תבשיל שלמדתי להכין מחמותי. כמה שהוא פשוט ככה הוא מיוחד וטעים בטירוף. בלי לטגן בצל ובלי שום ובכל זאת טעם מפתיע מדהים וממכר

את התבשיל הזה אתם הולכים לאמץ קבוע לתפריט שלכם. אחד התבשילים הקלים והפשוטים להכנה שלמדתי להכין מחמותי,אבל בשנים האחרונות עבר שינויים והתאמות משלי לטעמים שלנו. בתבשיל המקורי היה המון מרק עוף ובהתחלה גם אני בישלתי בדיוק לפי המקור. היום, אני לא מסוגלת לאכול תבשילים עם מרק עוף והוא נעלם לחלוטין מהמטבח שלי ופינה מקום לטעמים הנקיים והבולטים של הירקות והבשר.
עקרונית אני לא אוהבת קישואים (כןןן, זה אולי הירק היחיד שאני לא ממש אוהבת) אבלללל, אני מוכנה לאכול קישואים בלי סוף בתנאי שהם יתבשלו בתבשיל הספציפי הזה. ואם לא הבנתם 🙂 🙂 אז אני לא אוכלת קישואים כמעט בשום צורה אחרת, טוב נו, אולי גם בפוקצ'ה…אבל זהו, באמת שאני לא מתה על קישואים אבל בתבשיל הזה הם יוצאים פשוט מושלמים.
אין פה טיגון של בצל ואין פה שום, רק תבלינים בסיסיים ביותר ובכל זאת זה אחד התבשילים הכי טעימים שתכינו (באחריות!) קונים קישואים קטנים ודקים עם כמה שפחות גרעינים, שוטפים היטב ופורסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ, שמים במסננת ומפזרים עליהם מלח, משאירים כך לילה שלם, כך שהם מגירים את כל הנוזלים שלהם ומוכנים לקלוט את הרוטב שבו הם יתבשלו. אני לא קולפת את הקישואים גם כי כל הוויטמינים נמצאים בקליפה וגם זה יותר טעים עם הקליפה. אצלנו בבית זה תבשיל של שישי בצהריים, לעולם לא אכין אותו ביום אחר כי הטעם יהיה שונה. אז תכינו את החלות, אחת לכל אחד ותתכוננו להתמכר.

תבשיל קישואים ובשר פיקנטי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הבשר אני מבשלת מראש ומשלבת בתבשיל. אפשר אפילו לבשל יום מראש כדי שזה יחסוך זמן והתעסקות ביום אחד.
- את הקישואים יש להשרות במלח למשך כמה שעות טובות ומומלץ לילה. המלח גורם לקישואים להגיר את הנוזלים שלהם ולהתייבש. כך במהלך הבישול הם לא מוציאים לסיר את המים שלהם וקולטים את התבלינים הרבה יותר טוב ובנוסף – למרות הבישול הארוך הם נשארים שלמים.
מצרכים לסיר סוטאז' בקוטר 36 ס"מ
לבישול הבשר
- ½1 ק"ג בשר צוואר (מספר 10) חתוך לקוביות או אוסו בוקו או גם וגם
- 1/3 כוס שמן זית
- מים בכמות שתכסה את הבשר ועוד 1 ס"מ מעליו
לתבשיל
- 1 מח עצם
- 2 ק"ג קישואים (רצוי מאוד קטנים ודקים)
- 1/3 כוס שמן זית או בכמות שתכסה את בסיס הסיר
- 6-7 פלפלים סודניים יבשים חריפים
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית גדושה פפריקה חריפה/מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- כ-3 כוסות ציר בשר
אופן הכנה
כמה שעות מראש נכין את הקישואים: שוטפים את הקישואים ופורסים לעובי של 1-1.5 ס"מ (לא קולפים). שמים במסננת גדולה שמניחים תחתיה צלחת עמוקה לקליטת הנוזלים וזורים מעליהם עט מלח. משאירים כך כמה שעות טובות ורצוי לילה.
מבשלים את הבשר: מחממים 1/3 כוס שמן זית בסיר רחב. מכניסים לסיר את קוביות הבשר אחת אחרי השנייה ולא נוגעים כמה דקות טובות כדי שהבשר ייצרב טוב. כשהבשר נצרב הופכים וצורבים מכל הכיוונים עד שהבשר משחים היטב. מוזגים מים כך שהבשר יכוסה ועוד 1 ס"מ מעליו. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ככה שעתיים לפחות או עד שהבשר רך כמעט לחלוטין. כשהבשר מוכן מוציאים אותו לכלי נפרד ואת הציר שומרים לבישול התבשיל.
מכינים את התבשיל: מחממים בסיר סוטאז' גדול ורחב 1/3 כוס שמן זית. צורבים כמה דקות את המח עצם כך שישחרר את הטעמים שלו. מוסיפים לסיר פלפלים סודניים, כורכום, פפריקה חריפה/מתוקה, מלח ופלפל שחור ומטגנים 2 דקות על להבה נמוכה תוך ערבוב. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר המבושלות וצורבים כמה דקות כדי שישחררו את הטעמים לסיר. מוציאים את הבשר ועצם המח מהסיר ומוסיפים את הקישואים. מערבבים אותם עם התבלינים, מוזגים את ציר הבשר ומביאים לרתיחה. מסדרים מעל הקישואים את קוביות הבשר ועצם המח ומבשלים על אש נמוכה וכשהסיר מכוסה כשעה וחצי – שעתיים עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. מידי פעם במהלך הבישול מטים את הסיר ומרטיבים את הבשר והקישואים שלא נמצאים בתוך הרוטב. לקראת סוף הבישול טועמים ומוסיפים מלח על פי הצורך. לא להוסיף כבר בהתחלה מלח כיוון שככל שהתבשיל מצטמצם הוא נעשה מלוח יותר וגם יש לקחת בחשבון שהמלחנו את הקישואים והם משחררים את המליחות לסיר.
בתאבון!
האם מכסים את הסיר בזמן הבישול ובאיזו להבה?
בהתחלה סגור ואז חצי פתוח כדי לצמצם נוזלים.להבה בינונית
ערב טוב,
הקישואים לא נהיים מושיים ומתפרקים לאחר בישול של שעה וחצי??
לא
לא הבנתי אמרת מתבשל כל הלילה ובמתכון אמרת שעתיים בישול. זה חייב בישול ארוך. אז כמה זמן לבשל??
היי אלינור,
בשום שלב לא כתוב לבשל לילה שלם. את מתבלבלת, תקראי שוב ואם משהו לא ברור אני פה
האם יש צורך בשמירת הנוזלים הניגרים מהמלחת הקישואים?
לא. זורקים
האם אפשר להשתמש בבשר מספר 5?
מעולם לא השתמשתי במספר 10 חוששת קצת ?
5 זה מצויין וכל 10. אל חשש
מה אפשר לשים במקום הפילפלים כדי שיתאים גם לילדים ?
היי דנה. שימי גמבה מתוקה או פשוט תוותרי על החריף
האם אפשר להשתמש בתפוח אדמה במקום קישוא?
היי זורי. אין בעייה. יש לי תבשיל דומה עם תפוחי אדמה. עדכני איך יצא
תודה, עכשיו הכל יותר ברור. זה נראה פגז, יבוצע. תודה שוב על כל הטוב שאת משפיעה עלינו. שבת שלום.
הם ישמשו בסיס לרוטב
סליחה אבל שאלה : המים שבהם בישלתי את הבשר ישמשו כבסיס לרוטב ? או שאותם שופכים ומשתמשים במים/ ציר בשר נקיים ?