אחת המנות הכי קלות והכי טעימות מהמטבח האסיאתי הכל כך אהוב עלינו הישראלים. אימצנו את האוכל האסיאתי אבל כמובן שנתנו לו את הטאץ' הישראלי שלנו, שאגב, אני לא תמיד אוהבת כי מפציצים אותו בסוכר. אז הכנתי את הגרסה שלי לעוף חמוץ מתוק ויצא טעים במיוחד ולא מתוק להחריד. הכנתי עם פרגיות אבל אפשר להכין עם חזה עוף שיוצא גם הוא מאוד עסיסי.
עוף חמוץ מתוק
היכנסו פה לצפייה בסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אני הכנתי עם פרגיות אבל אפשר עם חזה עוף שגם הוא יוצא ממש עסיסי וטעים.
- כל המנה הזו לוקחת כלום זמן. אפשר להכין את כל השלבים מראש ולפני הארוחה לחבר הכל בווק לכמה דקות ולהגיש עם אורז.
- זו לא טעות! אין בכלל סוכר במנה הזו ואין צורך כי הוא מגיע מהמירין והצ'ילי וזה מספיק בהחלט!
- אני לא מטגנת בשמן עמוק כי אין צורך, שמן בגובה 1 ס"מ זה מספיק.
מצרכים ל – 4 מנות
לפרגיות
- 700 גרם פרגיות טריות חתוכות לקוביות בגודל 3 ס"מ (אפשר לשים חזה עוף)
- 1 כף רוטב סויה
- 1/3 כפית פלפל לבן
- 1/3 כוס קורנפלור
- כ – 1/3 כוס שמן חמניות לטיגון
לרוטב חמוץ מתוק
- 5 כפות רוטב סויה
- 5 כפות חומץ אורז
- 1/3 כוס מירין
- 1/3 כוס רוטב צ'ילי חריף/מתוק
- 1/4 כוס רוטב ברביקיו (לא חובה ואם מוותרים אז שמים עוד 1/4 כוס רוטב צ'ילי)
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
לירקות
- 2 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
- 2 פלפלים ירוקים מתוקים חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
- 1 פלפל צ'ילי חריף פרוס
- 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 3 בצלים ירוקים חתוכים למקטעים באורך 5 ס"מ (שימו ♥ – מוסיפים אותם בסוף)
אופן הכנה
מכינים את העוף: מניחים את קוביות הפרגיות בקערה ותבלים בסויה ופלפל לבן ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים כך שכל העוף יצופה. מעבירים למקרר לחצי שעה. אחרי חצי שעה מחממים שמן בווק או מחבת רחבה גדולה ומניחים את הפרגיות אחת אחת וצורבים טוב עד להזהבה יפה משני הצדדים ומוציאים לרשת צינון. לא זורקים את השמן אלא מקפיצים בו את הירקות.
מכינים את הרוטב חמוץ מתוק: מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד.
מקפיצים: לאותה מחבת עם אותו שמן מוסיפים את כל הירקות חוץ מהבצל הירוק שאותו נוסיף בסוף. אם צריך, מוסיפים עוד מעט שמן. מקפיצים את הירקות כמה דקות טובות ומידי פעם מערבבים עד שהירקות מתרככים אבל עדיין שומרים על צורתם. מחזירים למחבת את העוף, מוסיפים את הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות טובות עד שרוב הרוטב מסמיך, הירקות מתרככים והכל הופך מבריק ומהמםםם. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים עוד 2-3 דקות.
מכינים אורז הכי בסיסי ומגישים.
בתאבון!