

חודשים שבא לי להכין מלאווח בבית. לפני המון שנים, עוד בתקופה שהיו מכינים עוגיות ומאפים רק עם מרגרינה, הכנתי מלאווח בבית וזכור לי שהיה מאוד טעים ומוצלח. אבלללל, עברו כל כך הרבה שנים, הסטנדרטים שלי השתנו והדרישה שלי מעצמי עלתה מאוד, כך שאולי אז זה באמת היה טעים אבל לא בטוחה שהיה הכי טעים שאפשר להכין, בטח לא כשמשתמשים במרגרינה.

בכל מקרה, כבר כמה חודשים שאני רוקחת בראש מתכון ותהליך הכנה, אבל לא ניגשת לעניין. למה?? כי גם המתכון וגם התהליך לא היו סגורים לי טוב בראש. לפני שאני ניגשת לניסיונות במטבח, את רוב המתכון והתהליך אני רוקחת בראש ורק כשהדברים מתיישבים לי אני ניגשת למטבח להכין. חיפשתי ברשת מתכונים וגם סרטוני הסבר אבל לא מצאתי משהו שאהבתי וזנחתי את הרעיון לכמה חודשים. עד ש…………. השבוע קמתי בבוקר והיה לי בראש את המתכון והתהליך וידעתי שזה חייב להצליח כמו שאני מדמיינת. ומה קרה לדעתכם?? הצליח? אתם לא מבינים אפילו איזה טעים זה ואיזה מרקם מושלם.
אל תחפשו את הטעם התעשייתי של הקנוי כי זה פי מיליון יותר טעים. קצת עבודה אבל לא נורא והתוצאה לגמרי שווה ומצדיקה. תפשילו שרוולים וצאו לדרך כי זה ממכר.











מכינים ביצה מושלמת, מכינים רסק עגבניות עם סחוג ומתענגים

מלאווח ביתי הכי טעים בעולם
היכנסו פה לצפייה בשלבי הכנת המלאווח באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- ניתן להקפיא את המלאווחים אחרי שפותחים אותם ולפני הטיגון עם הפרדה של ניילון נצמד בין אחד לשני.
- למלאווח פרווה – שימו נטורינה או מזולה.
- עדכנתי במתכון כמויות בכוסות וכפיות מדידה. מומלץ באופן כללי לרכוש משקל על מנת לדייק ולהצליח בכל המתכונים ב -100%.
מצרכים לכמות של 10 יחידות מלאווח
- 1 ק"ג קמח (מומלץ שטיבל 405 או קמח פיצה של קאפוטו)
- 25 גרם מלח (1 כף +1 כפית)
- 25 גרם סוכר (1 כף +1 כפית)
- 550 גרם מים מהברז (2 +1/3 כוסות)
- למריחה על הבצק: 250 גרם חמאה רכה
- לטיגון: 20 גרם חמאה לכל מלאווח + כף שמן זית
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים את כל החומרים במיקסר ולשים אותו 10-15 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש אבל לא דביק. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים ומשאירים למנוחה של שעתיים. אחרי שעתיים מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 160 גרם כל כדור, סך הכל יוצאים 10 כדורים, משמנים אותם קלות, מכסים ומשאירים למנוחה של חצי שעה. מרדדים כל כדור לעלה דק ומורחים בשכבה דקה של חמאה. אם רוצים לדייק אז מורחים 25 גרם חמאה על כל עלה בצק. מקפלים כמו בתמונות למעלה או נעזרים בסרטון. מכסים ומעבירים למקרר למנוחה של שעה – שעתיים. חוזרים שוב על פעולת הרידוד והקיפול אבל הפעם לא מורחים חמאה ומגלגלים בסוף למעין שבלול. מכסים ומעבירים למקרר למינימום שעתיים מנוחה ורצוי 12 שעות והמלאווח מוכן להכנה.
בשלב הזה ניתן לפתוח את הבצק למלאווחים ולהקפיא: מרדדים כל יחידת בצק לעלה עגול בעובי של כ – 2 מ"מ ומניחים על תבנית מרופדת בניילון נצמד. מכינים כך את כל הבצק ובכל פעם מפרידים עם ניילון נצמד ומניחים בצק אחד על השני. אפשר להקפיא למספר חודשים. כשרוצים להכין, אין צורך להפשיר אלא ישר לטגן.
מטגנים את המלאווח: מחממים מחבת נון סטיק וממסים חמאה ושמן. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומניחים את המלאווח. מכסים את המחבת עם מכסה ומטגנים 3-4 דקות עד שהמלאווח מתנפח ומזהיב. הופכים ומטגנים מצד שני עד להזהבה. מגישים מייד.
ביצים רכות: שמים מים בכלי ומביאים לרתיחה. מכניסים בעדינות את הביצים למים ומבשלים 8 דקות בדיוק. שוטפים את הביצים עם מים קרים וקולפים בזהירות.
רסק עגבניות: מגררים עגבניות, שמים מלח וסחוג. מתכון לסחוג ביתי טעים במיוחד יש פה.
היי:) רוצה להכין לשבת. האם יש אפשרות להכין כבר היום את הבצק לשים במקרר ובשבת להמשיך? אם כן עד איזה שלב להכין היום ולתת מנוחה במקרר ללילה?
הכל כתוב בצורה ברורה במתכון האני מציעה לקרוא מהתחלה ועד הסוף. אני בטוחה שזה יענה על השאלה
בהצלחה????
היי שבת שלום:) ראיתי רק התייחסות במתכון בנושא הקפאה. אני מדברת על במקום שעה שעתיים במקרר בין השלבים השונים האם יש שלב שבו ניתן להשאיר לילה במקרר ואז להמשיך את שאר השלבים יום למחרת?
היי דניאל,
הבנתי את השאלה ועניתי עליה. תקראי שוב. שמה לך כאן את החלק שמסביר:
שעה – שעתיים. חוזרים שוב על פעולת הרידוד והקיפול אבל הפעם לא מורחים חמאה ומגלגלים בסוף למעין שבלול. מכסים ומעבירים למקרר למינימום שעתיים מנוחה ורצוי 12 שעות והמלאווח מוכן להכנה.
גרה בחול בארהב. האם זה קרוב לקמח לחם או לקמח רב תכליתי
הי ! תודה על המתכון! גרה בארצות הברית . אמרת שחשוב הקמח האם תוכלי להמליץ על סוג הקמח שכדאי לי לבחור פה ?
אני מניחה שיש בארצות הברית קמח קאפוטו או קמח פיצה איכותי של חברה אחרת
שאלה מה עושים שהבצק כל הזמן מתקבץ לו יש דרך להתמודד עם זה?. איך הקנוי כזה במצב קבוע ולא מתקבץ
בנתיים הקפאתי את הכול
אם נתת לו את זמני המנוחה הוא לא אמור להתכווץ בכלל. הקנוי הוא תעשייתי ואת מקבלת אותו במצב מוגמר. תיצמדי לסוג הקמח והמתכון בדיוק וייצא לך מושלם
היי, האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן של קפוטה?
אם כבר ללא גלוטן אז של קאפוטו הכי טוב. ייתכן שכמות המים תהיה שונה אז שימי בהדרגה
אפשר בכמות של כף/ כפית בבקשה?
אין לי משקל ואין לי מושג כמה שמים מכל דבר כמה מלח סוכר ומים
ובא לי להכיןןןןן זה ניראה מושלםםםםם
עדכנתי במתכון אבל ממש ממליצה לקנות משקל
אליפות של מלווח, תודה רבה.
אליפות של מלווח, תודה רבה.
כייף לשמוע
היי יהודית,
לפני שנה עשינו רילוקשיין לארצות הברית. הרבה חנויות בארצות הברית הפסיקו למכור מלווחים מכל מיני סיבות. כבר כמה חודשים שלא אכלתי מלווח והתגעגעתי מאד לטעם אז החלטתי לחפש מתכון ברשת ושמחתי מאד שמצאתי את המתכון שלך. החלטתי לנסות ויצא מושלם. תודה רבה שנתת לי טעימה מהארץ!!!
בברכה,
אמיר
איזה כייףףף אמיר,
זה הרבה הרבה יותר בריא וטעים מהקנוי
האם לא חסר במתכון שמרים?
לא. אין במתכון שלי שמרים
ניסיתי ! היה הכי שווה! תודה על ההוראות המדוייקות!! התמכרתי
איזה כייף לשמוע
תודה רבה! יצא מושלם?
איזה כייף לשמוע שירה
תודה רבה על המתכון, נראה ממש טעים , האם אפשרי להשתמש בקמח כוסמין ?
היי מיטל, אין בעייה
נראה מ-ע-ו-ל-ה!!. שאלה, האם אפשר להמיר את החמאה במלוואח בשמן/שמן זית?אם כן מה היחסים? כמה שמן במקום 25 גרם חמאה למלוואח? תודה
אני מאמינה שכן. פשוט תמרחי עם היד כמה שנכנס
אמא שלי פותחת פעם נוספת ממיסה את החמאה/מרגינה ומורחת, יוצא הרבה יותר עלים דקים דקים
אנסה גם כך
היי ,
לא כל כך הצלחתי להבין , האם הכוונה היא שלאחר מנוחת הכדורים אני פותחת את הבצק מקפלת ונותנת מנוחה ללא מריחה של החמאה? ואחר כך פותחים מורחים. ….או שלאחר המריחה של החמאה לפתוח את הבצק פעמיים לקיפול במקום פאן אחת ??!
תודה על התשובה
היי עופרי
מורחים חמאה ומקפלים פעם ראשונה
מנוחה שעה במקרר
קיפול שני בלי למרוח חמאה
מנוחה של שעתיים לפחות וזה מוכן