הייתם מאמינים? ריבה מקליפות אבטיח עם וניל אמיתי שנותן לה טעם אלוהי……
ריבת אבטיח
כמות ל- 2 צנצנות בינוניות
- 1 ק"ג קליפות אבטיח בשרניות קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 ק"ג סוכר
- 1 כוס מים
- 1 לימון פרוס
- 1 כף מחית וניל
- מיץ מלימון שלם
אופן הכנה
- לשים בסיר רחב סוכר, מים, לימון ומחית וניל ולהביא לרתיחה עד שהסוכר נמס.
- להוסיף את קליפות האבטיח ולבשל על אש נמוכה שעה וחצי- שעתיים עד שנוצרת ריבה בעלת צבע כתמתם עמוק.
- לעקר צנצנות ולהעיר את הריבה אליהן.