20 דקות בדיוק ויש לנו עוגיות מטריפות!! המתכון הזה נולד משלושה חלבונים מיותמים שנשארו לי מאיזושהי עוגה שהכנתי…תכננתי להכין מקרונים או נשיקות אבל לא יצא אז לא הכנתי….ובכל זאת אני לא אוהבת להזביל חלבונים….פתחתי את המזווה ופתאום קפצה לי מתוכו קופסת חמאת בוטנים שקניתי ולא השתמשתי בה….אני קונה של סקיפי עם שברי בוטנים (הכי טעימה).
תוך 5 דקות כל החומרים היו בתוך קערה מעורבבים ומוכנים לעבור לתבנית בעזרת כף גלידה קפיצית, עוד 2 דקות לקח לי להכין כדורים מהבצק ולתנור ל- 10-15 דקות בדיוק. כשהכנתי את הבצק לא באמת ידעתי איך ייצאו….רק ידעתי ששמתי חומרים טובים והן חייבות להיות טעימות.
החשש שלי היה שלא נתתי להן בכלל זמן קירור וחששתי שישתטחו באפייה. אבל לאאאאאאאאאאאא!! יצאו שמנמנות ויפהפיות….איזה אושר….והטעם? רכות, נימוחות והשילוב של בוטנים ושוקולד…אתם בטח יודעים שהוא קטלני…..פעם נפגשים עם שברי בוטנים ופעם עם שוקולד….טעים טעים ומהירות הכנה!! הכי מהירות בעולם!!
חומרים ל-25 עוגיות גדולות ושמנמנות
החומרים נמדדו בכוסות מידה אוניברסליות
- 3 חלבונים מביצים גדולות
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים (השתמשתי בסקיפי)
- 1 ורבע כוסות שקדים טחונים דק דק
- 1/4 כוס קורנפלור
- 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ או מטבעות שוקולד קטנטנות
- קורט אבקת אפייה (2-3 גרם)
אופן הכנה
- לחמם תנור לחום של 170 מעלות
- לשים בקערה חלבונים, אבקת סוכר וחמאת בוטנים ולטרוף במטרפה ידנית עד לאחידות.
- להוסיף אבקת שקדים, קורנפלור, שוקולד ואבקת אפייה ולטרוף עד לאחידות.
- בעזרת כפית רגילה או כף גלידה קפיצית בינונית להניח עיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 4 ס"מ.
- לאפות 10-15 דקות.
- להוציא, לצנן ולשמור בצנצנת אטומה.
ממש בא לי להכין את העוגיות האלו נראות מעולות! האם חמאת בוטנים רגילה ללא שברי בוטנים (הקלאסית של סקיפי) יכולה גם להתאים?
ותודה לך יהודית על כל המתכונים המעולים, אנחנו מאוד נהנים 🙂
היי גלי, כן בהחלט אפשר.
תודה רבה 🙂
יצאו מעולה! אציין שהן נהיו אפילו עוד יותר מעולות כעבור יום-יומיים… 🙂
איזה כייף לשמוע גלי
תודה ♥
שלום, אפשר להחליף את אבקת השקדים בקמח?
לא כי זאת כמות גדולה ועם קמח ייצאו לך דחוסות יותר. את יכולה להחליף חצי כמות
הכנתי לצאת הצום. יצא מעדן!! תודה
איזה כייףף. מהמם. מלא זמן לא הכנתי