עוגות משפך Funnel cake הן מטוגנות שמכינים בפסטיבלים וקרנבלים באמריקה. הן כל כך קלות להכנה וכל כך טעימות שהכנתי אותן כמה פעמים בכמה גרסאות. המתכון פה הוא הגרסה המוצלחת ביותר לטעמי
4 ליטר שמן ויש עוד כמה ימי טיגונים לפנינו. אם יש חג שאני מחכה לו כל השנה זה חנוכה. בעיני הוא החג הכי טעים, אם כי הכי משמין. לא, אני לא מוותרת על המטוגנים, אחרי החג אני חוזרת למשמעת צבאית לא נוקשה :), קצת ספורט והכל חוזר למקום בשלום.
אז מה זה עוגות משפך ולמה הן נקראות כך?
אלו מטוגנות שמוכרים בארצות הברית בפסטיבלים וקרנבלים המוניים. הן נקראות Funnel cake (עוגות משפך) בשל צורת ההכנה שלהן. למעשה, מכינים בלילה דלילה ומוזגים אותה לשמן חם דרך משפך. אני העברתי את הבלילה לבקבוק לחיץ, זה ששמים בו רטבים בדרך כלל, חתכתי את הפייה כך שתהיה רחבה יותר וזילפתי לשמן.
האמת, שאני לא הכרתי את המטוגנות האלה. מי שהכינה אותן והעלתה תמונה מטריפה לאינסטגרם היא חיה אנוקה, המוכשרת בטירוף. כל תמונה שהיא מעלה עושה לי חשק לטרוף את המסך. ואז, תיארתי לנוביק שלי איך זה נראה והוא ישר ידע מה זה ואיך זה נקרא. נוביק מטורף על מתכונים אמריקאים והוא מאגר ידע בלתי נדלה של מתכונים מהעולם.
חיה הכינה את הבלילה עם מחית תפוחים. הכנתי את המתכון של חיה והוא יצא טעים מאוד, אבלללל, כיוון שזה מתכון שמכינים בשנייה וחצי, הכנתי בלילה נוספת בלי מחית תפוחים, מתכון של מרתה סטיוארט שאני מתה על המתכונים שלה, רק כדי לראות את ההבדלים במרקמים ובטעם. במבחן הטעם – שניהם מאוד טעימים, אנחנו בבית אהבנו יותר את המרקם של הבלילה בלי התפוחים וזו הגרסה שאתן פה. כנסו כאן לגרסה עם התפוחים.
עוגת משפך – Funnel cake
לפני שמתחילים
- 10 דקות, גג 15 הכנה – מהרגע שתכינו את הבלילה, תוך מקסימום 15 דקות יהיו לכם את המטוגנות הטעימות האלה שלא תוכלו להפסיק לנשנש.
- הבלילה צריכה להיות די דלילה במרקם כמו של קרפ צרפתי.
- את הבלילה שמים בבקבוק לחיץ שמיועד לרטבים, חותכים עם סכין את הפייה כך שתהיה רחבה יותר.
- את הבלילה מזלפים לשמן חם מאוד (190-200 מעלות) בתנועה סיבובית, בזרם מהיר כדי שהמטוגנות יתפסו מייד את הצורה. זה עניין של טכניקה ואחרי פעמיים שלוש מבינים את העיקרון ומשתפרים עם הזילוף.
- כמו כל דבר מטוגן, הן הכי טעימות כשהן חמימות, אבל, נשארו די קריספיות, בעיקר בקצוות וטעימות מאוד גם אחרי כמה שעות.
מצרכים לכ -12 מטוגנות (תלוי בגודל)
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס חלב
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפות שמן
- 1/2 כפית תמצית וניל/רום
- לטיגון: 1/2 ליטר שמן לטיגון
- להגשה: אבקת סוכר, פטל/תותים טריים
אופן הכנה
שמים בקערה את הקמח, אבקת אפייה, סוכר חום ומלח ומערבבים.
יוצרים גומה במרכז הקמח ושמים לתוכה את החלב, הביצה, השמן ותמצית וניל.
בעזרת מטרפה ידנית מערבבים את הבלילה היטב עד שהיא חלקה.
מעבירים את הבלילה לבקבוק לחיץ (חותכים את הפייה כך שתהיה רחבה יותר).
מחממים שמן לטמפרטורה של בין 190-200 מעלות (אם אין מדחום, מחממים שמן על להבה בינונית עד שהוא מאוד חם. הטיגון אמור להיות מאוד מהיר, משהו כמו בערך דקה וחצי כל צד).
מחזיקים את הבקבוק הלחיץ די קרוב לשמן ומזלפים את הבלילה בתנועות סיבוביות מהירות.
מטגנים כדקה וחצי, עד שהמטוגנות מזהיבות מאוד והופכים צד ומטגנים עוד כדקה.
מעבירים לנייר סופג. מכינים כך את כל כמות הבלילה.
להגשה: מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
האם ניתן לעשות אותן עם הצורה דל העוגיה המרוקאית. יש קורןצן כזה מיוחד בצורת פרח. שטובלים אותו בבלילה ושמים בשמן
היי איילה , לא ניסיתי. תנסי, יש מצב שכן. הבלילה מאוד דומה לזו של פנקייק