ספגטי ברוטב בולונז שמתבשל שעות על הגז כי רק כך מכינים בולונז אמיתי ורק כך מקבלים טעמים עמוקים ובשר רך ונימוח. אז בלי קיצורי דרך, המתכון הכי טעים לרוטב בולונז
לפחות פעם בחודש אני מכינה פסטה ברוטב בולונז. רוטב בולונז או בשמו האיטלקי “ראגו בולונייזה” -הוא רוטב לפסטה שמקורו מבולוניה שבצפון איטליה. הבסיס של הרוטב הוא בשר טחון, עגבניות ויין שמתבשלים המון זמן עד שהבשר הופך רך ונימוח עם טעמים עמוקים ממש כמו שבולונז צריך להיות.
אל תתבלבלו כי בולונז ממש לא מכינים בחצי שעה כמו שאני רואה בלא מעט המלצות של בשלנים, כדי לקצר תהליכים. הבשר הטחון שאיתו מכינים את הבולונז, הוא בשר לבישול ארוך וחייב לבשל אותו שעות כדי שיהיה נימוח ולא צמיגי וקפיצי.
רוטב בולונז או כמו שהוא נקרא גם ראגו בולונז חייב להתבשל מינימום שלוש שעות ורצוי מעל 5 שעות אפילו ויותר כדי לקבל את הטעם האופייני לו, אז אל תמהרו, תנו לו את הזמן שהוא צריך ותקבלו רוטב בולונז מושלם.
יש אינסוף מתכונים ווריאציות לרוטב האהוב הזה. במקור אמורים להגיש את הבולונז עם פסטה טליאטלה, שזו פסטה רחבה שלרוטב קל להיתפס עליה ואכן יש לי מתכון מאוד ישן וטוב עם הפסטה הזו, אבל הפעם התחשק לי להכין את הרוטב די כמו המקור, שזה גם הטעמים שלנו בבית, אבל לשלב ספגטי ולא טליאטלה. בכל מקרה זה טעים מאוד מאוד.
בולונז – ספגטי ברוטב בולונז
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- בבקשה אל תקצרו תהליכים ותנו לרוטב את זמן הבישול שהוא צריך, רק כך תקבלו רוטב עם טעמים עמוקים ונימוחות מדהימה של הבשר.
- אפשר להכין את הבולונז גם בתנור על חום של 150 מעלות.
מצרכים ל – 5-6 מנות
- 1 ק"ג בשר בקר טחון (צוואר מספר 10)
- שמן זית בכמות שתכסה את בסיס הסיר (תעבדו עם סיר סוטאז' רחב ונמוך)
- 1 בצל גדול
- 2 גזרים
- 3 מקלות סלרי
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס יין לבן/אדום (שימו רק יין שטעים לכם לשתות)
- חופן בזיליקום טרי
- 2 קופסאות (800 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות של Mutti
- 100 גרם רכז עגבניות (שמתי 1/2 שפופרת רכז של mutti)
- 1.5 כוס מים רותחים או מי פסטה
- 1 כפית גדושה מלח יםאטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים את הירקות: קוצצים לקוביות קטנטנות את הבצל, הגזר, הסלרי והשום.
מחממים שמן זית בסיר, צורבים את הבשר הטחון על להבה גבוהה למשך כמה דקות טובות ומפוררים אותו עם מזלג. ממשיכים לצרוב אותו עד שאין בסיר בכלל נוזלים.
מזיזים את הבשר הצידה, מפנים מקום לירקות. מוסיפים את כל הירקות הקצוצים יחד לסיר ומטגנים במשך כמה דקות טובות עד שהם צרובים היטב. ממשיכים לצרוב על להבה גבוהה תוך ערבוב מידי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים מהירקות.
מערבבים יחד את הבשר והירקות ומטגנים כמה דקות יחד.
מוסיפים לסיר את היין, מבשלים על להבה גבוהה עד שכל היין מתאדה, מידי פעם מערבבים. הפעולה הזו לוקחת 10-15 דקות.
כשכל היין התאדה מוסיפים לסיר את הבזיליקום. עגבניות מרוסקות ואת הרכז עגבניות. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים 1.5 כוסות מים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה למינימום שיש בגז, מכסים את הסיר ומבשלים לפחות 3 שעות ואפשר ורצוי אפילו יותר.
לקראת סוף הבישול מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
בשלב הזה ניתן להוסיף את הפסטה לסיר הרוטב ולערבב הכל יחד, לבשל עוד 2 דקות ולהגיש.
לחילופין, אפשר להגיש את הפסטה בנפרד ואת הרוטב בנפרד.
מתכון מדהים, הבולונז הכי טעים שיצא לי להכין (ולאכול), תודה רבה!
איזה כייףףף
היי
מה זה שמן פפריקה?
היי דני,
פפריקה ששמים בה הרבה שמן. היא שוקעת והשמן שנשאר למעלה זה שמן בטעם פפריקה