יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
פיתות ביתיות עם כיס וטריק שמשאיר אותן רכות רכות
ראשי » טבעוני » פיתות ביתיות עם כיס וטריק שמשאיר אותן רכות רכות

פיתות ביתיות עם כיס וטריק שמשאיר אותן רכות רכות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 28 בינואר 2014 83 תגובות

פיתות ביתיות עם כיס וטריק שמשאיר אותן רכות רכות. טעימותתת ולא כל כך קשות להכנה כמו שנדמה. צריך להיצמד להוראות ואז מקבלים פיתות מושלמות וטעימות במיוחד

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

אצלנו כל חג שלא יוצא בשבת חייבים למנגל ואם מנגל אז חייב פיתות ביתיות, חומוס ביתי, סלטים שווים חובה!! הפעם החלטתי להכין פיתות עם כיס. יצא מעולה ואפילו נוביק שלא אוהב פיתות ביתיות (כן!!!) אהב אותן מאוד וביקש שאכין כל הזמן את הפיתות כמו של המאפייה (מצחיק לא??)וחורצ'ק לא הפסיק לשאול איך הכנתי פיתות כמו של מאפייה.



3.10.16-עדכון: נוביק מאודדד אוהב היום פיתות ביתיות (גדל הילד) 



ההבדל בין הפיתות כיס לפיתות רגילות הוא שאת הפיתות כיס לא מתפיחים אחרי העיצוב לפיתה ולכן היא נשארת עם כיס ולא מתמלאת בבצק. הטריק שלי לקבלת פיתות שנשארות רכות רכות גם אחרי שעות זה להכניס אותן בעודן חמות לשקית ולסגור. את הטריק הזה למדתי מהבן המהמם שלי אדירוש שגם הוא עוסק בתחום האוכל ויש לו ולבת זוגו חברת קייטרינג שנקראת "ביסונים"  רוצים להזמין ממנו? כנסו פה לדף שלו ותגידו לו שאני שלחתי אתכם 🙂



תראו את הכיס


אני מכינה אותן בסיר גריל חשמלי והפעם אני אצרף תמונה כי מסתבר שהמון אנשים לא יודעים בכלל שקיים סיר כזה (וחבל!) זה סיר שמלווה אותי המון המון שנים זקן אבל מתפקד מעולה!! קניתי אותו בשוק הבדואי ממש ממש מזמן ב – 12 שקלים!!!! הזוי לא? גם אז זה היה מחיר הזוי אבל ככה הוא עלה.


סיר גריל

3.10.16- עדכון: הסיר הוחלף בחדש ועלה 70 שקלים ביפו (עדיין מאוד זול)



אחרי אינסוף שאלות בכל פלטפורמה אפשרית, צילמתי לכם סרטון המחשה ואני מקווה שזה יענה על רוב השאלות


פיתות ביתיות עם כיס וטריק שמשאיר אותן רכות רכות

לפני שמתחילים

  • את הפיתות אני אופה בסיר גריל חשמלי שמדמה הכי קרוב לטאבון.
  • אין צורך להניח את בסיס הסיר על הגז.
  • במידה ואין סיר גריל, אפשר לאפות בתנור. התוצאה תהיה שונה אך עדיין מעולה. מחממים תנור לחום הכי גבוה במשך לפחות חצי שעה – 40 דקות על מצב גריל. מניחים את הפיתות על תבנית אפייה הפוכה מקומחת ואופים בשלבים העליוניים של התנור. לא זזים מעל יד התנור כדי שהפיתות לא יישרפו. כשהן אפויות מצד אחד להפוך לצד שני עד שהן מוכנות.

מצרכים ל- 10-14 פיתות (תלוי בגודל)

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים / שקית שמרית/ 50 גרם שמרים טריים
  • 1 כף גדושה סוכר (20 גרם)
  • 4 כפות שמן זית (40 גרם)
  • 1.5 כפות מלח (30 גרם)
  • 600 גרם/מ"ל מים

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים היטב להבלעת השמרים. מוסיפים סוכר ושמן זית ומערבבים. מתחילים ללוש על המהירות הנמוכה ביותר ותוך כדי מתחילים להוסיף את המים בהדרגה. כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות רצוף. הבצק צריך להיות מעט דביק אבל יחד עם זאת יפה, חלק וגמיש (לא נוזלי). מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת מעט, מכסים בשקית ניילון ושמים במקום חמים להתפחה של שעתיים.

אחרי שעתיים: פורסים על משטח גדול מפה נקייה ומפזרים קמח בנדיבות. מחלקים את הבצק ל -10-14 חלקים (תלוי בגודל שרוצים) ויוצרים כדורים. אני מחלקת לכדורים במשקל 120 גרם. יוצאות פיתות בגודל בינוני. אם רוצים גודל של מאפייה, תשקלו בערך 140-150 גרם כל כדור בצק, כך שייצאו 10 פיתות. להניח את הכדורים על המפה המקומחת למנוחה של 10 דקות לפחות במרחקים שיאפשרו את פתיחת הכדור לפיתה. מקמחים מעט את הכדורים. אחרי 10 דקות: להתחיל עם הכדור הראשון שהכנו ולשטח אותו עם הידיים לפיתה (אחרי 10 דקות הוא נענה לנו בקלות). עושים כך את כל הכדורים ונותנים להם מנוחה של עוד 10 דקות.

מדליקים את הסיר גריל/תנור שיתחמם היטב וחוזרים שוב על פעולת השטחת הפיתות – הפעם מרחיבים יותר את גודל הפיתה. אחרי שהיא נחה היא ממש תתרצה ותיפתח לגודל יפה. מכינים שתי מגבות גדולות ושקית ניילון של הסופר(כן!) בלי לחכות אפילו דקה, מתחילים מהפיתה הראשונה שהכנו. מקמחים מעט את הסיר פעם אחת בלבד! מעבירים את הפיתה לסיר. סוגרים  ואופים עד להזהבה. הופכים ואופים שוב עד להזהבה. בזמן שהפיתה נאפית בסיר מכינים את הפיתה הבאה בתור – מניחים על משטח מקומח ומשטחים אותה מעט עם הידיים. הרעיון הוא שהבצק לא יתפח כי אז לא יהיה כיס.

אזהרה חמורה!! בשום אופן לא זזים מהסיר כשיש בתוכו פיתה. זה קורה די מהר. אמנם לוקח די הרבה זמן לאפות את כל הפיתות אבל תאמינו לי, מניסיון לא כדאי לזוז מהסיר!! אחרת תקבלו גחלפיתה במקום פיתה 🙂 כל פיתה שנאפתה מעבירים בזהירות למגבת ומכסים במגבת השנייה (רגעעעעע תכף תבינו למה שקית) משאירים את הפיתה דקה בתוך המגבת ומעבירים לשקית ניילון של הסופר וסוגרים לחלוטין!!! זה מבטיח פיתות רכות רכות בדיוק כמו במאפייה. ואת הטיפ המעולה הזה נתן לי מי אם לא האחד והיחיד אדירוש שלי המהמם!! אז תודה לדור דור שלי זהו! ואם בא לכם לנגב באיזה חומוס אמיתי אז תיכנסו לכאן.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פיתות על מחבת מקמח מלא
    פיתות על מחבת מקמח מלא קלות להכנה וקלות בבטן
  • סופגניות מרובעות
    סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס
  • פיתות עם זעתר טרי
    פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת
  • חומוס ובשר
    חומוס ביתי בתוספת בשר
ביסונים עצמאות פיתות עם כיס

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

83 תגובות

  1. רחל הגב 30 בדצמבר 2024 בשעה 11:39

    הי יהודית,
    תודה רבה על מתכונים טעימים ומוצלחים,
    לגבי המתכון של הפיתות:
    1.האם ניתן לאפות בטאבון חשמלי של נינג'ה על אבן שמוט?במידה וכן על איזה חום את ממליצה?
    2.האם ניתן להכין בבוקר ולהגיש בערב?הפיתות ישארו טעימות וטריות?

    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בדצמבר 2024 בשעה 17:47

      תודה רבה רחל
      אפשר בטאבון. חום גבוה מאוד. ניתן לאפות ועדיף להקפיא ולהפשיר כשצריכים. ככה יישמר טרי יותר

  2. ריקי הגב 27 במאי 2024 בשעה 21:47

    היי
    הכנתי את הפיתות שלך והם יצאו מושלמות!!!
    מתכון מוסבר לפרטי פרטים מסביר את התוצאה המושלמת
    תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במאי 2024 בשעה 7:38

      יההה איזה כייף לשמוע

  3. שולמית הגב 22 בפברואר 2024 בשעה 9:33

    הי יהודית, הכנתי אתמול על מחבת את הפיתות מקמח מלא (הדיאטטיות) יצא פגז! אפשר להכין גם את הפיתות מהמתכון הזה על המחבת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בפברואר 2024 בשעה 10:30

      כייף לשמוע וכן אין בעייה

  4. תהילה הגב 19 בפברואר 2024 בשעה 11:05

    תודה רבה!
    המתכון פשוט מעולה! יצאו פיתות מושלמות!
    אגב הכנתי עוד כמה מתכונים שלך ויצא מושלם! לא מפסיקה לקבל מחמאות!
    רציתי לדעת האם אני יכולה להשאיר את הבצק במקרר וכל יום להכין חדש או שעדיף להכין את כל הפיתות ולהקפיא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בפברואר 2024 בשעה 6:58

      היי תהילה,
      כייף ממש לשמוע. הבצק לא יהיה טוב אחרי מקרר. תכיני את כל הכמות ותקפיאי. זה עובר הקפאה מעולה

  5. אלון הגב 15 בפברואר 2024 בשעה 11:16

    הסיבה שזה שומר על הרכות, זה בגלל האידוי.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בפברואר 2024 בשעה 13:27

      נכון

  6. ג'קי הגב 20 בנובמבר 2023 בשעה 11:56

    ה-מתכון לפיתות, יצאו מעולה!!! כמו כל המתכונים שלך, וההסברים והסרטונים המדוייקים, תודה❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בנובמבר 2023 בשעה 6:55

      תודה רבה
      איזה כייף לשמוע

  7. מיתר הגב 19 בפברואר 2023 בשעה 17:54

    היי,
    האם חייב התפחה של שעתיים או אפשר עד שהבצק מכפיל את נפחו?
    כי התפחתי בתנור חם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בפברואר 2023 בשעה 7:42

      היי מיתר,
      אני מתפיחה שעתיים ובחורף צריך זמן רב יותר. אני לא אוהבת להתפיח בתנור. אני כן שמה מתחת לשמיכות בחורף כדי לתת מצע חמים אבל התפחה של שעתיים ובחורף שלוש ויותר אם צריך

  8. יהלום הגב 18 בינואר 2023 בשעה 18:22

    יצאו פיתות מהממות תודה רבה על הסבר כל כך מושקע עם חשיבה על כל פרט.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בינואר 2023 בשעה 23:05

      באהבה ואיזה כייף

  9. שירלי הגב 4 בינואר 2023 בשעה 19:43

    היי יהודית מתכון מפורט ומוסבר בצורה מושלמת.
    שאלה לגבי המהירות של המיקסר
    בהתחלה אמרת להתחיל נמוך עד שמסיימים עם הנוזלים. ולאחר מכן
    כשצריך ללוש 10 דק רצוף-על איזה מהירות?
    ועם וו לישה אני עובדת , לא המשולש(גיטרה) נכון?
    מחכה לתשובה לעשות את המכון🙏

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בינואר 2023 בשעה 17:37

      תודה רבה
      כל הזמן מהירות נמוכה. וו לישה

  10. מיכל הגב 27 במאי 2022 בשעה 18:02

    היי יהודית, יצא ממש טוב! תודה על ההשקעה במתכון מדוייק ובהסברים מצויינים! הפיתות יצאו מהממות!

  11. בתאל הגב 17 במאי 2022 בשעה 23:08

    הי.
    הכנתי פעמיים ויצא מדהים! תודה!!
    האם נראה לך שאני יכולה להכין את המתכון הזה עם קמח ללא גלוטן ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במאי 2022 בשעה 14:20

      היי בת אל כייף לשמוע.
      את יכולה לנסות. אני לא ניסיתי

  12. עדה שרייבר הגב 13 במאי 2022 בשעה 16:19

    תודה רבה על מתכון מושלם ומדויק!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 במאי 2022 בשעה 10:04

      איזה כייף לשמוע

  13. מיטל הגב 24 בפברואר 2022 בשעה 13:59

    היי יהודית 🙂
    רק התחלתי להכיר את האתר ואני ממש נהנת, מתכונים פשוט מעולים ופשוטים להכנה. יש לי את הסיר גריל בציפוי טפלון, מכירה? עשיתי היום את המתכון שלך ו2 פיתות ראשונות יצאו מעולה ממש (הפטנט עם השקית גאוני) ואחרי זה הפיתות האחרות כבר לא התנפחו… הורדתי את האויר ששיטחתי אותן בכוונה כי אמרת שאם זה תופח אז לא יהיה כיס, ועדיין לא תפח. ואגב לכל פיתה לוקח כמה דקות עד שהיא מתנפחת זה הגיוני? או שהוא חלש מדי? תודה רבה על העזרה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בפברואר 2022 בשעה 11:06

      היי מיטל, כייף שאת כאן 🙂
      כנראה שאת משתמשת בסיר גריל עם טרמוסטט שמשחק עם החום. פיתות חייבות כל הזמן חום הכי גבוה כדי לצאת עם כיס ולצאת מושלמות.
      סיר כזה עולה גג 100 שקל בחנויות פושטיות וקונים אותו בנפרד ואת הכאבל שלו בנפרד. סיר גבוה ולא נמוך וזה הסיר המתאים לפיתות

      • מיטל הגב 2 במרץ 2022 בשעה 11:27

        באמת שבא לי לחבק אותך! את לא מבינה כמה ניסיונות עשית וחשבתי שהבעיה העט במתכון או שחסר מים או שאין מספיק וכו.. וכאן הבנתי שהבעיה היא הסיר עצמו🤦🏻‍♀️ הוא ממש נראה אותו דבר כמו מה שיש לך רק בציפוי שיש אז חשבתי שזה יותר טוב… וקניתי כמו שאמרת את הכי פשוט ואמאלה איזה הבדל! ממש פחות מחצי דקה היא כבר ענקית איזה כיף 🙃 רק שאלה קטנה , שאני הופכת את הפיתה אז אני רואה שהחלק התחתון עם קרעים קצת. למה זה קורה? וממש ממש תודה!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 במרץ 2022 בשעה 17:15

          איזה כייף לשמוע שהצליח

          • מיטל 3 במרץ 2022 בשעה 20:10

            עשיתי את המתכון שלך והוא ממש אליפות חייבת לציין! מעכשיו הוא הקבוע. לא נראה לי ששמת לב, שאלתי מה הסיבה שכשהופכים את הפיתה אז יש מעט קרעים שהיא התנפחה…?

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 6 במרץ 2022 בשעה 17:25

            היי מיטל,
            תקפידי לרדד את הבצק חלק. הכל עניין של פרקטיקה

  14. דליה הגב 15 באפריל 2021 בשעה 18:24

    היי, הכנתי היום )עצמאות( את הפיתות בדיוק לפי המרשם וההוראות. הפיתות(ואני( קצרנו ים מחמאות. הן יצאו רכות, נפתחו בקלות והיו פשוט טעימותתתתת.
    תודה רבה על השיתוף😋

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2021 בשעה 12:13

      היי דליה
      איזה כייף לשמוע

  15. עינת הגב 24 בינואר 2021 בשעה 19:10

    הכנתי על קאסט איירון כי אין לי סיר חשמלי (עולה הון בקנדה). הפיתות יצאו מעולות! אני מתה על האתר שלך, כל מתכון יוצא מוצלח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בינואר 2021 בשעה 20:31

      היי עינת,איזה כייף לשמוע שאהבת

  16. מור הגב 22 בינואר 2021 בשעה 13:23

    היי, אתמול הכנתי את הפיתות מקמח מלא והן יצאו מושלמות!!! ניסיתי כ"כ הרבה מתכונים… זה הכי מוצלח!
    תודה רבה לך!
    שבת שלום!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בינואר 2021 בשעה 8:26

      היי מור,
      תודה שחזרת לעדכן ♥

  17. מזל הגב 13 בינואר 2021 בשעה 15:58

    היי אם יורשה לי לתת לך ולכולם פטנט מקל על האפיה ומזרז אותה אני מדליקה את הגז מתחת לסיר על אש בינונית כך שזה אופה מלמעלה עם החשמל ולמטה מהגז וזה אופה את הפיתה מהר וקל יותר והצבע מדהים…
    אגב אני עושה בשיטה הזו גם פיתות עם זעאתר שלא צריך להפוך זה אופה אותן שווה ובאותו גוון גם למטה…
    ועוד טיפ חשוב אני שמה בבצק 3 כפות מלאות סולת עם הקמח לפני הלישה וזה עושה את הפיתה יותר רכה והיא מחזיקה לזמן רב יותר רכה…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2021 בשעה 16:24

      תודה מזל ♥

  18. ציפי הגב 6 באוקטובר 2020 בשעה 8:29

    שלום חג שמח
    יש לי סיר גריל חשמלי עם חום עליון ותחתון האם זה מתאים?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באוקטובר 2020 בשעה 15:09

      היי ציפי,
      אני לא מכירה את זה. צריך סיר עם חום חזק מאוד קבוע, לא עם טרמוסטט שנכבה מידי פעם

      • יהודה הגב 31 בדצמבר 2021 בשעה 13:32

        עשיתי ואפיתי עם סיר גריל חשמלי הבעיה שלי שבפנים הפיתה נשארה בצק…

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בינואר 2022 בשעה 11:50

          היי יהודה,
          אולי הסיר מהסוג הנמוך ואז זה שורף מבחוץ ולא אופה מבפנים

  19. m/l הגב 20 באוגוסט 2020 בשעה 15:48

    אפשר להשתמש בקמח מלא במקום הלבן ?
    או האם יש לך מתכון לפיתות מקמח מלא ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באוגוסט 2020 בשעה 17:13

      לא ניסיתי רק עם קמח מלא. אני מניחה שאפשר ואפשר גם לערבב חצי מלא חצי לבן

  20. לילך הגב 3 ביולי 2020 בשעה 19:27

    תודה על המתכון המדהים, בתור אחת שמכינה פלאפל, חומוס, פול…
    הפיתה משלימה את הארוחה…
    תודה רבה
    יאמייייי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 ביולי 2020 בשעה 8:30

      כייף לשמוע לילך. תודהה??

  21. ספיר הגב 27 באפריל 2020 בשעה 23:37

    היי יהודית, נראה נפלא.
    אני רואה בתגובות שציינת שלא צריך להניח את סיר הגריל על הגז?
    כלומר רק להפעיל אותו עם החשמל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באפריל 2020 בשעה 11:24

      היי ספיר. לא שמים על הגז. תכף מעלה סרטון הסבר

  22. אוסנת הגב 27 באפריל 2020 בשעה 18:38

    נראה כל כך טוב שבא לי לקחת ממך ולא להכין?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באפריל 2020 בשעה 20:08

      חחחחח תודה אוסנת

  23. מיטל הגב 27 באפריל 2020 בשעה 10:45

    היי את אלופה רוצה להכין צריך שהסיר יהיה על הגז מלמטה או אין צורך

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באפריל 2020 בשעה 10:51

      היי מיטל,

      הפעם לא שמים על הגז.
      בהצלחה וחג שמח

  24. ליאת הגב 27 באפריל 2020 בשעה 10:04

    יש לי סיר חשמלי שעושה בו חמין זה גם טוב?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באפריל 2020 בשעה 10:06

      היי ליאת,
      סיר גריל הוא עם גוף חימום עם חום מאוד מאוד גבוה שזה מה שצריך לפיתות. מגיע ל-400 מעלות ויותר

      • דניאל הגב 17 בדצמבר 2020 בשעה 0:20

        אלופה מחר אכין!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בדצמבר 2020 בשעה 23:34

          מהמם
          עדכני

      • עופרי הגב 20 באפריל 2022 בשעה 12:06

        חג שמח לך ,
        לי יש טאבון בבית , את מעריכה שבטאבון ייצא מוצלח יותר? ואם אני רוצה לעשות אותם קטנים (מיני-כדי להכין עראייס) איזה משקל בצק היית ממליצה?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באפריל 2022 בשעה 14:49

          היי עופרי,
          לא מצאתי שבטאבון זה מוצלח יותר מסיר גריל.
          לגבי המשקל, תנסי 50 גרם

    • תהילה נחמן הגב 15 באוקטובר 2020 בשעה 6:11

      היי ,אוסנת היקרה ,תחילה תודה על מתכון מעולה ,ראיתי ששקלת כל כדור בצק ,אשמח לדעת כמה כל כדור צריך לשקול?…תודה

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוקטובר 2020 בשעה 19:12

        היי תהילה,
        אני יהודית ולא אוסנת 🙂
        את יכולה לשקול 100-120 גרם בערך

  25. יהודית הגב 24 באפריל 2020 בשעה 12:09

    יש את הסיר הזה בכמה חנויות ברחוב אצ"ל בתל אביב. מול הבנק, ליד הדואר,זה בשכונת התקווה. יש שם גם שוק משגע עם המון דברים מעניינים וטריים!

  26. מנור הגב 7 בינואר 2020 בשעה 19:56

    ווואו! מושלם! תודה על מתכון נדיר הפיתות יצאו מושלמות ורכות כאילו הן קנויות! מתכון קל ומהיר! תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בינואר 2020 בשעה 20:42

      איזה כייף לשמוע מנור

  27. Rina הגב 10 באוגוסט 2019 בשעה 5:38

    היי אני מאוד רוצה להכין את הפיתות. הבעיה שאין לי סיר גריל ואני לא גרה בארץ? יש לך המלצה איזה אפשר לקנות בארהב? או אך קוראים לזה פה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוגוסט 2019 בשעה 7:56

      היי רינה. את יכולה על חום גבוה בתנור או בטאבון אם יש לך

    • הדר הגב 11 במאי 2020 בשעה 23:47

      אחרי כמה מתכונים יצא לי עם המתכון שלך פיתות מושלמות! תודה ?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במאי 2020 בשעה 0:05

        איזה כייף לשמוע. תודהה

  28. שירה הגב 15 במרץ 2019 בשעה 14:15

    תודה רבה על מתכון נהדר
    כמעט כל שישי אני מכינה אותו

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 במרץ 2019 בשעה 17:11

      מהמם שירה איזה כייף לשמוע

  29. מימי הגב 20 בספטמבר 2018 בשעה 17:28

    הי, יש מצב לעשות בלי סיר גריל?
    נראה ממש מושלם
    אבל אין לי איפה לאכסן עוד סיר! (בעלי כבר לא מרשה לי לקנות כוסות כי די אין מקום!)
    מה היית מאלתרת במקום?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בספטמבר 2018 בשעה 21:37

      היי מימי. אפשר בתנור על החום הכי גבוה. המרקם יוצא מעט שונה אבל עדיין טעים

  30. עירית הגב 23 באוגוסט 2017 בשעה 9:18

    יהודית שלום, אודה לך מאד אם תוכלי לומר לי באיזה חנות ביפו קנית את סיר הגריל החדש?
    תודה מראש
    עירית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוגוסט 2017 בשעה 10:25

      היי אירית, יש בהמון חנויות שם. באחת מחנויות הכלים הכי פושטיות.

    • שירה הגב 12 בספטמבר 2020 בשעה 1:28

      ערב טוב,
      אפשר להכין את הבצק לילה לפני ולהתפיח במקרר ללילה ואז בבוקר להמשיך בתהליך האפייה?
      תודה מראש

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בספטמבר 2020 בשעה 12:55

        היי שירה,
        בגדול אפשר להכין כל בצק שמרים לילה מראש.את הבצק הזה וגם של חלות חשוב להקפיד להביא לטמפרטורת החדר לפני שממשיכים לעבוד.
        בהצלחה

  31. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בדצמבר 2016 בשעה 17:51

    איזה כייףףף לשמוע. תודה שחזרת לדווח. חג שמחח

    • טלי שטרית הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 13:40

      שלום.אמא שלי ז"ל היתה מכינה את הבצק ולשה אותו במשך 10 דקות ואז כל 20 דקות הופכת אותו ומוציאה את האויר ,כך שלוש פעמים.אחרי 3 לישות עושה פיתות ומשטחת אותן ואופה.

  32. איציק מ הגב 28 בדצמבר 2016 בשעה 17:23

    מעולה !!!!!
    יצאו אחת אחת.
    מתכון ערוך היטב ומדוייק.

    תודה רכה
    חג אורים שמח

  33. יהודית אביב הגב 6 באוגוסט 2016 בשעה 9:48

    אם הלכת בדיוק בדיוק לפי ההוראות כולל זמן הלישה וההתפחה אז הבעייה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה זה הסיר עצמו. יצא לי לקנות סיר גריל שלא היה טוב בכלל. החום שלו היה נמוך והיה נכבה כל פעם. אם לא הייתי יודעת שקיים סיר כזה בעייתי לא הייתי יודעת אפילו להגיד לך מה הבעייה. הפיתות צריכות להיצלות על חום מאוד מאוד גבוה. זה מה שנותן להן את הרכות ואת הכיס. עדכני לגבי הסיר. מעניין אותי

  34. אנונימי הגב 6 באוגוסט 2016 בשעה 9:00

    היי חזרתי לעדכן – לצערי לא יצא טוב אבל לא בטוחה מה לא עשיתי נכון – הפיתות לא קיבלו צבע בסיר נשארו לבנות לא יפות כמו שלך בתמונה שנראות ממאפיה 🙂 אצלי נשארו לבנות גם מעבר לשלוש דקות בסיר או נהפכו לקשות מאד ואז קיבלו קצת צבע. הן גם לא קיבלו כיס. מה יכולה להיות הבעיה ?

  35. יהודית אביב הגב 5 באוגוסט 2016 בשעה 5:43

    כן. בלי אש מלמטה. זה פיתות אחרות.

  36. אנונימי הגב 5 באוגוסט 2016 בשעה 5:41

    היי עוד שאלה (מתכננת לעשות היום, אעדכן 🙂 ) ראיתי במתכון אחר שלך (לחם פרנה) שהסיר על האש וגם הגריל דלוק. במתכון של הפיתות זה רק עם הגריל ?

  37. יהודית אביב הגב 3 באוגוסט 2016 בשעה 20:14

    תודההה. שמחה לשמוע. תשובות:
    1. סיר גריל זו קנייה מוצלחת. ברגע שתלמדי להשתמש בו, השמיים הם הגבול.
    2. בלי רשת בכלל.
    3. מקמחים את הבסיס ואופים בערך 2 דקות. את תראי כבר שזה שחום. ואין בעייה לפתוח כמה שצריך.
    4. נזהרים לא להיכוות. כשמכניסים את הפיתה אז אין בעייה. לא נוגעים במשהו חם. אפשר להוציא עם כפפה או להפוך את הסיר עם הפיתה על מגבת. תכיני ותזרמי עם זה

  38. אנונימי הגב 3 באוגוסט 2016 בשעה 19:58

    היי מתה על האתר שלך והמתכונים מדהימים. קניתי סיר גריל אבל לא בטוחה איך להשתמש בו – עם הרשת למטה? כמה זמן אופים בכל צד? איך יודעם שמוכן? אפשר לפתוח כל הזמן? איך מוציאים ומכניסים את הפיתה הלי להיכוות?

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס