כיסוני בצק ממולאים בשר בתיבול אסיאתי או אם תרצו – גיוזה. זה כל כך קל להכנה וכל כך טעים שחייבים להכין בבית כדי להבין שלא צריך ללכת למסעדה כדי לאכול גיוזה. אפשר למלא במלית צמחונית או במלית עוף ואפילו במלית מתוקה כי הבצק נייטרלי ומקבל באהבה כל מלית שתבחרו
מעולם לא היינו במצב נוראי כזה, התמונות והסיפורים מוכרים לנו מתקופת השואה. המוח באמת לא מצליח לקלוט ולעכל את גודל האסון ורק הלב כואב, ממש כואב ולא רק כאמירה, אלא ממש כאב פיזי, גרון חנוק ובאמת מה שגורם לי קצת קצת לברוח זה המטבח. אני לא מצליחה להתרכז בשום דבר אחר, אבל המטבח ובמיוחד בצקים זה סוג של תרפיה, סוג של מדיטציה, בריחה מהטלויזיה שלא מפסיקה לשדר את הזוועות וכל יום מעדכנים על עוד חיילים הרוגים, עוד חטופים ועוד גופות שהצליחו סוף סוף לזהות. זה נורא!!! זה בלתי נסבל! בכלל לא התכוונתי לכתוב פה על האסון אבל הידיים הולכות מעצמן על המקלדת, אז אני מניחה שגם זה סוג של התמודדות עם המצב.
גיוזה זה באמת אחד הדברים הטעימים והקלים להכנה. סך הכל בצק מאוד קל ומהיר להכנה, המלית יכולה להיות בשר או עוף ובכל מקרה זה ממש טעים ואפשר להכין כמות, להקפיא וכשמתחשק מוציאים, מכינים וזוללים. אפשר להכין דוגמאות מגניבות ואפשר גם פשוט לסגור לחצי סהר. כנסו פה למתכון שהכנתי מזמן עם נוביק שלי.
גיוזה – כיסוני בצק ממולאים בשר
היכנסו פה לצפייה בסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- ניתן להכין את הכיסונים, להניח אותם על מגש מקומח קלות בשכבה אחת, להקפיא עד שממש קפוא כמו אבן ולהעביר לשקית הקפאה. הם נשמרים במקפיא כמה חודשים וכשרוצים להכין מוציאים ומאדים ישר על אש קטנה עד שהם מפשירים ואז ממשיכים רגיל לפי המתכון.
- ניתן למלא במלית צמחונית או במלית עוף, בהמשך אכין גם מליות כאלה והם יתווספו פה למתכון.
לבצק – לכמות של כ – 30-40 כיסונים
- 2 כוסות קמח לחם (280 גרם)
- 1/2 כפית מלח (5 גרם)
- 3/4 כוס מים רותחים (200 מ"ל)
למלית בשר
- 300 גרם בשר בקר טחון טרי שמן יחסית
- 1 בצל סגול קצוץ דק דק
- 1/6 כרוב לבן קצוץ דק דק
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק דק
- 2 בצלים ירוקים קצוצים דק דק
- חופן כוסברה קצוצה דק דק
- 1 כף שמן שומשום
- 2 כפות סויה בהירה
- 1 כף מירין
- 1-1/2 כפית שטוחה מלח
לטיגון ואידוי
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כוס מים רותחים
רוטב להגשה
- 1/2 כוס רוטב סויה איכותי
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק דק
- מעט בצל ירוק/עירית קצוץ דק דק
אופן הכנה
מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח, המלח והמים הרותחים ומערבבים עם כף. אחרי דקה לשים עם הידיים 10 דקות (אפשר גם במיקסר). מכסים עם ניילון ונותנים לו מנוחה של חצי שעה – שעה.
מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית יחד וממש לשים את הבשר כדי לשחרר את החלבון עד שהוא הופך מחיתי ודביק, טועמים מעט ומתקנים תיבול, מניחים במקרר עד לשימוש.
מכינים כיסונים: מקמחים טוב משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה הכי דק שאפשר. אם הבצק מסרב להימתח, מניחים לו לכמה דקות וממשיכים. מידי פעם הופכים את הבצק ומקמחים כדי שלא יידבק. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים לכיסון (תיעזרו בסרטון לעיצוב הכיסונים). מכינים כך את כל הבצק. את שאריות הבצק שנותרו אחרי שקרצנו עיגולים מאחדים שוב, משאירים למנוחה של 10 דקות, מרדדים וחוזרים על התהליך עד שמסיימים את המלית.
מטגנים ומאדים את הכיסונים: שמים שמן זית במחבת רחבה נונסטיק, כשהמחבת עדיין קרה מניחים את הכיסונים על המחבת, מדליקים את הלהבה על חום בינוני – גבוה וצורבים כמה דקות עד שהכיסונים משחימים מעט מלמטה. אין צורך להפוך, המטרה היא לתת השחמה ולבשל את הבשר שמילאנו. כשהכיסונים שחומים, מוזגים מים רותחים למחבת ומייד סוגרים אותה עם מכסה. מאדים 3-4 דקות על להבה גבוהה או עד שהמים מתאדים לחלוטין והבצק מבושל. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת הגשה, מערבבים את חומרי הרוטב יחד, מוזגים מעל הכיסונים ומגישים מייד.
האם אפשר להכין בצהריים ולחמם בערב?
לא. אפשר להכין, להקפיא ואז להכין. זה לוקח דקות
שלום, האם אפשר להקפיא את הבצק אחרי החיתוך? תודה
עקרונית כן עם הפרדה של ניילון
האם אידוי של 4 דקות אחרי טיגון קצר באמת זמן מספיק שהבשר בפנים לא ישאר חי?
אם זה כתוב במתכון אז כנראה שכן 🙂
אפשר להשתמש בקמח רגיל?
כן אבל קמח איכותי
הי, 2 שאלות:
האם קמח פסטה מתאים לכיסונים והאם יש אפשרות לרדד במכונת פסטה?
בהחלט כן
אפשר מילוי טבעוני?
בהחלט כן אני אפרסם מתכון טבעוני בקרוב
איך עושים מלית צמחונית של ירקות שורש?
יפורסם בקרוב