פסטייה מרוקאית אישית בצורה מהממת שמכינים ממש בקלות. יש סרטון הדרכה כדי שתראו כמה זה קל ופשוט.
המלית הפעם מורכבת מפרגיות, פירות יבשים ואגסים אמריקאים עסיסיים במיוחד שמקפיצים את המנה כמה רמות למעלה
כשהייתי ילדה לא סבלתי את כל התבשילים והמאכלים המתקתקים שהיו מכינים המרוקאים בחגים. לא התחברתי לעוד הרבה מאכלים מרוקאים שקראתי להם "מוזרים" 🙂 ויש כאלה שמעולם לא טעמתי וכנראה לא אטעם (חלקי פנים ומוח זה לא בשבילי).
אבל, כשבגרתי והעזתי לטעום – התאהבתי בכל התבשילים המיוחדים המתקתקים שמכינים במיוחד בחגים.
את הפסטייה המרוקאית מכינים בעיקר בראש השנה, חג בו נוהגים לאכול מאכלים מתקתקים וגם באירועים מיוחדים. למעשה זו מלית של בשר או עוף שמערבבים עם פירות יבשים, מתבלים עם הרבה תבלינים ארומתיים חמים שמעניקים למנה טעם וריח מיוחדים, עוטפים בבצק פילו ואופים. במקור הכינו את הפסטייה עם עלי סיגר, אבל לטעמי אין תחליף לדפי פילו טובים. את הפסטייה מגישים עם אבקת סוכר או סילאן ואל דאגה, זה בכלל לא מתוק כמו קינוח, זה פשוט טעים בטירוף!
כמובן שיש לי בבלוג מזמן מתכון לפסטייה אישית, כי לטעמי זה הרבה יותר אסתטי וטעים כשזה אישי וקטן, רק שהפעם הכנתי רק עם פרגיות ושילבתי במלית אגסים אמריקאים שהוסיפו טעם מדהים ומרקם עסיסי ביותר בכל ביס ועשיתי צורה מהממת אחרת. חייבת לציין שהאגסים האמריקאים חייבים להיות בשלים לפני שמשתמשים בהם והסימן לבשלות הוא כשהקצה הצר יותר שלהם רך, אז הם בשיא העסיסיות והמתיקות שלהם.
כמה שזה מהמם עוד לפני האפייה
אחרי אפייה זה עוד יותר מהמם
מבט פנימי
פסטייה מרוקאית אישית במילוי פרגיות
כנסו לערוץ היוטיוב שלי כדי לראות סרטון הדרכה להכנת הצורה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- לכל פסטייה משתמשים בדף פילו אחד.
- אם נשארת מלית אפשר להקפיא אותה למועד אחר.
- ניתן להכין את המאפים כמה ימים מראש ולהקפיא אותם גם לפני אפייה וגם אחרי אפייה. בשני המקרים זה יוצא מעולה. אם מקפיאים אחרי אפייה, מפשירים חצי שעה, מכסים בנייר כסף ומחממים בתנור חם.
- אני משרה את הפירות היבשים במים רותחים כדי לנטרל מעט את המתיקות. אם אתם מעדיפים ממש מתוק אז תוותרו על השלב הזה.
מצרכים ל – 12 פסטיות אישיות
- חבילה בצק פילו שהופשר לילה במקרר
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 אגסים אמריקאים לא קלופים (חובה אמריקאים כי הם לא נמעכים בבישול)
- 6 יחידות משמש מיובש
- 3 יחידות תאנים מיובשות
- 6 יחידות שזיפים מיובשים
- 50 גרם צימוקים בהירים
- 50 גרם אגוזי מלך
- 1 בצל גדול
- 1/4 כוס שמן זית
- 5 יחידות סטייק פרגית טרי (500 גרם)
- 1 כפית קינמון
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית זנגביל טרי מגורר או תבלין טחון
- 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 חבילה כוסברה קצוצה
אופן הכנה – המילוי
מכינים את המלית: משרים את המשמשים, התאנים, השזיפים והצימוקים חצי שעה במים רותחים ומסננים.
קוצצים את הפירות היבשים למעט הצימוקים לקוביות קטנות מאוד.
חותכים את האגסים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ, לא קולפים את האגסים!
חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 1 ס"מ.
קוצצים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן זית בסיר נמוך ורחב עד להזהבה. מוסיפים את הפרגיות לסיר וצורבים אותן היטב מכל הכיוונים עד להזהבה קלה.
מוסיפים לסיר את הפירות היבשים שקצצנו, את הצימוקים ואת האגסים ומערבבים.
מתבלים בקינמון, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט וזנגביל ומערבבים על להבה בינונית – גבוהה תוך ערבוב מתמיד בערך 5-10 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים. בשלב הזה המלית כבר מוכנה, טועמים ומתקנים תיבול.
מכבים את הלהבה.
קוצצים כוסברה ופטרוזיליה ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם אגוזי מלך קצוצים ומערבבים.
מניחים בצד לצינון מוחלט לפני שממלאים את דפי הפילו.
מכינים פסטייה: מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על מגבת מטבח נקייה ומכסים במגבת נוספת. לבצק יש נטייה להתייבש, לכן לעבוד בזריזות ואת הבצק שלא עובדים איתו מכסים היטב במגבת.
לקחת כל פעם דף אחד, להרים את מרכז הדף ולסובב כך שמתקבל מעין פרח (תיעזרו בסרטון לשלב העיצוב) , הופכים את הפרח שנוצר ומורחים היטב את כל הדף עם מברשת בשמן זית.
מניחים 2 כפות יפות מהמלית במרכז הבצק וסוגרים על המלית עם הקצוות של הבצק. מורחים בשמן זית את כל הפרח ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכינים כך את כל הדפים. בשלב הזה ניתן לאחסן בקופסא ולהקפיא עד לשימוש.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות כ- 15-20 דקות או עד שהפסטייה מקבלת צבע זהוב יפה.
לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר או מזלפים סילאן ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
אפשרי להכין את המלית יום לפני המילוי?
היי עדן,
בהחלט כן
היי המתכון מושלם..אפשר תפוח נאשי במקום האגס?
היי איריס,
בהחלט כן
מתכון נהדר. לא מוצאת אגסים אמריקאיים. במה אפשר להשתמש במקום? תודה
היי דקל
תודה רבה.
אגסים אמריקאים הם עונתיים וניתן להשיג אותם בירקניות בדרך כלל. בכל אופן אפשר עם אפרסקים, תפוחים מתקתקים ואפילו אגסים רגילים