רוטב איולי שום ביתי. משמש אותי למריחה על כריכים, המבורגר או כרוטב לסלטים. הרוטב נשמר עד שלושה ימים במקרר
רוטב איולי או בשפה פשוטה מיונז הוא אחד הרטבים הכי טעימים. אני מכינה את הרוטב בעיקר כשאני עושה יום המבורגר בבית אבל לא רק. אני מכינה איתו עוף מדהים בתנור ועד שלא תכינו עוף במיונז לא תבינו כמה זה מיוחד וטעים.
זה קל מאוד להכנה ואין להשוות את הטעם לזה הקנוי. אני מבינה את החשש, שאגב קיים גם אצלי לביצים נאות אבל אני אישית קונה רק ביצי משק טריות אז החשש אצלי קטן משמעותית.
רוטב איולי שום ביתי
צנצנת בינונית
- 2 חלמונים גדולים
- 1 שן שום
- 1 כפית חרדל חלק
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- גרידת לימון מלימון שלם
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 כוס שמן
- לפתיחת הרוטב: יין לבן (שמים רק יין שטעים לכם לשתות)
אופן הכנה
- שמים בכלי את החלמונים, השום,החרדל,חומץ בן יין, גרידת לימון, מלח ופלפל שחור ומקציפים בעזרת בלנדרה מוט ידני או בבלנדר רגיל 2-3 דקות עד שהבלילה הופכת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים בזרם דק ולאט לאט את השמן תוך כדי הקצפה עד שמקבלים ממרח מיונז סמיך.
- הרוטב מתקבל סמיך. אם רוצים לדלל אותו, אפשר לערבב עם יין לבן שטעים לכם.
- הרוטב נשמר עד 3 ימים במקרר.
הי יהודית,
תודה! יצא לי מצוין, הכנתי לשבת ויצא פשוט מעולה.
איזה כייף שאהבת תמר
היי
איך אוכל להכין איולי פלפלים/ צלפים?
היי ניצה,
פשוט אחרי שמוכן תוסיפי צלפים ותערבבי יחד