סופגניות שתכננתי להכין מרובעות אבל יצאו מלבניות 🙂 במרקם מדהים של עננים רכים שלוקח להכין בחצי מזמני הכנת סופגניות רגילות עגולות ויוצאות הרבה יותר טעימות ורכות. המקור לסופגניות מרובעות מגיע מניו אורלינס והן נקראות בנייה (Beignet) וזו הגרסה שלי. מגישים אותן עם הרבה אבקת סוכר וזהו! אני כמובן לא מוותרת על ריבת התות הביתית שאני מכינה
תקשיבוווו אבל תקשיבו ממש טוב כי את אלה אתם הולכים לאמץ לנצח!! סופגניות במרקם של ענן נוצה, אוויר או כל דימוי אחר שעולה לכם בראש שמזכיר פלאפיות מטורפת. הבצק הוא בצק סופגניות רךךך וגמיש כמו פלסטלינה שאפילו מערוך לא צריך כדי לעבוד איתו.
במקור הסופגניות האלה מגיעות מניו אורלינס, הן נקראות בנייה (Beignet) ולא ממלאים אותן בכלום! כיוון שהן לא עוברות התפחה שנייה וישר מטגנים, הן תופחות ונוצר בתוכן כיס, מפדרים אותן בהרבה אבקת סוכר וזהו!!
אני כמובן הכנתי את הגרסה שלי והן יצאו וואוווו בחיי הכי מושלמות שהכנתי.
את הבצק מכינים ומתפיחים שעה וחצי. עד כאן הכל אותו דבר כמו בסופגנייה רגילה, אבלללללל, הבדל אחד קטן והיסטרי שיחסוך לכם ים זמן והתעסקות בלי לוותר על המרקם והטעם של הסופגניות ואני יכולה לומר, בין הטובות שתכינו. אין ממש התפחה שנייה, מה שמקצר משמעותית את זמן ההתעסקות וגם הטיגון ממש ממש מהיר יחסית ותוך חצי שעה טיגנתי קילו סופגניות.
אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים ועם הידיים פותחים למלבן בעובי של כ-1/2 ס״מ. עם סכין או גלגלת פיצה או כל כלי חותך אחר שיש לכם, פשוט חותכים למרובעים בגודל 6*6 ס״מ או מלבנים בגודל של 10*5 ס״מ. לא חייב בכלל לדייק, פשוט תחתכו בגודל שמתאים לכם. נותנים לריבועים מנוחה של 10-15 דקות ומטגנים. עכשיו חשוב מאודדד לשמור על טמפרטורת שמן של 160-170 מעלות וזה קורה ממש ממש מהר אז לא זזים לשום מקום. אחרי בערך דקה או עד שתראו צבע חום בהיר, הופכים ומטגנים צד שני. מטגנים עד שמקבלים צבע זהוב עמוק ומעבירים לרשת צינון כדי להיפטר מעודפי שמן.
מטגנים כך את כל הכמות. תוך חצי שעה מטגנים קילו סופגניות!! רק מי שעמד וטיגן סופגניות קלאסיות יידע להעריך את החיסכון בזמן של הסופגניות האלה שיוצאות מטורפות ושלא לדבר על המרקם המדהים שיש להן. אתם תאכלו 10 סופגניות בלי להרגיש ולא תרגישו מפוצצים כי זה כאילו לאכול ענן רך.
סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הסופגניות האלה מתפיחים רק התפחה ראשונה ולאחר העיצוב לא מתפיחים אלא רק משאירים למנוחה של כמה דקות ומטגנים, מה שמקצר משמעותית את זמן ההתעסקות עם הבצק.
- הטיגון חייב להיות בשמן עמוק ובטמפרטורה מדוייקת ולכן חובה לעבוד עם מדחום. אגב, בכללי חובה לעבוד עם מדחום בטיגון בצקים, אחרת יש חשש שיהיו מוכנות מבחוץ ובצקיות מבפנים.
- הטיגון של הסופגניות האלה מהיר מאוד מאוד ולכן מטגנים בכל פעם רק 3-4 סופגניות.
- את הסופגניות האלה מגישים רק עם אבקת סוכר אבל אני כמובן לא מוותרת על ריבת תותים ביתית. כנסו פה למתכון לריבת תות ביתית.
מתכונים נוספים שתרצו לטגן
- מתכון לסופגניות קלאסיות כנסו כאן
- מתכון לסופגניות מהירות עם טריק כנסו כאן
- מתכון לספינג' מושלם כנסו כאן
- מתכון ללנגוש הונגרי כנסו כאן
- מתכון לספינג' גבינות מלוח כנסו כאן
- מתכון ללביבות תפוחי אדמה במכשיר וואפל בלגי כנסו כאן
- מתכון ללביבות תפוחי אדמה כנסו כאן
- מתכון ללביבות כרוב כנסו כאן
מצרכים לכ – 50 סופגניות בגודל של 10*5 ס"מ
- 1 ק"ג קמח (השתמשתי בקמח של "נפלאות")
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 1 כוס חלב פושר (240 מ"ל)
- 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 1 כף ברנדי (15 מ"ל)
- 1/2 כפית מלח (5 גרם)
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות (מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה)
- לטיגון: 1.5 ליטר שמן
אופן הכנה
שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים,החלב, המים,הסוכר, הביצים, מחית וניל וברנדי ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה 5-7 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
מוסיפים את המלח ואת קוביות החמאה אחת אחת תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 5 דקות בערך או עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומתקבל בצק מאוד רך וגמיש, מעט דביק.
מוציאים את הבצק מהמיקסר, מעצבים לכדור חלק ומעבירים לקערה משומנת קלות, משמנים גם את הבצק קלות, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
מחלקים את הבצק לשני חלקים. חלק אחד עוטפים ומניחים בצד.
את החלק השני פותחים עם הידיים בעדינות כי אנחנו לא רוצים להוריד לבצק את הנפח אלא רק לפתוח אותו. משמנים קלות את משטח העבודה, פותחים את הבצק למלבן בעובי של כ – 1/2 ס"מ וחותכים לריבועים או מלבנים בגודל הרצוי. מכסים ומשאירים למנוחה של 10-15 דקות בלבד.
חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק.
מחממים שמן עמוק לחום של 160-170 מעלות. חשוב מאוד לעבוד עם מדחום על מנת לשלוט בטמפרטורת השמן. חום גבוה מידי ישרוף את הסופגניות וישאיר אותן בצקיות מבפנים וחום נמוך מידי יגרום לספיגת שמן.
מטגנים כל פעם 3-4 סופגניות ולא יותר כי הן מוכנות ממש מהר ואז קשה לשלוט בכולן בו זמנית. כשרואים שהסופגנייה קיבלה צבע זהוב יפה מצד אחד הופכים ומטגנים צד שני. כל הטיגון של כל נגלה לוקח בערך דקה – דקה וחצי מקסימום.
מטגנים כך את כל הסופגניות ומעבירים לרשת צינון כדי להיפטר מעודפי שמן.
מפדרים באבקת סוכר ומגישים עם ריבת תות ביתית.
לסופגניות האלה לא מזריקים ריבה אבל כמובן שאם מעדיפים עם ריבה אז מזריקים. אפשר גם כמובן למלא בכל קרם שאוהבים, אבל במקור מגישים את הסופגניות האלה רק עם אבקת סוכר.
יהודית יקרה שלום
רק רציתי לומר שיצא מעולה
כבשלן אוהב מאוד את המתכונים והבלוג שלך
תודה רבה
חנוכה שמח
משה
תודה רבה רבה משה וחג שמח גם לך
מה התפקיד של אלכוהול?
למנוע ספיגת שמן
איזה נוסטלגיה???? …אכלתי את הסופגניות האלה כשהייתי בניו אורלינס,תודה????
איזה כייף לך
האם ניתן להכין סופגניות בניה פרווה?
אפשר לעשות המרות אבל יש מתכון לסופגניות פרווה ואת יכולה לעבוד לפי המתכון הזה: https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%9c%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9e%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%9d/%d7%a1%d7%95%d7%a4%d7%92%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%95%d7%94/
להמרה במתכון בנייה המקורי את יכולה לשים חלב צמחי כמו שקדים, סויה, שיבולת שועל במקום חלב רגיל ובמקום חמאה לשים מזולה/נטורינה וכו'.
היי, נראה מתכון מעולה.
יש אפשרות לשים ערק במקום ברנדי?
תודה, אסנת
אפשר כל אלכוהול