תבשיל שלמדתי להכין מחמותי. כמה שהוא פשוט ככה הוא מיוחד וטעים בטירוף. בלי לטגן בצל ובלי שום ובכל זאת טעם מפתיע מדהים וממכר
את התבשיל הזה אתם הולכים לאמץ קבוע לתפריט שלכם. אחד התבשילים הקלים והפשוטים להכנה שלמדתי להכין מחמותי,אבל בשנים האחרונות עבר שינויים והתאמות משלי לטעמים שלנו. בתבשיל המקורי היה המון מרק עוף ובהתחלה גם אני בישלתי בדיוק לפי המקור. היום, אני לא מסוגלת לאכול תבשילים עם מרק עוף והוא נעלם לחלוטין מהמטבח שלי ופינה מקום לטעמים הנקיים והבולטים של הירקות והבשר.
עקרונית אני לא אוהבת קישואים (כןןן, זה אולי הירק היחיד שאני לא ממש אוהבת) אבלללל, אני מוכנה לאכול קישואים בלי סוף בתנאי שהם יתבשלו בתבשיל הספציפי הזה. ואם לא הבנתם 🙂 🙂 אז אני לא אוכלת קישואים כמעט בשום צורה אחרת, טוב נו, אולי גם בפוקצ'ה…אבל זהו, באמת שאני לא מתה על קישואים אבל בתבשיל הזה הם יוצאים פשוט מושלמים.
אין פה טיגון של בצל ואין פה שום, רק תבלינים בסיסיים ביותר ובכל זאת זה אחד התבשילים הכי טעימים שתכינו (באחריות!) קונים קישואים קטנים ודקים עם כמה שפחות גרעינים, שוטפים היטב ופורסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ, שמים במסננת ומפזרים עליהם מלח, משאירים כך לילה שלם, כך שהם מגירים את כל הנוזלים שלהם ומוכנים לקלוט את הרוטב שבו הם יתבשלו. אני לא קולפת את הקישואים גם כי כל הוויטמינים נמצאים בקליפה וגם זה יותר טעים עם הקליפה.
אצלנו בבית זה תבשיל של שישי בצהריים, לעולם לא אכין אותו ביום אחר כי הטעם יהיה שונה. אז תכינו את החלות, אחת לכל אחד ותתכוננו להתמכר.
תבשיל קישואים ובשר פיקנטי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הבשר אני מבשלת ללא נוזלים בכלל אבל אם יש לכם חשש אז תוסיפו מים שישמשו אחר כך גם כציר בשר.
- ½1 ק"ג בשר צוואר (מספר 10) חתוך לקוביות
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 ק"ג קישואים קטנים ודקים
- 1/3 כוס שמן זית או בכמות שתכסה את בסיס הסיר
- 6-7 פלפלים סודניים יבשים חריפים
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה חריפה/מתוקה
- ½ כפית פלפל שחור
- מלח
- כ-3 כוסות מים
אופן הכנה
***את הקישואים והבשר אפשר ורצוי להכין יום מראש ולמחרת רק לבשל
נכין את הקישואים: שוטפים את הקישואים ופורסים לעובי של 1-1.5 ס"מ (לא קולפים). שמים במסננת גדולה שמניחים תחתיה צלחת עמוקה לקליטת הנוזלים וזורים מעט מלח על הקישואים. משאירים כך כמה שעות טובות ורצוי לילה.
הבשר: מחממים 1/3 כוס שמן זית בסיר רחב ועמוק. מכניסים לסיר את קוביות הבשר אחת אחרי השנייה ולא נוגעים כמה דקות טובות כדי שהבשר ייצרב טוב. כשהבשר נצרב הופכים וצורבים מכל הכיוונים עד שהבשר משחים היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ככה שעתיים לפחות או עד שהבשר רך לחלוטין.
אפשר לחילופין להוסיף לסיר מים רותחים בכמות שתכסה את הבשר ומבשלים עד שהוא רך לחלוטין. מסננים את הבשר מהנוזלים, מסננים גם את הנוזלים ושומרים את ציר הבשר לבישול הקישואים.
התבשיל: מחממים בסיר גדול ורחב 1/3 כוס שמן זית. מוסיפים לסיר פלפלים סודניים, כורכום, פפריקה חריפה/מתוקה, מלח ופלפל שחור ומטגנים כמה דקות על להבה נמוכה.
מוסיפים לסיר את קוביות הבשר המבושלות וצורבים כמה דקות כדי שישחררו את הטעמים לסיר.
מוציאים את הבשר מהסיר. מוסיפים לסיר את הקישואים, מערבבים ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים לסיר את המים וציר הבשר ומביאים לרתיחה. מסדרים מעל הקישואים את קוביות הבשר ומבשלים על אש נמוכה וכשהסיר מכוסה כשעה וחצי – שעתיים עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. מידי פעם במהלך הבישול מטים את הסיר ומרטיבים את הבשר והקישואים שלא נמצאים בתוך הרוטב. לקראת סוף הבישול טועמים ומוסיפים מלח על פי הצורך.
מגישים חם עם חלה טרייה.
האם מכסים את הסיר בזמן הבישול ובאיזו להבה?
בהתחלה סגור ואז חצי פתוח כדי לצמצם נוזלים.להבה בינונית
ערב טוב,
הקישואים לא נהיים מושיים ומתפרקים לאחר בישול של שעה וחצי??
לא
לא הבנתי אמרת מתבשל כל הלילה ובמתכון אמרת שעתיים בישול. זה חייב בישול ארוך. אז כמה זמן לבשל??
היי אלינור,
בשום שלב לא כתוב לבשל לילה שלם. את מתבלבלת, תקראי שוב ואם משהו לא ברור אני פה
האם נדרש להוסיף בנוסף לציר הבשר מהתהליך הראשון שוב 3 כוסות מים – כדי שיהיו מספיק נוזלים לבישול עם הקישואים?
שבסוף יהיו כשלוש כוסות מים/ציר
השריית הקישואים ללילה- במקרר או בחוץ?
הפלפלים סודנים לא חריפים מדי..? התבשיל לא ייצא חריף?
תודה
השרייה בחוץ
זה פיקנטי. שימי כמה שאתם אוהבים
האם יש צורך בשמירת הנוזלים הניגרים מהמלחת הקישואים?
לא. זורקים
האם אפשר להשתמש בבשר מספר 5?
מעולם לא השתמשתי במספר 10 חוששת קצת ?
5 זה מצויין וכל 10. אל חשש
מה אפשר לשים במקום הפילפלים כדי שיתאים גם לילדים ?
היי דנה. שימי גמבה מתוקה או פשוט תוותרי על החריף
האם אפשר להשתמש בתפוח אדמה במקום קישוא?
היי זורי. אין בעייה. יש לי תבשיל דומה עם תפוחי אדמה. עדכני איך יצא
תודה, עכשיו הכל יותר ברור. זה נראה פגז, יבוצע. תודה שוב על כל הטוב שאת משפיעה עלינו. שבת שלום.
הם ישמשו בסיס לרוטב
סליחה אבל שאלה : המים שבהם בישלתי את הבשר ישמשו כבסיס לרוטב ? או שאותם שופכים ומשתמשים במים/ ציר בשר נקיים ?