פלפלים ממולאים גם באורז, גם בבשר וגם בפרגיות והכל אפוי בתנור במשך שעות, מקבל נימוחות מטורפת ששום בישול לא יודע לייצר. הטעם והמרקם של הממולאים האלה הוא מושלם במיוחד בשל צורת הבישול ובגלל הסיר יציקה המעולה שממש עכשיו הוא בהנחה מיוחדת לחגים של 20%
ממולאים זה לא מתכון שמכינים על הדרך, צריך להיערך לו, לעשות כמה וכמה הכנות ושלבים אבל ברגע שסיימנו את ההכנות, שלחנו את הממולאים לתנור לכמה שעות, שכחנו מהם ואזזז הריח שמתפשט בבית מזכיר לנו שיש לנו בתנור מעדן מלכים. ממולאים שמכינים בתנור יוצאים חלומיים, משהו ששום צורת בישול לא יכולה לייצר. לא לוותר על אף שלב בהכנה ולא לקצר תהליכים כי לכל שלב יש סיבה ומשמעות ואתם תודו לי אחר כך כשתתעלפו על התוצאה.
הפעם הכנתי את הממולאים בסיר יציקת ברזל המעולה של מגנוס. מאז שיש לי את סירי היציקה האלה , אני מבשלת רק בהם בתנור וזה באמת רמה אחרת ותוצאה אחרת לחלוטין מכל מה שאתם מכירים
פלפלים ממולאים בשר אורז ופרגיות ואפויים בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- לא לוותר ולא לדלג על אף שלב, זה מעט מורכב אבל שווה כל שלב ושלב.
- ייתכן ולא נצטרך להשתמש בכל הרוטב של הפלפלים אבל אני שומרת אותו ומשתמשת בו כשאני רוצה לחמם את הפלפלים אחרי שהיו במקרר.
- המלית מתאימה לכל ירק שתחליטו למלא.
מצרכים לכמות של 12-14 פלפלים
לממולאים
- 12-14 פלפלים אדומים וירוקים
- 1 כוס אורז עגול
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 בצלים גדולים
- 400 גרם בשר בקר טחון שמן
- 200 גרם פרגיות
- 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות של mutti
- 100 גרם רסק עגבניות של mutti
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית קינמון
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/2 כוס עלי נענע
- 1 כף רכז רימונים/סילאן
לרוטב
- 1 מח עצם
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות של mutti
- 100 גרם רסק עגבניות של mutti
- 4 שיני שום
- 1/2 חבילה כוסברה/פטרוזיליה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מכינים את המלית: משרים את האורז במים רותחים לחצי שעה ומסננים. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים אותם בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו עם מזלג. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק עגבניות ומערבבים כמה דקות. מתבלים במלח, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל שחור, כורכום וקינמון ומערבבים. מבשלים את הבשר על להבה נמוכה 30-40 דקות ומורידים מהאש. מקררים מעט וממשיכים. קוצצים את הפטרוזיליה והנענע ומוסיפים לבשר, מוסיפים גם את רכז הרימונים/סילאן, חותכים את הפרגיות לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת הבשר ומוסיפים גם את האורז. מערבבים הכל היטב וטועמים על קצה הלשון כדי לוודא שלא חסר התיבול. חותכים את הראש של הפלפלים לרוחב אבל לא עד הסוף, משאירים את ה"כיפה" מחוברת בקצה אחד ומרוקנים את הגרעינים. ממלאים את הפלפלים במלית עד ל – 3/4 גובה ומסדרים בסיר.
מכינים רוטב: באותו סיר שבו בישלנו את המלית, בלי לנקות אותו שמים שמן זית ומח עצם. מטגנים כמה דקות לשחרר את הטעם של העצם ומוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שיני שום, כוסברה/פטרוזיליה קצוצה גס, מלח, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל שחור וכורכום ומערבבים 2 דקות. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. בשלב הזה הרוטב צריך להיות מושלם מבחינת הטעמים כך שאם חסר משהו, מתקנים עכשיו. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מוזגים את הרוטב על הפלפלים, ממש לתוך הפלפל עצמו וגם בסיר מסביב. מכסים את הסיר עם המכסה ומעבירים לתנור. אופים כחצי שעה על חום של 200 מעלות, מנמיכים את התנור לחום של 150 מעלות ואופים במשך כשעתיים וחצי – שלוש שעות, עד שהפלפלים מוכנים. פותחים את הסיר ומעבירים את התנור למצב גריל, אופים את הפלפלים עוד כחצי שעה או עד שהם שחומים ויפים.
בתאבון!
נשאר לי לא מעט מלית מה אפשר לעשות איתה ?
אפשר להקפיא
וואו מתכון מושלם הולכת לקנות מצרכים ולהכין מחר.
הסבר ברור ומזמין
אפשר בבקשה את כתובת האיסטגרם כדי שאוכל לעקוב
תודה רבה
בבקשה: https://www.instagram.com/yehudit_aviv/
היי יהודית, קצת חששתי מלהכין פלפלים ממולאים, אבל בזכות המתכון שלך יצא לי פגז!! תודה רבה על מתכון מעולה!
כייף ממש לשמוע
אשמח לדעת האם ניתן להקפיא את המלית ולהשתמש בה בהמשך. תודה רבה
אפשר
האם אפשר לעשות אותו הדבר רק עם בצל ממולא?
כן אבל יש בבלוג מתכון גם לבצל ממולא
היי, המתכון נקרא טעים מאוד 🙂
רציתי לדעת לגבי הבישול, כתבת שאת מבשלת את הבשר הטחון כ 30 דקות ואחכ הפלפלים עם המילוי עוד כ 3 שעות בתנור, האם זה לא יוצר בישול יתר לבשר?
בישול יתר לבשר? ממש לא! בשר טחון זה בשר לבישול ארוך. אנשים לא מבינים שבשר טחון חייב בישול ארוך וזה שהוא הופך לחום שזה כאילו מבושל אחרי חצי שעה לא אומר שהוא מוכן.
המתכון נראה טוב, אבל אשמח לדעת אם אני רוצה לעשות צמחוני , מה עלי לשנות במתכון ומה להוסיף במקום הבשר?
פשוט להכפיל את כמות האורז
שלום,
הפלפלים הממולאים יצאו משגעים. תודה.
היתה לי רק בעיה עם הזמן (30-40 דק') של בישול המלית, לאחר בישול האורז.
יכולה להסביר?
בתודה נוספת, הפעם מראש
היי עודד,
מה הייתה הבעיה?
אוהב את המתכונים שלך.
מפורטים ומושקעים.
המשיכי כך. תודה.
תודה רבה