לביבות תפוחי אדמה. משאירים את ייסורי המצפון מחוץ למשוואה ובמשך כל שבוע החנוכה מטגנים ואוכלים סופגניות, לביבות ועוד מיני מטוגנים טעימים
חנוכה זה חג השמן! כן, אפשר לאפות לביבות וגם סופגניות וזה ייצא לא רע בכלל ואפילו טעים. אבל… למה צריך לחפש כל מיני תירוצים במקום פשוט להיכנע למוסכמות ולקלוריות ולאכול במשך שבוע אחד מטוגנים מכל הסוגים. אז נסיים את החג עם 2 קילו עודפים…אז מה?? המושג "חיים פעם אחת" מסתדר לי מצויין בשבוע חנוכה ואני מאמצת אותו כי איך אפשר חנוכה בלי לביבות מטוגנות? בלי סופגניות אמיתיות? בלי ספינג'? ובכלל כל מיני מטוגנים שהם טעימים רק בזכות זה שהם מטוגנים.
את לביבות תפוחי האדמה אני אוהבת להגיש עם מתבל שאני מכינה משמנת חמוצה וגבינה לבנה, מתבלת במעט מלח, מפזרת בצל ירוק קצוץ מעל להשלמת הטעמים וזהו!
מתחילים עם קילוף וגירור תפוחי האדמה והבצל, סחיטה טובה כדי להיפטר מרוב הנוזלים
מערבבים עם שאר המצרכים
מכינים לביבות בעזרת שתי כפות או עם הידיים ומטגנים בשמן עד להזהבה
הופכים ומטגנים מצד שני
לביבות תפוחי אדמה
לפני שמתחילים
- בעיקרון כתוב במתכון לקלוף את תפוחי האדמה. בפועל, אם הקליפה יפה אז רק לשטוף היטב, ולגרר עם הקליפה.
- הטיגון לוקח כמה דקות טובות. חשוב להקפיד על חום בינוני – נמוך של האש על מנת שתפוחי האדמה יתרככו מבפנים ויהיו קריספיים מבחוץ.
- בשלב מסויים תפוחי האדמה מפרישים המון נוזלים. לא להיבהל- רק לסנן אותם ולסחוט היטב את תפוחי האדמה או לחילופין להכין את הקציצות עם הידיים אחרי שסחטנו היטב את הנוזלים.
מצרכים להמון לביבות
- ½1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים
- 2 בצלים גדולים
- 5 כפות גדושות קמח (100 גרם)
- 4 ביצים
- מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- חופן פטרוזיליה קצוצה
להגשה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 כפות גדושות גבינה לבנה
- קורט מלח
- 1 בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)
- קולפים את תפוחי האדמה והבצל ומגררים אותם בפומפייה גסה (אני משתמשת בחלק שמיועד לגירור במעבד מזון).
- מניחים את הירקות במסננת עם כלי לקליטת הנוזלים מתחתיו.
- סוחטים כמה שאפשר עם הידיים את הירקות המגוררים.
- מוסיפים את שאר החומרים לקערה ומערבבים היטב.
- מחממים במחבת שמן בגובה של כ- 2-3 ס"מ.
- נעזרים בשתי כפות להכנת הלביבות.
- מטגנים משני הצדדים על להבה בינונית – נמוכה עד להזהבה יפה. צד ראשון לוקח כ- 10-15 דקות, הופכים צד ומטגנים עד להזהבה.
- מערבבים יחד את השמנת החמוצה והגבינה. מתבלים במעט מאוד מלח. קוצצים בצל ירוק ומפזרים מעל המטבל.
הכנתי את הלביבות והן יצאו מושלמות!!! נהנינו מכל ביס!! תודה רבה על עוד מתכון נהדר!
איזה כייף לשמוע לימור
תודה וחג שמחח
הכנו את הלביבות אתמול לכבוד ארוחה משפחתית, והן יצאו מ-ע-ו-ל-ו-ת. התלהבנו במיוחד מהשדרוג של מטבל השמנת והגבינה!
איזה כייףףף
תנסי לגרד מלפפון ירוק טרי עם הקליפה לתוך תערובת השמנת גבינה. מאוד טעים ורענן עם הלביבות החמימות.
היי אאילה,
ברור שטעים, תוסיפי לזה שום ופלפל שחור אבל זה משהו אחר לגמרי.