התוספת המרוקאית האולטימטיבית, הכי קלה להכנה והכי טעימה. מתאימה לסתם יום של חול וגם לחגים ושבתות. שילבתי בה חזה עוף וקיבלתי ארוחה שלמה וטעימה במיוחד


אינטריה זו התוספת המרוקאית האולטימטיבית. אצלנו זה היה בעיקר בחגים וזה תמיד היה מתחסל. בכללי אטריות זה אחד הדברים הכי אהובים עלינו בכל מצב צבירה – במרקים, בתבשילים, בפשטידות, בדייסות, במתוק או במלוח -הכל טעים לנו.

כל בית והגרסה שלו לאינטריה. אצלנו אמא שלי הכינה עם זעפרן שנתן לה צבע צהבהב וטעם מיוחד כי בכל זאת היא הכינה את זה בעיקר בחגים. אני הכנתי נייטרלי, בלי זעפרן ובלי כורכום אבל כן עם חזה עוף שצרבתי קודם בסיר ואז טיגנתי באותו סיר את הבצל שקיבל את הטעמים של העוף ולבסוף שילבתי את האטריות המבושלות. זה היה סיר עם טעימים מושלמים.

אינטריה מרוקאית בתוספת חזה עוף
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הכנתי עם אטריות ביצים בטעם תרד של "מזרח מערב". אפשר להכין עם כל סוג של אטריות שאוהבים.
מצרכים
- 500 גרם חזה עוף
- 1/4 כוס שמן זית לצריבת החזה עוף
- קורט מלח ופלפל לבן לתיבול החזה עוף
- 1/4 כוס שמן זית להכנת האינטריה
- 2 בצלים
- 1/2 כוס מים(לטיגון הבצל)
- 2 כוסות מי אטריות
- כ – 1.5 כפיות מלח
- כ – 3/4 כפית פלפל לבן
- 1 שקית אטריות ביצים (454 גרם – שמתי בטעם תרד)
- מים לבישול האטריות
- 1 כף מלח לבישול האטריות
אופן הכנה
חותכים לקוביות בגודל של כ – 2*2 ס"מ את חזה העוף, מתבלים במעט מלח ופלפל לבן. מחממים שמן זית בסיר סוטאז', מניחים את קוביות חזה העוף אחת אחת בתוך השמן וצורבים כמה דקות על להבה גבוהה עד להזהבה עמוקה. הופכים וצורבים צד שני. החזה עוף אמור להיות מוכן לאכילה. מוציאים לצלחת. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. לאותו סיר מוזגים עוד 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל על להבה קטנה וסיר מכוסה כמה דקות עד שהוא מתחיל מעט להיחרך. מוזגים לסיר עם הבצל את המים, מערבבים וסוגרים את הסיר. נותנים לבצל כמה דקות עד שהוא הופך לזהוב עמוק. מידי פעם מערבבים כדי שהבצל לא יישרף אבל הוא כן חייב להיות עם גוון שחום. בינתיים מבשלים את האטריות עם מים ומלח לפי ההוראות שיש על גבי השקית. כשהאטריות מוכנות מסננים מהמים ושומרים שתי כוסות לתבשיל. מוזגים שתי כוסות מי אטריות לסיר עם הבצל, מתבלים במלח ופלפל לבן ומביאים לרתיחה עדינה. טועמים את המים ומתקנים תיבול. מנמיכים להבה למינימום ומוסיפים לסיר את האטריות המוכנות, מערבבים היטב עד שהן עטופות בכל הנוזל. מחזירים לסיר את החזה עוף ומערבבים הכל כמה דקות. סוגרים את הסיר ל – 10 דקות לפני שמגישים.
בתאבון!