תבשיל גמבות או יותר נכון פלפלים אדומים, פיקנטי שמתבשל בלי טיפת מים. כל הנוזלים מגיעים מהגמבות שמתבשלות ברוטב של עצמן. אני אוהבת להכין עם עוף, אפשר להכין גם טבעוני בלי עוף
לנוביק שלי (בן הזקונים שלנו) יש דירוג טעם למאכלי יום שישי. יש מאכלים שאצלנו אוכלים רק בימי שישי בצהריים ונוב מדרג את המאכלים על פי האהבה שלו אליהם. תבשיל העוף בגמבות נמצא אצלו במקום הראשון (האמת, גם אצלי וגם אצל החצי. אדירוש וחורצ'ק מעדיפים את השניצל).
בעיני אחד התבשילים הכי טעימים שיש שלמדתי להכין מחמותי ונתתי לו כמובן את הטאץ' שלי. מלא מלא גמבות, פלפלים חריפים ושום בלי טיפת נוזלים. את הרוטב מקבלים מהנוזלים שמפרישות הגמבות. תכינו חלה אחת שלמה לכל אחד מהסועדים (כןןןן) ותתכוננו להסתערות.
לא מוסיפים לסיר אפילו טיפת מים. כל הנוזלים מגיעים מהגמבות ותכינו חלה שלמה לכל סועד 🙂
תבשיל גמבות פיקנטי עם שוקי עוף
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- לתבשיל הזה לא מוסיפים בכלל מים, כל הרוטב מגיע מהפלפלים.
מצרכים ל- 5-6 מנות
- 2 ק"ג גמבות אדומות גדולות
- 8-10 יחידות שוקיים עוף
- 4-5 פלפלים אדומים חריפים טריים נקיים מגרעינים
- 5-6 פלפלים סודניים יבשים
- 8-10 שיני שום קלופות
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- כף פפריקה גרוסה חריפה/מתוקה (לפי הטעם – אני שמה חריפה)
- 1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה:
- שוטפים ומנקים את הגמבות מגרעינים, חותכים לרצועות רחבות (לחתוך ל – 6).
- בסיר גדול ורחב מחממים 3/4 מכמות שמן הזית.
- מניחים את העוף וצורבים אותו טוב מכל הכיוונים כך שיהיה שחום וגם ישחרר את הטעמים שלו לשמן. מוציאים את השוקיים מהסיר.
- שמים בסיר את שארית שמן הזית, השום, הפלפלים החריפים, הפלפלים הסודניים והתבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את הגמבות הפרוסות וסוגרים את הסיר. מבשלים על אש בינונית – נמוכה כשעה – שעה וחצי תוך ערבוב מידי פעם, עד שהפלפלים מאבדים את הנפח שלהם ויש מקום להוסיף את העוף (אין צורך להוסיף מים כיוון שהגמבות מגירות המון נוזלים).
- מחזירים לסיר את שוקי העוף ומבשלים על אש קטנה עוד שעה – שעה וחצי כשמידי פעם מטים הצידה את הסיר ומרטיבים את העוף (אפשר לשים מתחת לסיר תחתית מבודדת חום על מנת לוודא שלא יישרף).
- התבשיל מוכן כשרוב הרוטב הצטמצם ונעשה סמיך, העוף רך ומוכן וכל בני הבית יושבים מסביב לשולחן בהיכון, כל אחד עם החלה שלו מוכנים להסתערות…….בתאבון!!
- התבשיל הזה משתבח אחרי לילה במקרר, כך שאפשר להכין לילה לפני ולחמם למחרת.
הי, המתכון נראה מדהים. אם לא רוצים חריף, אפשר להשתמש בגמבות אדומות רגילות ?
זה לא הכל חריף. זה פלפלים אדומים מתוקים
האם ניתן להכין עם פלפל שושקה
בהחלט. תכפילי כמויות
אפשר להכין עם פרגיות?
בהחלט
היי,
גם פלפל אדום חריף וגם פלפל סודני יבש, האם המנה חרפה בטירוף?
חריפה. את יכולה להפחית או לא לשים בכלל. עניין של טעם. אנחנו אוהבים חריף
סוג של פלפל חריף יבש שקונים בחנויות תבלינים. אין צורך להשרות
מה זה פלפל סודני?
האם הוא חריף?
האם צריך להשרות קודם?