יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
תבשיל גמבות פיקנטי עם שוקי עוף
ראשי » ירקות » תבשיל גמבות פיקנטי עם שוקי עוף

תבשיל גמבות פיקנטי עם שוקי עוף

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 23 בינואר 2016 10 תגובות

תבשיל גמבות או יותר נכון פלפלים אדומים, פיקנטי שמתבשל בלי טיפת מים. כל הנוזלים מגיעים מהגמבות שמתבשלות ברוטב של עצמן. אני אוהבת להכין עם עוף, אפשר להכין גם טבעוני בלי עוף

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

לנוביק שלי (בן הזקונים שלנו) יש דירוג טעם למאכלי יום שישי. יש מאכלים שאצלנו אוכלים רק בימי שישי בצהריים ונוב מדרג את המאכלים על פי האהבה שלו אליהם. תבשיל העוף בגמבות נמצא אצלו במקום הראשון (האמת, גם אצלי וגם אצל החצי. אדירוש וחורצ'ק מעדיפים את השניצל).

בעיני אחד התבשילים הכי טעימים שיש שלמדתי להכין מחמותי ונתתי לו כמובן את הטאץ' שלי. מלא מלא גמבות, פלפלים חריפים ושום בלי טיפת נוזלים. את הרוטב מקבלים מהנוזלים שמפרישות הגמבות. תכינו חלה אחת שלמה לכל אחד מהסועדים (כןןןן) ותתכוננו להסתערות.

לא מוסיפים לסיר אפילו טיפת מים. כל הנוזלים מגיעים מהגמבות ותכינו חלה שלמה לכל סועד 🙂

תבשיל גמבות פיקנטי עם שוקי עוף

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • לתבשיל הזה לא מוסיפים בכלל מים, כל הרוטב מגיע מהפלפלים.

מצרכים ל- 5-6 מנות 

  • 2 ק"ג גמבות אדומות גדולות
  • 8-10 יחידות שוקיים עוף 
  • 4-5 פלפלים אדומים חריפים טריים נקיים מגרעינים
  • 5-6 פלפלים סודניים יבשים
  • 8-10 שיני שום קלופות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • כף פפריקה גרוסה חריפה/מתוקה (לפי הטעם – אני שמה חריפה)
  • 1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה:

  1. שוטפים ומנקים את הגמבות מגרעינים, חותכים לרצועות רחבות (לחתוך ל – 6).
  2. בסיר גדול ורחב מחממים 3/4 מכמות שמן הזית.
  3. מניחים את העוף וצורבים אותו טוב מכל הכיוונים כך שיהיה שחום וגם ישחרר את הטעמים שלו לשמן. מוציאים את השוקיים מהסיר.
  4. שמים בסיר את שארית שמן הזית, השום, הפלפלים החריפים, הפלפלים הסודניים והתבלינים ומערבבים.
  5. מוסיפים את הגמבות הפרוסות וסוגרים את הסיר. מבשלים על אש בינונית – נמוכה כשעה – שעה וחצי תוך ערבוב מידי פעם, עד שהפלפלים מאבדים את הנפח שלהם ויש מקום להוסיף את העוף (אין צורך להוסיף מים כיוון שהגמבות מגירות המון נוזלים).
  6. מחזירים לסיר את שוקי העוף ומבשלים על אש קטנה עוד שעה – שעה וחצי כשמידי פעם מטים הצידה את הסיר ומרטיבים את העוף (אפשר לשים מתחת לסיר תחתית מבודדת חום על מנת לוודא שלא יישרף).
  7. התבשיל מוכן כשרוב הרוטב הצטמצם ונעשה סמיך, העוף רך ומוכן וכל בני הבית יושבים מסביב לשולחן בהיכון, כל אחד עם החלה שלו מוכנים להסתערות…….בתאבון!!
  8. התבשיל הזה משתבח אחרי לילה במקרר, כך שאפשר להכין לילה לפני ולחמם למחרת.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוף שלם ובצל ממולא בתנור
    עוף שלם וגם בצלים ממולאים בתנור בסיר אחד
  • עוף ממולא
    עוף ממולא באורז עם עשבי תיבול חמוציות וצנוברים
  • תבשיל קציצות וסלרי ברוטב חמצמץ
    תבשיל קציצות וסלרי ברוטב חמצמץ
  • תבשיל שומר וסלק עם עוף
    תבשיל עוף סלק ירוק ושומר ברוטב חמצמץ
גמבה גמבות עוף תבשיל

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. אורית הגב 27 ביולי 2024 בשעה 20:58

    הי, המתכון נראה מדהים. אם לא רוצים חריף, אפשר להשתמש בגמבות אדומות רגילות ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 ביולי 2024 בשעה 21:11

      זה לא הכל חריף. זה פלפלים אדומים מתוקים

  2. אביבה הגב 27 ביולי 2024 בשעה 12:34

    האם ניתן להכין עם פלפל שושקה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 ביולי 2024 בשעה 13:14

      בהחלט. תכפילי כמויות

  3. אילנה רוזנברג הגב 17 בספטמבר 2022 בשעה 9:51

    אפשר להכין עם פרגיות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בספטמבר 2022 בשעה 12:50

      בהחלט

  4. יפית הגב 10 בספטמבר 2017 בשעה 9:18

    היי,
    גם פלפל אדום חריף וגם פלפל סודני יבש, האם המנה חרפה בטירוף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2017 בשעה 15:43

      חריפה. את יכולה להפחית או לא לשים בכלל. עניין של טעם. אנחנו אוהבים חריף

  5. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בינואר 2016 בשעה 15:10

    סוג של פלפל חריף יבש שקונים בחנויות תבלינים. אין צורך להשרות

  6. גילה הגב 29 בינואר 2016 בשעה 14:19

    מה זה פלפל סודני?
    האם הוא חריף?
    האם צריך להשרות קודם?

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.