אני מאוד אוהבת גבינות שמנת, בעיקר את הטבעיות ורצוי 30% כי אם כבר אז כבר. אני מאמינה בלאכול אוכל טעים, עשיר וטוב בכמויות מאוזנות ולא לוותר על דברים שווים בשביל המשקל. אז המוטו שלי הוא או שאוכלים טעיםםם או שלא אוכלים בכלל, לא מתפשרת על הטעמים לטובת הקלוריות.
הפעם קיבלתי גבינה חדשה, אותה גבינת נפוליאון המוכרת והטעימה רק עם אחוזי שומן מופחתים, אמנם רק 16% שומן אבל טעימה בדיוק כמו ה- 30% והבונוס: תוספת של פלפלים ופפריקה ואני מאודדדד אוהבת פלפלים בכל וריאציה. הגבינה כשלעצמה טעימה לי מאוד כי אני מאוד אוהבת את טעם הפלפלים כך שכשהם משתלבים בגבינה זה רק מוסיף בעיני ובכל זאת, אני חייבת לתת את הטאץ' שלי ולכן ניסיתי לחשוב איך אני יכולה לשלב אותה במאפה שמרים….אז שילבתי וגם קליתי פלפלים וקרמלתי בצל בשמן זית וכדי שיהיה יפה חוץ מטעים אז הכנתי אותם בצורת שבלולים. האמת שהכנתי גם מאפה נתלש ממולא בפלפלים אבל משהו במרקם היה פחות טעים. אהבנו מאוד את השבלולים ולכן אני אתמקד בהן. אפיתי בערב ובמבחן התוצאה נשארו רכים רכים וטעימים גם למחרת בבוקר.
חומרים לכמות של 30 שושנים
לבצק שמרים
- 1/2 ק"ג קמח רגיל מנופה
- 1 כף גדושה שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
- 2 ביצים
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 גביע גבינת נפוליאון עם פלפלים ופפריקה
- 1/2 כוס חלב פושר
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 כף מלח
למריחה ופיזור על הבצק
- 1 גביע גבינת נפוליאון עם פלפלים ופפריקה
- 3 פלפלים בשלושה צבעים: אדום, כתום, צהוב.
- 2 בצלים גדולים
- 1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- לקלות על הגז את הפלפלים, לקרר, לקלוף ולחתוך לרצועות. לשים במסננת להגרת הנוזלים עד לשימוש.
- לחמם שמן זית על מחבת. לפרוס את הבצל לרצועות ולטגן עד להזהבה. להניח בצד עד לשימוש.
הכנת הבצק
- לשים בקערת המיקסר קמח ושמרים ולערבב יחד במהירות נמוכה.
- להוסיף ביצים, סוכר, שמן זית, גבינה וחלב וללוש 5 דקות על מהירות נמוכה.
- לחתוך את החמאה לקוביות ולהוסיף קובייה אחר קובייה תוך כדי לישה. ללוש עוד 2 דקות מהרגע שהחמאה נטמעה בבצק.
- להוסיף מלח וללוש עוד 2 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש אבל לא דביק.
- להעביר לקערה משומנת קלות, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח שעה וחצי במקום חמים.
- לחלק את הבצק לשני חלקים שווים.
- על משטח מקומח לרדד חלק אחד מהבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
- למרוח חצי גביע גבינת נפוליאון עם פלפלים ופפריקה על הבצק, לפזר חצי מכמות הפלפלים הקלויים וחצי מכמות הבצל המטוגן ולגלגל לרולדה.
- לחתוך לעיגולים בעובי של כ- 3 ס"מ ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בגודל 30*20 ס"מ במרווחים של 3 ס"מ.
- להכין באותו אופן את החצי השני של הבצק (אם רוצים אפשר למרוח מלית אחרת).
- להתפיח במקום חמים כ-40-50 דקות.
- לחמם תנור לחום של 170 מעלות, למרוח בחלמון ביצה מהול במעט חלב ולאפות כ- 20 דקות עד להזהבה.
- לתלוש ולאכול
הכנתי עם נפוליאון בטעם טבעי יצא טעים בטירוף, הבצק חלומי, פשוט מושלם.
היי אנה,
יוווו זה מתכון ישן אבל מעולה!! שמחה שאהבת
ניראה מעולהההההההההההההה
ומעורר תיאבון!
נראה מעולה
אצלי חיסלו את הנפוליאון פלפלים לפני שהספקתי לתכנן עליה משהו 🙂