פיתות על מחבת מקמח מלא, קלות להכנה וקלות גם בבטן :)חישבתי לכם גם את כמות הקלוריות בכל פיתה (100 קלוריות ליחידה) כי אני בתקופה של איזונים אז תהנו גם אתם 🙂
הפיתות מחבת של סיגל ברמר עשו לי חשק להכין גרסה משלי. אני מכינה מלאאא סוגים של פיתות, אבל את אלו על המחבת מודה שניסיתי פעם אחת, זה לא צלח אז חזרתי לסיר גריל שלי. אבל אז סיגל פרסמה את הפיתות הקלות שלה והסבירה בדיוק מה צריך כדי שיצליחו על מחבת, אני יישמתי ווואווו איזה מושלמות יצאו לי. אז הן לא באמת פיתות קלות :), הן פשוט קטנות בחצי מפיתה רגילה ולכן מכילות פחות קלוריות וליתר דיוק כ – 100 קלוריות לכל פיתה. כמובן שאפשר להכין גודל רגיל, אבל דווקא הגודל הקטן יחסית מאפשר לאכול פיתה טובה ללא ייסורי מצפון.
אז מה הסוד? מחבת שטוחה שמשמשת להכנת קרפים, עם הולכת חום מעולה עושה בול את העבודה וכמובן טכניקה פשוטה פשוטה שתוסבר באופן ההכנה וזהו, יש לנו פיתות מושלמות וטעימות שאפשר להקפיא ולחמם בכל זמן שמתחשק לנו למלא אותה בכל טוב.
יוצאות פיתות עם כיס מושלמות וטעימות במיוחד
פיתות על מחבת מקמח מלא קלות להכנה וקלות בבטן
לפני שמתחילים
כנסו פה לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אם תיצמדו למתכון ולחלוקת הכדורים לפי גרמים מדוייקים תקבלו פיתה עם כ – 100 קלוריות.
- כדי לקבל פיתות גדולות יותר, תחלקו את הבצק ל – 10 כדורים במשקל של כ – 100 גרם.
- חייב מחבת עם הולכת חום טובה כדי שהקסם יקרה והפיתה תתנפח ותקבל כיס. אני ממליצה מאוד על המחבת קרפים של מגנוס שהיא מעולה גם לפיתות, גם לקרפים, לפנקייקים, לאפות ועוד. כנסו פה להזמנת המחבת ותקבלו הנחה שווה בהזנת קוד קופון: yehudit20
מצרכים לכמות של 20 פיתות קטנות
- 500 גרם קמח מלא (השתמשתי בקמח של "נפלאות") (1,765 קלוריות)
- 1 כף שמרים יבשים (10 גרם) (32.5 קלוריות)
- 1 כף סוכר חום בהיר (10 גרם) (38 קלוריות)
- 1 כף שמן זית (10 גרם) (88.5 קלוריות)
- 3 כפיות מלח (15 גרם)
- 400 גרם/מ"ל מים
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה 10 דקות, עד שמקבלים בצק אחיד, רך ודביק . מקמחים קערה ואת הידיים ומעבירים אליה את הבצק. מעצבים לכדור חלק ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל – 20 כדורים במשקל 45 גרם ומניחים על מגש מקומח קלות למנוחה של 15 דקות.
מכינים פיתות: מחממים מחבת שטוחה שמיועדת להכנת קרפים על להבה בינונית. על משטח מקומח מרדדים כל כדור לפיתה בקוטר 10-12 ס"מ, מעבירים למרכז המחבת, סופרים בלב עד 20 (20 שניות), הופכים, סופרים שוב עד 20, הופכים ומחכים בערך 40 – 60 שניות ואז הקסם קורה – הפיתה מתנפחת ונוצר כיס. מחכים כמה שניות ואם צריך הופכים שוב כדי לקבל פיתה שחומה יותר.
***אם לא תהפכו את הפיתה פעמיים כל 20 שניות – הקסם לא יקרה! אז לא זזים מעל יד הגז עד שמסיימים.
מכינים כך את כל כמות הפיתות ומניחים תחת מגבת מטבח נקייה עד שמסיימים. ניתן להקפיא את הפיתות עד חודש אבל הן מתחסלות הרבה לפני.
בתאבון!
היי יהודית
האם ניתן לאפות את הפיתות הללו במחבת גריל לפיתות?
אפשר
אפשר סוכר רגיל במקום סוכר חום?
כן
הי,
הכנתי עם קמח כוסמין 80% ויצא לי ממש ממש מיימי, הייתי צריכה להוסיף מלא קמח כשניסתי לחלק את הבצק וכשרדדתי, ממש ממש הרבה קמח,
זה ככה אמור להיות? או שאולי אני צריכה קצת להוריד מכמות המים בגלל סוג הקמח?
בעיקרון יצא ממש טעים כמו כל המתכונים שלך שמיוחדים מאד!
קמח כוסמין בכללי שונה מקמח רגיל וכמות המים שונה . גם קמח 80% מן הסתם שונה מקמח 100% ובכל מקרה הבצק מאוד דביק כדי לצמצם קלוריות. כן עובדים עם קמח בחלק החיצוני של הבצק ולא מחדירים לו את הקמח.
את ממליצה להוריד את כמות המים אם אני עושה כוסמין 80%
בוודאי. זה קמח שונה
בוקר טוב
הכנתי את הפיתות בדיוק לפי ההוראות למעט 3 פיתות שהתנפחו כל השאר נשארו דקות ולא התנפחו
תמשיך להתאמן. כתבתי שסוג המחבת מאוד קובע וכמובן להבין איזה גובה להבה צריך..אצלי כולן בלי יוצא מן הכלל התנפחו
400 מ'ל מים על חצי ק"ג קמח?
זה רק אני או שזה טעות?
זאת לא טעות. הרעיון של הפיתות האלה זה שהן יהיו מופחתות קלוריות. הבצק דביק אבל עובד מעולה
שלום, האם אפשר בקמח כוסמין מלא ואם כן, האם כמות המים תשאר אותה כמות?
תודה
אפשר כוסמין מלא ואותה כמות מים
היי יהודית אפשר קמח כוסמין או שיפון במקום מלא?
כוסמין כן שיפון ממש לא. זה קמח אחר לגמרי
היי יהודית, כמה כוסות קמח יוצא ב חצי קילו ?
וכמה מים? לטובת מי שאין לה משקל מטבח בבית;(
היי נטלי,
ממליצה לך מאוד לקנות משקל וכוסות מדידה. בכוס מדידה אוניברסלית יש 140 גרם קמח אז תוכלי לעשות את החשבון ומים – 240 מ"ל
אפשר להשתמש בקמח רגיל גם?
כן
תודה על המתכון. על איזה חום צריך לשים( בינוני או גבוה)? יש לי אינדוקציה ד"א.
לא הכנתי על אינדוקציה אז אין לי מושג אבל בינוני גבוה
ולמי שאין את המחבת יכול בתנור?
לא ניסיתי. תנסי. אני חושבת שהטעם והמרקם בתנור יהיו פחות טובים