גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית. גלידה ביתית טעימה במיוחד ללא צורך במכונת גלידה. אני מכינה אותה עם חלב מרוכז שאני מכינה בבית
אמרתי לכם כבר שפעם הייתי מכורה לגלידות? פעם יכולתי לחיות על גלידות…מה זה פעם? גם היום אני יכולה אבל הקלוריות…..אוי הקלוריות הארורות שעומדות בטור כמו חיילות למופת ולא מפספסות את מסדר המפקד….נספרות אחת אחת, מבצעות את תפקידן על הצד הטוב ביותר ונדבקותתתת.
טוב, עזבו קלוריות שמקלוריות….תכינו פעם אחת גלידה ביתית ואחרי זה תשכחו לגמרי שאתמול החלטתם שמחר דיאטה 😀 :-Pהפעם הכנתי את הגלידה גם בגרסה חלבית וגם בגרסה טבעונית. אני כמובן מעדיפה חלבית אבל הטבעונית הפתיעה אותי בטעם העשיר שלה. אז מי שמטובען גם יכול ליהנות מהגלידה המעולה הזו ובכלל מגלידה בכל טעם שבוחרים. מכינים חלב מרוכז טבעוני ומשלבים בו איזה טעמים שאוהבים.
גלידת קינמון ופקאן סיני חלבית וגם בגרסה טבעונית
מצרכים לקופסה גדולה
- 1 כוס חלב מרוכז (כנסו פה למתכון – אני מכינה ביתי)
- ½1 כוסות שמנת מתוקה 38% שומן
- 1-2 כפות קינמון (מתחילים עם כף אחת, טועמים ואם אוהבים יותר אז מוסיפים עוד)
- 150 גרם פקאנים סיניים קצוצים גס
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר חלב מרוכז ושמנת מתוקה ומקציפים עד שמקבלים קרם יציב (לא יציב מידי כי זה הולך להקפאה).
- מוסיפים לקרם קינמון ומערבבים.
- מוסיפים פקאנים ומערבבים על מהירות נמוכה רק עד שהם נטמעים בבלילה.
- מעבירים לתבנית או קופסה שמתאימה להקפאה ומקפיאים לפחות 6 שעות עד שהגלידה יציבה.
עוד כמה קטנות
- הגלידה לא מתקשה כל כך במקפיא, בזכות כמות השומן שיש בה ולכן אפשר להגיש מייד מהמקפיא ללא צורך בהמתנה שתפשיר.
- את המתכון הזה הכנתי גם בגרסה טבעונית שיצאה מעולה אבל פה כן צריך להמתין כמה דקות כדי שאפשר יהיה להוציא ממנה כדורי גלידה יפים.
- לא אוהבים קינמון? אין בעייה, שימו אבקת קפה נמס ותקבלו גלידת קפה הורסת. או תמיסו 100 גרם שוקולד חלב או מריר ותקבלו גלידת שוקולד מדהימה. בקיצור, אפשר להכין את הבסיס ולשלב איזה טעמים שאוהבים.
גלידת קינמון בגרסה פרווה/טבעונית
יום לפני: שמים במקרר פחית קרם קוקוס כשהיא הפוכה על הראש. שימו לב כי הפחית שאתם קונים מכילה 17-21 אחוזי שומן (אני קונה של חברת אסיה). אחרי 24 שעות במקרר החלק השומני ייפרד מהחלק הנוזלי. מה שאנחנו צריכים למתכון למעשה, זה את החלק הלבן השומני. כשנפתח את הפחית שעמדה על הראש 24 שעות, כל הנוזל השקוף יהיה בחלק העליון, נשפוך אותו (אנחנו לא צריכים אותו כרגע) ונשתמש רק בחלק הלבן היציב של קרם הקוקוס לצורך הכנת הגלידה.
- 1 כוס חלב מרוכז טבעוני (המתכון פה)
- כוס קרם קוקוס (ההוא שעמד על הראש ונפרד מהמים :))
- 1 כפית מחית וניל (לא חובה אבל מעשירה את הטעם)
- 1 כף קינמון (או יותר אם אוהבים טעם מודגש יותר)
- 100 גרם פקאנים סיניים קצוצים גס.
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר חלב מרוכז טבעוני, קרם קוקוס, מחית וניל וקינמון ומקציפים יחד לקרם יציב.
- מוסיפים פקאנים ומערבבים יחד.
- מעבירים לכלי שמתאים להקפאה ומקפיאים עד להתייצבות.
- לפני ההגשה מפשירים את הגלידה כמה דקות מחוץ למקפיא על מנת שנוכל להוציא ממנה כדורי גלידה יפים.
האם לגירסא הטבעונית יש טעם של קוקוס?
היי רועי. לא. לא טעם קוקוסי מודגש
שלום, האם ניתן להמיר משהו אחר במקום החלב המרוכז, , בגלל סכרת, או חוסר רצון לצרוך סוכר בכמות גבוהה.
תמי
היי תמי,
את יכולה להקציף שמנת מתוקה 38% לבד ולשלב טעמים.
יש לך אתר מהמם.
אבל ממש מפריע שהחומרים כתובים בכוסות ולא בגרמים.
היי מרים,
יש גם אצלי באתר וגם בכל הרשת אופציות להמרה. הכוסות הן אוניברסליות כך שלא אמורה להיות בעייה