אחד הירקות הכי אהובים במילוי בשר. זה נראה מורכב אבל זה מאוד פשוט למלא את הכרובית בבשר ואפילו ממש הרבה בשר. תגישו לשולחן ותפרסו מול האורחים, הכי כייף זה לראות את כולם פעורי פה וצועקים "וואוווו"



כרובית היא בין הירקות הכי אהובים עלינו, הישראלים. אני אוהבת כרובית בכל צורה – תבשיל, בתנור, מרקים, חמוצים ואפילו כשהיא טרייה אני אוהבת לנשנש אותה. הפעם מילאתי אותה בבשר כשהיא שלמה. בהתחלה זאת נראית משימה בלתי אפשרית אבל אחרי בישול קצר היא מתרככת ואפשר להעמיס אותה בבשר והוא נכנס בקלי קלות. אחרי שמילאתי את הכרובית, העברתי אותה לסיר יציקה של מגנוס שמבחינתי סירי היציקה שלהם עושים קסמים לאוכל. יש פיזור חום אחיד וכל תבשיל שתכינו בסיר יציקה מקבל אקסטרא טעם ומרקם. אל תוותרו על לפרוס את הכרובית מול האורחים שיישארו פעורי פה ויקראו במקהלה: וואווווו 🙂






כרובית שלמה במילוי בשר אפויה בתנור
הנחה של 15% על כל האתר של מגנוס ורק ל – 48 שעות
תלחצו פה כדי להיכנס לאתר לרכישת הסיר
ולא לשכוח להכניס קוד קופון בקופה: yehudit15
לפני שמתחילים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי עוקב, בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אל חשש, קל מאוד למלא את הכרובית בכל הבשר. כשהכרובית רכה זה קורה ממש בקלות.
- אפשר להכין יום מראש את כל השלבים כולל המילוי ולשמור במקרר ולפני הארוחה לאפות בתנור.
- כנסו פה לכל המתכונים שהכנתי עם סירי היציקה של מגנוס.
מצרכים
- כרובית אחת גדולה
- מים לבישול הכרובית
- חופן מלח ים אטלנטי לבישול הכרובית
למלית הבשר
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי
- 2 פרוסות לחם לבן (רצוי חלה)
- 1 בצל גדול
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 כוס עלי סלרי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 3/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית בהרט לקציצות
- 2 כפות נענע מיובשת
לציפוי
- 2 כפות גדושות מיונז
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת שום גבישי
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כוס פירורי לחם מוזהבים
אופן הכנה
מבשלים את הכרובית: מניחים את הכרובית בסיר עמוק ומוזגים מים שיכסו את הכרובית. מפזרים חופן מלח גס ומביאים לרתיחה. מהרגע שהמים רתחו, מבשלים 5 דקות.
מסננים את המים ומקררים את הכרובית לחלוטין לפני שממלאים.
מכינים את מלית הבשר: משרים את החלק הרך של הלחם במים וסוחטים היטב. שמים את הבשר והלחם בקערה.
טוחנים במעבד מזון את הבצל, הפטרוזיליה (רק העלים), והסלרי ומוסיפים לבשר. מוסיפים לקערה גם את השמן והתבלינים ומערבבים כמה דקות עד שהבשר נעשה דביק, מעבירים למקרר למינימום שעה.
מכינים את הציפוי: מערבבים יחד את כל חומרי הציפוי למעט פירורי הלחם.
ממלאים ואופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מניחים את הכרובית על נייר אפייה. לוקחים מעט מהבשר הטחון ודוחפים בין פרחי הכרובית. כיוון שהכרובית רכה הבשר נכנס בקלות ובלי בעייה. ממשיכים כך את כל הבשר בין כל הפרחים עד שכל הכרובית מלאה בבשר.
מורחים את הציפוי על כל הכרובית ומצפים גם בפירורי לחם מכל הכיוונים.
מרימים את הכרובית מהחלק התחתון שלה עם הידיים, לא עם נייר האפייה כי הוא לא מצליח להחזיק את הכרובית הכבדה ונקרע. מניחים נייר אפייה בסיר ומניחים את הכרובית.
סוגרים את הסיר ואופים שעה. מגבירים את חום התנור ל – 250 וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה עד שהכרובית נראית זהובה.
נעזרים במרית גמישה ובידיים כדי להוציא את הכרובית מהסיר ומעבירים ישר לצלחת או כלי הגשה.
את הרוטב שנשאר בסיר מצמצמים מעט ומוזגים על הכרובית בהגשה.
מגישים: פורסים את הכרובית על השולחן לעיני הסועדים ומחכים לקריאות ההתלהבות:) 🙂
הכנתי לשבת. טעימה כל כך! אפנק עצמי, ואכין לי במשך השבוע. מתכון מנצח שאחזור עליו שוב ושוב. תודה
איזה כייף שאהבת ♥
האם אפשר שום כתוש במקום גבישי? והאם אפשר לוותר על עלי הסלרי או להחליף במשהו ( קשה להשיג פה בנכר…)
אפשר בהחלט שום כתוש ואם אין סלרי אפשר לשים עלים ירוקים אחרים
מה אפשר לשים במקום מיונז?
טחינה או ממרח אחר שאת אוהבת
המתכונים שלך פשוט מעולים!!! נהנית לבשל איתך ❤️
במה ניתן להחליף את הלחם?
איזה כייף לשמוע
את יכולה לשים תפוח אדמה/קישוא. הלחם זה כדי לרכך את הקציצה ולתת נפח. בלעדיה ייתכן שיהיה קצת קשה
נראה נהדר!
האם אפשר לאפות בתבנית חד פעמית במקום בסיר מגנוס?
תודה לירז
כל דבר אפשר לאפות בחד פעמי או בסיר אחר אבל התוצאה לעולם לא תהיה אותו דבר כמו בסיר יציקה