ווואוווו סוף סוף הכנתי חצ'פורי אבל לחלוטין בגרסה שלי שיצאה לא פחות ממושלמת. לקחתי את הביס הראשון והתעלפתי מהטעם והמרקם . אתם חייבים להכין בגרסה הזאת – חייבים!
סוף סוףףף הכנתי! שנים רציתי להכין חצ'פורי אבל שום תמונה באינטרנט או מתכון לא עשו לי את זה. גם החצ'פורים שטעמתי בכל מיני מקומות, כולל חצ'פוריות נחשבות, לא עשו לי את זה. כן, אני בררנית, ככה זה כשכל היום מבשלים ואופים, החך הופך להיות ממש סלקטיבי ורמת הטעמים עולה בכמה רמות.
בראש ידעתי בדיוק איזה מרקם וטעם אני רוצה שיהיה לזה וכל פעם דחיתי את ההכנה לטובת משהו אחר. כנראה שהמתכון היה צריך להתגבש לי חזק בראש כי כשזה קרה, פשוט הכנתי והכל זרם בול כמו שדימיינתי.
הבצק שהכנתי מבוסס על הלחם קיפולים שלי, שאני מטורפת על המרקם שלו עם שינוי קל בכמות הנוזלים כדי שיהיה קל לעבוד איתו ולעצב לסירה כמו שחצ'פורי אמור להיות.
כדי להעביר לתבנית
חצ'פורי מאפה גבינות גיאורגי מושלם
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אחד המאפים הכי טעימים שיצא לי להכין לאחרונה. הבצק מבוסס על הלחם קיפולים שלי עם שינוי קל בכמות הנוזלים כדי שיהיה קל לעבוד עם הבצק ולעצב אותו לסירה.
- מומלץ להכין את הבצק בבוקר, התהליך נמשך לאורך היום ואחר הצהריים מכניסים לילה למקרר.
- אפשר כמובן להכין את הבצק עם כמות גדולה יותר של שמרים (2 כפות=22 גרם), להתפיח שעתיים ולהמשיך לפי המתכון. אבלללל מפצירה בכם – אל תקצרו תהליכים! תנו לבצק את הזמן שלו כי ההבדל הוא כל כך משמעותי בטעם ובמרקם. הבצק עצמו הוא ללא לישה, מקפלים 3 פעמים עם התפחות בין הקיפולים ולבסוף שמים לילה במקרר. הבצק מתייצב ונעשה מאוד אוורירי.
- לא חייב להכין את כל כמות הבצק, בגלל הכמות הקטנה של השמרים, הוא נשמר במקרר עד שלושה ימים.
- אני הכנתי 6 חצ'פורי גדולים במשקל 300 גרם כל אחד. אפשר להכין אותם קטנים במשקל של 150 -200 גרם כל אחד. אצלי למרות הגודל זה היה כל כך טעים שכולם חיסלו אחד שלם בלי למצמץ.
- תשתמשו למלית בגבינות שטעימות לכם, אני בחרתי כמה גבינות שלטעמי היו השילוב המושלם.
- ברגע ששמים את הביצה לא זזים מעל יד התנור ובודקים שהביצה לא תהיה עשוייה מידי כי אז זה פחות מוצלח.
- מהכמות של הבצק יוצאים 6 חצ'פורים גדולים שכל אחד מספיק לשני אנשים. אפשר לחלק את הבצק ליותר חלקים ואז לקבל חצ'פורי אישי קטן יותר.
מצרכים ל – 6 חצ'פורי גדולים
לבצק
- 1 ק"ג קמח לבן (השתמשתי בשטיבל 405)
- 5 גרם שמרים יבשים (1 כפית מדידה)
- 750 גרם מים (3+1/4 כוסות מדידה)
- 30 גרם מלח (1.5 כפות)
- 10 גרם שמן זית לבצק (2 כפיות מדידה)
- 10 גרם שמן זית למריחה על הבצק
למלית גבינות
- 1 גביע קוטג' (250 גרם)
- 600 גרם גבינת פטינה 21%
- 300 גרם מוצרלה מגוררת
- 1 ביצה
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
לאחרי האפייה
- 6 ביצים
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
אופן הכנה
מכינים את הבצק יום מראש.
מכינים את הבצק: שמים את הקמח והשמרים בקערה ומערבבים. מוסיפים את המים, המלח ו – 10 גרם שמן זית ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים. מורחים את הבצק ביתרת שמן הזית, מכסים ומתפיחים כ – 4 שעות.
שלב הקיפולים:
ראשון: מקפלים את הבצק 4-5 קיפולים, מכסים ומתפיחים שעתיים.
שני: מקפלים את הבצק 4-5 קיפולים, מכסים ומתפיחים שעה.
שלישי: מקפלים את הבצק 4-5 קיפולים, מכסים ומת]פיחים 1/2 שעה.
אחרי שקיפלנו שלוש פעמים, מעבירים את הבצק לקופסת פלסטיק מלבנית גדולה , סוגרים אותה ומעבירים למקרר לכל הלילה.
למחרת – מוציאים את הבצק שעה מראש מהמקרר.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות על מצב סטטי.
מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
מכינים חצ'פורי: מקמחים היטב את משטח העבודה.
עובדים עם הבצק בעדינות ולא מורידים לו את הנפח.
מחלקים את הבצק ל – 6 חלקים במשקל של כ -300 גרם.
יוצרים מכל חלק כדור, מניחים על משטח מקומח ומכסים למנוחה של 15 דקות.
לוקחים כדור בצק, מניחים על משטח מקומח וכל הזמן מקמחים גם את הידיים. הבצק מעט דביק וככה הוא צריך להיות. בעזרת האצבעות פותחים לאט לאט למלבן בגודל של 20*30 ס"מ. מידי פעם מותחים את הבצק משני הצדדים כדי להרחיב אותו.
מורחים מהמלית בנדיבות על כל שטח הבצק.
סוגרים לצורת סירה – מקפלים את שני הקצוות האורכיים, הרחבים ואז את הפינות (תיעזרו בתמונות ובסרטון שלי באינסטגרם).
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים קלים ואופים כחצי שעה או עד שהבצק נראה מוכן.
מוציאים מהתנור, בעזרת כף יוצרים במרכז הגבינות גומה ומניחים בתוכה ביצה. בשלב הזה אני ממליצה לא לזוז מהתנור כדי לא לבשל את הביצה יתר על המידה.
מחזירים לתנור לעוד כ – 3-4 דקות ורק עד שרואים שהחלבון הפך לבן והחלמון יציב אבל עדיין ממש רך, כמו שמכינים ביצת עיין.
מוציאים מהתנור ומנחים מייד 2-3 קוביות חמאה. קוביות החמאה יימסו לאט לאט והביס יהיה חלומי.
בתאבון!
האם ניתן להקפיא אחרי שלב מילוי הגבינה?
לא מומלץ להקפיא גבינה אפויה. המרקם שלה משתנה בהקפאה
לא הבנתי את עניין הקיפולים איך לקפל באיזו צורה? אשמח להסבר
יש באינסטגרם שלי כל מיני סרטונים של לחם קיפולים. פשוט מקפלים את הבצק לתוך עצמו כדי לחזק אותו
אני מתה על המתכון הזה אבל כל פעם מסתבכת עם המידות חחח
אפשר לרשום בכפות, ובמ״ל את הנוזלים?
כל פעם פותחת מחשבוני המרות בשביל זה
עדכנתי אבל ממליצה בחום לקנות משקל
אם אני רוצה להכין את הבצק ולהשתמש בו יומיים אחר כך? להפחית מכמות השמרים ? כמו סוג של בצק לפיצה של 72 שעות?
שימי 3 גרם שמרים
אפשר להשתמש גם בקמח כוסמין? או לשלב?
פחות ממליצה על כוסמין אבל אפשר