עוגת גבינה אפויה בטעם קפה. כחובבת עוגות גבינה וכחובבת קפה, זה היה בלתי נמנע מלשלב את שתי האהבות יחדיו. התוצאה לא פחות ממושלמת בטעמה
קחו לי הכל, אבל ממש הכל, רק לא את הקפה בבקשה. כן, אני מכורה לקפה, אבל לא בכמויות לא הגיוניות. קפה על חלב בבוקר בכוס גדולה זה חובה. בעבודה, מידי פעם אני שותה קפה שחור עם חלב אבל זה ממש לא חובה ואז בארבע אחר הצהריים אני מתחילה להרגיש את הצורך העז בנס קפה רגיל, לא על בסיס חלב וזהו! לפעמים לפעמים אני שותה עוד אחד בערב אבל בדרך כלל מסתפקת בשניים קפה ביום שזה לא נורא בכלל אבל אני חייבת אותם.
קינוחים בטעמי קפה הם גם מהמועדפים עליי, כמו גם קינוחי פירות רעננים וטעימים. הטעם המריר של הקפה מאזן מעולה את המתיקות של הקינוח ואני שמתה על קינוחים, אוהבת אותם מתוקים רק במידה ולא פצצת סוכר. זו גם הסיבה שאני אוהבת קינוחי פירות. המתיקות של הקרם יחד עם החמצמצות של הפרי יוצרת קינוח במתיקות מאוזנת שאפשר לאכול ממנו עוד ועוד ועוד ……..(מה טוב בזה??:))) הפעם שילבתי שתי אהבות בקינוח אחד – עוגת גבינה וקפה. אצלנו בבית עוגות גבינה הן המועדפות ביותר על כל בני הבית. יש לי מיליון מתכונים של עוגות גבינה בארסנל והיד עוד נטויה.
את העוגה הזו יכולתי לקשט בקצפות ולפנפן אותה כך שתהיה סגנית מלכת יופי 🙂 אבל המראה הכפרי הפשוט שלה כבש אותי ואני תמיד מעדיפה את המראה הטבעי על המראה המפונפן המלאכותי. אז היא תסלח לי שלא איפרתי אותה היום ולא עשיתי לה תסרוקת, כך אני מעדיפה אותה – טבעית וטעימה.
עוגת גבינה אפויה בטעם קפה
חומרים לעוגה בקוטר 26 ס"מ
- 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 2 גביעים שמנת חמוצה (400 גרם)
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים גדולות
- 100 גרם שוקולד לבן
- 5 כפות קורנפלור
- 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות גדושות אבקת נס קפה (לא מגורען)
אופן הכנה
- מערבבים יחד בקערה גדולה גבינה לבנה, שמנת חמוצה ושמנת מתוקה.
- מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס.
- מוסיפים ביצים וטורפים לתוך הבלילה.
- ממסים במיקרוגל שוקולד לבן בפולסים של חצי דקה כל פעם וערבוב עד שהוא נמס (אצלי זה נמס אחרי דקה).
- מעבירים כמה כפות מבלילת הגבינה לתוך השוקולד ומערבבים יחד (השוואת טמפרטורה). מעבירים את השוקולד לבלילת הגבינה וטורפים היטב.
- מערבבים יחד קורנפלור, אינסטנט פודינג ואבקת נס קפה וטורפים לתערובת הגבינה. מערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
- משמנים תבנית אפייה ומוזגים אליה את הבלילה. טופחים את התבנית על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומניחים בתחתית כלי עם מים רותחים.
- אופים שעה וחצי עד שעה ו – 45 דקות עד שהעוגה מוכנה.
עוד כמה קטנות
- העוגה הזו יכולה להיות באיזה טעם שתבחרו – פשוט תשמיטו את הקפה ותשלבו איזה טעם שאתם אוהבים. כל מחית פרי או ממרח שאתם אוהבים ישתלבו פה מצויין.
- העוגה נשמרת יומיים מחוץ למקרר ושבוע במקרר.
- אפשר לשים תמצית של קפסולת קפה במקום אבקת נס קפה ואז טעם הקפה יהיה מודגש יותר.