פלפלים וגם בצלים סגולים ממולאים, בסגנון שונה מהרגיל ואפויים בתנור. האפייה בתנור מניבה תוצאה מדהימה והממולאים מקבלים נימוחות שאי אפשר להשיג באף צורת בישול אחרת
אני מתה על ממולאים מכל הסוגים. מכינים סיר ענק שמספיק ליומיים ולפעמים יותר, וזו למעשה ארוחה מלאה בסיר אחד. הדבר שהכי מפריע לי בפלפלים הממולאים זה הקליפה החיצונית שאחרי בישול היא מתנתקת מהפלפל ומרגישים אותה בכל ביס.
כבר שנים מסתובב לי בראש הרעיון להכין פלפלים ממולאים, רק בלי הקליפה החיצונית. אז כן, אפשר לקלוף אותה בקולפן ולהשאיר את הצורה המקורית של הפלפל שזה גם מעולה אבללללל, לי דווקא התחשק למלא אותם בצורה קצת אחרת, שונה ולטעמי הרבה יותר טעימה.
אז מה עשיתי? קליתי את הפלפלים בתנור, קלפתי אותם, חתכתי לרצועות אקראיות לחלוטין ומילאתי בבשר שטיגנתי על מחבת עם תבלינים ושילבתי לו אורז שהשריתי שעה במים. את הפלפלים מילאתי, צופפתי בתבנית, בישלתי רוטב בנפרד, מזגתי מעל ואת הכל שלחתי ל – 3 שעות בתנור. שתדעו שאין כמו להכין ממולאים בתנור, זה לחלוטין עולם אחר. הכל יוצא רך ונימוח בצורה בלתי רגילה וגם, כלום לא זז בסיר, הכל נשאר יפה ממש כמו שנכנס.
פלפלים קלויים ובצל סגול ממולאים ואפויים בתנור
כנסו כאן לסרטון הדגמה מלא שהכנתי. זה יעזור לכם להבין את השלבים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- המצרכים מספיקים לסיר/תבנית ממש גדולים. אפשר כמובן להכין פחות, אבל לדעתי אם כבר עובדים קשה, שיספיקו לנו לפחות ליומיים.
- אפשר לוותר על הבצלים הממולאים ולשים יותר פלפלים.
- אני אופה את הסיר בתנור כך שאין חשש שמשהו יזוז בסיר או שהמלית תברח החוצה. בתנור הבישול מתבצע לאט לאט והממולאים מקבלים נימוחות מדהימה שאי אפשר להשיג בבישול על הגז וגם, הם נשארים בסיר בדיוק כמו שהנחנו אותם.
מצרכים לתבנית בקוטר 30-35
למלית בשר ואורז
- 8 פלפלים אדומים גדולים
- 2 בצלים סגולים גדולים
- 400 גרם בשר בקר טרי טחון (צוואר וחזה מעורבבים)
- 3 עצמות מח/עצמות בקר
- 1/2+1 כוסות אורז יסמין
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 בצלים גדולים
- 4 שיני שום
- 200 גרם עגבניות מרוסקות/1/2 קופסת עגבניות מרוסקות של mutti
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/2 חבילה כוסברה
- חופן עלי נענע טריים
- 2 בצלים ירוקים פרוסים
- 1/2+1 כפיות מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 3/4 כפית קינמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית בהרט לקציצות
- 1 כפית נענע יבשה
- מיץ מחצי ליים/לימון
לרוטב
- 1 כפית זרעי כוסברה יבשה
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 עצמות מח/עצמות בקר (אלה שהשתמשנו בהם להכנת המלית)
- 1/2 קופסת עגבניות מרוסקות של mutti
- 100 גרם רכז עגבניות (אני שמה של mutti)
- 4 שיני שום פרוסות
- 2 כוסות מים רותחים/ציר בקר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן זית + מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
מתחילים בהכנת הפלפלים: שמים את הפלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור על חום של 180 מעלות כ – 1/2 שעה עד שהפלפלים קלויים מכל הכיוונים. במהלך האפייה הופכים את הפלפלים. כשהפלפלים קלויים מכניסים אותם לשקית וסוגרים אותה. הם יזיעו וכך נוכל לקלוף את הקליפה החיצונית בקלות.
מכינים את הבצל הסגול: קולפים את הבצלים וחורצים בהם חריץ לאורכם אבל רק עד אמצע הבצל. מניחים בתבנית פיירקס ומכניסים למיקרוגל לכמה דקות טובות עד שהבצל מתרכך ונפתח. ממתינים שהבצלים יתקררו ומפרידים אותם לפלחים.
מכינים את האורז: מניחים את האורז במסננת ושוטפים תחת ברז מים קרים טוב טוב כדי להיפטר מהעמילן. אחרי שהאורז נקי מניחים אותו בקערה עם הרבה מים קרים ומשרים שעה.
מכינים את מלית הבשר והאורז: קוצצים את הבצל לקוביות. מחממים שמן זית בסיר סוטאז' רחב ומטגנים את הבצל. מוסיפים את עצמות המח/עצמות בקר ומטגנים כמה דקות עד שהבצל מזהיב.
מוציאים את הבשר ושומרים בצד, הוא ישמש לנו גם לרוטב.
מוסיפים לסיר 1/2 קופסת עגבניות מרוסקות ושום פרוס גס, מערבבים ומבשלים 5 דקות. מוסיפים בשר טחון ומפוררים אותו עם מזלג. מטגנים תוך ערבוב כמה דקות. בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והבצל הירוק. מכבים את הלהבה ומוסיפים את הירוקים לסיר. מסננים את האורז מהמים ומוסיפים לסיר, מוסיפים את התבלינים ומיץ לימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם.
מכינים את הרוטב: מחממים מחבת או סיר סוטאז' ושמים בתוכה את זרעי הכוסברה. נותנים להם חימום של כמה דקות על מחבת יבשה כדי לשחרר מהם את הטעם והארומה. כשהם קלויים מוסיפים לסיר שמן זית ואת הבשר שהשתמשנו בו קודם להכנת המלית ומטגנים כמה דקות.
שמים את החצי השני של העגבניות המרוסקות ואת רכז העגבניות ומערבבים כמה דקות.
מוסיפים גם שיני שום פרוסות ומערבבים כמה דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מתבלים במלח, כורכום ופלפל שחור ומבשלים 5 דקות. טועמים ואם חסר תיבול – מתקנים.
ממלאים את הפלפלים: כשהפלפלים התקררו קולפים אותם ומנקים את הגרעינים. חותכים לרצועות אקראיות ברוחב של כ – 5-6 ס"מ. ממלאים כל רצועה במלית בשר ואורז ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית/סיר שמתאים לבישול בתנור אחד ליד השני במעגלים. כשמסיימים עם הפלפלים ממלאים את הבצלים. במידה ונגמרה המלית, כמו שקרה אצלי ועדיין יש מקום בתבנית, פשוט חותכים בצל ל – 4 ומניחים בלי מלית, זה טעים מאוד גם כך.
כשכל הסיר/תבנית מלא בממולאים מפזרים עליהם מעט מלח ים אטלנטי ומוזגים מעט שמן זית.
מביאים לרתיחה את הרוטב ומוזגים מעל הממולאים. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ואופים בתנור על חום של 160 מעלות כ – 3 שעות, עד שרוב הרוטב מצטמצם אבל עדיין נשאר רוטב. לא לייבש את הממולאים ויש לקחת בחשבון שהם ממשיכים לספוח את הרוטב אחרי שהם מוכנים.
זהו! הסיר שלנו מוכן והוא אפילו משתבח יום למחרת. הממולאים נשארים עסיסיים וטעימים גם אחרי שהייה במקרר.
יהודית יקרה הממולאים יצאו מושלמים! תודה רבה על המתכונים המעולים שלך ועל ההסברים הברורים. ישר כוח!
כייף לשמוע איילת
היי רוצה לעשות בלי בשר כמה אורז להוסיף? או שיש לך רעיון נוסף למילוי במקום הבשר? אשמח לדעת .
עוקבת אחריך הרבה זמן ונהנת מאודדדד מהמתכונים שלך תודה רבה מזי
תודה רבה מזי יקרה,
את יכולה לשים עוד כוס אורז בערך במקום הבשר. את יכולה להוסיף הרבה עשבי תיבול שיתנו נפח, בורגול, קינואה וכו'
תודה רבה ושנה טובה
שנה טובה ♥
תודה רבה על מתכונים יפים וטעימים מאוד
תבורכי?
תודה ובאהבה כרמי
היי ,
נראה טעים בטירוף , שידרוג לפלפלים שאני מכינה בקביעות ,
שתי שאלות לי :
האם חשוב לכסות בנייר כסף ולא במכסה תואם?
והאם ניתן לשים בתבנית חד פעמית ?
תודה מראש על התשובות
תודה רבה עופרה.
את יכולבה לכסות במכסה תואם, רק שימי בכל מקרה נייר אפייה כי זה שומר על אפייה אחידה יותר.
במקרה הזה אפשר תבנית חד פעמית