קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר עם חיזוק של שומן טלה גם בבצק וגם במלית שמעניק עסיסיות מדהימה וטעימה במיוחד. אמנם חנוכה וסופגניות אבל חייב משהו מלוח לאיזון
קובה בורגול מטוגנת עם חיזוק של שומן טלה גם בבצק וגם במלית. הקובות יוצאות קריספיות וטעימות בטירוף וממש אי אפשר להפסיק לטעום עוד אחת ועוד אחת. שימו ליד טחינה מתובלת וזיתים טובים וזה הביס המושלם בעיני. אני כדי לרענן את הביס, מניחה ליד הקובה עלים ירוקים כמו תרד או חסה וזה מרענן את הביס.
מי שמתקשה ליצור את הקערית עם הידיים, ניתן להשתמש בכלי עגול כלשהו שעליו מלבישים את הבצק בקלות
אז איך ומתי התחלתי להכין קובות?? שמעו סיפור מצחיק 🙂 – לפני מיליון שנה בערך, הייתי בת עשרים ומשהו ורק התחלתי ללמוד לבשל, מצאתי באחד העיתונים מתכון לקובה מטוגנת שנראתה חלומית. באותה תקופה הייתי מטורפת על מטוגנים, לא ספרתי קלוריות והייתי מטגנת המון. החלטתי להכין את הקובה למרות שלא היה לי שמץ של מושג בקובות, זה פשוט היה מטוגן ונראה מעולה בתמונה. אז לא היה אינטרנט או אינסטגרם או פייסבוק וכל הידע על בישול ואפייה הגיע מספרים ועיתונים. מיותר לציין שיש לי עד היום מיליון ספרי בישול ואפייה שאין בהם כבר שימוש, אבל הם עדיין אצלי עם כל ההערות שלי והשינויים שעשיתי במהלך השנים. אזזז קניתי בורגול רגיל! לא ידעתי בכלל שיש בורגול שנקרא "גרישה" שזה בורגול דק שאותו הייתי צריכה למתכון, זה גם לא צויין במתכון וגם לא צויין להשרות את הבורגול במים. מתחילים להבין את הכיוון? 🙂 🙂 מקצרת לכם – הכנתי בצק, הכנתי בשר, מילאתי וטיגנתי ושאלוהים יעזור לי -יצאו אבנים 🙂 🙂 מאז למדתי להכין את כל סוגי הקובות וגם את המטוגנת שהכנתי כבר ממש מזמן בפלטת המטוגנים שלי – כנסו פה למתכונים.
קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הסוד בהכנת קובה בורגול בקלות זה להכין בצק נכון במרקם פלסטלינה שיהיה נוח לעבודה. אם הבצק רך מידי, לא נצליח לעצב אותו ואם קשה מידי – הוא יתפרק לנו ולכן חייב לדייק בכמויות ובזמני הלישה.
- בזמן עיצוב הקובות עובדים כל הזמן עם ידיים רטובות (לא מידי) וזה מה שידביק לנו את הבצק ונקבל קובה מדוגמת.
- אני משלבת בבצק וגם במלית שומן טלה שמקפיץ את הקובות כמה רמות למעלה. זה לא חובה אבל בהחלט מוסיף המון טעם ומרקם עסיסי למלית.
- אפשר להכין את הקובות מראש, לטגן ולהקפיא ואז לפני ההגשה מחממים בתנור.
- אפשר להקפיא גם את הקובות לפני הטיגון – מכינים כמות של קובות, מניחים על תבנית ומקפיאים עד שהן קפואות לחלוטין, מעבירים לשקית זיפלוק ומחזירים למקפיא. אפשר לטגן מבלי להפשיר או להפשיר ואז לטגן.
- מי שחושש להתעסק עם הבצק של הקובות יכול להוסיף לתערובת ביצה שתקשור את כל החומרים ויהיה קל יותר לעצב קערית לקובה או להכין את הבצק יום לפני ולשמור במקרר, זה ממש מקל על העבודה והבצק לא מתפרק.
- את הקובות טיגנתי עם סיר טיגון של מגנוס שמגיע עם מד טמפרטורה מובנה לוויסות מושלם וטיגון מדוייק. אחרי הטיגון אני מעבירה את הקובות לרשת צינון שמגיעה עם תבנית לקליטת עודפי השמן ושומרת על הקריספיות לאורך זמן וגם ניתן להכניס אותה לתנור לחימום חוזר של הקובות. הסיר מגיע עם רשת הצינון כמארז וכולל גם מתנה.
- סידרתי לכם הנחה מיוחדת על כל המוצרים של מגנוס, לכו תנצלו את ההנחה, קוד קופון: yehudit.
לבצק ל-20 קובות גדולות
- 1/2 קילו בורגול דק (גרישה)
- מים מהברז להשריית הבורגול
- 3/4 כוס סולת (130 גרם)
- 3/4 כוס קמח (105 גרם)
- 100 גרם שומן טלה טחון (לא חובה)
- 1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
מלית בשר
- 750 גרם בשר טחון טרי
- 100 גרם שומן טלה טחון
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול מאוד קצוץ לקוביות
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- 1/4 כפית קינמון
- חופן צנוברים
לטיגון: 1 ליטר שמן חמניות/קנולה
אופן הכנה
מכינים את הבצק: שמים את הבורגול בקערה עם מים מהברז כך שיכסו את הבורגול ועוד 2 ס"מ מעליו למשך כחצי שעה. מעבירים למסננת וסוחטים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים לבצק אחיד. טוחנים את הבצק במעבד מזון למשך 5 דקות. בכל פעם שמים 1/4 מהכמות כדי שהבצק יתערבב כמו שצריך עד לקבלת בצק גמיש כמו פלסטלינה. מניחים את כל הבצק למנוחה כשהוא מכוסה בניילון נצמד למשך שעה.
מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב יפה. מוסיפים את הבשר ואת שומן הטלה ומטגנים תוך כדי שמפוררים את הבשר עם מזלג או כף עץ. מתבלים במלח, פלפל שחור, בהרט וקינמון, מערבבים, מכסים את המחבת וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים עד שרוב הנוזלים מצטמצמים. מעבירים את הבשר למסננת עם כלי מתחתיה ומסננים כמה דקות. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה כמה דקות תוך ערבוב מתמיד עד שהם זהובים ומוכנים ומוסיפים לבשר.
יוצרים קובות ומטגנים: לוקחים חתיכה מהבצק במשקל 70 גרם ובעזרת האגודל יוצרים מעין קערית שהדפנות שלה דקות כמה שאפשר, ממלאים את ה"קערית" בבשר וסוגרים לצורת קובה אובלית. מי שמתקשה ליצור קובה בעזרת הידיים, יכול להכין עם כלי כלשהו ואפילו עם מלפפון בעובי המתאים כמו בתמונות למעלה, זה הרבה יותר קל ופשוט. כשכל הקובות מוכנות, מחממים שמן לטמפרטורה של 160 מעלות ומטגנים עד לקבלת קובה בצבע זהוב עמוק. אחרי שמניחים את הקובות בשמן, מחכים 2-3 דקות ומתחילים כל הזמן להזיז אותן בשמן כדי שהטיגון יהיה אחיד מכל הכיוונים.
מגישים עם טחינה מתובלת, ירק כלשהו לרענן את הביס וזיתים טעימים.
בתאבון!
יצא מעולה, מתכון אליפות.
מהמם כייף לשמוע
נראה מושלם!! אפשר להחליף את השומן טלה במשהו אחר? אולי בשמן זית? ????
אין תחליף לשומן טלה. אפשר לוותר עליו
תקשיבי
הכנתי
חששתי
אבל אמרתי יאללה מה כבר יקרה??
ואני אחת שמכינה ומבשלת המון אבל בכזה דבר עוד לא נתקלתי!!!
הבצק היה רך כמו מרשמלו, המתכון מדויק ברמה שלא נתקלתי אף פעם במתכון מדויק כמו המתכון שלך! ( ויותר מזה אני אגיד לך,אני לוקחת ממך המון מתכונים וכולם מושלמים, לא הייתה נפילה אחת!)
והטעם?? יאבלולו שמבלולו!!!
רוצו להכין!
פשוט רוצו!
ואת…אין עליך! תבורכי ! את פשוט מעולה!
וואוווו איזה תגובה מהממתתתת. עשית לי את השבת
תודההה ענקית!
האם אפשר לטחון את הבצק במטחנת בשרבמקום במעבד מזון?
בהחלט! אפילו עדיף
1. יש הבדל עצום בין בורגול דק לבין גרישה (ג'רישה).
מהמתכון לא ניתן להבין לאיזה מהם את מתכוונת.
2. לא הבנתי,
כל רבע מכמות הבצק טוחנים במשך חמש דקות?
זה נשמע ממש מופרך.
1. בוודאי שיש הבדל (בגודל). מה לא ברור?? זה כתוב בפירוש במתכון.
2. טוחנים כמויות קטנות כדי שזה יהפוך לבצק במרקם פלסטלינה. ואם זה מופרך בעיניך אז אתה ממש ממש לא חייב להכין!! אני מניחה שיש לך מתכון מנצח ולא מופרך משלך אז תכין אותו