יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
תבשיל עוף ופלפלים אדומים פיקנטי
ראשי » ביקורות והמלצות » תבשיל עוף ופלפלים אדומים פיקנטי

תבשיל עוף ופלפלים אדומים פיקנטי

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 15 באוגוסט 2024 אין תגובות

מתכון שהוא לחלוטין מחווה לחמותי שנפטרה לפני כמה חודשים. את התבשיל הזה ועוד כמה מעולים למדתי ממנה. המתכון כבר מזמן בבלוג כי הוא אחד האהובים עלינו בבית אבל החלטתי לצלם ולכתוב אותו שוב כדי לתת לו ולה מקום של כבוד בבלוג

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תבשיל עוף ופלפלים אדומים פיקנטי

לפני כמה חודשים חמותי נפטרה בשיבה טובה. לא אלאה אתכם בסיפורי כלות וחמות, רק חשוב לי לציין שההתחלה לא הייתה קלה אבל בהמשך מצאנו את הדרך אחת לשנייה והסתדרנו מצויין עד הסוף. האוכל שלה הוא ההשראה שלי במטבח. אני לא אשכח את הפעמים הראשונות שאכלתי את התבשילים שלה והתעלפתי. כמה טעמים, כמה דיוק ואיזה תהליכים חכמים רק מאינטואיציה והתבוננות על אמא שלה שהבנתי מבעלולי שהייתה בשלנית מטורפת גם היא. לחמותי לא היו הרבה תבשילים אבל מה שהיה, היה מושלם!! כל התבשילים של חמותי הם מאוד פשוטים, אבלללל תהליכי הבישול שלה זה המיוחד! כל תבשיל מקבל טיפול מיוחד ולא שגרתי והתוצאה בסוף – וואווו!!

מה עוד אני מבשלת מהתבשילים של חמותי?

  • שעועית לבנה עם בשר ולימון כבוש
  • תבשיל קישואים ובשר פיקנטי
  • תבשיל קישואים מבושלים עם בשר ועוף
  • לימונים כבושים לבישול אבל לא רק
  • בשר ותפוחי אדמה בלימון כבוש


התבשיל הזה הוא אחד הטעימים והוא לגמרי תבשיל של חמותי, רק שלקחתי אותו קדימה מבחינת תהליך ההכנה והתיבול. פעם היו משתמשים באבקת מרק עוף כי לא היה עוף. הייתה תקופת צנע קשה והאבקת מרק עוף נוצרה כדי לתת טעמים של עוף לתבשילים. היום אין צורך כי יש שפע ויש עוף אמיתי שיכול לתת טעמים נקיים ומדהימים לתבשילים. עדיין יש המון אנשים שלא מוותרים על האבקה הזו שבעיני משתלטת על כל הטעמים ולא משאירה מקום לטעמים הנקיים של הירקות והבשר/עוף. אז אם אתם עדיין עם האבקה הזו, תעיפו אותה מבמטבח ותנו לטעמים הטבעיים המדהימים מקום.


זה תבשיל שאני מכינה רק בימי שישי וכשאני מכינה אותו כל הבית בחגיגה, ממש מתכוננים לאירוע, מכינים את הקיבה כי כל אחד מפרק חלה שלמה!! אז לכו לקנות מלאאאא פלפלים מתוקים וגם כמה חריפים ותכינו כי זה התבשיל הכי טעים שתכינו אי פעם ואני לא מגזימה. אגב, אין בתבשיל אפילו טיפת מים, הכל מגיע מהפלפלים והעוף.



את התבשיל הזה ועוד המון תבשילים שדורשים סירים רחבים וגדולים אני מכינה בסיר סוטאז' המעולה של מגנוס. הסיר בקוטר 36 ס"מ, נונסטיק והוא מעולה גם לממולאים. הסיר מידי פעם בהנחה שווה אז שווה לבדוק איתי מתי יש הנחה או לבדוק בהזנת קוד קופון: יהודית


תבשיל עוף ופלפלים אדומים פיקנטי

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • יש לי גם טיק טוק.
  • זו לא טעות- אין בתבשיל הזה בכלל מים. כל הנוזלים מגיעים מהפלפלים והעוף. הוא מתבשל במשך שעות על אש קטנה ובסוף מתקבל תבשיל ריבתי מושלם אז קצת סבלנות כי זה משתלם.
  • תקשיבו לי ותכינו את התבשיל ליום שישי ותקנו לפחות חלה אחת לכל אחד.

מצרכים

  • 2 ק"ג פלפלים אדומים מתוקים
  • 8-10 חלקי עוף טרי שאוהבים
  • 2 פלפל צ'ילי אדומים חריפים
  • 6 פלפלים סודניים יבשים
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1.5 כפות מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה גרוסה חריפה/מתוקה (לפי הטעם – אני שמה חריפה)
  • 1 כפית כורכום

אופן ההכנה

שוטפים ומנקים את הפלפלים המתוקים מגרעינים וחותכים לרצועות רחבות. בסיר סוטאז' רחב מחממים 1/2 מכמות שמן הזית. מניחים את חלקי העוף אחד אחד וצורבים אותו טוב מכל הכיוונים כך שיהיה שחום וגם ישחרר את הטעמים שלו לשמן. מוציאים מהסיר ומוסיפים את כל סוגי הפלפלים והשום. סוגרים את הסיר ומבשלים את הפלפלים כשעה או יותר עד שהם מאבדים חלק מהנפח שלהם ומתרככים מעט. בקערית קטנה מערבבים את יתרת שמן הזית עם התבלינים ומוזגים על הפלפלים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עם סיר מכוסה, מערבבים ומחזירים את חלקי העוף על הפלפלים. ממשיכים לבשל עם סיר מכוסה וכשמצטברים נוזלים מרטיבים מידי פעם את העוף. ממשיכים לבשל על להבה קטנה עוד כשעתיים או עד שרוב הנוזלים מצטמצמים והפלפלים רכים וריבתיים. לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אם יש יותר מידי נוזלים מבשלים עם סיר חצי פתוח כדי לצמצם אותם (כמות הנוזלים תלויה בפלפלים. לפעמים הם מאוד עסיסיים ומפרישים המון נוזלים ולפעמים פחות) התבשיל מוכן כשרוב הרוטב הצטמצם ונעשה סמיך. מסירים מכסה ומעבירים לתנור על מצב גריל להשחמה קלה.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוף ממולא
    עוף ממולא באורז עם עשבי תיבול חמוציות וצנוברים
  • סלט כרוב קריספי
    סלט כרוב קריספי כמו של מסעדת קיסו
  • לחם ממולא בשר
    לחם ממולא בשר אפוי בתנור בסיר ברזל
  • תבשיל שומר וסלק עם עוף
    תבשיל עוף סלק ירוק ושומר ברוטב חמצמץ

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.