יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור
ראשי » אורז » כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור

כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 ביולי 2020 30 תגובות

כרוב ממולא בבשר ואורז אפוי שעות בתנור עד שהכרוב הופך לנימוח ונעלם לתוך עצמו. המלית יוצאת עסיסית במיוחד ויחד עם זאת שומרת על המרקם שלה ולא הופכת דייסתית. בקיצור – כרוב ממולא מושלם!
רוצים את המנה טבעונית? פשוט ותרו על הבשר ושימו עוד כוס אורז במקומו.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור

כרוב ממולא זה אחד הממולאים הכי אהובים עליי. בכלל אני מטורפת על כרוב בכל צורה, טעם ומרקם, אבללל אני לא מרבה להכין אותו ממולא כי תהליך ההכנה ארוך וקצת מייגע. אמנם יש לי בבלוג מתכון לכרוב ממולא, אבל בגרסה שונה מזו שהכנתי הפעם שלדעתי לוקחת בענק.

בעבר הייתי מכינה את הכרוב הממולא בסיר על הגז. כדי שהעלים לא ייפתחו הייתי צריכה לטגן כל ממולא ורק אז להכניס לסיר עם הרוטב. בשנים האחרונות אני מרבה לבשל סירים בתנור. עושים הכנות ראשונות על הגז ושולחים לתנור לכמה שעות. יש משהו בבישול איטי בתנור שגורם לירקות ובכלל לכל מה שמבשלים להימס לתוך עצמם ולהיות כל כך רכים ועסיסיים שזה משהו שלא ניתן להשיג בבישול על הגז.

את הממולאים האלה הכנתי בלילה כשהתחשק לי ממש כרוב ממולא שכבר הרבה זמן לא הכנתי. טיגנתי את הבשר הטחון, שטפתי והשריתי את האורז, ריככתי את הכרוב ולבסוף שידכתי בין כולם. סידרתי את הממולאים בתבנית כשהם צפופים צפופים ושלחתי למקרר. למחרת הכנתי את הרוטב, מזגתי על הממולאים ושלחתי לתנור ל – 4 שעות.

הביס הראשון שלקחתי היה מטורף. אין בסיר כמעט רוטב ובכל זאת הכל כל כך עסיסי ונימוח בצורה בלתי רגילה וכל כך טעים רק בגלל האפייה הארוכה בתנור ועוד כמה טיפים שצריך להיצמד אליהם.

ידעתם שכרוב שייך למשפחת המצליבים הכל כך בריאה לתזונה היומית שלנו?

מי אתם משפחת המצליבים?

משפחת הירקות המצליבים היא אחת ממשפחות הירקות העתיקות ביותר שקיבלה את שמה בשל צורת עלי הכותרת של פרחיה המזכירה צלב (ממממ מעניין). המשפחה כוללת כ-3700 זנים, אולם רק כ-20 ראויים למאכל אדם. בין חברי המשפחה נמנים כרוב על כל סוגיו: כרוב לבן, כרוב סגול, כרוב סיני, כרוב מסולסל, כרוב ניצנים, קייל, כרובית, ברוקולי, לפת, צנון, צנונית, גרגיר הנחלים, רוקט. משפחת הירקות המצליבים עשירה מאוד ברכיבי תזונה נוגדי חימצון, מכילה ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. לרכיבי התזונה האלו יש השפעות מצויינות על בריאות האדם ויש אומרים שהם עוזרים אפילו במניעה של סרטן. אז מעבר לטעם הוא גם בריא אז כמובן שנכין.

ביס חלומי

רוצים עוד מתכונים עם כרוב? תלחצו על שם המתכון ותגיעו אליו.

  • לזניה כרוב, אורז ובשר מפורק
  • תבשיל עוף עם כרוב לבן וסלק ירוק חמצמצים
  • כרוב סגול צלוי בתנור
  • סלט כרוב סגול, גזר וסלרי עם צנוברים ברוטב חמצמץ
  • סלט כרוב סגול, גזר וסלרי במיונז וחרדל
  • סלט כרוב סגול ובטטה
  • סלט כרוב וחזה עוף ברוטב בלסמי
  • סלט כרוב, ירק ופיצוחים
  • סלט כרוב וגזר במיונז או סלט קולסלאו
  • כרוב ממולא באורז ובשר
  • אנטיפסטי – ירקות צלויים בתנור

כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • התהליך ארוך אבל שווה כל השקעה וברגע שמבינים את הרעיון זה הולך מהר ובקלות. אני כותבת כאן את כל התהליך בפירוט רב רק כדי להקליל את המתכון.
  • בקלות אפשר להפוך את המנה לטבעונית. כל מה שצריך זה להשמיט את הבשר מהמתכון, להוסיף עוד כוס אורז ולהכין את אותו מתכון בדיוק.
  • אל תדלגו על אף שלב במתכון. התהליך קצת ארוך אבל כל שלב תורם לטעם ולמרקם הסופי של הממולאים.
  • את הכרוב אפשר לרכך באחת משלוש דרכים: דבר ראשון מוציאים לכרוב את הליבה בעזרת סכין. שיטה ראשונה: מבשלים את הכרוב בתוך סיר גדול עם מים במשך כחצי שעה – שעה, מקררים ומפרקים בעדינות את העלים. שיטה שנייה – במיקרוגל. שמים במיקרוגל כוס מים ומכניסים גם את הכרוב למיקרוגל לכמה דקות. אחרי כל סבב בישול מפרקים את העלים החיצוניים שהתרככו. ממשיכים כך עד שמפרקים את כל העלים. שיטה שלישית – מקפיאים את הכרוב 12 שעות, מפשירים אותו וממלאים. אחרי ההפשרה הכרוב מתרכך ואפשר למלא אותו. אני מכינה במיקרוגל כי זה הכי קל ונוח.
  • שמתי ברוטב שום קונפי שמשדרג מאודדד את הטעמים. ככה תכינו שום קונפי בקלות שישמש אתכם למלא מתכונים וגם לכריכים: קולפים כמה שיני שום שרוצים (מומלץ לפחות 3 ראשים), מניחים בקלחת ומוזגים מעל השיניים שמן זית בכמות שתכסה אותם לחלוטין. מוסיפים עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין ומכניסים לתנור על חום של 180 מעלות למשך כשעה או עד שהשיניים רכות ונמסות לתוך עצמן. אפשר להכין גם על הגז על להבה מאוד נמוכה. זהו! את הקונפי מעבירים לצנצנת מעוקרת יחד עם השמן ושומרים במקרר. זה משדרג כל מתכון או כריך.
  • כיוון שתהליך ההכנה ממש ארוך, לרוב אני מחלקת את העבודה לשניים – בערב אני עושה את כל השלבים עד המילוי, מסדרת בסיר (בלי הרוטב) ושומרת במקרר. למחרת מכינה את הרוטב ומכניסה לתנור.

מצרכים לסיר גדול, נמוך ורחב בקוטר 30-35 ס"מ

  • 1 כרוב גדול
  • 1 כוס אורז יסמין
  • 300 גרם בשר טחון טרי עם הרבה שומן (זה חשוב מאוד! לבקש מהקצב שיטחן לכם בשר שמתאים גם להמבורגר)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים
  • 4-5 שיני שום פרוסות דק
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1/2 כפית בהרט לקציצות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית נענע יבשה (קונים בחנות תבלינים)
  • חצי חבילה פטרוזיליה
  • חצי חבילה כוסברה
  • חופן עלי נענע טריים
  • 2 בצלים ירוקים

לרוטב

  • 5-6 שיני שום קונפי + 2 כפות מהשמן של השום (מתכון לשום קונפי למעלה)
  • 2 כוסות מים רותחים
  • מיץ מלימון שלם טרי
  • מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כפית זרעי כוסברה (קולים אותם כמה דקות על מחבת יבשה)
  • כ – 35 עגבניות שרי חצויות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית נענע יבשה

אופן הכנה

מטפלים באורז: שוטפים טוב טוב את האורז מכל העמילן שלו עד שהמים יוצאים נקיים לחלוטין (זה שלב חשוב כדי שהאורז לא ייצא דייסתי בבישול). משרים את האורז לפחות שעה במים קרים ומסננים.

מטפלים בכרוב: מוציאים לכרוב את הליבה, שמים על צלחת המיקורגל כוס מים, המים ייצרו לנו אדים וכך הכרוב יתרכך ולא יתייבש. מכניסים את הכרוב השלם ומניחים אותו על צלחת המיקרוגל ליד כוס המים. מפעילים על עוצמה חזקה למשך 5-6 דקות, מוציאים את הכרוב בזהירות רבה כי הוא חם ומפרקים את העלים הראשונים שהתרככו. מוציאים את כל העלים הרכים עד שמגיעים לעלים שעדיין לא התרככו ומכניסים שוב למיקרוגל. ממשיכים כך עד שמסיימים לפרק את כל העלים. רוצים לטפל בכרוב בדרך אחרת? כתבתי לכם למעלה עוד שתי דרכים לריכוך עלי הכרוב.

לאחר שכל העלים התרככו מתחילים להכין אותם למילוי. חותכים את החלק הקשה שיש לעלה במרכז (העורק). אם העלה גדול מידי פשוט חוצים אותו לשניים. אם יש עלים קרועים אפשר להשתמש בשניים שלושה עלים אחד על השני כדי למלא. עורמים את העלים בצלחת עד למילוי.

מטפלים בבשר: מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך. קוצצים את הבצל היבש לקוביות ומטגנים עד להזהבה. כשהבצל שחום מוסיפים שיני שום פרוסות ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב. מוסיפים לסיר את עגבניות השרי החצויות ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומפוררים אותו עם מזלג. מטגנים את הבשר כ – 10-15 דקות, מידי פעם מערבבים.

מתבלים במלח, פלפל שחור, בהרט, קינמון, כורכום ונענע יבשה ומערבבים עוד 2 דקות.

מכבים את הלהבה.

קוצצים את כל הירוקים – פטרוזיליה, כוסברה, נענע ובצל ירוק ומוסיפים לסיר כשהבשר עדיין חם.

מוסיפים את האורז המסונן לבשר. מערבבים טוב וטועמים. כן, למרות שהאורז לא מוכן טועמים כדי לוודא שלא חסר תיבול כי אחרי שממלאים את עלי הכרוב אין דרך לתקן את הטעמים.

מכינים את הסיר והרוטב לבישול בתנור: חוצים את כל עגבניות השרי של הרוטב לשניים ושמים חצי מהכמות על בסיס הסיר.

ממלאים את עלי הכרוב: לוקחים עלה כרוב, מניחים עליו כף גדושה או קצת יותר (תלוי בגודל העלה) מהמלית, סוגרים משני הצדדים ומגלגלים לרולדה הדוקה ומניחים בסיר. ממשיכים כך עם כל העלים ומניחים בסיר בצורה צפופה כך שהממולאים יחזיקו אחד את השני ולא ייפתחו בזמן הבישול.

מכינים רוטב: שמים בקערה את השום קונפי ומועכים אותו עם מזלג. מוסיפים מים רותחים, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור וסילאן ומערבבים. טועמים רק לוודא שלא חסר מלח ומוזגים על הכרוב.

מפזרים זרעי כוסברה, עגבניות שרי ונענע יבשה.

מזלפים על הממולאים שמן זית.

לוקחים נייר אפייה ומכסים את הממולאים. מניחים על נייר האפייה מכסה שיהיה קצת יותר קטן מקוטר הסיר כדי לשמור על העלים שלא יצופו בזמן הבישול.

מחממים תנור לחום של 160-170 מעלות ואופים על רשת בחלק האמצעי של התנור 3-4 שעות עד שרוב הנוזלים הצטמצמו ונספגו בעלים. מידי פעם תוציאו את הסיר מהתנור ותרטיבו את העלים, תטעמו שלא חסר מלח או טעמים שאתם אוהבים. באמצע הבישול כשעדיין יש רוטב בסיר זה השלב שבו מתקנים את הטעמים אם צריך.

כשהסיר מוכן מעבירים את התנור למצב גריל, מסירים את המכסה ונייר האפייה ואופים עוד 6-7 דקות עד שהעלים מקבלים צריבה יפה.

מוציאים, ממתינים חצי שעה לפני שאוכלים. הכרוב הממולא טעים יותר כשהוא מעט חמים ולא רותח ואפילו טעים יותר יום למחרת.

כפי שאתם רואים הממולאים כמעט בלי רוטב וכך זה צריך להיות. הם יוצאים עסיסיים בטירוף, נימוחים וכל כך טעימים שמחסלים את כל הסיר בכלום זמן. פשוט משאירים את הסיר על השייש ובלי להרגיש הכל מתחסל, לא מפסיקים לנשנש אותם עוד ועוד.

איך מטבענים את המתכון? משמיטים את הבשר, מוסיפים עוד כוס אורז במקומו. מכינים את המתכון בדיוק לפי הוראות ההכנה ורק מדלגים על שלב טיגון הבשר. מקבלים מנה טבעונית מושלמת.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סלט כרוב סגול, גזר וסלרי עם צנוברים ברוטב חמצמץ
    סלט כרוב סגול, גזר וסלרי עם צנוברים ברוטב חמצמץ
  • תבשיל עוף עם אגסים, בצלים ושזיפים
    תבשיל עוף עם אגסים, בצלים ושזיפים
  • קציצות כרוב מטוגנות (צמחוני)
    קציצות כרוב מטוגנות (צמחוני)
  • לחם ללא לישה אפוי בסיר ג'חנון
    לחם ללא לישה אפוי בסיר ג'חנון
כרוב כרוב ממולא

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

30 תגובות

  1. אליס הגב 28 ביוני 2022 בשעה 8:56

    יהודית יקרה
    משפחתי מאוד אוהבים כרוב ממולא לרוב אני מכינה פרווה ועל הגז(כרוב ממולא דרוזי) ועם אורז קלאסי שיוצא באמת דביקי.
    המתכון שלך נראה מדהים ובטח טעים מאוד,בלי נדר כשאכין אגיב לך,
    תודה לך על כל המתכונים הנהדרים והכי חשוב טעימים ומוצלחים.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 ביוני 2022 בשעה 14:52

      בשמחה רבה

  2. דורית הגב 22 ביוני 2022 בשעה 18:21

    יהודית שלום רב
    הכנתי היום את המתכון שלך "כרוב ממולא בשר ואורז אפוי בתנור" יצא מ-ד-ה-י-ם.
    אכן אין מה להשוות בין הבישול על הכיריים לבין האפייה בתנור.
    תודה לך
    דורית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביוני 2022 בשעה 18:34

      איזה כייף לשמוע דורית
      תודה על העדכון

  3. דיאנה הגב 24 במרץ 2022 בשעה 13:25

    איפה קונים בצל יבש?
    ומה זה אומר 2 בצל יבש מבחינת הכמויות אם מגיע מפורר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במרץ 2022 בשעה 15:31

      בצל רגיל

  4. ליאורה הגב 8 בינואר 2022 בשעה 22:18

    ואוווו הממולאים נראים מדהים… אני ממש רוצה להכין אבל אני בשלבי הראשונים במטבח. אשמח ביחד איתך לחשוב על תרכובת תבלינים אחרת.. אנחנו לא חובבים קינמון ונענע באוכל. יש לך אולי רעיון לסוגי תבלינים אחרים?
    סליחה על הטרחה אני פשוט לא כל כך יודעת לבשל ושינויים לפי טעם אישי קצת מקשים עלי 😉 אשמח בעזרתך .
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2022 בשעה 8:17

      היי ליאורה יקרה,
      מכל תבלין שמים מעט כך שהוא רק נותן טעם ולא ממש מרגישים אותו. את יכולה להשמיט אם אתם לא אוהבים. אין תחליף לטעמים האלה. את יכולה לשים עוד סוגי ירק שאתם אוהבים
      בהצלחה!

  5. נטלי הגב 18 בפברואר 2021 בשעה 12:31

    נראה מעולה!
    שאלה, האם ניתן להכין את המתכון ללא בישול מקדים של הבשר? אלא לתת לו להתבשל בתנור בדומה לכרוב ממולא בסיר?
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בפברואר 2021 בשעה 14:07

      היי נטלי, אפשר אבל התוצאה שונה לחלוטין עם בישול ובלי בישול. ממליצה לא לדלג על השלב הזה וכשתטעמי תביני את ההבדלים

  6. ירדן הגב 31 בינואר 2021 בשעה 15:54

    היי, נראה מצוין!!
    אפשר להשתמש באורז פרסי במקום יסמין?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 בינואר 2021 בשעה 19:37

      היי ירדן, אורז פרסי נחשב בין הכי פחות טובים מבין סוגי האורז אבל לשיקולך

  7. רבקה צברי הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 8:13

    נגמרו לי עגבניות השרי
    אפשר עגבניות רגילות במקום
    הספיק לי לבשר ולתחתית הסיר צריכה ללמעלה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 8:26

      היי רבקה
      אין שום בעייה, תפרסי דק

  8. עירית ברק הגב 21 ביולי 2020 בשעה 16:13

    יצא הרגע מהתנור. פוטוגני בטרוף. הייתי מצרפת תמונה אם היה אפשרי. תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביולי 2020 בשעה 16:26

      אוי מהמם עירית,בואי לשתף אותי באינסטגרם: https://www.instagram.com/yehudit_aviv/

  9. יעל הגב 19 ביולי 2020 בשעה 14:47

    מתכון ראשון שלך שאני מנסה. הקונים שום כבר בתנור, ריח מעלף! הכרוב ייקח לי זמן, אבל בסוף נגיע. ?

    • יעל הגב 19 ביולי 2020 בשעה 14:48

      הקונים= הקונפי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 ביולי 2020 בשעה 20:54

      איזה כייף לשמוע יעל

  10. שמי הגב 18 ביולי 2020 בשעה 8:11

    אפשר לעשות בשיטה אחרת במיקרוגל והיא לשים את הכרוב בטוח שקית ניילון מבלי כוס מים תנסו ותיוכחו

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביולי 2020 בשעה 9:24

      נכון שמי רק שפלסטיק משחרר רעלים בחימום אז לא מומלץ

  11. אושרית הגב 16 ביולי 2020 בשעה 20:04

    היי. תודה רבה על המתכון. מה הכוינה להניח במקרוגל כוס מים ואת הכרוב? בקערה אחת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביולי 2020 בשעה 20:49

      היי אושרית,
      כדי לייצר אדים שמים כוס מים ואת הכרוב לא בקערה אלא פשוט על צלחת המיקרו

  12. מאיה הגב 15 ביולי 2020 בשעה 22:07

    המתכונים שלך אליפות יהודית !! אחד אחד

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביולי 2020 בשעה 8:53

      תודההה מאיה ♥

    • רחלי הגב 18 ביולי 2020 בשעה 8:27

      שאלה: אם אין שום קונפי, אפשר שום רגיל?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביולי 2020 בשעה 9:24

        אפשר אבל זה עוד מימד לטעם מושלם

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 ביולי 2020 בשעה 18:44

          כייף לשמוע רחלי

  13. יוסי שטרן הגב 15 ביולי 2020 בשעה 16:00

    כבר מחר אנסה את המתכון שנראה לי חלום

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 ביולי 2020 בשעה 21:32

      מהמםם. עדכן

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס