יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
מרק ירקות לפסח – עם פולים
ראשי » בשר » מרק ירקות לפסח – עם פולים

מרק ירקות לפסח – עם פולים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 26 באפריל 2016 15 תגובות

מרק ירקות לפסח-עם פולים. מרק שהוא חובה על שולחן ליל הסדר וגם בימי חול המועד. אנחנו נוהגים לאכול אותו עם מצות שבורות בתוכו

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

מסורת זה מסורת!! לא משנה מה מכינים לליל הסדר, או במהלך ימי חול המועד, מרק ירקות עם פולים ובשר חייב להיות. החצי שלי לא מוותר על המרק הזה וגם אם הוא כבר מפוצץ מארוחת החג, הוא יקנח במרק עם מצות מפוררות בתוכו.

את המרק אני מכינה לפעמים עם בשר ולפעמים עם חזה עוף שמתפורר לו לתוך המרק ומסמיך אותו. יוצא מרק טעים בטירוף, הפולים מעשירים לו את הטעם ובכלל לאוכל יש טעם אחר ונראה שבפסח המרק טעים יותר.

מרק ירקות לפסח -עם פולים

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • אפשר להכין את המרק עם חזה עוף במקום בשר ואז פשוט צורבים את חזה העוף בתחילת הבישול, מוסיפים ירקות וממשיכים לפי המתכון.
  • אפשר להכין את הבשר מראש ולהקפיא ואז לשלב את הבשר המוכן במרק כפי שאני מראה בסרטון.

מצרכים

להכנת הבשר

  • 2-3 עצמות מח/נתח אסאדו עם עצם  
  • 1/2 ק"ג קוביות בשר אונטריב (מספר 2)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 כוסות מים

למרק

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בצלים גדולים
  • 5 עלי סלרי  
  • 2-3 קישואים  
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות  
  • כפית גדושה פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפיות מלח ים אטלנטי
  • 3 ליטר מים רותחים
  • 1/2 חבילה פולים קפואים או 1/2 ק"ג פולים טריים
  • חצי חבילה כוסברה קצוצה

​אופן הכנה

מבשלים את הבשר: מחממים בסיר שמן זית ומכניסים את קוביות הבשר אחת אחת וצורבים טוב מכל הכיוונים. מוסיפים 2-3 כוסות מים ומבשלים את הבשר עד שהוא רך לחלוטין. אם המים מתאדים במהלך הבישול, מוסיפים בכל פעם כוס אחת וממשיכים בבישול.

מוציאים את הבשר מהסיר וממשיכים עם הירקות.

חותכים גס את תפוחי האדמה, הבצל, הסלרי, הגזרים והקישואים ומוסיפים לסיר, מטגנים כמה דקות טובות ומידי פעם מערבבים. מחזירים לסיר את הבשר המוכן, מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים כמה דקות.

מוזגים לסיר את המים ומבשלים כשעה וחצי עד שכל הירקות רכים לחלוטין.

מועכים את הירקות גס בעזרת מועך ירקות. במהלך הבישול חלק מהמים מתאדים אז במידת הצורך מוסיפים עוד מים, מבשלים עוד 15 דקות ומתקנים תיבול.

מוסיפים לסיר את הפולים וכוסברה קצוצה ומבשלים על אש קטנה עוד כשעה.

מגישים עם מצות וההמלצה היא לפורר מצות לתוך המרק ולאכול.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פתיתים
    פתיתים אחד אחד עם חזה עוף בסיר אחד
  • פשטידת מצות
    פשטידת מצות בשכבות פירה ובשר טחון
  • מפרום
    מפרום תפוחי אדמה על מצע קוסקוס אמיתי
  • ורניקי פטל
    ורניקי במילוי פטל במרק שמנת ופטל
מרק ירקות פסח

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

15 תגובות

  1. לימור הגב 31 במרץ 2023 בשעה 5:29

    נראה מעולה
    אפשר להכין עם פולים מקולפים
    ומה משך הזמן עם כן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 במרץ 2023 בשעה 17:36

      אפשר. די אותו דבר

  2. יהודית שרעבי הגב 25 במרץ 2023 בשעה 17:52

    אלופה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במרץ 2023 בשעה 10:05

      תודה רבה

  3. נעמה הגב 6 במרץ 2021 בשעה 7:10

    האם ניתן להכין טיבעוני? בלי בשר ועצם?
    תודה על התשובה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 במרץ 2021 בשעה 13:31

      היי נעמה, ברור!
      פשוט תטגני את הירקות במקום את העצם כדי לשחרר מהם את הטעם

  4. ליאת הגב 2 באפריל 2019 בשעה 15:32

    לא צריך לקלף את הפולים לפני שמכניסים למרק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 באפריל 2019 בשעה 16:54

      היי ליאת. ממש לא. אני שמה אותם כך

  5. חיה הגב 5 באפריל 2017 בשעה 10:45

    נראה נהדר , מרק שאכין למשפחתי , רק בלי החוואג׳ .
    תודה וחג שמח ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באפריל 2017 בשעה 20:58

      אפשר בלי כמובן אבל תנסי – מוסיף טעם מיוחד למרק

  6. שבו הגב 4 באפריל 2017 בשעה 22:11

    האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
    נגיד שריר..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באפריל 2017 בשעה 23:15

      בוודאי. מספר 5, 6,2 כל בשר שמתאים לבישול ארוך ורצוי עם קצת שומן שלא ייצא יבש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באפריל 2017 בשעה 23:16

      אוסו בוקו זה שריר רק שזה עם עצם. אפשר שריר (מספר 8) גם בלי עצם. זה בשר מעולה למרקים ובכלל לתבשילים

  7. שבו הגב 4 באפריל 2017 בשעה 22:09

    מה דין בישול עם פולים טריים.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באפריל 2017 בשעה 23:14

      די אותו דבר….אולי בישול טיפה יותר ארוך

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס