כמה זה מאתגר להכין מופלטה ללא גלוטן? מאתגר מאוד אבל הצלחתי וזה יצא כל כך טעים שהייתי חייבת לשתף מתכון. כל מה שצריך זה קמח לל"ג ולהיצמד לטכניקה מאוד פשוטה


אני ממש אוהבת לאתגר את עצמי וכשאני מצליחה לפתח מתכונים שביום יום הם לא כאלה שאני רגילה להכין, אז אני הכי מסופקת וגאה. מופלטה ללא גלוטן זה בהחלט מאתגר ולא הייתי בטוחה שזה יצליח. את המופלטה אמורים לפתוח לעלה דק מאוד ובזכות הגלוטן שיש בקמח רגיל זה קורה די בקלות. בזו ללא גלוטן אין בעצם את המתיחה שיש לבצק והייתי צריכה למצוא שיטה שתאפשר לי לפתוח את הבצק דק מבלי שייקרע.

ואז נזכרתי בשיטה שרצה כבר כמה שנים ברשתות החברתיות, פתיחת מופלטה בין שני דפי אפייה. את הרגילה אני פותחת בלי שום עזרים, כשהבצק טוב זה קורה בקלות, אבל את הללא גלוטן לא הצלחתי לפתוח על השייש והחלטתי להיעזר בניירות אפייה וזה יצא מושלם! כל מופלטה נפתחת לקוטר של 40 ס"מ, דקה וטעימה ממש.
הקמח שאני משתמשת בו כשאני רוצה להכין מתכונים ללא גלוטן הוא של קאפוטו, אבל הוא ממש יקר – 49 שקל לקילו קמח, אז החלטתי להכין עם קמח "מולינו" שזה קמח ללא גלוטן זול הרבה יותר וגם זמין יותר בסופרים הגדולים.


את המופלטות שלי אני אוהבת גדולות, ליתר דיוק בקוטר של 40 ס"מ. מגנוס פיתחו מחבת בדיוק בקוטר הזה ואני חוגגת.
ממש עכשיו המחבת וכל האתר של מגנוס בהנחה של 15%
קוד קופון: yehudit15

מופלטה ללא גלוטן
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הכנתי מופלטות גדולות ממש כמו המופלטות הרגילות שאני מכינה, אפשר להכין גם קטנות יותר.
מצרכים ל-6 מופלטות בקוטר 40 ס"מ
- 500 גרם קמח ללא גלוטן (הכנתי עם קמח "מולינו")
- 15 גרם מלח
- 480 גרם מים מהברז
לטבילת הכדורים והבצק: 1/4 כוס שמן + 1/4 כוס שמן
אופן הכנה
מכינים בצק: מערבבים יחד את הקמח, המלח והמים לבצק דביק מעט. מוזגים על הבצק 1/4 כוס שמן ומשאירים למנוחה של שעה.
מחלקים את הבצק ל – 6-7 כדורים, מוזגים עליהם את 1/4 כוס השמן הנותרת ומשאירים למנוחה של 1/2 שעה.
מכינים מופלטות: מחממים תבנית על חום בינוני – גבוה.
עובדים בין שני ניירות אפיה – משמנים משטח עבודה ומניחים עליו נייר אפיה, משמנים את נייר האפיה ומניחים עליו כדור בצק במרכז. משמנים גם את נייר האפיה השני ומניחים על כדור הבצק. פוחסים קצת עם היד את כדור הבצק ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק ופותחים לעלה דק ורחב כמעט בגודל של נייר האפיה. מסירים את נייר האפיה מעל הבצק המרודד, מרימים את נייר האפיה עם הבצק והופכים על התבנית, מקלפים בעדינות את נייר האפיה מהבצק. כשהבצק אפוי הופכים ומניחים עליו עוד בצק שפתחנו באותה צורה וככה ממשיכים עם כל כדורי הבצק.
מורחים חמאה כשהמופלטה עדיין חמה ומגישים עם דבש.
תודה לך .
מה כמות המופלטות שיוצאת בכמות כזומ?
6 ענקיות או 12 קטנות
אפשר עם קמח תמי??
אני מניחה שכן
איזה מעלינו ירוק? כחול?
ירוק