סלט מטבוחה – עגבניות מבושלות. הסלט האולטימטיבי לארוחת שישי בכל בית מרוקאי. אני מכינה את המטבוחה יחד עם עוד מלא מאכלים לשישי בצהריים באופן קבוע
סלט שהוא חובה בימי שישי בכל בית מרוקאי…במשך שנים הכנתי את המטבוחה עם עגבניות טריות, עבדתי די קשה כדי לקלוף אותן ואז לבשל אותן שעות כדי שיהפכו לסלט המיוחל.
לפני כמה שנים, באחד מימי השישי, החלטתי לקצר תהליכים ולנסות להכין מטבוחה עם עגבניות משומרות….אהההה, אבל זה לא קרה סתם ככה. נוביק שלי, חובב הבישול שעושה מחקרים שלמים על אוכל וכל היום צופה בתכניות בישול מהעולם, חקר את עניין העגבניות והגיע למסקנה כי העגבניות שמכניסים לקופסאות השימורים, טובות יותר מהעגבניות הטריות.
איך יכול להיות אתם שואלים?? אז הנה ההסבר המושכל שלו: את העגבניות שאנחנו קונים בשווקים ובסופרים קוטפים כשהן ירוקות ומבשילים אותן אחרי הקטיף, מה שמשפיע על הטעם. למעשה, קוטפים את העגבנייה לפני שהיא מוכנה לאכילה. לעומת זאת, את העגבניות המשומרות מכינים מעגבניות שהגיעו לבשלות מושלמת לפני שנקטפו ולכן הן מתאימות יותר לבישול. מה שחשוב מאוד זה לקנות עגבניות משומרות מאיכות מעולה (לא פחות).אני קונה עגבניות חתוכות דק polpa של חברת mutti האיטלקית. מאז אני מכינה רק עם עגבניות משומרות. במבחן הטעם – אחרי שמלא אנשים טעמו, (גם מרוקאיות מבוגרות :)) אף אחד לא חשד שזה לא עגבניות טריות ויותר מזה, ממש ממש ממש אהבו אותה.
סלט מטבוחה – עגבניות מבושלות
חומרים לקופסה בינונית
- 3 קופסאות עגבניות polpa משומרות של mutti
- 3 פלפלים ירוקים חריפים
- 4 שיני שום
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- שמים בסיר את העגבניות המשומרות ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מידי פעם כשעה, עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.
- שורפים על אש גלויה את הפלפלים, מכניסים לשקית ניילון ל- 5 דקות כדי להקל על הקילוף. קולפים, קוצצים לקוביות ומוסיפים לסיר.
- כותשים את שיני השום או פורסים ממש דק ומוסיפים לסיר.
- מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
- מנמיכים את האש למינימום ואם יש פלטה מבודדת אז שמים מתחת לסיר. מבשלים עוד כשעה תוך ערבוב מידי פעם עד שהמטבוחה נעשית ריבתית וסמיכה.
- מקררים ומעבירים לקופסה אטומה. שומרים במקרר עד שבוע.
עוד כמה קטנות
- אפשר כמובן להכין עם עגבניות טריות. על מנת להקל על הקילוף – חורצים X בראש כל עגבנייה ומשרים במים רותחים עד שהמים מתקררים. קולפים את העגבניות, סוחטים ככל האפשר, חותכים לקוביות ומבשלים לפי ההוראות למעלה. זמני הבישול של העגבנייה הטרייה ארוכים יותר.
- חשוב מאוד לא לשים שמן מייד בהתחלה כי אז הסלט יהיה מוצף בשמן. את השמן מוסיפים לקראת סוף הבישול יחד עם התבלינים.
כמה מלח את שמה?
הכנתי, היה חסר לי משהו,
הוספתי כפית סוכר- ונהייה טעים
אני לא מודדת, מלח זה עניין של טעם אישי. תלוי באיזה עגבניות השתמשת. אני משתמשת בעגבניות שאין צורך בסוכר
חג שמח
היי יהודית כמה מלח להשים בערך?
האם אפשר להוסיף סוכר להוריד את חמיצות העגבניות?
היי ענבר. מלח זה עניין של טעם. תתחילי עם ממש מעט כי תמיד אפשר להוסיף. אין צורך להוסיף סוכר. כשמבשלים את העגבניות מספיק זמן הן הופכות למתקתקות מבלי להוסיף סוכר
היי יהודית סליחה על כל השאלות פשוט פעם ראשונה מנסה להכין ..
מה הכוונה פלטה מבודדת ? הכוונה לפלטה חשמלית ?
דבר נוסף כמה מלח בערך ?
בתודה מראש …
היי ליטל, זה מעין עיגול מתכת ששמים על הגז וזה מונע מהלהבה הישירה לשרוף את המטבוחה. מקווה שהסתדרת
היי יהודית רק רציתי לוודא משהו קניתי את העגבניות המשמרות שהמלצת של Mutti ואני רואה שאין בהן הרבה נוזל ..אני מניחה שהנוזל יוצא בבישול נכון ?
היי ליטל. מטבוחה לא צריכה נוזל אלא להפך – אם יש נוזל אז להיפטר ממנו
היי האם אפשר להכין ללא פלפל חריף?
האם כדי להוסיף גמבה אם כן כמה ?
תודה רבה
היי ליטל. את יכולה לשים גמבה במקום פלפל חריף
היי, אני גרה בארה״ב ויש כאן קופסאות של 400 גרם ו800 גרם. מה הגודל של 3 הקופסאות במתכון שלך? תודה על המתכון!
היי בת אל. 400 גרם כל קופסא
פשוט מושלמת!! כבר הכנתי פעמיים החג!!!
איזה כייף בר. חג שמח
היי יהודית הייתי כבר בארבעה סופרים שונים.
איזה עגבניות של polpa ? אם הכוונה לשרי המקולפות אין אותם בשום מקום. האת תוכלי לומר מאיפה את קונה אותם?
כנ״ל לגבי הסילאן גריל של כוורת
היי דורין, עגבניות של mutti. יש בכל סופר היום. גם בשופרסל. תכתבי בגוגל את השם ותראי תמונות. סילאן כנ"ל
מריח נהדר!
יש סיכוי שתעלי צילום של הפלפל הירוק החריף? לא מסתדרת איתם בסופר. הגיע הזמן 🙂 תודה רבה
פלפל חריף רגיל..אין לי תמונה. תרשמי בגוגל ויעלה לך