עוגת פולנטה מתוקה שמבוססת על עוגת הסולת שלי (ספרה). את הסולת מחליף קמח תירס, מה שהופך את העוגה לכשרה לפסח ומשאיר אותה עם אותו מרקם בדיוק כמו עם הסולת. היא פרווה, כך שהיא מתאימה לקינוח אחרי ארוחה בשרית והיא ללא גלוטן כך שהיא מתאימה כמעט לכולם
כל פעם כשמתקרב פסח אני מחפשת לחדש ולרענן את המתכונים בבלוג. אני משוטטת בפינטרסט, באינסטגרם ומחפשת השראה לקינוח הבא שיהיה גם כשר לפסח, גם פרווה שיתאים לאחרי ארוחה בשרית וגם טעים.
הפעם ההשראה באה לגמרי מהבלוג שלי :), מעוגת סולת שאני מכינה המון שנים וכולם מאוד מאוד אוהבים. מה שקרה זה שתוך כדי ניקיונות וארגון ארונות המטבח, נתקלתי בקמח תירס שאני מכינה ממנו בדרך כלל פולנטה ופתאום הבזיק לי שאני יכולה להכין את אותה עוגת סולת, רק עם קמח תירס שבמרקם מאוד דומה לסולת.
אזזז לוקח בדיוק 5 דקות להכין את העוגה ואני שידועה כאחת שלא מסוגלת לדחות סיפוקים בכל מה שקשור לקינוחים, ישר עזבתי הכל, ערבבתי צ'יק צ'ק את החומרים ושלחתי לתנור. תוך כדי שהעוגה בתנור הכנתי את הסירופ וחיכיתי בקוצר רוח לראות האם העוגה תצליח ותהיה טעימה כמו אחותה עם הסולת. התוצאה עלתה על הציפיות שלי והיא יצאה כל כך טעימה שאני לא מצליחה להפסיק ליישר אותה. היא עונה על כל צורך אפשרי – פרווה, ללא גלוטן, קלה להכנה, כשרה לפסח והכי חשוב – טעימה!!!
עוגת פולנטה מתוקה עם שקדים וצימוקים (פרווה)
לפני שמתחילים
- אם אתם מחפשים עוגה אוורירית – זה לא העוגה הזו! העוגה הזו דחוסה, במרקם גרגירי (כמו סולת) ולחה מאוד מהסירופ הלימוני.
- חובה למזוג סירופ חם על העוגה מייד כשהיא יוצאת מהתנור.
- למרות כמויות הסוכר והסירופ היא לא מתוקה בצורה חונקת, אלא טעימה ואפילו ממכרת, כך שאי אפשר להפסיק ליישר אותה.
- אני הכנתי את העוגה ברינג מלבני. ניתן להכין אותה גם בתבנית עגולה.
- העוגה יוצאת נמוכה כמו טארט ובעיני זה הגובה המתאים לעוגה מהסוג הזה. במידה ורוצים עוגה גבוהה יותר, ניתן להכפיל כמויות ולהאריך את זמן האפייה ל- 45 – 50 דקות.
מצרכים לרינג/תבנית מלבנית בגודל 30*12 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
- 1/4+1 כוס קמח תירס
- 50 גרם צימוקים (רצוי בהירים)
- 50 גרם שקדים קצוצים גס
- 1/2 שקית אבקת אפייה (1 כפית = 5 גרם)
- גרידה מחצי תפוז/לימון
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 ביצים
לסירופ
- 3/4 כוס סוכר
- 1/3 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
רצועות לימון בסירופ סוכר
- מים לבישול הקליפות
- 1 לימון צהוב עם קליפה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
לקישוט מעל העוגה: פיסטוקים קלויים קצוצים גס
אופן הכנה
מכינים את בלילת העוגה: מערבבים יחד בקערה את כל החומרים ובוחשים היטב לעיסה אחידה. התערובת יוצאת דחוסה וזה בסדר.
משמנים תבנית/רינג אפייה ויוצקים את התערובת.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה.
במקביל מכינים סירופ סוכר: מבשלים את הסוכר והמים על אש נמוכה כ – 7 דקות . מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 3 דקות.
מוזגים את הסירופ החם על העוגה החמה מייד כשמוציאים אותה מהתנור.
מכינים רצועות לימון בסירופ: שוטפים היטב את הלימון. בעזרת קולפן ירקות קולפים את קליפת הלימון וחותכים לרצועות דקות. שמים בסיר עם מים ומבשלים את הקליפות כחצי שעה עד שהן רכות. מסננים את המים. בקלחת שמים סוכר, מים ואת קליפות הלימון ומבשלים על להבה בינונית 20-30 דקות עד שהסירופ מסמיך ומקבל צבע זהוב יפה והקליפות נעשות מבריקות. מפזרים את הקליפות על העוגה.
לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים קלויים.
מתכון מעולה!
קל ופשוט
טעים וכל כך מזכיר עוגת סולת
תודה
אכן מזכריה סולת. תודה רבה קרן וחג שמח
נראה מצוין! מומלץ להגיש ישר חם או לצנן? ואשמח ליותר פירוט לגביי הבישול של הקליפות, בכמה מים בדיוק לבשל אותן? על איזו גובה אש לבשל אותן? לבשל אותן כשהסיר מכוסה או פתוח? ולהכין אותן אחרי שהוצאתי את העוגה מהתנור או מראש? תודה 🙂
היי סילביה תודה רבה ומועדים לשמחה.
1. להשאיר בטמפרטורת החדר.
את הקליפות מבשלים כדי לרכך אותן כדי שיהיו נגיסות ואכילות אז פשוט מבשלים בכמות מים שתהיה מעל הקליפות. זה לא ממש משנה הכמות כי ממילא מסננים אותם. לא עקרוני סיר סגור או פתוח.
את יכולה להכין את הקליפות מראש ולהניח בהגשה