קוסקוס מרוקאי אמיתי, טעים בטירוף. אני מבשלת את הקוסקוס שעות על הגז עד שכל הירקות והבשר מקבלים טעמים עמוקים במיוחד
קוסקוס למדתי להכין בגיל מאוד מאוד צעיר, ליתר דיוק בשנות העשרים המוקדמות שלי, די מהר אחרי שהתחתנתי. אחרי החתונה עברנו לגור במצפה רמון הרחוקה, שם שירת הבעלול בשרות קבע בחיל האוויר. הגעגועים לאוכל של בית, שלחו אותי למטבח בניסיון לשחזר את הטעמים האהובים והמוכרים עליהם גדלתי. חוץ מזה, הייתי חייבת ללמוד לבשל כי בכל זאת צריך לאכול משהו וכאנשים שגדלו בבית מרוקאי, היינו רגילים לסטנדרטים מסויימים ולרמה מסויימת של אוכל שרציתי ללמוד להכין. אחרי כמה ניסיונות, פיתחתי לי שיטה של הכנת גרגרי קוסקוס בכלום עבודה (יחסית) ובמקסימום טעם ומרקם וגם היום אחרי המון שעות ניסיון ובישול, אני עדיין נצמדת לשיטה ולמתכון שלי שיוצא מושלם. בבית מרוקאי אוכלים את הגרגרים לא רק עם מרק בשרי. תמיד כשאני מכינה גרגרים, אני מכינה כמות כפולה, חלק יילך למרק הבשרי וחלק אנחנו אוכלים עם חמאה, שמנת, לבן או אשל. תאמינו לי זה אחד הדברים הכי טעימים ואצלי כולם מטורפים על זה. הבעלול הוא היחיד שלא אוכל את הקוסקוס החלבי כיוון שאצלם בבית לא גדלו על זה (הפסד שלו).
שמים סולת בקערה ומזלפים מעט שמן
מתחילים לערבב את הסולת בתנועות סיבוביות תוך כדי מזיגת בערך כוס מים עד שמתחילים להיווצר גרגירים גדולים יותר
מתחילים להיווצר גרגירים גדולים יותר
מעבירים את הגרגרים דרך מסננת לקוסקוס
מסננים
אחרי סינון ראשון
מעבירים לסיר של קוסקוס ומאדים שעה – שעה וחצי. יוצרים גומות בקוסקוס כדי לאפשר לאדים להגיע לכל הגרגרים
מכסים במטלית מטבח כדי לכלוא את האדים
אחרי שעה ורבע מעבירים את הקוסקוס לקערה ומייד מוזגים שמן ושלוש כוסות מים ומערבבים עם מזלג כדי לאוורר את הגרגרים. הקוסקוס יספוג את המים ויתפח
הקוסקוס ספג את המים ותפח
מעבירים את הקוסקוס לאידוי בפעם השנייה. יוצרים גומות ומאדים עוד 40-50 דקות
אחרי אידוי שני, מעבירים לקערה ומקררים
מעבירים שוב במסננת כדי לקבל גרגרים אחידים
מוכן!!
רכים ואווריריים כמו עננים
הכי טעים זה למזוג לצלחת גדולה, לתת לרוטב 10-15 דקות להיספג בגרגרים ולאכול יחד מאותה קערה
קוסקוס מרוקאי מהתחלה ועד הסוף
3.11.17 – הפוסט עודכן ונערכו בו שינויים קלים
חומרים לגרגירי הקוסקוס
1 כוס=240 מ"ל
- 1 ק"ג סולת
- 1 כוס מים לערבוב הראשוני
- 3 כוסות מים להתפחת הגרגרים
- ¼ כוס שמן + 3/4 כוס שמן
- כף שטוחה מלח
כלים דרושים
- 2 קערות גדולות
- מסננת לקוסקוס
- סיר אידוי לקוסקוס
אופן ההכנה
- שמים על הגז את סיר האידוי עם מים ומרתיחים (המים חייבים לבעבע היטב אחרת אחרי האידוי תצא לכם עוגת קוסקוס ולא גרגרים).
- שמים בקערה רחבה סולת ורבע כוס שמן.
- ביד אחת מוזגים מים בזרם איטי וביד השנייה מערבבים בתנועות סיבוביות כל הזמן, מתחילים להיווצר גרגירים גדולים יותר.
- ממשיכים כך עם בערך כוס מים וכל הזמן מערבבים וממוללים את הגרגרים עם הידיים עד שנוצרים גרגרים גדולים.
- מעבירים את הגרגרים דרך המסננת לתוך הקערה נוספת (עדיף קערה בקוטר טיפה יותר גדול מהמסננת כדי שיהיה נוח להניח אותה בפנים ולסנן).
- שמים את הגרגירים שהעברנו במסננת על החלק העליון של סיר הקוסקוס.
- בעזרת כף יוצרים גומות בגרגירים על מנת שהאדים יוכלו להגיע אליהם, מכסים במגבת מטבח ומאדים שעה – שעה וחצי.
- מעבירים את הגרגירים לתוך קערה רחבה נקייה ומוזגים עליהם מייד 3/4 כוס שמן, כף מלח וכ- 3 כוסות מים מהברז.
- מערבבים היטב עם מזלג כדי לאוורר את הגרגרים ומשאירים לתפיחה של כחצי שעה, עד שהגרגירים יבשים ותפוחים. מידי פעם מערבבים עם מזלג כדי לאוורר את הגרגרים.
- אחרי שהגרגירים ספחו את כל המים והם יבשים דיים, חוזרים שוב על תהליך האידוי למשך 40-50 דקות.
- שוב יוצרים גומות בסולת כדי לאפשר לאדים להגיע את הגרגרים. במידה והסיר קטן מידי לכל כמות הסולת, מאדים בפעמיים- כל פעם חצי כמות, הפעם אין צורך לכסות במגבת.
- אחרי חצי שעה של אידוי, מערבבים את הקוסקוס שנמצא עדיין בסיר האידוי כדי לוודא שכל הגרגרים מקבלים אדים ומתרככים. יוצרים שוב גומות וממשיכים לאדות.
- טועמים את הגרגירים כדי לוודא שהם אכן מוכנים ומעבירים אותם לקערה נקייה.
- מקררים אותם לחלוטין על מנת שנוכל לסנן אותם בלי לחטוף כוויות, מעבירים שוב במסננת וזהו הגרגרים מוכנים.
את המרק לקוסקוס אני מכינה בסגנון מרוקאי, זו הגרסה המועדפת עלינו בבית. אני אתן פה כמויות לסיר גדול אבל כמובן שאפשר להכין כמות בהתאם לצורך.
חומרים לסיר מרק קוסקוס בסגנון מרוקאי
- 10 שוקיים של עוף (אני קוטמת להם את הקצה)
- 1 ק"ג בשר לבישול ארוך + 1/4 כוס שמן זית לבישול הבשר (5,6,10,2, אוסו בוקו)
- 2 כוסות גרגירי חומוס גדולים שהושרו לילה במים רותחים (אפשר חומוס מוכן מקופסת שימורים, רק לשטוף אותם היטב לפני שמשתמשים)
- 5 גזרים
- 3 תפוחי אדמה
- 5-6 ענפי סלרי כולל העלים
- 1 ראש כרוב חתוך ל – 6
- 3 בצלים
- 1 פלפל ירוק חריף (לא חובה אם לא רוצים חריפות עדינה)
- 5 קישואים
- 1 ק"ג דלעת/דלורית
- 2 עגבניות
- חצי חבילה כוסברה
- 5-6 עלי דפנה
- 5-6 גרגרי פלפל אנגלי שלם
- מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- 1/3 כוס שמן קנולה + 1/3 שמן קנולה
- כ- 3 ליטר מים
אופן הכנת המרק
- מבשלים את הבשר: חותכים את הבשר לקוביות. מחממים טוב שמן זית עד שהוא מעלה קצת עשן ומניחים את הבשר בסיר. צורבים אותו מכל הכיוונים עד שהוא שחום. ממלאים את הסיר במים מעל לגובה הבשר ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר מתחיל להתרכך. מסננים את הבשר מהנוזל ומסננים גם את הנוזל כדי לקבל ציר בקר צלול.
- שוטפים את הירקות, קולפים וחותכים לחתיכות גדולות (את הקישואים אין צורך לקלוף).
- בסיר רחב וגדול מחממים את השמן ומטגנים את העוף והבשר הכמעט מוכן מכל הכיוונים. מוציאים את העוף והבשר לצלחת ומוסיפים את החומוס, הגזרים, תפוחי האדמה, הסלרי, הכרוב הבצלים והפלפל הירוק לסיר, מוסיפים גם את עלי הדפנה, הכורכום והפלפל האנגלי. מאדים כחצי שעה תוך ערבוב מידי פעם עד שהירקות משחררים את הטעמים שלהם.
- מוסיפים את העוף והבשר לסיר.
- ממלאים את הסיר בציר הבקר ומשלימים עם מים. מבשלים כשעה וחצי – שעתיים עד שהירקות רכים לחלוטין.
- מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים עוד 1/3 כוס שמן. מבשלים 10 דקות וטועמים. מתקנים תיבול במידת הצורך.
- מוסיפים לסיר את הקישואים, הדלעת, העגבניות והכוסברה ומבשלים עוד שעה – שעה וחצי על להבה נמוכה וסיר מכוסה עד שהרוטב מסמיך והירקות רכים ומוכנים
- מוזגים גרגירי קוסקוס לצלחות,שמים מעל את הירקות ומגישים.
- אוכלים, מתפוצצים ואחר כך פשוט הולכים לישון כי משהו אחר חוץ מלישון אי אפשר לעשות.
היי יהודית הלוואי שתעני לי
הכנתי את הקוסקוס אבל עדין לא יצא לי משי ופריך כמו שאני רוצה, זה טעים אבל לא כמו משי
האם אפשר לעשות אולי אידוי שלישי? לתקן איכשהו? ואם כן, כמה מים להוסיף?
תודה לך! ????
כן את יכולה לאדות שוב ושוב להרטיב עם מים בהדרגה תוך ערבוב עם מזלג וגם שמן
את הדלעת מקלפים?
משאירים את הקליפה
סליחה על הבורות. אבל תמיד שאני קוראת מתכונית של קוסקוס אני אף פעם לא מבינה אפ סיר המים צריך לבעבע מאוד נגיד א גבוהה? בינונית ?? אם יד אנדוקציה נגיד על איזה חום להשאיר את המים לרתוח? כי אני יודעת שיש הרבה שמשאירים למטה במקום מים מרק עוף או תבשיל קדרה כמו אצל הטונסיאים וזה בדרך כלל מתבשל על אש נמוכה בינונית
צריך שייצאו אדים . את צריכה לראות את האדים שיוצאים מהקוסקוס. אש בינונית זה סבבה אבל לא עקרוני
אני מכינה את הקוקוס בדיוק באותה שיטה והוא יוצא מושלם. לפעמים אני גם מקפיאה ולאחר שאני מוציאה אותו מהמקפיא ומחחממת במיקרוגל הוא מקבל מרקם עיסתי מה הסיבה לכך?
שבתהליך הבישול לא ייבשת אותו מספיק, כלומר לא בישלת מספיק זמן או שמת יותר מידי מים. אצלי הוא נשאר אוורירי וטעים
שלום????
המתכון נראה מדהים!
אני רוצה להכין חצי כמות של המתכון ובגלל שזו פעם ראשונה שאני מכינה קוסקוס אמיתי אני לא כל כך יודעת להגיד אם הוא מספיק היה באידוי…
אם האידוי הראשון הוא שעה/ שעה וחצי כמה זמן זה יהיה בשביל חצי כמות?
כנ"ל לגבי האידוי השני.
מן הסתם אם הכמות קטנה יותר אז זמני האידוי יהיו פחותים יותר. להגיד לך זמנים מדוייקים זה קשה כי בישול זה גם אינטאיציה והפעלת שיקול דעת. בכל מקרה אם תאדי יותר זמן בפעם הראשונה לא יקרה כלום ואם פחות מידי אז זה לא טוב. בפעם השנייה את תדעי כי תוכלי לטעום שרך ומוכן
בהצלחה
תודה רבה 🙂
נראה אש! כתבת בתגובות שאת מקפיאה אם נשאר לך עודף. אפשר בבקשה לשמוע איך את מקפיאה ואיך מפשירה? תודה על מתכונים מדהימים!
תודה רבה
מקפיאה בשקיות זיפלוק
היי
הכנתי את המתכון כבר פעמיים ויצא מדהים!
הפעם הזו לצערי אחרי האידוי הראשון בזמן הוספת המים הקוסקוס מרגיש לי רטוב מדי.. מחכה שיתייבש אבל כבר מעל חצי שעה עדיין מרגיש רטוב מעבר למצופה
האם יש איך לתקן? האם להמשיך את המתכון כרגיל לאידוי נוסף?
תודה
לחכות ולאוורר אותו מידי פעם. בסוף הוא יתייבש. אולי שינית סולת?
תודה על התגובה המהירה! ????
לא החלפתי סולת, לדעתי שמתי יותר מים מבדרך כלל..
שמתי לאידוי שני ואייבש אותו שוב אחרי.
תודה לך על מתכונים מוצלחים וברורים!
הבנתי. חשבתי ששמת אותה כמות. סבה תייבשי זה מסתדר בסוף
תודה על התגובה המהירה! ????
לא החלפתי סולת, לדעתי שמתי יותר מים מבדרך כלל..
שמתי לאידוי שני ואייבש אותו שוב אחרי.
תודה לך על מתכונים מוצלחים וברורים!
לפחות את יודעת את הסיבה 🙂
היי אם הכנתי היום את הקוסקוס (יום חמישי) ואני רוצה שהוא יהיה חם למחר , איך את ממליצה לחמם?
לאדות שוב מחר או בדרך אחרת?
במיקרוגל.. לא מאדים שוב
היי אם אני עושה רבע מתכון אז גם זמן הבישול מתקצר?
כן מן הסתם
הקוסקוס הכי טעים שטעמתי!!! מכינה אותו קבוע וכולם מלקקים את האצבעות! תודה רבה!
איזה כייףףף לשמוע
חג שמחחח
היי 🙂
כתבתי פה כבר אתמול אך לא רואה את ההודעה אז אנסה שוב.
המתכון נראה מדהים!
יש לי שאלה לגבי זמני האידוי שזה מגיע לחצי מכמות המתכון.
אני רוצה לעשות קוסקוס וזה פעם ראשונה שלי
אז אין לי כל כך ידע מתי לעצור את האידוי הראשון
כנ"ל לגבי האידוי השני
אשמח שתעזרי לי 🙂
עניתי לך 🙂
אם אני עושה חצי קילו
הכל לפני ההוראות ולהשתמש בחצי מהכמויות בכל דבר?
כן
הי
הוספתי מים אחרי אידוי ראשון, וקיבלתי דייסה…לא ברור לי למה…היכן הסירטון?
( בישלתי על להבה נמוכה,בתגובות ראיתי שכתבת להבה גבוהה,אך מנסיון,רציתי את הגרגרים פריכים יותר..)
היי סמדר,
תעברי שוב על המתכון ותבדקי מה לא עשית נכון
היי אני כבר כמה שבועות מכינה לפי המתכון שלך ויוצא לי מדהים אז תודה. השבוע הכנתי ונראה לי שהקוסקוס יבש חולי . מה אפשר לעשות כדי לתקן?
תודה לך על כול המתכונים המצויינים
כייף לשמוע.
אולי שינית את סוג הסולת?
הי , תודה על מתכון מושלם, האם כוס המים היא כוס של 250 מל?
בכייף כן
הי.תודה על המתכון.אך הקוסקוס יצא לי רטוב מדיי.מה עושים? האם להמשיך לאדות בלי מגבת?
היי יפעת,
אחרי שמרטיבים את הקוסקוס חייבים לתת לו זמן לייבוש עד שהוא נעשה אוורירי ורק אז לבשל שוב פעם שנייה.
תשימי שוב על הגז ותבשלי אבל תדאגי שיהיה יבש לפני כן
הסיר שבו המים רותחים, עד איזה גובה המים צריכים להיות?
3/4 גובה
קודם כל את אלופה ואיין על המתכונים שלך!!!
הקוסקוס יצא מווושלם!!!!
וזה פעם ראשונה שהכנתי…………
מה ההמלצה שלך אם אני רוצה להגיש את הקוסקוס יום אחרי ההכנה לשמור אותו במקרר? ואז איך לחמם? ממליצה על עוד אידוי קצר או שאין צורך?
תודה רבה!
היה יהודית
קודם כל תודה על המתכונים את אלופה!!
על איזה להסבה את שמה את הסיר אידוי?
אני עם אינדוקציה על כמה בערך לשים א ת זה?
היי ריקה,
תודה רבה
להבה גבוהה
היי יהודית,
תודה על מתכון של אלופות!
בקשר למרק , האם אפשר להכין ללא עוף וללא בשר ועדיין יצא טעים וסמיך?
היי ג'וליה,
אפשרי בהחלט רק תצטרכי ממש לטגן את הירקות לפני כדי שהמרק יקבל טעם עמוק
מועדים לשמחה,
תודה על השיתוף בניסיון שלך, ההסבר ברור ואני הולכת להכין מחר. האם אפשר לבשל רק עם עוף?
תודה
בטח
היי,
**הצעת ייעול***
ממליצה לכתוב את כמות המים במ"ל במתכון למעלה.
אני למשל בדרך כלל משתמשת בכוס מדידה והיא 250 מ"ל- לא ראיתי את התגובה בה נרשם שהכוס בה השתמשת היא 200 מ"ל
ז"א שהקוסקוס יצא לי קצת רטוב.
עדיין טעים, אבל רטוב…
היי שירן,
תודה רבה.
בבישול צריך להפעיל גם שיקול דעת. הכמויות לעולם לא יכולות להיות מדוייקות על הגרם או המ"ל מכיוון ויש עוד גורמים שמשפיעים על ספיגת המים. סוג הסולת, מזג אוויר, הזמן שהשארת את הסולת לספוג ועוד. לכן, שיקול דעת חובה בבישול
וואו.
יהודית את אלופה !!
הכנתי אצ הקוסקוס שלת ואיזה קוסקוס רך עננים עננים פשוט מושלם!! עד עכשיו הייתי מכינה לפי מתכון מסוים והיה יוצא סבבה אבל המתכון שלך -אין לו תחליף ! תודה על המתכונים שלך את אלופה!
תודההה ספיר,
איזה כייףףף לשמוע
הכנתי לפח ההוראות ויצא מושלם
תודה אבה??
כייף לשמוע אופירה
רציתי לשאול אם אני שומרת את הקוסקוס ומעל את הירקות למשך לילה במקרר ולמחרת מחממת הכל יחד, האם הקוסקוס עדיין יהיה טוב?
תודה מראש
היי חני,
לא! אני שומרת מרק בנפרד וקוסקוס בנפרד. מחממת בנפרד
מועדים לשמחה,
תודה על השיתוף בניסיון שלך, ההסבר ברור ואני הולכת להכין מחר. האם אפשר לבשל רק עם עוף?
תודה
היי
המתכון נראה מדהיםםםםםםםם ואני כבר אחרי שני מתכונים שלך ונורא נרגשת כבר לקראת ההכנה של הקוסקוס את מוכשרת ומסבירה ברור מאודדדדד כיף ללמוד ממך !!!
השאלה שלי בנוגע לכמויות של הבשר והעוף כמה לשים בתוך התבשיל אם הוא לשניים ?
היי לירון, תודה רבה רבה כייף לשמוע.
שימי כנה שאתם אוכלים. קחי בחשבון שזה יכול להישאר טעים אפילו יומיים – שלושה. תחשבי כמויות לפי כמה שאתם אוכלים
עשיתי את כל השלבים אבל לא כתוב באיזה שלב להוסיף את המלח.. אז יצא לי אוורירי ותפל?♀️
היי עדן, אני מציעה לקרוא טוב את ההוראות. הכל כתוב
נראה מעולה.
אצלנו (טריפוליטאית) את השמן מוסיפים רק לאחר האידוי הראשון. אין לי הסבר למה, אבל זה מה שזכור לי מאמי, שהיה לה את הקוסקוס הכי טעים בעולם ❤️
יש מיליון סגנונות. כולם טעימים
קוסקוס מושלם.הכנתי לפי ההוראות הברורות.תענוג.תודה לך.
תודה אלון
כייף לשמוע
המתכון מעולה. אני צריכה להכין ל-12 איש. צריך בערך פי 1.5 יותר?
ל – 12 איש הייתי מכינה מינימום 2.5 קילו סולת
בזכותך אני מבשל היום קוסקוס.
זה חתיחת השקעה בזמן אבל שווה את זה.
עשיתי עם אסאדו
בן 24
תודה רבה מעריך את זה❤️
וואווו מאור איזה יופי. אין כמו קוסקוס אמיתי כשעושים אותו טוב. לא דומה לחיקויים.
שימחת אותי מאוד. תראה לי תמונות באינסטגרם. בטוח יש לך
הוספתי 3 כוסות מים באידוי השני כמה שרשמת ויצא לי דייסה … הראה שהכמות צריכה להיות פיות מ-3 כוסות , זה יצא ממש בצק . למרוח שפורצי עם מזלג ואפילו סיננתי שוב במסננת
תראי את הסרטון שלי. זה יעזור לך
היי יהודית
המסננת בה את משתמשת עם חורים קטנים או גדולים ?
היי ורד,
זו מסננת מיוחדת לקוסקוס
היי ,
איזה גודל חורים צריך במסננת?
האם המדידות יכולות להיות
טובות בכוס של חד"פ חם?
היי אור,
יש נפה מיוחדת לקוסקוס. אני לא משתמשת בכוסות חד פעמיות אלא אוניברסליות. אחרי שתכיני כמה פעמים כבר לא תצטרכי למדוד בכלל.
היי ג׳ודי באיזה כוס להישתמש, כמה מ״ל הכוס? אני לא גרה בארץ. הייתי רוצה לדעת את המידה המדויקת. תודה רבה.
היי מירה,
כוס מדידה אוניברסלית =200 מ"ל
כוס מידה אונבירסלי זה 240 מל
לא 200
לא 250
אז כמה מל כוס בסוף?
חשוב להיות מדויקים שכן אנשים מתאמצים לעשות ונופלים בגלל קטנות כאלה
הולכת לנסות מחר את המתכון שלך נראה מעולה ❤
תודה רבה!
היי מבולבלת 🙂 לרגע חשבתי שעשיתי איזושהי טעות במתכון שבלבלה אותך. כל כך הרבה אנשים שהכינו את המתכון, נתנו לי את האישור שהוא ברור וישים למרות שזה מסוג הדברים שצריך לראות כדי להכין. בכל מקרה כוס = 240 מ"ל ועדכנתי במתכון. בהצלחה! וגם יש סרטון הדגמה באינסטגרם שלי .
אינסטגרם: https://www.instagram.com/reel/Cm9LwQqoAKb/
אהלן
זה נראה מתכון מנצח!
ניסית להכין את המרק בסיר לחץ כדי להוריד מזמן הבישול?
היי משה,
תודה רבה. לא ניסיתי. אני נותנת לו את הזמן כדי לקבל טעמים עמוקים. לא ממהרת 🙂
5.ממלאים את הסיר במים ומבשלים כשעה וחצי – שעתיים עד שהירקות רכים לחלוטין.
7.מוסיפים לסיר את הקישואים, הדלעת, העגבניות והכוסברה ומבשלים עוד שעה – שעה וחצי על להבה נמוכה וסיר מכוסה עד שהרוטב מסמיך והירקות רכים ומוכנים.
היי יהודית,
בטוח שאין פה טעות?לפי סעיפים 5+7 מדובר בכ3 שעות בישול עם הירקות. זה לא מוגזם?
היי לילי, לא מוגזם. המרק מסמיך ומקבל טעמים עשירים
הכנתי בדיוק לפי המתכון יצא מושלםםםם!!!
אין על הלוחשת בעולם❤️❤️❤️עכשיו ננסה את הדג טונה?
איזה כייף לשמוע אושרת. תודהההה
ניראה מעולה! לדעתך אפשר להכין בשישי ולהשאיר בסיר לבישול ארוך עד שבת בוקר? כמובן לדתיים שלא מחממים בשבת?
היי לונה. לא מתאים לבישול של לילה שלם
עד עכשיו השתמשתי בשמן קנולה, שמן זית גם תופס?
לדעתי בכמויות האלה שמן זית מאוד דומיננטי בטעם ופחות מתאים
היי. נראה סוף !! יש לך אולי עצה איך אני יכולה להכין קוסקוס מרוקאי עבה בלי סיר מיוחד לקוסקוס?
היי הודיה,
תודה רבה. יש כמה דרכים להכין קוסקוס אבל קוסקוס אמיתי מכינים עם סיר ייעודי. תקני ויהיה לך לתמיד
הכנתי כפי שרשמת ויצא מעולה
תודה על המתכון ,
אנסה מתכונים נוספים ….
יבורכו ידייך ?
מעולה עופרה. שמחה לשמוע
נראה משגע, מתחילה להכין….
האם באידוי הראשון צריך לשים רק מגבת ללא מכסה?
בין האידוי הראשון לשני כאשר הסולת במנוחה חצי שעה , לכסות במכסה או מגבת?
באידוי השני לא לכסות בכלל?
האם יש חשיבות לגובה הלהבה וכמות המים בסיר האידוי?
תודה מראש על התשובה
ושתהייה לך שנה מקסימה!
תעשי בול מה שכתוב
נראה משגע…. מתחילה להכין….
שלוש שאלות לי :
– באידוי הראשון להניח רק מגבת ללא מכסה?
ובאידוי השני ללא מגבת וללא מכסה?
האם יש חשיבות לכמות המים בסיר וגובה הלהבה באידוי?
תודה רבה!!!!
היי עופרה,
אידוי ראשון עם מגבת, אידוי שני בלי. סיר עם מים עד 3/4 גובה מהסיר , להבה גבוהה.
בהצלחה רבה.עדכני
גודי איזה מסובך!!!
אני אשכנזייה……
כנראה שאין תחליף לאוכל מרוקאי אני אתקע עם הגעפילטע פיש..
חחחחחחחחח ילין הרגת אותי….זה דווקא לא כזה מסובך
הי יהודית
תודה על מתכון מעולה, רק שאלה לגבי ציר הבקר שהתקבל אחרי בישול הבשר- האם עושים בו שימוש בהמשך (בשלב הוספת הנוזלים) או שלא עושים בו שימוש?
הי יהודית
תודה על מתכון מעולה, רק שאלה לגבי ציר הבקר שהתקבל אחרי בישול הבשר- האם עושים בו שימוש בהמשך (בשלב הוספת הנוזלים) או שלא עושים בו שימוש?
היי הדר. מוסיפים למרק הירקות
כמה מלח לשים בקוסקוס?
זה ממש לפי הטעם. שימי בהדרגה עד שיהיה לך טעים
היי 🙂 אני מאוד רוצה להכין לשבת, המתכון נראה מדהים! אשמח לדעת כמה מנות יוצאות בערך מכזו כמות?
שלום יהודית
המתכון נראה מצויין….אני מתכוונת להכין אותו מחר לארוחה שיהיו בה 20 איש. האם המתכון מספיק לכזו כמות? והאם אפשר להכין את הקוסקוס יום מראש?
תודה רבה!!!
נגה
היי נגה,
תכפילי כמויות. אפשר להכין הכל מראש. זה נשאר טעים. את הגרגרים תשמרי במקרר
מה עם כרוב ראיתי בתמונה שיש גם באיזה שלב להוסיף
היי מורל, מהתחלה
שלום יהודית
חייבת לספר לך זהכנתי את המרק לקוסקוס לפי ההוראות שלך( מלבד הבשר והכרוב שויתרתי עליהם) ויצא מ ש ג ע !!! מבשלת כבר 20 שנה ואף פעם לא יצא כזה טוב.
תודה ענקית!!!
הוספתי לצלחת ההגשה בסוף קצת קינמון עם סוכר
היה מדהים?
תודהה רחלי. איזה כייף לשמוע. שמחה שאהבתם
תודה על המתכון!
רציתי לשאול לגבי הבשר? כתוב שצריך לבשל כי שעתיים. ובאיזה שלב לתגן אותו מכל הכיוונים?
היי נטלי, צודקת. תיקנתי
מושלם בקיצור
תודההה רבה מוטי
היי יהודית, נראה סוף תמיד רציתי ללמוד להכין ופחדתי מכמות העבודה אבל ההסבר שלך מפורט ואני חייבת לנסות! את העגבניות שאני מוסיפה למרק איך לחתוך?
היי שני. אני אשמח מאוד שתכיני. זה רק נראה מורכב. תעקבי אחרי ההוראות ותראי שזה מצליחי. עגבנייה שלמה או חצוייה
היי יהודית, לאחר האידוי הראשוני, העברתי לקערה והספתי את השמן, המלח ו 3 כוסות מים והסולת נהיתה לי ממש דיסה כזאת והגרגירים בקושי ספחו את המים , מדוע זה קרה והאם ניתן לתקן את זה?
היי שני. תערבבי עם מזלג ותני לזה לספוח.זה לוקח קצת זמן ותאווררי עם מזלג. עדכני אם הסתדרת. וגם באיזה כוסות השתמשת??
היי יהודית, לגבי המרק
אני ממליץ לא לשים הרבה שמן במרק!!
רק כמה כפיות בודדות לא ברמה של שמן כזאת!!
רזי המטבח המרוקאי נעים על אידוי ובישול בשמן, אולם בקוסקוס הדבר מיותר
אמנם חשוב האידוי לקטע הטעם אבל ניתן לעשות זאת עם כמות שמן קטנה יותר
ותראי עד כמה זה יוצא דומה ובריא יותר 😉
לגבי העלי דפנה ופלפל אנגלי אנסה
יש כאלה שגם מוסיפים קנמון אצלנו בבית רק כרכום פלפל לבן קצת מרק עוף ומלח 😉
תודה דור. כך אני מבשלת וזה יוצא מעולה. אתה יכול להפחית בכמות
מתכון מושלם!!!! אני תמיד חוזרת אליו
איזה כייף לשמוע שירלי
היי יהודית
כמות המים שיש לשים ליצירת הקוסקוס לא ברורה…כוס או שלוש?
צודקת. מתקנת מייד
צודקת לגמרי. שיניתי את התמונה. זה יכול להיות מספר 5,8,6,2. לבשל במים עד ריכוך מלא ואז לשים עם המרק מהתחלת הבישול. אני אתקן בפוסט. תודה רבה
היי יהודית, יש בתמונה של המרק קוסקוס בשר ובמתכון שלך הוא לא כתוב, תוכלי לומר איזה מספר וסוג בשר זה ואיך בישלת אותו?
תודה 🙂
היי יהודית, יש בתמונה של המרק קוסקוס בשר…. תוכלי לומר איזה סוג בשר זה ואיך בישלת אותו?
תודה 🙂
תודההה יפתי. אוהבת אותך וגם אוהבת קוסקוס
תודההה אהובה. אני אשמח אם תכיני וכן זה פשוט יותר ממה שחושבים
הקוסקוס שלך מדהים תודה על סדנת קוסקוס מושקעת אלופה ????
תודהה רויטל. את חייבת. זה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים ואין מה להשוות את הטעם. ברגע שאוכלים את הדבר האמיתי לא חוזרים יותר אחורה. תקני את הכלים שצריך ותקבלי ממני הדרכה צמודה. אני מכינה כל פעם 2 קילו ומקפיאה אם נשאר. אנחנו אוהבים לאכול את זה גם עם חמאה ושמנת
מושלם! איזה יופי של הסבר מפורט ומלמד
תודה לך יהודית אני חייבת פעם אחת לנסות להכין קוסקוס אמיתי ולא אינסטנט:)
ג'וד יקרה, את המאכל הזה אני יכולה לאכול גם כשחם בחוץ והמזגן עובד על 34 מעלות. תבורכנה ידייך החכמות, ואכין את הקוסקוס לפי הוראותייך, זה לא נראה מסובך. ♥