פיתות ביתיות עם כיס וטריק שמשאיר אותן רכות רכות. טעימותתת ולא כל כך קשות להכנה כמו שנדמה. צריך להיצמד להוראות ואז מקבלים פיתות מושלמות וטעימות במיוחד
אצלנו כל חג שלא יוצא בשבת חייבים למנגל ואם מנגל אז חייב פיתות ביתיות, חומוס ביתי, סלטים שווים חובה!! הפעם החלטתי להכין פיתות עם כיס. יצא מעולה ואפילו נוביק שלא אוהב פיתות ביתיות (כן!!!) אהב אותן מאוד וביקש שאכין כל הזמן את הפיתות כמו של המאפייה (מצחיק לא??)וחורצ'ק לא הפסיק לשאול איך הכנתי פיתות כמו של מאפייה.
3.10.16-עדכון: נוביק מאודדד אוהב היום פיתות ביתיות (גדל הילד)
ההבדל בין הפיתות כיס לפיתות רגילות הוא שאת הפיתות כיס לא מתפיחים אחרי העיצוב לפיתה ולכן היא נשארת עם כיס ולא מתמלאת בבצק. הטריק שלי לקבלת פיתות שנשארות רכות רכות גם אחרי שעות זה להכניס אותן בעודן חמות לשקית ולסגור. את הטריק הזה למדתי מהבן המהמם שלי אדירוש שגם הוא עוסק בתחום האוכל ויש לו ולבת זוגו חברת קייטרינג שנקראת "ביסונים" רוצים להזמין ממנו? כנסו פה לדף שלו ותגידו לו שאני שלחתי אתכם 🙂
תראו את הכיס
אני מכינה אותן בסיר גריל חשמלי והפעם אני אצרף תמונה כי מסתבר שהמון אנשים לא יודעים בכלל שקיים סיר כזה (וחבל!) זה סיר שמלווה אותי המון המון שנים זקן אבל מתפקד מעולה!! קניתי אותו בשוק הבדואי ממש ממש מזמן ב – 12 שקלים!!!! הזוי לא? גם אז זה היה מחיר הזוי אבל ככה הוא עלה.
3.10.16- עדכון: הסיר הוחלף בחדש ועלה 70 שקלים ביפו (עדיין מאוד זול)
אחרי אינסוף שאלות בכל פלטפורמה אפשרית, צילמתי לכם סרטון המחשה ואני מקווה שזה יענה על רוב השאלות
פיתות ביתיות עם כיס וטריק שמשאיר אותן רכות רכות
לפני שמתחילים
- את הפיתות אני אופה בסיר גריל חשמלי שמדמה הכי קרוב לטאבון.
- אין צורך להניח את בסיס הסיר על הגז.
- במידה ואין סיר גריל, אפשר לאפות בתנור. התוצאה תהיה שונה אך עדיין מעולה. מחממים תנור לחום הכי גבוה במשך לפחות חצי שעה – 40 דקות על מצב גריל. מניחים את הפיתות על תבנית אפייה הפוכה מקומחת ואופים בשלבים העליוניים של התנור. לא זזים מעל יד התנור כדי שהפיתות לא יישרפו. כשהן אפויות מצד אחד להפוך לצד שני עד שהן מוכנות.
מצרכים ל- 10-14 פיתות (תלוי בגודל)
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים / שקית שמרית/ 50 גרם שמרים טריים
- 1 כף גדושה סוכר (20 גרם)
- 4 כפות שמן זית (40 גרם)
- 1.5 כפות מלח (30 גרם)
- 600 גרם/מ"ל מים
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים היטב להבלעת השמרים. מוסיפים סוכר ושמן זית ומערבבים. מתחילים ללוש על המהירות הנמוכה ביותר ותוך כדי מתחילים להוסיף את המים בהדרגה. כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות רצוף. הבצק צריך להיות מעט דביק אבל יחד עם זאת יפה, חלק וגמיש (לא נוזלי). מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת מעט, מכסים בשקית ניילון ושמים במקום חמים להתפחה של שעתיים.
אחרי שעתיים: פורסים על משטח גדול מפה נקייה ומפזרים קמח בנדיבות. מחלקים את הבצק ל -10-14 חלקים (תלוי בגודל שרוצים) ויוצרים כדורים. אני מחלקת לכדורים במשקל 120 גרם. יוצאות פיתות בגודל בינוני. אם רוצים גודל של מאפייה, תשקלו בערך 140-150 גרם כל כדור בצק, כך שייצאו 10 פיתות. להניח את הכדורים על המפה המקומחת למנוחה של 10 דקות לפחות במרחקים שיאפשרו את פתיחת הכדור לפיתה. מקמחים מעט את הכדורים. אחרי 10 דקות: להתחיל עם הכדור הראשון שהכנו ולשטח אותו עם הידיים לפיתה (אחרי 10 דקות הוא נענה לנו בקלות). עושים כך את כל הכדורים ונותנים להם מנוחה של עוד 10 דקות.
מדליקים את הסיר גריל/תנור שיתחמם היטב וחוזרים שוב על פעולת השטחת הפיתות – הפעם מרחיבים יותר את גודל הפיתה. אחרי שהיא נחה היא ממש תתרצה ותיפתח לגודל יפה. מכינים שתי מגבות גדולות ושקית ניילון של הסופר(כן!) בלי לחכות אפילו דקה, מתחילים מהפיתה הראשונה שהכנו. מקמחים מעט את הסיר פעם אחת בלבד! מעבירים את הפיתה לסיר. סוגרים ואופים עד להזהבה. הופכים ואופים שוב עד להזהבה. בזמן שהפיתה נאפית בסיר מכינים את הפיתה הבאה בתור – מניחים על משטח מקומח ומשטחים אותה מעט עם הידיים. הרעיון הוא שהבצק לא יתפח כי אז לא יהיה כיס.
אזהרה חמורה!! בשום אופן לא זזים מהסיר כשיש בתוכו פיתה. זה קורה די מהר. אמנם לוקח די הרבה זמן לאפות את כל הפיתות אבל תאמינו לי, מניסיון לא כדאי לזוז מהסיר!! אחרת תקבלו גחלפיתה במקום פיתה 🙂 כל פיתה שנאפתה מעבירים בזהירות למגבת ומכסים במגבת השנייה (רגעעעעע תכף תבינו למה שקית) משאירים את הפיתה דקה בתוך המגבת ומעבירים לשקית ניילון של הסופר וסוגרים לחלוטין!!! זה מבטיח פיתות רכות רכות בדיוק כמו במאפייה. ואת הטיפ המעולה הזה נתן לי מי אם לא האחד והיחיד אדירוש שלי המהמם!! אז תודה לדור דור שלי זהו! ואם בא לכם לנגב באיזה חומוס אמיתי אז תיכנסו לכאן.
בתאבון!
הי יהודית,
תודה רבה על מתכונים טעימים ומוצלחים,
לגבי המתכון של הפיתות:
1.האם ניתן לאפות בטאבון חשמלי של נינג'ה על אבן שמוט?במידה וכן על איזה חום את ממליצה?
2.האם ניתן להכין בבוקר ולהגיש בערב?הפיתות ישארו טעימות וטריות?
תודה!
תודה רבה רחל
אפשר בטאבון. חום גבוה מאוד. ניתן לאפות ועדיף להקפיא ולהפשיר כשצריכים. ככה יישמר טרי יותר
היי
הכנתי את הפיתות שלך והם יצאו מושלמות!!!
מתכון מוסבר לפרטי פרטים מסביר את התוצאה המושלמת
תודה רבה
יההה איזה כייף לשמוע
הי יהודית, הכנתי אתמול על מחבת את הפיתות מקמח מלא (הדיאטטיות) יצא פגז! אפשר להכין גם את הפיתות מהמתכון הזה על המחבת?
כייף לשמוע וכן אין בעייה
תודה רבה!
המתכון פשוט מעולה! יצאו פיתות מושלמות!
אגב הכנתי עוד כמה מתכונים שלך ויצא מושלם! לא מפסיקה לקבל מחמאות!
רציתי לדעת האם אני יכולה להשאיר את הבצק במקרר וכל יום להכין חדש או שעדיף להכין את כל הפיתות ולהקפיא?
היי תהילה,
כייף ממש לשמוע. הבצק לא יהיה טוב אחרי מקרר. תכיני את כל הכמות ותקפיאי. זה עובר הקפאה מעולה
הסיבה שזה שומר על הרכות, זה בגלל האידוי.
נכון
ה-מתכון לפיתות, יצאו מעולה!!! כמו כל המתכונים שלך, וההסברים והסרטונים המדוייקים, תודה❤️
תודה רבה
איזה כייף לשמוע
היי,
האם חייב התפחה של שעתיים או אפשר עד שהבצק מכפיל את נפחו?
כי התפחתי בתנור חם
היי מיתר,
אני מתפיחה שעתיים ובחורף צריך זמן רב יותר. אני לא אוהבת להתפיח בתנור. אני כן שמה מתחת לשמיכות בחורף כדי לתת מצע חמים אבל התפחה של שעתיים ובחורף שלוש ויותר אם צריך
יצאו פיתות מהממות תודה רבה על הסבר כל כך מושקע עם חשיבה על כל פרט.
באהבה ואיזה כייף
היי יהודית מתכון מפורט ומוסבר בצורה מושלמת.
שאלה לגבי המהירות של המיקסר
בהתחלה אמרת להתחיל נמוך עד שמסיימים עם הנוזלים. ולאחר מכן
כשצריך ללוש 10 דק רצוף-על איזה מהירות?
ועם וו לישה אני עובדת , לא המשולש(גיטרה) נכון?
מחכה לתשובה לעשות את המכון?
תודה רבה
כל הזמן מהירות נמוכה. וו לישה
היי יהודית, יצא ממש טוב! תודה על ההשקעה במתכון מדוייק ובהסברים מצויינים! הפיתות יצאו מהממות!
הי.
הכנתי פעמיים ויצא מדהים! תודה!!
האם נראה לך שאני יכולה להכין את המתכון הזה עם קמח ללא גלוטן ?
היי בת אל כייף לשמוע.
את יכולה לנסות. אני לא ניסיתי
תודה רבה על מתכון מושלם ומדויק!
איזה כייף לשמוע
היי יהודית 🙂
רק התחלתי להכיר את האתר ואני ממש נהנת, מתכונים פשוט מעולים ופשוטים להכנה. יש לי את הסיר גריל בציפוי טפלון, מכירה? עשיתי היום את המתכון שלך ו2 פיתות ראשונות יצאו מעולה ממש (הפטנט עם השקית גאוני) ואחרי זה הפיתות האחרות כבר לא התנפחו… הורדתי את האויר ששיטחתי אותן בכוונה כי אמרת שאם זה תופח אז לא יהיה כיס, ועדיין לא תפח. ואגב לכל פיתה לוקח כמה דקות עד שהיא מתנפחת זה הגיוני? או שהוא חלש מדי? תודה רבה על העזרה
היי מיטל, כייף שאת כאן 🙂
כנראה שאת משתמשת בסיר גריל עם טרמוסטט שמשחק עם החום. פיתות חייבות כל הזמן חום הכי גבוה כדי לצאת עם כיס ולצאת מושלמות.
סיר כזה עולה גג 100 שקל בחנויות פושטיות וקונים אותו בנפרד ואת הכאבל שלו בנפרד. סיר גבוה ולא נמוך וזה הסיר המתאים לפיתות
באמת שבא לי לחבק אותך! את לא מבינה כמה ניסיונות עשית וחשבתי שהבעיה העט במתכון או שחסר מים או שאין מספיק וכו.. וכאן הבנתי שהבעיה היא הסיר עצמו??♀️ הוא ממש נראה אותו דבר כמו מה שיש לך רק בציפוי שיש אז חשבתי שזה יותר טוב… וקניתי כמו שאמרת את הכי פשוט ואמאלה איזה הבדל! ממש פחות מחצי דקה היא כבר ענקית איזה כיף ? רק שאלה קטנה , שאני הופכת את הפיתה אז אני רואה שהחלק התחתון עם קרעים קצת. למה זה קורה? וממש ממש תודה!
איזה כייף לשמוע שהצליח
עשיתי את המתכון שלך והוא ממש אליפות חייבת לציין! מעכשיו הוא הקבוע. לא נראה לי ששמת לב, שאלתי מה הסיבה שכשהופכים את הפיתה אז יש מעט קרעים שהיא התנפחה…?
היי מיטל,
תקפידי לרדד את הבצק חלק. הכל עניין של פרקטיקה
היי, הכנתי היום )עצמאות( את הפיתות בדיוק לפי המרשם וההוראות. הפיתות(ואני( קצרנו ים מחמאות. הן יצאו רכות, נפתחו בקלות והיו פשוט טעימותתתתת.
תודה רבה על השיתוף?
היי דליה
איזה כייף לשמוע
הכנתי על קאסט איירון כי אין לי סיר חשמלי (עולה הון בקנדה). הפיתות יצאו מעולות! אני מתה על האתר שלך, כל מתכון יוצא מוצלח
היי עינת,איזה כייף לשמוע שאהבת
היי, אתמול הכנתי את הפיתות מקמח מלא והן יצאו מושלמות!!! ניסיתי כ"כ הרבה מתכונים… זה הכי מוצלח!
תודה רבה לך!
שבת שלום!!
היי מור,
תודה שחזרת לעדכן ♥
היי אם יורשה לי לתת לך ולכולם פטנט מקל על האפיה ומזרז אותה אני מדליקה את הגז מתחת לסיר על אש בינונית כך שזה אופה מלמעלה עם החשמל ולמטה מהגז וזה אופה את הפיתה מהר וקל יותר והצבע מדהים…
אגב אני עושה בשיטה הזו גם פיתות עם זעאתר שלא צריך להפוך זה אופה אותן שווה ובאותו גוון גם למטה…
ועוד טיפ חשוב אני שמה בבצק 3 כפות מלאות סולת עם הקמח לפני הלישה וזה עושה את הפיתה יותר רכה והיא מחזיקה לזמן רב יותר רכה…
תודה מזל ♥
שלום חג שמח
יש לי סיר גריל חשמלי עם חום עליון ותחתון האם זה מתאים?
תודה
היי ציפי,
אני לא מכירה את זה. צריך סיר עם חום חזק מאוד קבוע, לא עם טרמוסטט שנכבה מידי פעם
עשיתי ואפיתי עם סיר גריל חשמלי הבעיה שלי שבפנים הפיתה נשארה בצק…
היי יהודה,
אולי הסיר מהסוג הנמוך ואז זה שורף מבחוץ ולא אופה מבפנים
אפשר להשתמש בקמח מלא במקום הלבן ?
או האם יש לך מתכון לפיתות מקמח מלא ?
לא ניסיתי רק עם קמח מלא. אני מניחה שאפשר ואפשר גם לערבב חצי מלא חצי לבן
תודה על המתכון המדהים, בתור אחת שמכינה פלאפל, חומוס, פול…
הפיתה משלימה את הארוחה…
תודה רבה
יאמייייי
כייף לשמוע לילך. תודהה??
היי יהודית, נראה נפלא.
אני רואה בתגובות שציינת שלא צריך להניח את סיר הגריל על הגז?
כלומר רק להפעיל אותו עם החשמל?
היי ספיר. לא שמים על הגז. תכף מעלה סרטון הסבר
נראה כל כך טוב שבא לי לקחת ממך ולא להכין?
חחחחח תודה אוסנת
היי את אלופה רוצה להכין צריך שהסיר יהיה על הגז מלמטה או אין צורך
היי מיטל,
הפעם לא שמים על הגז.
בהצלחה וחג שמח
יש לי סיר חשמלי שעושה בו חמין זה גם טוב?
היי ליאת,
סיר גריל הוא עם גוף חימום עם חום מאוד מאוד גבוה שזה מה שצריך לפיתות. מגיע ל-400 מעלות ויותר
אלופה מחר אכין!
מהמם
עדכני
חג שמח לך ,
לי יש טאבון בבית , את מעריכה שבטאבון ייצא מוצלח יותר? ואם אני רוצה לעשות אותם קטנים (מיני-כדי להכין עראייס) איזה משקל בצק היית ממליצה?
היי עופרי,
לא מצאתי שבטאבון זה מוצלח יותר מסיר גריל.
לגבי המשקל, תנסי 50 גרם
היי ,אוסנת היקרה ,תחילה תודה על מתכון מעולה ,ראיתי ששקלת כל כדור בצק ,אשמח לדעת כמה כל כדור צריך לשקול?…תודה
היי תהילה,
אני יהודית ולא אוסנת 🙂
את יכולה לשקול 100-120 גרם בערך
יש את הסיר הזה בכמה חנויות ברחוב אצ"ל בתל אביב. מול הבנק, ליד הדואר,זה בשכונת התקווה. יש שם גם שוק משגע עם המון דברים מעניינים וטריים!
ווואו! מושלם! תודה על מתכון נדיר הפיתות יצאו מושלמות ורכות כאילו הן קנויות! מתכון קל ומהיר! תודה!
איזה כייף לשמוע מנור
היי אני מאוד רוצה להכין את הפיתות. הבעיה שאין לי סיר גריל ואני לא גרה בארץ? יש לך המלצה איזה אפשר לקנות בארהב? או אך קוראים לזה פה?
היי רינה. את יכולה על חום גבוה בתנור או בטאבון אם יש לך
אחרי כמה מתכונים יצא לי עם המתכון שלך פיתות מושלמות! תודה ?
איזה כייף לשמוע. תודהה
תודה רבה על מתכון נהדר
כמעט כל שישי אני מכינה אותו
מהמם שירה איזה כייף לשמוע
הי, יש מצב לעשות בלי סיר גריל?
נראה ממש מושלם
אבל אין לי איפה לאכסן עוד סיר! (בעלי כבר לא מרשה לי לקנות כוסות כי די אין מקום!)
מה היית מאלתרת במקום?
היי מימי. אפשר בתנור על החום הכי גבוה. המרקם יוצא מעט שונה אבל עדיין טעים
יהודית שלום, אודה לך מאד אם תוכלי לומר לי באיזה חנות ביפו קנית את סיר הגריל החדש?
תודה מראש
עירית
היי אירית, יש בהמון חנויות שם. באחת מחנויות הכלים הכי פושטיות.
ערב טוב,
אפשר להכין את הבצק לילה לפני ולהתפיח במקרר ללילה ואז בבוקר להמשיך בתהליך האפייה?
תודה מראש
היי שירה,
בגדול אפשר להכין כל בצק שמרים לילה מראש.את הבצק הזה וגם של חלות חשוב להקפיד להביא לטמפרטורת החדר לפני שממשיכים לעבוד.
בהצלחה
איזה כייףףף לשמוע. תודה שחזרת לדווח. חג שמחח
שלום.אמא שלי ז"ל היתה מכינה את הבצק ולשה אותו במשך 10 דקות ואז כל 20 דקות הופכת אותו ומוציאה את האויר ,כך שלוש פעמים.אחרי 3 לישות עושה פיתות ומשטחת אותן ואופה.
מעולה !!!!!
יצאו אחת אחת.
מתכון ערוך היטב ומדוייק.
תודה רכה
חג אורים שמח
אם הלכת בדיוק בדיוק לפי ההוראות כולל זמן הלישה וההתפחה אז הבעייה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה זה הסיר עצמו. יצא לי לקנות סיר גריל שלא היה טוב בכלל. החום שלו היה נמוך והיה נכבה כל פעם. אם לא הייתי יודעת שקיים סיר כזה בעייתי לא הייתי יודעת אפילו להגיד לך מה הבעייה. הפיתות צריכות להיצלות על חום מאוד מאוד גבוה. זה מה שנותן להן את הרכות ואת הכיס. עדכני לגבי הסיר. מעניין אותי
היי חזרתי לעדכן – לצערי לא יצא טוב אבל לא בטוחה מה לא עשיתי נכון – הפיתות לא קיבלו צבע בסיר נשארו לבנות לא יפות כמו שלך בתמונה שנראות ממאפיה 🙂 אצלי נשארו לבנות גם מעבר לשלוש דקות בסיר או נהפכו לקשות מאד ואז קיבלו קצת צבע. הן גם לא קיבלו כיס. מה יכולה להיות הבעיה ?
כן. בלי אש מלמטה. זה פיתות אחרות.
היי עוד שאלה (מתכננת לעשות היום, אעדכן 🙂 ) ראיתי במתכון אחר שלך (לחם פרנה) שהסיר על האש וגם הגריל דלוק. במתכון של הפיתות זה רק עם הגריל ?
תודההה. שמחה לשמוע. תשובות:
1. סיר גריל זו קנייה מוצלחת. ברגע שתלמדי להשתמש בו, השמיים הם הגבול.
2. בלי רשת בכלל.
3. מקמחים את הבסיס ואופים בערך 2 דקות. את תראי כבר שזה שחום. ואין בעייה לפתוח כמה שצריך.
4. נזהרים לא להיכוות. כשמכניסים את הפיתה אז אין בעייה. לא נוגעים במשהו חם. אפשר להוציא עם כפפה או להפוך את הסיר עם הפיתה על מגבת. תכיני ותזרמי עם זה
היי מתה על האתר שלך והמתכונים מדהימים. קניתי סיר גריל אבל לא בטוחה איך להשתמש בו – עם הרשת למטה? כמה זמן אופים בכל צד? איך יודעם שמוכן? אפשר לפתוח כל הזמן? איך מוציאים ומכניסים את הפיתה הלי להיכוות?