ספגטי ברוטב בולונז שמתבשל שעות על הגז כי רק כך מכינים בולונז אמיתי ורק כך מקבלים טעמים עמוקים ובשר רך ונימוח. אז בלי קיצורי דרך, המתכון הכי טעים לרוטב בולונז


לפחות פעם בחודש אני מכינה פסטה ברוטב בולונז. רוטב בולונז או בשמו האיטלקי “ראגו בולונייזה” -הוא רוטב לפסטה שמקורו מבולוניה שבצפון איטליה. הבסיס של הרוטב הוא בשר טחון, עגבניות ויין שמתבשלים המון זמן עד שהבשר הופך רך ונימוח עם טעמים עמוקים ממש כמו שבולונז צריך להיות.
רוטב בולונז או כמו שהוא נקרא גם ראגו בולונז חייב להתבשל מינימום שלוש שעות כדי לקבל את הטעם האופייני לו, אז אל תמהרו, תנו לו את הזמן שהוא צריך ותקבלו רוטב בולונז מושלם.

יש אינסוף מתכונים ווריאציות לרוטב האהוב הזה. במקור אמורים להגיש את הבולונז עם פסטה טליאטלה, שזו פסטה רחבה שלרוטב קל להיתפס עליה ואכן יש לי מתכון מאוד ישן וטוב עם הפסטה הזו, אבל הפעם התחשק לי להכין את הרוטב די כמו המקור, שזה גם הטעמים שלנו בבית, אבל לשלב ספגטי ולא טליאטלה. בכל מקרה זה טעים מאוד מאוד.

בולונז – ספגטי ברוטב בולונז
כנסו כאן לערוץ היוטיוב שלי לסרטון הדגמה מלא
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- בבקשה אל תקצרו תהליכים ותנו לרוטב את זמן הבישול שהוא צריך. רק כך תקבלו רוטב עם טעמים עמוקים ונימוחות מדהימה של הבשר.
מצרכים ל – 5-6 מנות
- 1 ק"ג בשר בקר טחון רצוי מעט שמן
- שמן זית בכמות שתכסה את בסיס הסיר (תעבדו עם סיר סוטאז' רחב ונמוך)
- 1 בצל גדול
- 2 גזרים
- 3 מקלות סלרי
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס יין לבן/אדום (שימו רק יין שטעים לכם לשתות)
- חופן בזיליקום טרי לתחילת הבישול
- 10 עגבניות אדומות רכות מרוסקות (אפשר לשים במקום עגבניות טריות 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות – 800 גרם, מומלץ של mutti)
- 100 גרם רכז עגבניות (שמתי 1/2 שפופרת רכז של mutti)
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כפיות שמן פפריקה
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- חופן בזיליקום טרי לסוף הבישול
אופן הכנה
מחממים שמן זית בסיר, קוצצים את הבצל לקוביות קטנטנות ומטגנים כמה דקות טובות עד שהבצל ממש מזהיב טוב. בינתיים קוצצים את הגזר והסלרי לקוביות קטנטנות וכשהבצל הזהיב מוסיפים אותם לסיר, כותשים את השום ומוסיפים גם אותו. מערבבים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות.
מזיזים את הירקות לצד אחד של הסיר ומפנים מקום לבשר. מניחים את הבשר בסיר ומועכים עם כף עץ או מזלג. כשכל הבשר מפורר מערבבים יחד עם הירקות ומוסיפים את הבזיליקום, מגבירים את הלהבה לגבוהה ומבשלים 15 דקות.
מוסיפים לסיר את היין ומערבבים. מבשלים על להבה גבוהה עד שכל היין מתאדה, מידי פעם מערבבים. הפעולה הזו לוקחת 10-15 דקות.
כשכל היין התאדה מוסיפים לסיר עגבניות מרוסקות ואת הרכז עגבניות. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 1/2 שעה.
אחרי חצי שעה מוסיפים כוס מים רותחים, שמן פפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. סוגרים את הסיר, מעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש בגז ומבשלים מינימום 3 שעות, מידי פעם מערבבים אבל ממש לא צריך לעשות לסיר בייבי סיטר ואפשר גם להעביר לתנור על חום של 150 מעלות. באמצע הבישול טועמים ומתקנים תיבול.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את שארית הבזיליקום.
זהו! מכינים פסטה לפי הוראות היצרן ומגישים.
היי
מה זה שמן פפריקה?
היי דני,
פפריקה ששמים בה הרבה שמן. היא שוקעת והשמן שנשאר למעלה זה שמן בטעם פפריקה