יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת שוקולד נטו אלוהית
ראשי » ללא גלוטן » עוגת שוקולד נטו אלוהית

עוגת שוקולד נטו אלוהית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 28 בספטמבר 2018 18 תגובות

עוגת שוקולד נטו אלוהית! אחת העוגות הכי טעימות שיצא לי להכין וזה מצחיק כמה שהיא קלה להכנה. בלי סוכר, בלי קמח, רק הרבה שוקולד, חמאה וביצים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת שוקולד נטו אלוהית

אחת העוגות הכי קלות להכנה והכי טעימות שהכנתי. עוגת שוקולד נטו אלוהית, זאת ההההעוגה של הקונדיטור המעולה בן עמי ברטיני שביט. יש לי בבית את הספר של בן עמי וכבר הכנתי ממנו כמה עוגות מוצלחות וטעימות. העוגה השוקולדית המעולה הזו מככבת בכל מיני אתרים וספרים, בכל מיני שמות ווריאציות ותכננתי עליה לא מעט זמן. למה לא הכנתי?? כי אני וחורצ'ק יותר חובבים עוגות גבינה מאשר עוגות שוקולד ואנחנו האכלנים העיקריים של עוגות בבית, כי יש בה 600 גרם שוקולד וחשבתי שזה קצת מוגזם (טעיתי בגדול!), כי כל פעם שרציתי להכין אותה, הכנתי עוגה אחרת וזו נדחתה לפעם אחרת. אז עכשיו זה הפעם האחרת 🙂

בכל מקרה, השבוע לכבוד זה שנוביק, חובב השוקולד יצא מהבסיס לחג השני של סוכות, הכנתי אותה. האמת, שום דבר לא הכין אותי לביס המושלםםםם שלקחתי מייד אחרי שצילמתי. שוקולדית קטיפתית, נימוחה בטירוף וטעימהההה גם למי שכמוני לא חובב שוקולד. היא ללא קמח בכלל כך שמתאימה לרגישים לגלוטן וגם לפסח, היא כל כך קלה להכנה שזה מצחיק.

אני הכנתי אותה עם שוקולד מריר 60% קקאו כדי שהטעם השוקולדי יהיה מודגש וטעים. זו לא טעות – אין סוכר בעוגה הזו וכל הטעם מתקבל מהשוקולד, כך שחשוב לשים שוקולד טעים. העוגה מתקבלת במרקם של מוס, רק הרבה יותר טעים. אל תהססו לשנייה, רוצו להכין אותה כי היא באמת אחת הטעימות שהכנתי והכנתי לא מעט.

עוגת שוקולד נטו אלוהית

מקור המתכון: בן עמי ברטיני שביט עם כמה שינויים והתאמות שלי

לפני שמתחילים

  • תשתמשו בשוקולד טעים ואיכותי עם 60% מוצקי קקאו כי זה כל הטעם של העוגה.
  • במידה ואתם קונים ביצים בסופר (אני קונה ביצי משק טריות וגדולות מאוד) , מומלץ לשים 10 ביצים ולא 8 כמו שמצויין במתכון או לחילופין לאפות בתבנית בקוטר 24 ס"מ ולא 26 ס"מ בשביל לקבל עוגה בגובה יפה.
  • העוגה במיטבה אחרי לילה במקרר.
  • העוגה נאפית בתוך תבנית עם מים ולכן עוטפים היטב את תבנית האפייה מבחוץ עם נייר כסף כדי למנוע חדירת נוזלים.
  • מומלץ לפרוס את העוגה עם סכין חמימה לחיתוך מושלם.

מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

לעוגה

  • 8 ביצים
  • 225 גרם חמאה
  • 450 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

לציפוי וקישוט – גנאש שוקולד

  • 150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על ברק השוקולד)
  • ½ כוס שמנת מתוקה (שתשמש להקצפה)
  • 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה

  1. העוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. שמים בקערת המיקסר את הביצים. מניחים את הקערה מעל גבי סיר עם מים רותחים ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב במטרפה את הביצים עד שהן חמימות למגע. הקערה של המיקסר לא אמורה לגעת במים אלא להתחמם רק מהאדים (באן מארי).
  3. כשהביצים חמימות למגע (בודקים עם הידיים) מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים במשך 7-10 דקות עד  שמקבלים קצף תפוח ובהיר שממלא את כל הקערה.
  4. ממסים במיקרוגל חמאה ושוקולד בפולסים של דקה. מחממים דקה, מוציאים, מערבבים ומחממים שוב עד שכל השוקולד והחמאה נמסים. מקררים לטמפרטורת החדר.
  5. מעבירים כמה כפות מקצף הביצים לקערת השוקולד ומערבבים היטב.
  6. מעבירים את תערובת השוקולד לקצף הביצים בפעמיים שלוש ובכל פעם מקפלים בעדינות את השוקולד לתוך הקצף. (הקצף צונח מעט בערבוב וזה בסדר). ממשיכים לערבב בתנועות קיפול עד שכל הבלילה מתאחדת והופכת שוקולדית.
  7. מניחים על תבנית קפיצית נייר אפייה ומשמנים את התבנית בחמאה. עוטפים היטב את תבנית האפייה מבחוץ עם נייר כסף כדי למנוע חדירת נוזלים.
  8. מוזגים את בלילת העוגה לתבנית וטופחים כמה פעמים על השייש כדי לשחרר בועות אוויר.
  9. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת (אני הנחתי בתוך תבנית אפייה של התנור) וממלאים את התבנית במים. זהירות לא למלא מים מעל לגובה נייר הכסף.
  10. אופים את העוגה כ- 12 דקות עד שמתחיל להיווצר קרום על פני העוגה.
  11. פותחים את התנור ומכסים את העוגה בנייר כסף. אופים עוד 10-12 דקות, עד שהעוגה יציבה בדפנות אבל עדיין רוטטת במרכז. נזהרים שלא לייבש את העוגה.
  12. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. מכניסים למקרר לכמה שעות טובות ורצוי ללילה.
  13. ציפוי וקישוט: ממסים יחד במיקרוגל שוקולד ו – 2/3 כוס שמנת מתוקה, מערבבים לתוך השוקולד סירופ תירס, מערבבים היטב ושומרים לילה במקרר.
  14. ציפוי וקישוט העוגה: מעבירים כשליש מכמות הגנאש לקערת המיקסר ומקציפים כמה דקות עם ½ כוס שמנת מתוקה ופודינג וניל לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב או כל צנתר שאוהבים.
  15. מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה ומשחררים אותה מהתבנית. הופכים על גבי צלחת הגשה.
  16. את יתרת הגנאש מחממים חצי דקה במיקרוגל ומוזגים למרכז העוגה ומאפשרים לשוקולד לנזול לצדדים.
  17. מקשטים את העוגה עם הגנאש המוקצף.
  18. העוגה טעימה מאוד גם מהמקרר אבל הכי טעימה בטמפרטורת החדר.

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
    עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
  • עוגת גבינה עננים
    עוגת גבינה עננים אפויה בסיר
  • עוגת גבינה לימונית עם תבנית מגנוס
    עוגת גבינה לימונית מהירת הכנה
  • עוגת שוקולד בלי סוכר
    עוגת שוקולד מריר בציפוי גנאש שוקולד
עוגת שוקולד נטו שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

18 תגובות

  1. עופריה הגב 1 במאי 2025 בשעה 6:24

    עוגה מדהימה!!
    בכל פעם מקבלת מחמאות מחדש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 במאי 2025 בשעה 7:43

      כייף ממש לשמוע. באמת עוגה מעולה

  2. אורטל עודי הגב 5 באפריל 2023 בשעה 14:27

    היי באיזה מצב התנור אמור להיות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 14:56

      סטטי

  3. שרה הגב 2 בספטמבר 2022 בשעה 12:50

    הי אפשר להכין אותה פרווה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בספטמבר 2022 בשעה 9:41

      תמיד אפשר לשים מרגרינה במקום חמאה ושמנת צמחית במקום שמנת מתוקה אבל ממש ממש לא ממליצה. את תהרסי את כל הטעם של העוגה

  4. נטע הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 20:01

    שלום יהודית
    לגבי השוקולד
    בעוגות בבלילות זה תמיד יוצא טעים אבל לאכילה לי זה מריר ה 60 אחוז .
    השאלה שלי זה יוצא מר בתוך העוגה היות ואין כאן סוכר ?
    האם כדאי לשים אולי 2 או 3 חפיסות של 60 אחוז והשאר עלית מריר רגיל(שזה 45 אחוז אם אני לא טועה )
    או שזה עלול לפגוע באיכות העוגה?

    שאלה נוספת
    בשלב שצריך לכסות את העוגה עם נייר כסף, האם נייר אפייה גם יעשה את העבודה ? כי הכסף פחות בריא

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 23:52

      היי נטע,
      את יכולה לשים גם שוקולד פחות מריר. זה ייצא בסדר גמור למרות שהיא הכי טעימה עם 60%
      נייר הכסף לא נוגע בעוגה אלא רק עוטף מלמעלה את התבנית.

  5. יסמין הגב 19 בפברואר 2020 בשעה 20:04

    היי יהודית המדהימה אני ממש רוצה להכין את העוגה לקינוח אבל פוחדת שהטעם יזכיר עוגת שוקולד של יומהולגת מה ההבדל ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בפברואר 2020 בשעה 20:21

      וואו יסמין, אין קשר בכלל!!!!
      זאת אחת העוגות הכי טובות שתכיני.
      עוגת יומולדת זו עוגה פשוטה בדרך כלל. זו עשירה ואין בה קמח והיא במרקם של מוס

  6. שרית הגב 17 באוקטובר 2018 בשעה 18:30

    יהודית, מסתבר שמתאים מאד. אפיתי כבר פעמיים. פעם עם שוקולד 60% ופעם עם 75%
    בפעם הראשונה אפיתי 12 דקות ויצא מעולה אבל קצת יבש ובפעם השניה 9 דקות ויצא מושלם. אפילו בלי ציפוי.
    תודה על מתכון מעולה ללא הפרדת ביצים ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באוקטובר 2018 בשעה 19:50

      היי שרית. כל תנור אופה אחרת. לכן זה חכם מאוד ללמוד את זמני האפייה כדי שהעוגה לא תתייבש. שמחה שאהבת ♥

  7. אורטל הגב 17 באוקטובר 2018 בשעה 16:28

    היי יהודית, את יכולה בבקשה לרשום באיזה שוקולד את ממליצה להשתמש בעוגה? חברות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באוקטובר 2018 בשעה 19:49

      היי אורטל. בעוגה הנוכחית השתמשתי בשוקולד של עלית 60%. הוא טעים ומעולה לאפייה. בדרך כלל אני קונה קאליבו אבל עלית זמין בסופרים והוא מעולה.

      • מיכאל הגב 13 באפריל 2022 בשעה 21:41

        הי יהודית.
        האם ניתן לערבב את הבלילה יחד עם אגוזים למניהם או עם פירות, לדוגמה בננות. אני אוהב שילוב של בננות בעוגות אך פוחד שבגלל שהעוגה אווררית אז זה יכביד על העוגה וזה יכול להתפרק!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באפריל 2022 בשעה 7:26

          היי מיכאל,
          זה לא אפשרי ולא נחוץ בעוגה הזאת. היא עשירה וטעימה בטירוף
          חג שמח

  8. שרית הגב 15 באוקטובר 2018 בשעה 16:22

    הי יהודית, אני רוצה לאפות בקוקוטים אישיים- כמה זמן אפיה נדרש לדעתך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוקטובר 2018 בשעה 16:45

      היי שרית, אין לי מושג וגם לא נראה לי שזה מתאים. יהיה קשה מאוד לדעת את זמן האפייה כי גם ככה זה קצר מאוד. אם את מנסה עדכני

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס