כיסוני בשר מאודים שרק נראים מורכבים להכנה, בפועל זה מאוד מאוד פשוט וזה לחלוטין גונב את ההצגה על שולחן החג


אם יש משהו שאני מטורפת עליו ברמות עללל זה כיסונים למיניהם, לא משנה מאיפה בעולם, זה פשוט טעים! היום צילמתי כיסונים ממולאים בשר עם קצת שומן טלה שמחזק את הטעם ממש כמו תבלין טוב וזה יצא כל כךךך טעים שזה בוודאות יהיה אצלי גם בחג. זה רק נראה מורכב, בפועל, זה די פשוט להכנה ויוצאים המון כיסונים. אפשר ליצור כל מיני דוגמאות מעניינות כך שכאשר מניחים בצלחת, זה ממש כמו קישוט על השולחן.


















כיסוני בשר מאודים
היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את הכיסונים, להניח על כלי מקומח בשכבה אחת ולהקפיא. כשהם קפואים לחלוטין אפשר להעביר לשקית בלי חשש שיידבקו. כשרוצים לאדות, מעבירים ישר לסטימר בלי להפשיר וזה ייקח מעט יותר זמן ממה שכתוב במתכון.
- שומן בקר ושומן טלה מבקשים שהקצב יטחן לכם.
מצרכים לכמות של כ – 30 כיסונים
לבצק
- 500 גרם קמח פיצה
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 300 מ"ל מים חמים (1+1/4 כוס)
למלית בשר
- 1/3 כוס שמן זית
- 4 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 500 גרם בשר בקר טחון טרי
- 30 גרם שומן טלה טחון
- 30 גרם שומן בקר
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 2 כפות רוטב בלסמי מצומצם
- חופן צנוברים קלויים
- לקישוט: עירית בצל/בצל ירוק קצוץ דק
אופן הכנה
מכינים את הבצק: לשים יחד את כל חומרי הבצק במשך 5 דקות לבצק רך וגמיש. מקמחים קלות, מניחים בקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה.
מכינים את מלית הבשר: מחממים במחבת שמן זית, מטגנים את הבצל כמה דקות רק עד להזהבה קלה, כל הזמן מערבבים. כשהבצל זהוב מזיזים אותו הצידה ומניחים את הבשר הטחון, צורבים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ כמה דקות. כשהבשר צרוב מאחדים אותו עם הבצל, מוסיפים שומן טלה ושומן בקר, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ – 20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. מעבירים את הבשר למסננת עם כלי מתחתיה שיקלוט את הנוזלים של הבשר. לא זורקים את הנוזלים, הם יהיו הרוטב של הכיסונים בהגשה. כשהבשר מתקרר מעט מוסיפים פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים, רוטב בלסמי ואת הצנוברים ומערבבים היטב. מקררים היטב לפני שעובדים עם הבצק.
ממלאים: מחלקים את הבצק לכדורונים במשקל 25 גרם, מכסים עם ניילון ומשאירים למנוחה של 15 דקות. על משטח מקומח היטב מרדדים כל כדור לעיגול דק בקוטר של 10 ס"מ, מניחים כף נדיבה מהבשר וסוגרים לכיסון. את הכיסונים המוכנים מניחים בכלי מקומח היטב ושומרים מכוסה. ***ניתן לראות את הסגירה של הכיסונים בסרטון שפרסמתי באינסטגרם שלי.
מאדים וצורבים: ממלאים את החלק התחתון של כלי האידוי במים כך שלא יגיעו לרשת, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה כך שיהיה ממש ביעבוע עדין. מניחים את הכיסונים על רשת האידוי, מכסים את הסיר ומאדים את הכיסונים למשך 25-30 דקות. בעזרת מלקחיים מוציאים את הכיסונים מייד מכלי האידוי ומעבירים למחבת עם מעט שמן זית. צורבים את הכיסונים כמה דקות על להבה בינונית – נמוכה, רק את החלק התחתון. כשהחלק התחתון זהוב מעבירים לצלחת הגשה. מצמצמים מעט את הרוטב שנשאר לנו מהבשר המסונן ומוזגים כף לתוך הכיסון וגם מעליו, מפזרים לקישוט עירית קצוצה או בצל ירוק ומגישים מייד.
בתאבון!
סיר אידוי שמתאים זה סיר לקוסקוס??
כן אפשר גם סיר קוסקוס
מהיכן הרשת אידוי מנירוסטה
של מגנוס. החודש תהיה עליה הנחה
ראשית, הכיסונים יפיפיים ????
אם אין לי סיר אידוי, מה אופן הבישול?
תודה ושנה טובה
אין דרך אחרת. את יכולה לעצב שונה כך שיהיו ממש סגורים ולבשל כמה דקות במים
מעורר תאבון מחפשת רעיון למילוי צמחוני או טבעוני.
תחתכי לרצועות כרוב, גזר ועוד ירקות שאת אוהבת, תאדי או תטגני עם תבלינים על מחבת עד שרך, תסנני ותמלאי
שנה טובה לך ולבני משפחתך,
תודה על מתכונים נהדרים וטעימים,
ושאלה קטנה, האם חייבים להשתמש בקמח פיצה?
תודה
מומלץ כי זה קמח קשה שמתאים לאידוי
האם אפשר להכין את הכיסונים ולהקפיא? להוציא כשרוצים ואז לאדות ולטגן?
בהחלט כן
אפשר להכין שלדה ימים מראש??
כתבתי בהקדמה למתכון איך אפשר להכין ולהקפיא