יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
מלאווח ביתי הכי טעים בעולם
ראשי » בצקים » מלאווח ביתי הכי טעים בעולם

מלאווח ביתי הכי טעים בעולם

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 8 בינואר 2022 32 תגובות

מלאווח ביתי הכי טעים בעולם!! בלי טעמי לוואי תעשייתיים ועם חמאה. עד שלא תכינו לא תבינו כמה זה טעים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מלאווח ביתי הכי טעים בעולם

חודשים שבא לי להכין מלאווח בבית. לפני המון שנים, עוד בתקופה שהיו מכינים עוגיות ומאפים רק עם מרגרינה, הכנתי מלאווח בבית וזכור לי שהיה מאוד טעים ומוצלח. אבלללל, עברו כל כך הרבה שנים, הסטנדרטים שלי השתנו והדרישה שלי מעצמי עלתה מאוד, כך שאולי אז זה באמת היה טעים אבל לא בטוחה שהיה הכי טעים שאפשר להכין, בטח לא כשמשתמשים במרגרינה.



בכל מקרה, כבר כמה חודשים שאני רוקחת בראש מתכון ותהליך הכנה, אבל לא ניגשת לעניין. למה?? כי גם המתכון וגם התהליך לא היו סגורים לי טוב בראש. לפני שאני ניגשת לניסיונות במטבח, את רוב המתכון והתהליך אני רוקחת בראש ורק כשהדברים מתיישבים לי אני ניגשת למטבח להכין. חיפשתי ברשת מתכונים וגם סרטוני הסבר אבל לא מצאתי משהו שאהבתי וזנחתי את הרעיון לכמה חודשים. עד ש…………. השבוע קמתי בבוקר והיה לי בראש את המתכון והתהליך וידעתי שזה חייב להצליח כמו שאני מדמיינת. ומה קרה לדעתכם?? הצליח? אתם לא מבינים אפילו איזה טעים זה ואיזה מרקם מושלם.

אל תחפשו את הטעם התעשייתי של הקנוי כי זה פי מיליון יותר טעים. קצת עבודה אבל לא נורא והתוצאה לגמרי שווה ומצדיקה. תפשילו שרוולים וצאו לדרך כי זה ממכר.

מכינים בצק ומשאירים למנוחה של שעתיים
קורצים מהבצק 10 כדורים, משמנים אותם קלות ומשאירים למנוחה של שעה
מרדדים כל כדור לעלה דק
מורחים בשכבה דקה של חמאה רכה
מקפלים
מקפלים
מקפלים
משאירים למנוחה של שעה – שעתיים במקרר וחוזרים שוב על פעולת הרידוד והקיפול בלי חמאה וזהו!
מעמידים כל יחידת בצק באופן הזה
מועכים מעט עם היד
מרדדים לעיגול דק ומטגנים

מכינים ביצה מושלמת, מכינים רסק עגבניות עם סחוג ומתענגים



מלאווח ביתי הכי טעים בעולם

היכנסו פה לצפייה בשלבי הכנת המלאווח באינסטגרם שלי

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • ניתן להקפיא את המלאווחים אחרי שפותחים אותם ולפני הטיגון עם הפרדה של ניילון נצמד בין אחד לשני.
  • למלאווח פרווה – שימו נטורינה או מזולה.
  • עדכנתי במתכון כמויות בכוסות וכפיות מדידה. מומלץ באופן כללי לרכוש משקל על מנת לדייק ולהצליח בכל המתכונים ב -100%.

מצרכים לכמות של 10 יחידות מלאווח

  • 1 ק"ג קמח (מומלץ שטיבל 405 או קמח פיצה של קאפוטו)
  • 25 גרם מלח (1 כף +1 כפית)
  • 25 גרם סוכר (1 כף +1 כפית)
  • 550 גרם מים מהברז (2 +1/3 כוסות)
  • למריחה על הבצק: 250 גרם חמאה רכה
  • לטיגון: 20 גרם חמאה לכל מלאווח + כף שמן זית

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים את כל החומרים במיקסר ולשים אותו 10-15 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש אבל לא דביק. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים ומשאירים למנוחה של שעתיים. אחרי שעתיים מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 160 גרם כל כדור, סך הכל יוצאים 10 כדורים, משמנים אותם קלות, מכסים ומשאירים למנוחה של חצי שעה. מרדדים כל כדור לעלה דק ומורחים בשכבה דקה של חמאה. אם רוצים לדייק אז מורחים 25 גרם חמאה על כל עלה בצק. מקפלים כמו בתמונות למעלה או נעזרים בסרטון. מכסים ומעבירים למקרר למנוחה של שעה – שעתיים. חוזרים שוב על פעולת הרידוד והקיפול אבל הפעם לא מורחים חמאה ומגלגלים בסוף למעין שבלול. מכסים ומעבירים למקרר למינימום שעתיים מנוחה ורצוי 12 שעות והמלאווח מוכן להכנה.

בשלב הזה ניתן לפתוח את הבצק למלאווחים ולהקפיא: מרדדים כל יחידת בצק לעלה עגול בעובי של כ – 2 מ"מ ומניחים על תבנית מרופדת בניילון נצמד. מכינים כך את כל הבצק ובכל פעם מפרידים עם ניילון נצמד ומניחים בצק אחד על השני. אפשר להקפיא למספר חודשים. כשרוצים להכין, אין צורך להפשיר אלא ישר לטגן.

מטגנים את המלאווח: מחממים מחבת נון סטיק וממסים חמאה ושמן. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומניחים את המלאווח. מכסים את המחבת עם מכסה ומטגנים 3-4 דקות עד שהמלאווח מתנפח ומזהיב. הופכים ומטגנים מצד שני עד להזהבה. מגישים מייד.

ביצים רכות: שמים מים בכלי ומביאים לרתיחה. מכניסים בעדינות את הביצים למים ומבשלים 8 דקות בדיוק. שוטפים את הביצים עם מים קרים וקולפים בזהירות.

רסק עגבניות: מגררים עגבניות, שמים מלח וסחוג. מתכון לסחוג ביתי טעים במיוחד יש פה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • כדורי פררו רושה
    כדורי שוקולד ואגוזי לוז בסגנון פררו רושה
  • עוגיות מגולגלות עם קרם שקדים
    עוגיות מגולגלות שקדים שקדים שקדים
  • קוקילידה ביתית
    קוקילידה ביתית
  • זיווה מבצק מלאווח
    זיווה - מאפה גבינות ותרד מבצק מלאווח ביתי

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

32 תגובות

  1. דניאל הגב 21 ביוני 2024 בשעה 7:59

    היי:) רוצה להכין לשבת. האם יש אפשרות להכין כבר היום את הבצק לשים במקרר ובשבת להמשיך? אם כן עד איזה שלב להכין היום ולתת מנוחה במקרר ללילה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביוני 2024 בשעה 8:02

      הכל כתוב בצורה ברורה במתכון האני מציעה לקרוא מהתחלה ועד הסוף. אני בטוחה שזה יענה על השאלה
      בהצלחה????

      • דניאל הגב 22 ביוני 2024 בשעה 7:17

        היי שבת שלום:) ראיתי רק התייחסות במתכון בנושא הקפאה. אני מדברת על במקום שעה שעתיים במקרר בין השלבים השונים האם יש שלב שבו ניתן להשאיר לילה במקרר ואז להמשיך את שאר השלבים יום למחרת?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביוני 2024 בשעה 7:25

          היי דניאל,
          הבנתי את השאלה ועניתי עליה. תקראי שוב. שמה לך כאן את החלק שמסביר:
          שעה – שעתיים. חוזרים שוב על פעולת הרידוד והקיפול אבל הפעם לא מורחים חמאה ומגלגלים בסוף למעין שבלול. מכסים ומעבירים למקרר למינימום שעתיים מנוחה ורצוי 12 שעות והמלאווח מוכן להכנה.

  2. מיכל הגב 30 במרץ 2024 בשעה 12:50

    גרה בחול בארהב. האם זה קרוב לקמח לחם או לקמח רב תכליתי

  3. מיכל הגב 30 במרץ 2024 בשעה 12:44

    הי ! תודה על המתכון! גרה בארצות הברית . אמרת שחשוב הקמח האם תוכלי להמליץ על סוג הקמח שכדאי לי לבחור פה ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 במרץ 2024 בשעה 10:53

      אני מניחה שיש בארצות הברית קמח קאפוטו או קמח פיצה איכותי של חברה אחרת

  4. שחר הגב 8 במרץ 2024 בשעה 23:36

    שאלה מה עושים שהבצק כל הזמן מתקבץ לו יש דרך להתמודד עם זה?. איך הקנוי כזה במצב קבוע ולא מתקבץ
    בנתיים הקפאתי את הכול

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במרץ 2024 בשעה 8:39

      אם נתת לו את זמני המנוחה הוא לא אמור להתכווץ בכלל. הקנוי הוא תעשייתי ואת מקבלת אותו במצב מוגמר. תיצמדי לסוג הקמח והמתכון בדיוק וייצא לך מושלם

  5. שרון הגב 29 בפברואר 2024 בשעה 20:54

    היי, האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן של קפוטה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 במרץ 2024 בשעה 9:38

      אם כבר ללא גלוטן אז של קאפוטו הכי טוב. ייתכן שכמות המים תהיה שונה אז שימי בהדרגה

  6. לילי הגב 29 בפברואר 2024 בשעה 19:56

    אפשר בכמות של כף/ כפית בבקשה?
    אין לי משקל ואין לי מושג כמה שמים מכל דבר כמה מלח סוכר ומים
    ובא לי להכיןןןןן זה ניראה מושלםםםםם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 במרץ 2024 בשעה 9:37

      עדכנתי במתכון אבל ממש ממליצה לקנות משקל

  7. Sharabi Amnon הגב 4 בפברואר 2024 בשעה 18:04

    אליפות של מלווח, תודה רבה.

  8. Amnon הגב 4 בפברואר 2024 בשעה 18:03

    אליפות של מלווח, תודה רבה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בפברואר 2024 בשעה 7:46

      כייף לשמוע

  9. אמיר הגב 4 בספטמבר 2023 בשעה 22:48

    היי יהודית,

    לפני שנה עשינו רילוקשיין לארצות הברית. הרבה חנויות בארצות הברית הפסיקו למכור מלווחים מכל מיני סיבות. כבר כמה חודשים שלא אכלתי מלווח והתגעגעתי מאד לטעם אז החלטתי לחפש מתכון ברשת ושמחתי מאד שמצאתי את המתכון שלך. החלטתי לנסות ויצא מושלם. תודה רבה שנתת לי טעימה מהארץ!!!

    בברכה,
    אמיר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בספטמבר 2023 בשעה 7:43

      איזה כייףףף אמיר,
      זה הרבה הרבה יותר בריא וטעים מהקנוי

  10. נטלי הגב 25 ביולי 2022 בשעה 21:07

    האם לא חסר במתכון שמרים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 ביולי 2022 בשעה 21:51

      לא. אין במתכון שלי שמרים

    • Susan Jano הגב 20 במאי 2023 בשעה 21:58

      ניסיתי ! היה הכי שווה! תודה על ההוראות המדוייקות!! התמכרתי

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 במאי 2023 בשעה 6:56

        איזה כייף לשמוע

  11. שירה הגב 22 במרץ 2022 בשעה 13:34

    תודה רבה! יצא מושלם😋

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 במרץ 2022 בשעה 18:54

      איזה כייף לשמוע שירה

  12. מיטל הגב 4 בפברואר 2022 בשעה 22:54

    תודה רבה על המתכון, נראה ממש טעים , האם אפשרי להשתמש בקמח כוסמין ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בפברואר 2022 בשעה 8:17

      היי מיטל, אין בעייה

  13. דפנה הגב 9 בינואר 2022 בשעה 23:01

    נראה מ-ע-ו-ל-ה!!. שאלה, האם אפשר להמיר את החמאה במלוואח בשמן/שמן זית?אם כן מה היחסים? כמה שמן במקום 25 גרם חמאה למלוואח? תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2022 בשעה 23:09

      אני מאמינה שכן. פשוט תמרחי עם היד כמה שנכנס

  14. נילי הגב 9 בינואר 2022 בשעה 18:45

    אמא שלי פותחת פעם נוספת ממיסה את החמאה/מרגינה ומורחת, יוצא הרבה יותר עלים דקים דקים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2022 בשעה 23:07

      אנסה גם כך

    • עופרי הגב 11 בינואר 2022 בשעה 18:44

      היי ,
      לא כל כך הצלחתי להבין , האם הכוונה היא שלאחר מנוחת הכדורים אני פותחת את הבצק מקפלת ונותנת מנוחה ללא מריחה של החמאה? ואחר כך פותחים מורחים. ….או שלאחר המריחה של החמאה לפתוח את הבצק פעמיים לקיפול במקום פאן אחת ??!
      תודה על התשובה

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בינואר 2022 בשעה 8:36

        היי עופרי
        מורחים חמאה ומקפלים פעם ראשונה
        מנוחה שעה במקרר
        קיפול שני בלי למרוח חמאה
        מנוחה של שעתיים לפחות וזה מוכן

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס