תדליקו את התנור כי עוד לפני שהוא יספיק להתחמם התערובת של העוגיות המטריפות האלה תהיה מוכנה.
חלבונים, סוכר ופיצוחים, זה כל מה שצריך בשביל העוגיות המהירות האלה והכל כך טעימות. ערבוב קל בקערה, עיצוב עם שתי כפיות ואפייה מהירה. זהו! יש לנו צנצנת עוגיות טעימות בטירוף שאי אפשר להפסיק לנשנש


היום זה ערב טו בשבט שזה מוזר כי זה לא באמת חג שממש מרגישים אותו וחוגגים אותו. בכל זאת, בכל שנה אחרת שהיא לא שנת קורונה ארורה, הבית מתמלא בפירות יבשים, חלק מקבלים מהעבודה כשי לחג, חלק אני קונה כדרך קבע הבייתה ופשוט מנשנשים לנו פירות יבשים. לרוב אני גם מכינה תבשיל מתקתק שמתאים לחג, הרגל מהתקופה שהילדים היו קטנים ומגיעים הבייתה עם סלסלת פירות יבשים מהגן או מבית הספר והיינו חוגגים יחד. השנה, לא מרגישים אף חג ובכל זאת, צנצנת העוגיות התרוקנה, אז מילאתי אותה בעוגיות באווירת החג.

אלה העוגיות הכי מהירות והכי טעימות בעולם והבונוס – הן ללא גלוטן, הן פרווה ואפשר להפחית את כמות הסוכר לשליש כוס אם תרצו. שנים אני מכינה אותן כמעט בכל פעם שנשארים לי חלבונים מיותרים ואף פעם לא צילמתי והעליתי פה לבלוג, כי הן כל כך פשוטות וקלות שלא חשבתי שיש צורך. מה גם שהרשת מפוצצת במתכונים של העוגייה הזו, אז חשבתי שאין צורך בעוד מתכון. הפעם החלטתי שבא לי לכתוב בבלוג את הגרסה שלי שאני מאוד אוהבת.

סך הכל חלבונים, סוכר ופיצוחים. אי אפשר לטעות פה יותר מידי, רק לוודא שהאפייה תהיה מושלמת כי פיצוחים שרופים זה לא טעים. מערבבים ממש 2 דקות, עוד כ – 12 דקות אפייה וזהו! תוך פחות מחצי שעה יש עוגיות טעימות בטירוף שאי אפשר להפסיק לנשנש. אתם בוחרים את הפיצוחים שתרצו להכניס לעוגיות, רק צריך לשמור על יחס נכון של המרכיבים. מקבלים עוגיות קריספיות מטריפות.

עוגיות פיצוחים מהירות הכנה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- העוגיות מהירות הכנה ותוך חצי שעה הן מוכנות. יש להיזהר שלא לשרוף אותן כי פיצוחים שרופים זה לא טעים.
- אפשר לשים בעוגיות איזה סוג של פיצוחים שאוהבים. כל מה שצריך זה לשמור על אותה כמות בדיוק.
- אפשר לשים סוכר לבן במקום סוכר חום.
מצרכים ל – 20-25 עוגיות
- 2 חלבונים גדולים בטמפרטורת החדר (60 גרם)
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר (120 גרם)
- 100 גרם פקאנים לא קלויים
- 200 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 50 גרם גרעיני חמנייה
- 50 גרם גרעיני דלעת
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו.
שמים בקערה חלבונים וסוכר וטורפים קלות עם מטרפה או מזלג רק כדי להמיס קצת את הסוכר.
בעזרת הידיים שוברים גס את אגוזי הפקאן ומוסיפים לקערה יחד עם השקדים ושני סוגי הגרעינים. מערבבים היטב כך שהחלבונים יעטפו את כל הפיצוחים.
בעזרת שתי כפות יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים.
אופים בין 12 ל – 14 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ממש קלות.
מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.
איזה צילוםםם הורססס לעוגיות מעלפות לגמרי "פיצחת" את הלוק ???
היי, האם הכוונה לסיכר חום דביק או דמררה?
הבהיר