עוגת שוקולד נטו אלוהית! אחת העוגות הכי טעימות שיצא לי להכין וזה מצחיק כמה שהיא קלה להכנה. בלי סוכר, בלי קמח, רק הרבה שוקולד, חמאה וביצים.
אחת העוגות הכי קלות להכנה והכי טעימות שהכנתי. עוגת שוקולד נטו אלוהית, זאת ההההעוגה של הקונדיטור המעולה בן עמי ברטיני שביט. יש לי בבית את הספר של בן עמי וכבר הכנתי ממנו כמה עוגות מוצלחות וטעימות. העוגה השוקולדית המעולה הזו מככבת בכל מיני אתרים וספרים, בכל מיני שמות ווריאציות ותכננתי עליה לא מעט זמן. למה לא הכנתי?? כי אני וחורצ'ק יותר חובבים עוגות גבינה מאשר עוגות שוקולד ואנחנו האכלנים העיקריים של עוגות בבית, כי יש בה 600 גרם שוקולד וחשבתי שזה קצת מוגזם (טעיתי בגדול!), כי כל פעם שרציתי להכין אותה, הכנתי עוגה אחרת וזו נדחתה לפעם אחרת. אז עכשיו זה הפעם האחרת 🙂
בכל מקרה, השבוע לכבוד זה שנוביק, חובב השוקולד יצא מהבסיס לחג השני של סוכות, הכנתי אותה. האמת, שום דבר לא הכין אותי לביס המושלםםםם שלקחתי מייד אחרי שצילמתי. שוקולדית קטיפתית, נימוחה בטירוף וטעימהההה גם למי שכמוני לא חובב שוקולד. היא ללא קמח בכלל כך שמתאימה לרגישים לגלוטן וגם לפסח, היא כל כך קלה להכנה שזה מצחיק.
אני הכנתי אותה עם שוקולד מריר 60% קקאו כדי שהטעם השוקולדי יהיה מודגש וטעים. זו לא טעות – אין סוכר בעוגה הזו וכל הטעם מתקבל מהשוקולד, כך שחשוב לשים שוקולד טעים. העוגה מתקבלת במרקם של מוס, רק הרבה יותר טעים. אל תהססו לשנייה, רוצו להכין אותה כי היא באמת אחת הטעימות שהכנתי והכנתי לא מעט.
עוגת שוקולד נטו אלוהית
מקור המתכון: בן עמי ברטיני שביט עם כמה שינויים והתאמות שלי
לפני שמתחילים
- תשתמשו בשוקולד טעים ואיכותי עם 60% מוצקי קקאו כי זה כל הטעם של העוגה.
- במידה ואתם קונים ביצים בסופר (אני קונה ביצי משק טריות וגדולות מאוד) , מומלץ לשים 10 ביצים ולא 8 כמו שמצויין במתכון או לחילופין לאפות בתבנית בקוטר 24 ס"מ ולא 26 ס"מ בשביל לקבל עוגה בגובה יפה.
- העוגה במיטבה אחרי לילה במקרר.
- העוגה נאפית בתוך תבנית עם מים ולכן עוטפים היטב את תבנית האפייה מבחוץ עם נייר כסף כדי למנוע חדירת נוזלים.
- מומלץ לפרוס את העוגה עם סכין חמימה לחיתוך מושלם.
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
לעוגה
- 8 ביצים
- 225 גרם חמאה
- 450 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
לציפוי וקישוט – גנאש שוקולד
- 150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על ברק השוקולד)
- ½ כוס שמנת מתוקה (שתשמש להקצפה)
- 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
- העוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שמים בקערת המיקסר את הביצים. מניחים את הקערה מעל גבי סיר עם מים רותחים ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב במטרפה את הביצים עד שהן חמימות למגע. הקערה של המיקסר לא אמורה לגעת במים אלא להתחמם רק מהאדים (באן מארי).
- כשהביצים חמימות למגע (בודקים עם הידיים) מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים במשך 7-10 דקות עד שמקבלים קצף תפוח ובהיר שממלא את כל הקערה.
- ממסים במיקרוגל חמאה ושוקולד בפולסים של דקה. מחממים דקה, מוציאים, מערבבים ומחממים שוב עד שכל השוקולד והחמאה נמסים. מקררים לטמפרטורת החדר.
- מעבירים כמה כפות מקצף הביצים לקערת השוקולד ומערבבים היטב.
- מעבירים את תערובת השוקולד לקצף הביצים בפעמיים שלוש ובכל פעם מקפלים בעדינות את השוקולד לתוך הקצף. (הקצף צונח מעט בערבוב וזה בסדר). ממשיכים לערבב בתנועות קיפול עד שכל הבלילה מתאחדת והופכת שוקולדית.
- מניחים על תבנית קפיצית נייר אפייה ומשמנים את התבנית בחמאה. עוטפים היטב את תבנית האפייה מבחוץ עם נייר כסף כדי למנוע חדירת נוזלים.
- מוזגים את בלילת העוגה לתבנית וטופחים כמה פעמים על השייש כדי לשחרר בועות אוויר.
- מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת (אני הנחתי בתוך תבנית אפייה של התנור) וממלאים את התבנית במים. זהירות לא למלא מים מעל לגובה נייר הכסף.
- אופים את העוגה כ- 12 דקות עד שמתחיל להיווצר קרום על פני העוגה.
- פותחים את התנור ומכסים את העוגה בנייר כסף. אופים עוד 10-12 דקות, עד שהעוגה יציבה בדפנות אבל עדיין רוטטת במרכז. נזהרים שלא לייבש את העוגה.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב. מכניסים למקרר לכמה שעות טובות ורצוי ללילה.
- ציפוי וקישוט: ממסים יחד במיקרוגל שוקולד ו – 2/3 כוס שמנת מתוקה, מערבבים לתוך השוקולד סירופ תירס, מערבבים היטב ושומרים לילה במקרר.
- ציפוי וקישוט העוגה: מעבירים כשליש מכמות הגנאש לקערת המיקסר ומקציפים כמה דקות עם ½ כוס שמנת מתוקה ופודינג וניל לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב או כל צנתר שאוהבים.
- מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה ומשחררים אותה מהתבנית. הופכים על גבי צלחת הגשה.
- את יתרת הגנאש מחממים חצי דקה במיקרוגל ומוזגים למרכז העוגה ומאפשרים לשוקולד לנזול לצדדים.
- מקשטים את העוגה עם הגנאש המוקצף.
- העוגה טעימה מאוד גם מהמקרר אבל הכי טעימה בטמפרטורת החדר.
היי באיזה מצב התנור אמור להיות?
סטטי
הי אפשר להכין אותה פרווה?
תמיד אפשר לשים מרגרינה במקום חמאה ושמנת צמחית במקום שמנת מתוקה אבל ממש ממש לא ממליצה. את תהרסי את כל הטעם של העוגה
שלום יהודית
לגבי השוקולד
בעוגות בבלילות זה תמיד יוצא טעים אבל לאכילה לי זה מריר ה 60 אחוז .
השאלה שלי זה יוצא מר בתוך העוגה היות ואין כאן סוכר ?
האם כדאי לשים אולי 2 או 3 חפיסות של 60 אחוז והשאר עלית מריר רגיל(שזה 45 אחוז אם אני לא טועה )
או שזה עלול לפגוע באיכות העוגה?
שאלה נוספת
בשלב שצריך לכסות את העוגה עם נייר כסף, האם נייר אפייה גם יעשה את העבודה ? כי הכסף פחות בריא
היי נטע,
את יכולה לשים גם שוקולד פחות מריר. זה ייצא בסדר גמור למרות שהיא הכי טעימה עם 60%
נייר הכסף לא נוגע בעוגה אלא רק עוטף מלמעלה את התבנית.
היי יהודית המדהימה אני ממש רוצה להכין את העוגה לקינוח אבל פוחדת שהטעם יזכיר עוגת שוקולד של יומהולגת מה ההבדל ?
וואו יסמין, אין קשר בכלל!!!!
זאת אחת העוגות הכי טובות שתכיני.
עוגת יומולדת זו עוגה פשוטה בדרך כלל. זו עשירה ואין בה קמח והיא במרקם של מוס
יהודית, מסתבר שמתאים מאד. אפיתי כבר פעמיים. פעם עם שוקולד 60% ופעם עם 75%
בפעם הראשונה אפיתי 12 דקות ויצא מעולה אבל קצת יבש ובפעם השניה 9 דקות ויצא מושלם. אפילו בלי ציפוי.
תודה על מתכון מעולה ללא הפרדת ביצים ?
היי שרית. כל תנור אופה אחרת. לכן זה חכם מאוד ללמוד את זמני האפייה כדי שהעוגה לא תתייבש. שמחה שאהבת ♥
היי יהודית, את יכולה בבקשה לרשום באיזה שוקולד את ממליצה להשתמש בעוגה? חברות?
היי אורטל. בעוגה הנוכחית השתמשתי בשוקולד של עלית 60%. הוא טעים ומעולה לאפייה. בדרך כלל אני קונה קאליבו אבל עלית זמין בסופרים והוא מעולה.
הי יהודית.
האם ניתן לערבב את הבלילה יחד עם אגוזים למניהם או עם פירות, לדוגמה בננות. אני אוהב שילוב של בננות בעוגות אך פוחד שבגלל שהעוגה אווררית אז זה יכביד על העוגה וזה יכול להתפרק!
היי מיכאל,
זה לא אפשרי ולא נחוץ בעוגה הזאת. היא עשירה וטעימה בטירוף
חג שמח
הי יהודית, אני רוצה לאפות בקוקוטים אישיים- כמה זמן אפיה נדרש לדעתך?
היי שרית, אין לי מושג וגם לא נראה לי שזה מתאים. יהיה קשה מאוד לדעת את זמן האפייה כי גם ככה זה קצר מאוד. אם את מנסה עדכני