סופגניות כמו בקונדיטוריה מובחרת. קטנטנות אבל ממזריות וטעימות במיוחד. רכות ואווריריות כמו עננים, יחד עם ריבת תותים ביתית זה הביס המושלם
לא משנה כמה סופגניות שונות ומגוונות אני אכין כמו למשל ספינג', או סופגניות אפויות, בהדלקת נר ראשון של חנוכה חייבות להיות הסופגניות הקלאסיות המטוגנות ואני אוהבת להכין אותן קטנטנות וממולאות בריבת תותים ביתית כי אין כמו המסורתיות!! הפעם זו גרסה חלבית. לגרסה פרווה- היכנסו לכאן.
סופגניות כמו בקונדיטוריה מובחרת
לפני שמתחילים כמה טיפים להכנת סופגניות מוצלחות
- כל בצק שמרים מוצלח מתחיל בהמון המון סבלנות!!
- לישה נכונה, ארוכה יחסית, 10 דקות ליתר דיוק ורצוי במיקסר אלא אם כן יש לכם שרירי ידיים מפותחים.
- דבר שלישי שצריך כדי לקבל בצק שמרים מוצלח זה התפחה מספקת במקום חמים. לפחות שעה וחצי בחורף ובקייץ שעה. ואחרי שיוצרים את הכדורים מתפיחים שוב שעה או עד שהספוגניות ממש תפוחות (סבלנות!!)
- טיגון: סופגניות צריך לטגן בשמן עמוק על חום מאוד נמוך. אם יש מדחום אז לשמור על חום של מקסימום 170 מעלות ורצוי לשמור על חום של 160 מעלות. אם אין מדחום אז לחמם שמן על האש הכי נמוכה בגז ועל המינימום להבה שיש. לבדוק בעזרת כף עץ שיש בועות קטנטנות ועדינות סביב הכף. אם יש בועות גדולות אז השמן חם מידי. חום גבוה מידי ישאיר את הסופגנייה בצקית מבפנים.
- אם רוצים סופגנייה מפונפנת אז אפשר לטבול בגנאש שוקולד, בקרם לוטוס, בסוכר וקינמון ועוד ועוד, ממש מה שאוהבים. אנחנו אוהבים עם ריבת תותים ביתית.
כמות לכ- 25 מיני סופגניות
- 1/2 ק"ג קמח מנופה
- כף וחצי שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/4 כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
- 2 כפות ברנדי
- גרידת לימון מחצי לימון
- גרידת תפוז מרבע תפוז
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה רכה
- כ- 3/4 עד 1 כוס חלב פושר
- לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ולערבב היטב. יוצרים גומה בקמח ושמים בתוכה את הסוכר, הביצים, הווניל, הברנדי, גרידת לימון וגרידת תפוז. מתחילים ללוש במהירות נמוכה ותוך כדי לישה מוסיפים חלב בהדרגה. לשים 8 דקות. מוסיפים מלח ואת החמאה בהדרגה, כל פעם כף וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש, מעט דביק. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים שעה- שעה וחצי עד להכפלת הנפח. אחרי התפחה ראשונה מוציאים את הבצק למשטח עבודה. חותכים ריבועי נייר אפייה בגודל של כ -7*7 ס"מ שעליהם נתפיח את כדורי הבצק. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 40 גרם ליחידה (כן, אני שוקלת וכך כולן יוצאות בגודל אחיד). לעצב לכדור חלק ולהניח להתפחה על ריבועי נייר האפייה. מכסים עם מגבת נקייה ומתפיחים שעה לפחות או עד להכפלת הנפח (בחורף לוקח זמן ורק התפחה טובה תיתן לנו את הפס הלבן המיוחל). מחממים שמן בסיר בינוני לחום של 160-170 מעלות (רצוי לבדוק עם מדחום אבל אם אין אז לחמם על הלהבה הכי קטנה בגז ועל המינימום להבה). לשים 3-4 סופגניות כל פעם (כמה שנכנס בסיר בצורה מרווחת ולטגן בערך 2-3 דקות צד ראשון ואז להפוך ולטגן צד שני. להוציא רשת צינון, להזריק ריבה כשהסופגנייה עדיין חמה. לבזוק אבקת סוכר ולא לאכול את הכל 🙂 להשאיר גם לאחרים
חג חנוכה שמחחח!
באיזה קמח את אוהבת להשתמש עבור סופגניות?
של נפלאות מעולה וגם רב תכליתי של קאפוטו
היי, כשמכינים ב"סיר טיגון ללא שמן" (Ninja וכדומה), האם יוצא כמו בטיגון בשמן עמוק (פחות או יותר), או כמו אפוי (פחות או יותר)?
אין לי מושג כי לא ניסיתי אבללל אין שום דבר שגומה לטיגון בשמן עמוק
הכנתי היום, יצא מהמם. הבצק היה קצת דביק, הוספתי קצת קמח אחרי ההתפחה הראשונה כדי שיהיה נוח לעבודה. יצאו 22 סופגניות במשקל 50 גרם, בערך בגודל שמוכרים ברולדין. תודה על המתכון המוצלח!
שמחה מאוד לשמוע. אכן, כל קמח סופח אחרת את הנוזלים וגם מזג האוויר משפיע כך שסביר שיהיה צורך למנן את הנוזלים כדי לקבל בצק נעים לעבודה.
הוספתי קמח, ומיץ תפוז במקום ברנדי
עכשיו הם בהתפחה שנייה
צריך המון סובלנות.
תודה רבה על ההתייחסות חג שמח
זה קורה. תלוי בקמח ובמזג האוויר. גם לי יצא אתמול דביק. תוסיפי עוד בערך חצי כוס קמח תוך כדי לישה. אפשר לשים ערק. זה כדי למנוע ספיגה של שמן
אפשר להוסיף משהו אחר במקום ברנדי?
והבצק יצא לי ממש דביק ורך ?
זה כמובן זמן משוער. הסופגנייה קטנה ולכן מטגנים פחות זמן מהגדולות. בכל אופן להקפיד על חום מאוד נמוך כמו שכתבתי אחרת לא מיטגנות מבפנים. ןלישת הבצק מאןד חשובה וכן אפשר להקפיא
שלום! הטיגון של הסופגניה כתוב שצריך 1.5 דקות האם זה מספיק? והאם ניתן להקפיא את הסופגניות אשמח לקבל מענה תודה וחג שמח shila
כתוב. 25
כתוב. 25
שלום וחג חנוכה שמח! כמה סופגניות יוצאות ? אני אוהבת שיהיו קטנות . אשמח לקבל תשובה תודה shila