יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור
ראשי » אורז » כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור

כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 ביולי 2020 18 תגובות

כרוב ממולא בבשר ואורז אפוי שעות בתנור עד שהכרוב הופך לנימוח ונעלם לתוך עצמו. המלית יוצאת עסיסית במיוחד ויחד עם זאת שומרת על המרקם שלה ולא הופכת דייסתית. בקיצור – כרוב ממולא מושלם!
רוצים את המנה טבעונית? פשוט ותרו על הבשר ושימו עוד כוס אורז במקומו.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור

כרוב ממולא זה אחד הממולאים הכי אהובים עליי. בכלל אני מטורפת על כרוב בכל צורה, טעם ומרקם, אבללל אני לא מרבה להכין אותו ממולא כי תהליך ההכנה ארוך וקצת מייגע. אמנם יש לי בבלוג מתכון לכרוב ממולא, אבל בגרסה שונה מזו שהכנתי הפעם שלדעתי לוקחת בענק.

בעבר הייתי מכינה את הכרוב הממולא בסיר על הגז. כדי שהעלים לא ייפתחו הייתי צריכה לטגן כל ממולא ורק אז להכניס לסיר עם הרוטב. בשנים האחרונות אני מרבה לבשל סירים בתנור. עושים הכנות ראשונות על הגז ושולחים לתנור לכמה שעות. יש משהו בבישול איטי בתנור שגורם לירקות ובכלל לכל מה שמבשלים להימס לתוך עצמם ולהיות כל כך רכים ועסיסיים שזה משהו שלא ניתן להשיג בבישול על הגז.

את הממולאים האלה הכנתי בלילה כשהתחשק לי ממש כרוב ממולא שכבר הרבה זמן לא הכנתי. טיגנתי את הבשר הטחון, שטפתי והשריתי את האורז, ריככתי את הכרוב ולבסוף שידכתי בין כולם. סידרתי את הממולאים בתבנית כשהם צפופים צפופים ושלחתי למקרר. למחרת הכנתי את הרוטב, מזגתי על הממולאים ושלחתי לתנור ל – 4 שעות.

הביס הראשון שלקחתי היה מטורף. אין בסיר כמעט רוטב ובכל זאת הכל כל כך עסיסי ונימוח בצורה בלתי רגילה וכל כך טעים רק בגלל האפייה הארוכה בתנור ועוד כמה טיפים שצריך להיצמד אליהם.

ידעתם שכרוב שייך למשפחת המצליבים הכל כך בריאה לתזונה היומית שלנו?

מי אתם משפחת המצליבים?

משפחת הירקות המצליבים היא אחת ממשפחות הירקות העתיקות ביותר שקיבלה את שמה בשל צורת עלי הכותרת של פרחיה המזכירה צלב (ממממ מעניין). המשפחה כוללת כ-3700 זנים, אולם רק כ-20 ראויים למאכל אדם. בין חברי המשפחה נמנים כרוב על כל סוגיו: כרוב לבן, כרוב סגול, כרוב סיני, כרוב מסולסל, כרוב ניצנים, קייל, כרובית, ברוקולי, לפת, צנון, צנונית, גרגיר הנחלים, רוקט. משפחת הירקות המצליבים עשירה מאוד ברכיבי תזונה נוגדי חימצון, מכילה ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. לרכיבי התזונה האלו יש השפעות מצויינות על בריאות האדם ויש אומרים שהם עוזרים אפילו במניעה של סרטן. אז מעבר לטעם הוא גם בריא אז כמובן שנכין.

ביס חלומי

רוצים עוד מתכונים עם כרוב? תלחצו על שם המתכון ותגיעו אליו.

  • לזניה כרוב, אורז ובשר מפורק
  • תבשיל עוף עם כרוב לבן וסלק ירוק חמצמצים
  • כרוב סגול צלוי בתנור
  • סלט כרוב סגול, גזר וסלרי עם צנוברים ברוטב חמצמץ
  • סלט כרוב סגול, גזר וסלרי במיונז וחרדל
  • סלט כרוב סגול ובטטה
  • סלט כרוב וחזה עוף ברוטב בלסמי
  • סלט כרוב, ירק ופיצוחים
  • סלט כרוב וגזר במיונז או סלט קולסלאו
  • כרוב ממולא באורז ובשר
  • אנטיפסטי – ירקות צלויים בתנור

כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • התהליך ארוך אבל שווה כל השקעה וברגע שמבינים את הרעיון זה הולך מהר ובקלות. אני כותבת כאן את כל התהליך בפירוט רב רק כדי להקליל את המתכון.
  • בקלות אפשר להפוך את המנה לטבעונית. כל מה שצריך זה להשמיט את הבשר מהמתכון, להוסיף עוד כוס אורז ולהכין את אותו מתכון בדיוק.
  • אל תדלגו על אף שלב במתכון. התהליך קצת ארוך אבל כל שלב תורם לטעם ולמרקם הסופי של הממולאים.
  • את הכרוב אפשר לרכך באחת משלוש דרכים: דבר ראשון מוציאים לכרוב את הליבה בעזרת סכין. שיטה ראשונה: מבשלים את הכרוב בתוך סיר גדול עם מים במשך כחצי שעה – שעה, מקררים ומפרקים בעדינות את העלים. שיטה שנייה – במיקרוגל. שמים במיקרוגל כוס מים ומכניסים גם את הכרוב למיקרוגל לכמה דקות. אחרי כל סבב בישול מפרקים את העלים החיצוניים שהתרככו. ממשיכים כך עד שמפרקים את כל העלים. שיטה שלישית – מקפיאים את הכרוב 12 שעות, מפשירים אותו וממלאים. אחרי ההפשרה הכרוב מתרכך ואפשר למלא אותו. אני מכינה במיקרוגל כי זה הכי קל ונוח.
  • שמתי ברוטב שום קונפי שמשדרג מאודדד את הטעמים. ככה תכינו שום קונפי בקלות שישמש אתכם למלא מתכונים וגם לכריכים: קולפים כמה שיני שום שרוצים (מומלץ לפחות 3 ראשים), מניחים בקלחת ומוזגים מעל השיניים שמן זית בכמות שתכסה אותם לחלוטין. מוסיפים עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין ומכניסים לתנור על חום של 180 מעלות למשך כשעה או עד שהשיניים רכות ונמסות לתוך עצמן. אפשר להכין גם על הגז על להבה מאוד נמוכה. זהו! את הקונפי מעבירים לצנצנת מעוקרת יחד עם השמן ושומרים במקרר. זה משדרג כל מתכון או כריך.
  • כיוון שתהליך ההכנה ממש ארוך, לרוב אני מחלקת את העבודה לשניים – בערב אני עושה את כל השלבים עד המילוי, מסדרת בסיר (בלי הרוטב) ושומרת במקרר. למחרת מכינה את הרוטב ומכניסה לתנור.

מצרכים לסיר גדול, נמוך ורחב בקוטר 30-35 ס"מ

  • 1 כרוב גדול
  • 1 כוס אורז יסמין
  • 300 גרם בשר טחון טרי עם הרבה שומן (זה חשוב מאוד! לבקש מהקצב שיטחן לכם בשר שמתאים גם להמבורגר)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים יבשים
  • 4-5 שיני שום פרוסות דק
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1/2 כפית בהרט לקציצות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית נענע יבשה (קונים בחנות תבלינים)
  • חצי חבילה פטרוזיליה
  • חצי חבילה כוסברה
  • חופן עלי נענע טריים
  • 2 בצלים ירוקים

לרוטב

  • 5-6 שיני שום קונפי + 2 כפות מהשמן של השום (מתכון לשום קונפי למעלה)
  • 2 כוסות מים רותחים
  • מיץ מלימון שלם טרי
  • מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כפית זרעי כוסברה (קולים אותם כמה דקות על מחבת יבשה)
  • כ – 35 עגבניות שרי חצויות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית נענע יבשה

אופן הכנה

מטפלים באורז: שוטפים טוב טוב את האורז מכל העמילן שלו עד שהמים יוצאים נקיים לחלוטין (זה שלב חשוב כדי שהאורז לא ייצא דייסתי בבישול). משרים את האורז לפחות שעה במים קרים ומסננים.

מטפלים בכרוב: מוציאים לכרוב את הליבה, שמים על צלחת המיקורגל כוס מים, המים ייצרו לנו אדים וכך הכרוב יתרכך ולא יתייבש. מכניסים את הכרוב השלם ומניחים אותו על צלחת המיקרוגל ליד כוס המים. מפעילים על עוצמה חזקה למשך 5-6 דקות, מוציאים את הכרוב בזהירות רבה כי הוא חם ומפרקים את העלים הראשונים שהתרככו. מוציאים את כל העלים הרכים עד שמגיעים לעלים שעדיין לא התרככו ומכניסים שוב למיקרוגל. ממשיכים כך עד שמסיימים לפרק את כל העלים. רוצים לטפל בכרוב בדרך אחרת? כתבתי לכם למעלה עוד שתי דרכים לריכוך עלי הכרוב.

לאחר שכל העלים התרככו מתחילים להכין אותם למילוי. חותכים את החלק הקשה שיש לעלה במרכז (העורק). אם העלה גדול מידי פשוט חוצים אותו לשניים. אם יש עלים קרועים אפשר להשתמש בשניים שלושה עלים אחד על השני כדי למלא. עורמים את העלים בצלחת עד למילוי.

מטפלים בבשר: מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך. קוצצים את הבצל היבש לקוביות ומטגנים עד להזהבה. כשהבצל שחום מוסיפים שיני שום פרוסות ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב. מוסיפים לסיר את עגבניות השרי החצויות ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומפוררים אותו עם מזלג. מטגנים את הבשר כ – 10-15 דקות, מידי פעם מערבבים.

מתבלים במלח, פלפל שחור, בהרט, קינמון, כורכום ונענע יבשה ומערבבים עוד 2 דקות.

מכבים את הלהבה.

קוצצים את כל הירוקים – פטרוזיליה, כוסברה, נענע ובצל ירוק ומוסיפים לסיר כשהבשר עדיין חם.

מוסיפים את האורז המסונן לבשר. מערבבים טוב וטועמים. כן, למרות שהאורז לא מוכן טועמים כדי לוודא שלא חסר תיבול כי אחרי שממלאים את עלי הכרוב אין דרך לתקן את הטעמים.

מכינים את הסיר והרוטב לבישול בתנור: חוצים את כל עגבניות השרי של הרוטב לשניים ושמים חצי מהכמות על בסיס הסיר.

ממלאים את עלי הכרוב: לוקחים עלה כרוב, מניחים עליו כף גדושה או קצת יותר (תלוי בגודל העלה) מהמלית, סוגרים משני הצדדים ומגלגלים לרולדה הדוקה ומניחים בסיר. ממשיכים כך עם כל העלים ומניחים בסיר בצורה צפופה כך שהממולאים יחזיקו אחד את השני ולא ייפתחו בזמן הבישול.

מכינים רוטב: שמים בקערה את השום קונפי ומועכים אותו עם מזלג. מוסיפים מים רותחים, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור וסילאן ומערבבים. טועמים רק לוודא שלא חסר מלח ומוזגים על הכרוב.

מפזרים זרעי כוסברה, עגבניות שרי ונענע יבשה.

מזלפים על הממולאים שמן זית.

לוקחים נייר אפייה ומכסים את הממולאים. מניחים על נייר האפייה מכסה שיהיה קצת יותר קטן מקוטר הסיר כדי לשמור על העלים שלא יצופו בזמן הבישול.

מחממים תנור לחום של 160-170 מעלות ואופים על רשת בחלק האמצעי של התנור 3-4 שעות עד שרוב הנוזלים הצטמצמו ונספגו בעלים. מידי פעם תוציאו את הסיר מהתנור ותרטיבו את העלים, תטעמו שלא חסר מלח או טעמים שאתם אוהבים. באמצע הבישול כשעדיין יש רוטב בסיר זה השלב שבו מתקנים את הטעמים אם צריך.

כשהסיר מוכן מעבירים את התנור למצב גריל, מסירים את המכסה ונייר האפייה ואופים עוד 6-7 דקות עד שהעלים מקבלים צריבה יפה.

מוציאים, ממתינים חצי שעה לפני שאוכלים. הכרוב הממולא טעים יותר כשהוא מעט חמים ולא רותח ואפילו טעים יותר יום למחרת.

כפי שאתם רואים הממולאים כמעט בלי רוטב וכך זה צריך להיות. הם יוצאים עסיסיים בטירוף, נימוחים וכל כך טעימים שמחסלים את כל הסיר בכלום זמן. פשוט משאירים את הסיר על השייש ובלי להרגיש הכל מתחסל, לא מפסיקים לנשנש אותם עוד ועוד.

איך מטבענים את המתכון? משמיטים את הבשר, מוסיפים עוד כוס אורז במקומו. מכינים את המתכון בדיוק לפי הוראות ההכנה ורק מדלגים על שלב טיגון הבשר. מקבלים מנה טבעונית מושלמת.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • תפריט מושלם לחג הפסח וגם טיפים שוויםתפריט מושלם לחג הפסח וגם טיפים שווים
  • לזניה כרוב, אורז ובשר מפורקלזניה כרוב, אורז ובשר מפורק
  • סלט כרוב סגול, גזר וסלרי במיונז וחרדלסלט כרוב סגול, גזר וסלרי במיונז וחרדל
  • קציצות כרוב מטוגנות (צמחוני)קציצות כרוב מטוגנות (צמחוני)
כרוב כרוב ממולא

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

18 תגובות

  1. רבקה צברי הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 8:13

    נגמרו לי עגבניות השרי
    אפשר עגבניות רגילות במקום
    הספיק לי לבשר ולתחתית הסיר צריכה ללמעלה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 8:26

      היי רבקה
      אין שום בעייה, תפרסי דק

  2. עירית ברק הגב 21 ביולי 2020 בשעה 16:13

    יצא הרגע מהתנור. פוטוגני בטרוף. הייתי מצרפת תמונה אם היה אפשרי. תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביולי 2020 בשעה 16:26

      אוי מהמם עירית,בואי לשתף אותי באינסטגרם: https://www.instagram.com/yehudit_aviv/

  3. יעל הגב 19 ביולי 2020 בשעה 14:47

    מתכון ראשון שלך שאני מנסה. הקונים שום כבר בתנור, ריח מעלף! הכרוב ייקח לי זמן, אבל בסוף נגיע. 🤞

    • יעל הגב 19 ביולי 2020 בשעה 14:48

      הקונים= הקונפי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 ביולי 2020 בשעה 20:54

      איזה כייף לשמוע יעל

  4. שמי הגב 18 ביולי 2020 בשעה 8:11

    אפשר לעשות בשיטה אחרת במיקרוגל והיא לשים את הכרוב בטוח שקית ניילון מבלי כוס מים תנסו ותיוכחו

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביולי 2020 בשעה 9:24

      נכון שמי רק שפלסטיק משחרר רעלים בחימום אז לא מומלץ

  5. אושרית הגב 16 ביולי 2020 בשעה 20:04

    היי. תודה רבה על המתכון. מה הכוינה להניח במקרוגל כוס מים ואת הכרוב? בקערה אחת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביולי 2020 בשעה 20:49

      היי אושרית,
      כדי לייצר אדים שמים כוס מים ואת הכרוב לא בקערה אלא פשוט על צלחת המיקרו

  6. מאיה הגב 15 ביולי 2020 בשעה 22:07

    המתכונים שלך אליפות יהודית !! אחד אחד

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביולי 2020 בשעה 8:53

      תודההה מאיה ♥

    • רחלי הגב 18 ביולי 2020 בשעה 8:27

      שאלה: אם אין שום קונפי, אפשר שום רגיל?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביולי 2020 בשעה 9:24

        אפשר אבל זה עוד מימד לטעם מושלם

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביולי 2020 בשעה 18:44

          כייף לשמוע רחלי

  7. יוסי שטרן הגב 15 ביולי 2020 בשעה 16:00

    כבר מחר אנסה את המתכון שנראה לי חלום

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 ביולי 2020 בשעה 21:32

      מהמםם. עדכן

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
מה אני אוהבת בתימנים? את הבצ מה אני אוהבת בתימנים? את הבצקים שלהם🤣🤣

זה הזמן בדיוק להוציא את הסיר גריל ולהכין את הפיתות התימניות (סאלוף) המושלמות האלה ליד איזה מרק מושלם גם הוא🙈

ממליצה לכם לשמור את הפוסט, כך שתמיד תוכלו לחזור אליו ולהיזכר שהוא קיים❣️

אחד המתכונים הראשונים שהעליתי לבלוג, מתכון מדוייק על הגרם והן תמיד תמיד מצליחות. הבצק הפעם זה רק ערבוב של חמש דקות בקערה עם כף עץ וזהו!

אם לא תכינו לא תבינו כמה זה קל ושבוע הבא מבטיחה לצלם לכם שלבי הכנה בסטוריז

בינתיים, תכתבו בגוגל פיתות תימניות הלוחשת לאוכל ואתם שם
עוגיות פרח ריבה מהבצק הכי טוב בעולם וזה באחריות מלאה כולל אחריות על העלאה במשקל כתוצאה מנשנוש בלתי נשלט🤣

אתם חייבים להכין פעם אחת את הבצק המדהים הזה שאני מכינה שניםםםםםם ותבינו על מה אני מדברת וכן, ניסיתי אחרים ולא, הם לא היו יותר מוצלחים 🤷‍♀️

כאן הן במלית ריבת פטל שמכינים בחצי שעה והיא מושלמתתת גם לעוגיות ובלי קשר אליהן.

תכתבו בגוגל עוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל ביתית הלוחשת לאוכל.
כמו לחמעג'ון רק עם דג. שת"פ ח כמו לחמעג'ון רק עם דג.

שת"פ חדש, רעיון חדש שיצא מושלםםם הרבה מעבר לציפיות שלי. בסוף הפוסט יש מתכון כתוב ואת כל השלבים תוכלו לראות בסטורי שלי.

הבצק הוא בצק של פיצה מהירה שאני מכינה מיליון שנה. בזמנו, כשגרנו במצפה רמון זאת הייתה הפיצה הכי מפורסמת במצפה וכולם הכינו אותה. בצק ממש קל ומהיר ויוצא מושלם! מכינים את הבצק, בזמן  שהבצק תופח לו מכינים את הרוטב ותוך שעה (נשבעת🙈) בערך יש לנו ארוחה מושלמת, טעימה ביותר ומזינה.

אז שוב הזמנתי משלוח דגים טריים מהדגאי שלי "האחים דובקין" . כל יום חמישי יש משלוחים לאזור שלי וזה מגיע ארוז בקפידה בתוך קלקר עם קרח.

כבר סיפרתי בפוסטים קודמים כמה דג אמנון טרי הוא בריא (יצא חרוז), הוא מלא בערכים תזונתיים שהגוף שלנו חייב במיוחד בימי הקורונה המעצבנים.

האמת שזה הדג הכי שימושי אצלי במטבח. הוא זמין, הוא עסיסי ופלייקי (אני אוהבת פלייקי), קשה מאוד לפספס איתו ובעיני הוא מושלם לבישול, לטיגון ובכלל.

מתכון ל – 8 דג עג'ונים – תשתמשו בכפות מדידה ומשקל

לבצק
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים (13 גרם)
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1/2 כף מלח
300 מ"ל מים חמימים (חובה מים חמימים כי זה הסוד להתפחה מהירה של הבצק)

לרוטב דגים

1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ +2-3 כפות שמן זית+ מעט מלח
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקים (400 גרם)
10-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
2 כפות גדושות רכז עגבניות
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון

 להגשה
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 כף שמן זית
מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים בצק:  את הבצק מכינים ידנית. אין צורך במיקסר. שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר ושמן ותוך כדי לישה מוסיפים מים חמימים. שימו לב שהמים לא יהיו רותחים אלא חמימים בלבד (יותר מפושרים אבל לא רותחים). מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. משמנים קלות את הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ושמים למנוחה במקום חמים (תכסו עם שמיכה) עד שמסיימים את הרוטב.

מכינים רוטב:  
מכינים חצילים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית על כל החצילים (מעסים קצת עם הידיים כדי להחדיר את השמן), זורים מלח ואופים בתנור 20-30 דקות עד שהחציל רך ומקבל צבע זהוב בהיר.

המשך בתגובה הראשונה וכל השלבים בסטורי
@dubkinmeatfish
#אמנוןישראליטרי
#israelifreshfish
שבוע טוב אהובים❣️❣️ השבו שבוע טוב אהובים❣️❣️

השבוע הכנתי לחמניות היסטריות, מיוחדות וטעימותתת.

הכנסתי לבצק אבקת חלב שהפכה אותן כל כך רכות ועם טעם חלבי מודגש במיוחד. לפני שתשאלו, אבקת חלב קונים בחנויות אפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.

אגב, עם אבקת חלב אני מכינה כבר שנים חלבה בבית שאין דומה לה באף מקום.

את העיצוב של הלחמניות שגם הוא מיוחד ותורם למרקם הכנתי בהשראת סרטון של בחורה תורכייה שראיתי ביוטיוב. התורכים האלה יש להם טכניקות למות😱

קיצר, פיזרתי קצת סוכר ופיסטוקים לקראנץ' והתוצאה מושלמת.
הסוכר מתקרמל והופך את החלק העליון לקריספי חלומי.

המתכון אצלי בבלוג. תכתבו בגוגל לחמניות מתוקות עם אבקת חלב הלוחשת לאוכל ויש לינק בסטורי ובהיילייטס
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס