מוקפץ עם אטריות אורז שאני אוהבת להכין כל השנה ולא רק בפסח. האטריות אורז, מעבר לזה שהן נטולות גלוטן, הן מהירות הכנה ולא דורשות בישול מקדים כמו הנודלס. משרים אותן במים למשך שעה ומשלבים במוקפץ. את המוקפץ שלי אני מכינה בטכניקה שונה קצת מהרגיל, שמניבה תוצאה טובה יותר לטעמי ובכלל מוקפץ זה תמיד שווה וטעים
אטריות אורז במוקפץ הן המועדפות עליי, אני אוהבת אותן הרבה יותר מנודלס, מה גם שהרבה יותר קל להתעסק איתן והן נוחות יותר בקיבה כי הן ללא גלוטן. אין צורך לבשל אותן בישול מקדים! כן, משרים אותן שעה במי ברז ובסוף הקפצת הירקות משלבים אותן למוקפץ לכמה דקות קטנות ממש ויש לנו מוקפץ מוכן וטעים. אני אוהבת להכין עם אטריות רחבות, כמובן שאפשר עם כל סוג שאוהבים.
את המוקפץ שלי אני מכינה בשנתיים האחרונות בצורה שונה ממה שהכנתי בעבר. אני מוצאת שזה קל יותר להכנה וגם התוצאה טובה יותר. אני פשוט מקפיצה בווק כל ירק בנפרד ומקדישה לו בדיוק את הזמן שהוא צריך מבלי לחשוש שיתבשל יתר על המידה. את כל הירקות אני מעבירה לכלי אחד ולבסוף מחזירה הכל לסיר גדול שיכיל את כל הכמות, מוסיפה את אטריות האורז ומערבבת יחד עוד כמה דקות. כך אני מקבלת כל ירק במידת הבישול שנכונה לו וגם נוח יותר להקפיץ כל ירק בנפרד.
מוקפץ עם חזה עוף, ירקות ואטריות אורז
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
- מכינים את כל הירקות וחזה העוף חתוכים לרצועות, כך שתהליך הבישול קורה ברצף ודי מהר.
- אני מקפיצה כל ירק בנפרד, כך שאין חשש שהירקות יתבשלו ויתרככו יתר על המידה.
- אטריות האורז לא זקוקות לבישול מקדים במים רותחים. אני משרה אותן שעה במי ברז וזהו! הן נכנסות למוקפץ בסוף בסוף ל – 3-4 דקות ערבוב והן מוכנות.
- למרות שלא שמים הרבה ירקות בסוף יוצאת כמות ענקית של מוקפץ.
- אפשר להוסיף כל סוג ירק שאתם אוהבים במוקפץ. לרוב אני פשוט פותחת את המקרר ושמה מהירקות שיש לי זמינים.
מצרכים ל – 4-5 מנות
- חבילה אטריות אורז רחבות (400 גרם)
- מים להשריית האטריות
- 1 פרפר חזה עוף גדול
- 1 בצל גדול
- 1/4 כרוב לבן
- 2 גזרים
- 2 קישואים/זוקיני
- 1 גמבה אדומה גדולה
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- חופן חמוציות
- מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן זית (הסבר על הכמות בהמשך)
- 1/4 כוס רוטב סויה בהירה
- 1/2 בקבוק טריאקי (150 מ"ל)
- 2-3 כפות סירופ מייפל (הכי פשוט)
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
אופן הכנה
מטפלים באטריות האורז: ממלאים תבנית או קערה מוארכת עמוקה במים ומניחים בתוכה את האטריות אורז למשך שעה. אחרי שעה הן מתרככות חלקית ואת שאר הבישול הן יעשו בתוך המוקפץ.
מכינים מוקפץ: חותכים את חזה העוף לרצועות, חותכים את כל הירקות לרצועות, את הפטריות פורסים ומניחים בקופסה כל ירק בנפרד, כך שהכל יהיה מוכן להקפצה.
מחממים שמן זית בווק או במחבת ומתחילים עם חזה העוף. מניחים את רצועות חזה העוף בשכבה אחת בלבד ולא נוגעים בו כמה דקות כדי שייצרב ויקבל צבע שחום. מתבלים במעט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור. אם המחבת חמה ומוליכה חום טוב, זה קורה די מהר והחזה לא מתייבש. לא ממליצה במקרה הזה להשתמש במחבת נון סטיק אלא בווק או במחבת יצוקה או אפילו נירוסטה כדי לקבל צריבה מושלמת מבלי לייבש את העוף. מכינים את כל העוף בסבבים עד שמסיימים ולא שוכחים בכל סבב להמליח קלות ולפלפל. אם צריך משמנים בכל פעם עוד קצת את המחבת. מעבירים את העוף הצרוב לכלי וממשיכים עם הירקות.
ממשיכים עם הירקות – בכל שלב של הקפצת הירקות ממליחים במלח ים אטלנטי ומפלפלים קלות את הירקות.
מתחילים עם הבצל – אם צריך מוסיפים שמן זית ומטגנים כמה דקות עד שמתחיל להתרכך ולאבד נפח. מוסיפים על הבצל את הכרוב ומערבבים בערך דקה, עד שהכרוב מתחיל לאבד נפח אבל עדיין נשאר קריספי ו"חי". מוצאים לכלי עם העוף.
ממשיכים להקפיץ את כל הירקות החתוכים, כל ירק בנפרד ואת הזמן שדרוש לו. את הפטריות שמים במחבת ורק אז מוסיפים שמן זית ומקפיצים כ – 2 דקות או עד שהן מתחילות להתרכך. מעבירים את כל הירקות לאותו כלי עד שמסיימים.
כשכל הירקות מוכנים: מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ורחב שיכול להכיל את כל הירקות ואת האטריות כך שנוכל לערבב בלי בעייה. מכניסים לסיר את הירקות המוקפצים, מסננים את האטריות מהמים ומוסיפים לסיר.
מתבלים בסויה, טריאקי, ג'ינג'ר מגורר וסירופ מייפל ומערבבים. מוסיפים גם את החמוציות. אם צריך מוסיפים עוד מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב כמה דקות כך שהאטריות ישתלבו עם כל הירקות והכל ייעטף ברוטב. טועמים את האטריות אחרי 4-5 דקות ערבוב ואם הן מוכנות מכבים את הלהבה. אנחנו אוהבים את האטריות במצב אל דנטה. תבשלו עד למידת העשייה שאתם אוהבים. קחו בחשבון שהאטריות ממשיכות להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה.
מכסים את הסיר לכמה דקות לפני שמגישים.
זה ישמע הזוי, אבל יש שערה באוכל
בתמונה השניה שבה עשית זום אין לנודלס ממש רואים באמצע שערה……
זה ממש לא שערה, זה בועת נוזל
היי יהודית, במה אפשר להמיר את הטריאקי אם אין?
היי יעל,
זה חלק מאוד חשוב במנה.
תכיני. הנה לינק להכנה הכי קלה בבית: https://bit.ly/39yr3gC
מנה מוקפצת משגעת אהבתי את השיטה החדשה שלך ♥️♥️♥️
תודה אהובה. ככה הכי נוח וטעים