אחת המנות הכי טעימות ויפותתת שתכינו. אמנם נדרשים כמה שלבים אבל כל שלב מאוד קל ופשוט ואפשר גם להכין את כל השלבים מראש ולהרכיב לפני הארוחה


טובבבב נתחיל מהסוף – זה יצא מ ט ו ר ף!
עכשיו מהתחלה – אני מטורפת על חצילים בכל צורה ובכל מצב צבירה וגם שקשוקה. ואזזזז עלה לי הרעיון להכין את השקשוקה שלי, שאני מתה עליה בתוך חצי חציל שצרבתי על מחבת. ווואווו איזה טעים זה יצא ותודו שזה אחד היפים להגשה.



מכינים בנפרד את הרוטב לשקשוקה


נשים חלמון ביצה



שקשוקה חצילים היסטרית בהגשה קצת אחרת
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין מהרוטב שקשוקה רגילה.
- אני ממליצה לקנות חצילים שמנמנים כדי שישמשו כקערה לרוטב ולחלמון.
- אפשר להכין את החצילים והרוטב מראש ולפני ההגשה לחמם את החצילים עם הרוטב בתנור, לשים חלמון ולהגיש.
- את החצילים צרבתי על מחבת, אפשר להכין את החצילים גם בתנור אבל מתקבלים מרקם וטעם אחרים.
- הרוטב מספיק לכמות של 6 חצאי חצילים, כלומר 3 חצילים גדולים שמנמנים.
- מניחים על החצילים רק חלמונים כי אין מקום לחלבון. כנסו פה לעוגת תפוחים שמכינים רק עם חלבונים.
מצרכים ל- 6 מנות
להכנת החצילים
- 3 חצילים גדולים שמנמנים
- 6 כפות שמן זית למריחה על החצילים
- מלח ים אטלנטי
- 6 כפות שמן זית לטיגון החצילים
לרוטב
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 פלפלים אדומים מתוקים
- 1 פלפל ירוק חריף
- 6 עגבניות רכות
- 6 שיני שום
- 100 גרם רסק עגבניות (מומלץ של Mutti)
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
להגשה
- 6 חלמונים
- 100 גרם פרמזן מגורר (לא חובה)
אופן הכנה
מכינים את החצילים: חוצים את החצילים לחצי לאורך.
יוצרים בכל חצי חציל חתכים לאורך ולרוחב אבל משאירים את הבסיס מחובר. מזלפים כף שמן זית ומלח על כל חצי חציל.
מחממים 6 כפות שמן זית על מחבת נונסטיק ומניחים את החציל כשהחלק החתוך למטה. מכסים את המחבת וצורבים על להבה בינונית – נמוכה כמה דקות טובות עד שהחציל משחים ומתחיל להתרכך. נעזרים במלקחיים והופכים את החציל לצד שני, מכסים וצורבים עד שהחציל רך ומוכן. מניחים בצד.
מכינים רוטב שקשוקה: קוצצים לקוביות את הבצל, הפלפלים והעגבניות, פורסים דק את השום.
מחממים שמן זית בסיר סוטאז', מטגנים את הבצל על להבה בינונית – נמוכה במשך 15-20 דקות ומידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. כשהבצל זהוב מוסיפים את כל הפלפלים והשום הפרוס ומוסיפים עוד מעט שמן זית וממשיכים לטגן במשך כ – 20 דקות, מידי פעם מערבבים עד שהפלפלים מתכווצים מעט ומתרככים.
מוסיפים את העגבניות והרסק, מתבלים במלח ופלפל שחור מערבבים ומבשלים על להבה קטנה במשך כ – 45 דקות, עד שמתקבל רוטב סמיך וטעים.
מרכיבים את המנה ומגישים: מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות.
מניחים את כל חצאי החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, לשלב הזה נעזרים במרית רחבה. בעזרת כף מועכים קצת את בשר החצילים ומניחים כמה כפות מהרוטב על כל חציל. מכניסים לתנור לאפייה של כמה דקות, עד שהרוטב מתחיל לבעבע.
מוציאים את התבנית מהתנור ויוצרים גומה במרכז הרוטב.
מניחים בגומה חלמון ביצה ומחזירים לאפייה של עוד 2-3 דקות ורק עד שהחלמון מצייצב ממש מעט אבל עדיין רך.
מוציאים מהתנור, מפזרים קצת מלח מאלדון או מלח גס שאתם אוהבים, מגררים מעל פרמזן ומגישים.