מי אמר שבפסח אין פסטה?? יש והיא אפילו טעימה מאוד ונחשבת לבריאה יותר. אז לא, אני לא הולכת לאמץ לתמיד, אבללל לפסח זה סידור מעולה למי שמתגעגע לפסטות
אני לא הולכת לומר לכם שזו הפסטה הכי טעימה בעולם ושהיא יותר טעימה מהמקור, כי זה לא נכון! אין על פסטה אמיתית שעשויה מחיטת דורום, אבללללל זה טעים, ממש טעים וזה עשוי מאטריות אורז שהן כשרות לפסח למי שנוהג לאכול אורז, הן נחשבות לבריאות יותר מאטריות שעשויות מקמח לבן והן ללא גלוטן כך שזה מתאים גם לרגישים לגלוטן או צליאקים.
האמת היא שזה הרבה יותר קליל בקיבה מאטריות רגילות והן קלות ממש להכנה. למעש, הן לא ממש עוברות בישול אלא רק טבילה קצרה במים כדי לרכך אותן והמשך הבישול נעשה ברוטב עצמו.
אני קונה חבילות של אטריות אורז וגם דפי אורז באופן קבוע. אני אוהבת לשלב אותן בסלטים, במוקפץ מהיר וסתם דף אורז במיקרוגל לנשנוש קריספי או עם סלט.
פסטה שמנת ופטריות עם אטריות אורז
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אטריות אורז לא מבשלים כמו אטריות רגילות. משרים אותן חצי שעה במים רותחים רק כדי לרכך אותן ואת המשך הבישול עושים ברוטב.
מצרכים
- 250 גרם אטריות אורז
- מים רותחים להשריית האטריות
- 2 קופסאות פטריות שמפיניון טריות
- 70 גרם חמאה
- 1/4 כוס שמן זית
- 5-6 עלי טימין טריים
- 3 שיני שום
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 100 גרם פרמזן מגורר
אופן הכנה
משרים את האטריות חצי שעה במים רותחים או עד שהן רכות אבל עדיין לא מוכנות לאכילה, מסננים, שומרים בצד ובינתיים מכינים את הרוטב.
פורסים את הפטריות ומעבירים למחבת רחבה ועמוקה יחד עם החמאה, שמן זית וטימין. מעבירים את המחבת לגז ומדליקים להבה בינונית, מבשלים את הפטריות ומידי פעם מערבבים עד שהן מאבדות את הנפח ומתרככות.
כותשים את שיני השום ומוסיפים למחבת, מערבבים ומוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים במלח, פלפל שחור, מגררים אגוז מוסקט ומערבבים. מבשלים כ – 10 דקות על להבה בינונית כדי להסמיך מעט את הרוטב. מוסיפים את הפרמזן וממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
כשהרוטב די סמיך ומתובל לטעמכם, משלבים לתוכו את האטריות אורז. מערבבים ומבשלים כמה דקות עד שרוב הרוטב נספג באטריות.
מגישים מייד, מגררים עוד פרמזן מלמעלה.
בתאבון!