לביבות תפוחי אדמה קריספיות במיוחד וללא גלוטן! כתבתי לכם כמה טיפים שווים ללביבה קריספית מבחוץ ורכה ועסיסית מבפנים ויש גם מתכון לצזיקי טעים במיוחד שאני מגישה לצד הלביבות
הנה התחלנו עם החג הכי טעים בלוח השנה – חג הטיגונים. לא צריך לשכנע אותי יותר מידי לטגן, אני מאודדד אוהבת מטוגנים. כן משתדלת להימנע כי בכל זאת יש לי מלתחה שלמה במידה שלי ולא בא לי להחליף אותה אבלללל על הזמן הזה בשנה אני לא מוותרת.
קבלו כמה טיפים שווים ללביבות קריספיות במיוחד מבחוץ ורכות ועסיסיות מבפנים:
- תגררו את תפוחי האדמה עם מנדולינה או קולפן ג'וליינים לרצועות ארוכות.
- תשטפו טוב טוב את תפוחי האדמה מהעמילן.
- אם יש לכם זמן תשרו את תפוחי האדמה המגוררים לפחות שעה במי קרח ואפשר גם יותר.
- תסננו את תפוחי האדמה ותסחטו היטב לפני שמוסיפים את שאר החומרים.
- במקום קמח רגיל שימו קמח תפוחי אדמה. גם ללא גלוטן וגם תורם לקריספיות.
לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן קריספיות במיוחד
היכנסו פה לאינסטגרם לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
- מהרגע שמשלבים את שאר המצרכים לתפוחי האדמה המגוררים הם מתחילים להגיר נוזלים ולכן מומלץ לערבב ולטגן מייד. במידה ומצטברים נוזלים במהלך הטיגון, סוחטים היטב את תפוחי האדמה וממשיכים. זה לא גורע בכלל מהתוצאה הסופית.
מצרכים
- 6 תפוחי אדמה אדומים (דזירה)
- מי קרח להשרייה (לא חובה אבל מומלץ)
- 3 ביצים
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 1 כפית גדושה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- לטיגון: 1/2 ליטר שמן חמניות
להגשה: צזיקי
- 3 כפות גדושות מאוד יוגורט יווני 10%
- 3 בייבי מלפפונים/1 מלפפון
- 1 בצל ירוק
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים את הלביבות: קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם בעזרת מנדולינה או קולפן ג'וליינים לרצועות ארוכות. מניחים במסננת ושוטפים היטב תחת ברז מים. מעבירים לקערה עם מי קרח ומניחים במקרר למשך שעה ואפשר יותר. מסננים וסוחטים היטב את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה נקייה. מוסיפים 3 ביצים, קמח תפוחי אדמה, פטרוזיליה, בצל ירוק, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מחממים שמן במחבת עמוקה, יוצרים קציצות שמנמנות בעזרת הידיים ומעבירים בעדינות לשמן. מטגנים צד ראשון בערך 10-15 דקות בשמן לא מאוד רותח על מנת שהם יהיו עשויים גם בחלק הפנימי והופכים לצד שני. ממשיכים לטגן עד להזהבה יפה של הלביבות. מוציאים לרשת צינון כדי לשמור על הקריספיות.
מכינים צזיקי: מגררים את המלפפונים במנדולינה או קולפים בקולפן ג'וליינים לרצועות. קוצצים את הבצל דק. מערבבים הכל בקערית ומתבלים במלח ופלפל.
בתאבון!
אפשר גם חצי כוס קורנפלור במקום קמח תפוחי אדמה?
ואפשר להוסיף קישואים? או שיוריד מהקריספיות?
אפשר ואם תסחטי טוב טוב את הכל אז לא יוריד מהקריספיות. אבל עדיף זוקיני
אני יכולה לגרור את התפוחי אדמה ביום שישי ולהשאיר במים במקרר עד מוצאי שבת ?
כן אין בעייה
הי ערב טוב
אפשר להשתמש גם בקמח חומוס
ולהוסיף פרוסות של בצל ותבלינים .
יוצא טעים מאוד
תודה רבה
האמת שאפשר ממש לגוון בטעמים
אפשר חצי כוס קורנפלור במקום קמח תירס?
את מתכוונת במקום קמח תפוחי אדמה.. כן אפשר
במקום לוגן אפשר לאפות?
לא כי אז זה לא יהיה קריספי
לביבות טבעוניות בבקשה
אל תשימי ביצים. אפשר גם בלי