
אופים את הפוקצ'ה כ – 15 דקות עד שהיא שחומה.
מוציאים מהתנור, מעבירים לרשת צינון ומורחים בשמן זית.
הפוקצ'ה הכי טעימה כשהיא יוצאת מהתנור, ממש כמו כל מאפה שמרים, אבל טעימה מאוד לכל אורך היום.
להגשה: שמים בצלוחית שמן זית איכותי ומוזגים לתוכו חומץ בלסמי טעים
כל הבצק התקפל על עצמו בזמן העברת הבצק לתבנית. ממש קשה להרים אותו היה מאוד דליל
נוצרו מלא גושי קמח בגלל כל הקמח שפיזרתי למניעת הדבקה
עדיין יצא טוב?
תסתכלי על הסרטון באינסטגרם. צריך קצת מיומנות לעבוד עם הבצק אבל ברגע שמבינים את העניין זה הכי קל ופשוט
נראה מעולה! 2 שאלות:
א. האם כדאי לאפות את זה על אבן שמוט?
ב. האם זה יכול להתאים גם כבסיס לפיצה, ואם כן, האם לרדד את הבצק או שמספיק למתוח עם הידיים?
היי עינת,
אפשר על אבן שמוט.
יכול להתאים לפיצה אם כי הבצק די עבה. למתוח עם הידיים כדי לשמור על האוויר שנוצר בבצק.
היי שתי שאלות
אם אני רוצה להכין עם שמרים טריים יעבוד? לשים כפית וחצי?
אם אני רוצה שיצאו לי שתי פוקצות ולא אחת גדולה, (כדי לשים תוספות נגיד) לחלק את הבצק לפני ההתפחה הסופית?
זמן האפייה יתקצר?
היי שחר,
יש ברשת המרת כמויות משמרים יבשים לטריים. תבדקי ותמירי.
זמן האפייה לא משתנה בגלל הגודל
היי, הכנתי את הפוקצ'ה בסופ"ש והייתי חייבת לחזור ולעדכן שיצא פשוט מצויין!! תודה רבה רבה על מתכון מנצח שבוודאות יישאר איתי….
ושאלה קטנה על הדרך: אני רוצה להחליף חלק מהקמח במלא, יש סיבה שזה לא יצליח?
שוב המון תודה על כל המתכונים הנפלאים ובפרט על זה 🙂
היי דניאלה,איזה כייף לשמוע. לדעתי יצליח. אולי יהיה דחוס יותר אבל יהיה טעים
ההתפחה היא במקרר או מחוץ למקרר? ההתפחה של ה 8 עד 12 שעות
התפחתי מחוץ למקרר. הבית ממוזג אז אין בעייה. אם את חוששת שחם מידי תתפיחי במקרר. אחרי התפחה במקרר תוציאי לשלוש- ארבע שעות התפחה מחוץ למקרר ואפייה
מעולה , קריספי, תענוג צרוף.
תודה רבה מירב
היי
אני גרה בלוס אנג׳לס ואין לי כאן קמח לחם (או שאולי יש.. ואין לי מושג)..
אז שאלתי היא: מה אפשר להחליף במקום קמח לחם?
תודה רבה,
הילה
היי הילה,
קמח לחם הוא פשוט קמח מועשר בגלוטן. אפשר עם קמח רגיל וייצא גם מצויין
הי, רציתי לדעת האם לדעתך אפשר יהיה לעשות הפוקצ'ה עם קמח כוסמין לבן/כהה?
תודה
עם בהיר בהחלט כן
טעים מאוד