אני לא אוהבת להכין עוגות עם קמח ייעודי לפסח. בעיני כל החוכמה זה להכין עוגות בלי קמח אלא עם חומרים שהשתמשנו בהם בפסח לפני שהמציאו קמחים מיוחדים לפסח שטישטשו את הגבולות בין החמץ לכשר. פעם לא היה קמח והאמת שלא היו עוד הרבה דברים שהיום יש לפסח. מצה עם שוקולד השחר היה שיא השיאים, חמאה מלוחה או גבינה לבנה על מצה היו הכי נפוצים בחג. עם השנים, חברות המזון המציאו אינסוף מוצרים שכולם כשרים לפסח עד שלא ניתן להבחין בין חג הפסח ליום רגיל.
לי זה ממש חבל כי אני מאוד אוהבת חגים ומסורת ואני דווקא אוהבת לאתגר את עצמי במתכונים שצריך לאלתר ולחשוב איך להכין אותם בלי כל החומרים שעומדים לרשותנו ביום רגיל. אני עדיין דבקה במסורת ולא מכינה עוגות או מאפים עם קמח. חשוב לי לחגוג את החג כהלכתו ולהנות משבוע שבו אוכלים מצות, הרבה תפוחי אדמה, ביצים ותבשילים מיוחדים לחג.
את העוגה הזו אלתרתי ממש לפני כניסת החג אחרי שכבר הכנתי את כל התבשילים והקינוחים. למרות שהיו מלא קינוחים, על עוגת שוקולד לרביד הנכדה המהממת שלנו אני לא מוותרת. מבחינתה, אפשר להתחיל עם הקינוח (מעניין ממי ירשה את התאווה למתוק:)) אז ערבבתי, הקצפתי ואפיתי. יצאה עוגה פאדג'ית במיוחד, טעימה ולכבוד החג היא בגרסת פרווה.
עוגת פאדג' שוקולד כשל"פ (פרווה)
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
- 250 גרם שוקולד מריר
- 3/4 כוס שמן קוקוס
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר + 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס קרם קוקוס
- 1/2 כוס קמח שקדים
- קורט מלח
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- ממסים במיקרוגל שוקולד מריר ושמן קוקוס בפולסים של חצי דקה עד שהשוקולד נמס. אחרי כל חצי דקה לעצור ולערבב.
- מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים. את החלמונים שמים בקערה יחד עם חצי כוס סוכר ומקציפים כמה דק' לבלילה תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את השוקולד המומס וקרם קוקוס לקערת החלמונים ומקציפים עד לאיחוד.
- בעזרת מרית, מקפלים את קמח השקדים לתוך הבלילה.
- מקציפים את החלבונים 2 דקות לקצף לבן, מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות לקבלת קצף יציב.
- מקפלים את הקצף לתוך קערת החלמונים והשוקולד.
- מעבירים לתבנית ואופים 30-35 דקות עד שהעוגה מתבקעת וכשנועצים קיסם הוא יוצא עם פירורים לחים.
- מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים אותה מעט ועוטפים עם נייר כסף עדי להחזיר לחלק העליון שלה את הרכות.
- העוגה נשמרת יומיים מחוץ למקרר וכשבוע במקרר.
קודם כל, תודה על מתכון מפורט וברור. אני איומה בלעקוב אחרי הוראות אפיה ועדיין הצלחתי!
העוגה יצאה מושלמת, באמת. פיזרתי למעלה אבקת סוכר ליופי… כששלחתי את המתכון למשפחה קראתי שוב מה כתוב בסוף.. "העוגה נשמרת…" וגיחכתי. בקושי 1/2 עוגה הגיעה לשלב הקינוחים כי אנשים לא היו מסוגלים לעמוד בפני הריח המטורף שלה וטעמו ואז יישרו… בקיצור למחרת הכנתי שוב ???? חג שמח
קודם כל, תודה על מתכון מפורט וברור. אני איומה בלעקוב אחרי הוראות אפיה ועדיין הצלחתי!
העוגה יצאה מושלמת, באמת. פיזרתי למעלה אבקת סוכר ליופי… כששלחתי את המתכון למשפחה קראתי שוב מה כתוב בסוף.. "העוגה נשמרת…" וגיחכתי. בקושי 1/2 עוגה הגיעה לשלב הקינוחים כי אנשים לא היו מסוגלים לעמוד בפני הריח המטורף שלה וטעמו ואז יישרו… בקיצור למחרת הכנתי שוב ???? חג שמח
יההה איזה כייף לשמוע
חג שמח❤️❤️
עוגה נהדרת! טעם עדין של קוקוס ושוקולד פאדג'י, יצא מושלם! תודה רבה על עוד מתכון מטריף!
איזה כייף לשמוע לימור
תודה וחג שמח
הכנתי את העוגה, והיו בטוחים שזו עוגה שקניתי במיוחד בבית קפה 🙂
היא מעולה , לגמרי נכנסה למאגר העוגות (ולא רק לפסח)
איזה כיף !
איזה כייף לשמוע שרה. חג שמח ♥
אם לא אכפת לי שהעוגה תהיה חלבית – במה ניתן להחליף את הקרם קוקוס? חמאה? שמנת?
האם ניתן להכין כמאפינס בתבנית שקעים?
היי נטע. יש בבלוג המון עוגות שוקולד חלביות. אם את מתעקשת על זאת אז אין בעייה, שימי 100 גאם חמאה במקום שמן קוקוס. שמנת מתוקה במקום קרם קוקוס. אני מניחה שלא תהיה בעייה כמאפינס אבל כיוון שעכשיו לא פסח, הייתי מחליפה את קמח השקדים בקמח רגיל כדי שיהיה גוף למאפינס.
היי,
אפשר להמיר את הקמח שקדים הקמח אחר?
ובכלל איפה קונים קמח שקדים?
היי רינה. קמח שקדים קונים בכל חנות תבלינים. אי אפשר להחליף כי זה מה שמחזיק את העוגה והטעם. אולי אגוזים טחונים אבל לא בטוחה
העוגה מטריפה והצילומים wow!מוכשרת זה יפהיפה וטעיםם??