בקלאווה מבצק שומשום. אחת העוגיות הכי טעימות שיצא לי להכין. את הבצק פיתחתי תוך כדי שאני יושבת על המחשב בעבודה ורק הייתי צריכה להגיע הביתה וליישם אותו בפועל. אם אני פה כותבת את המתכון, זה סימן שהוא יצא מושלם ומיוחד
אנחנו מאודדדד אוהבים בבית שומשום! עוגיות שומשום עם דבש, בלי דבש, שומשום כחטיף או כזה שאני זורה על חלת השבת….וגם בסלט חסה אני שמה שומשום קלוי שנותן עוד טעם ומרקם מעולים לסלט. עכשיו, זה שאני מכורה לאפייה כולם כבר יודעים או לפחות הרוב…. אז כשאני יושבת לי בעבודה, שהיא עבודה על מחשב, מבזיקים לי כל הזמן כל מיני רעיונות לעוגות, עוגיות, תבשילים שאני מתכננת לנסות ולהכין ולרוב לא ממש יוצא לי, כי בבוקר, כשכוחי עוד במותניי אז אני מתכננת להכין מיליון דברים, בפועל, כשאני חוזרת הבייתה אחרי יום עבודה, כל מה שאני רוצה זה את הקפה שלי עם החצי ולנוחחחחח.
אז יש לי מלא דפים קטנים עם רעיונות שאני רוצה לנסות, את חלקם אני מקבלת כהשראה מדברים שראיתי ברשת ואת חלקם כהשראה מעצמי 🙂 🙂 כך קרה לי עם העוגיות המטריפות האלה שנוביק הגדיר אותן כ"גאוניות"…ממש מסוכנות, כמו גרעינים שאי אפשר להפסיק לאכול…
רק לצורך הפרוטוקול, חיפשתי וחיפשתי ברשת כדי לוודא שאין עוגיות כאלה ואכן לא מצאתי, אז אני יכולה להגיד בפה מלא שזו לגמרי המצאה שלי! אז לא לשכוח איפה ראיתם לראשונה את העוגיות האלה כשהן ירוצו ברשת 🙂 🙂 🙂
בקלאווה מבצק שומשום
מצרכים לכמות של 5 רולדות- יוצאות המון עוגיות
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים (בפעם הבאה אנסה עם מיץ תפוזים)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 ביצים
- כף גרידת תפוז
- 2 כוסות שומשום
- 1 ו-3/4 כוסות קמח רגיל מנופה
- 2 כוסות אגוזי מלך
- 1 כוס קשיו (שמתי לא קלוי)
- 1 כוס בוטנים קלויים
- 1/2 כוס פיסטוקים (שמתי לא קלויים)
- 1/2 כוס סוכר
- 7-8 כפות שמן קוקוס (אפשר לשים אותה כמות מסירופ הסוכר אבל שמן הקוקוס נותן גם טעם מדהים)
- גרידת תפוז
- 1 כוס צימוקים בהירים
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- לימון שלם פרוס דק דק
- מיץ מחצי לימון
- גרידת תפוז
- הבצק: לשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את השמן, המים, סוכר וניל, ביצים וגרידת תפוז ולערבל יחד היטב. להוסיף שומשום ולערבל. להוסיף קמח מנופה ולערבב רק עד שמקבלים בצק אחיד. הבצק דביק וזה בסדר גמור. לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר למינימום שעתיים.
- המלית: לשים במעבד מזון את אגוזי המלך, קשיו, בוטנים, פיסטוקים וסוכר ולטחון גס. להוסיף שמן קוקוס או סירופ סוכר וגרידת תפוז ולערבל יחד כדקה עד שמקבלים תערובת מעט דביקה.
- הסירופ: לשים בקלחת את כל החומרים יחד ולבשל 15 דקות על אש בינונית.
- הכנת העוגיות: לחלק את הבצק לחמישה חלקים שווים ועל משטח מקומח לרדד כל חלק לעלה דק דק. לפזר מהמלית על כל שטח הבצק ולגלגל לרולדה. בעזרת הידיים, למתוח את הרולדה לצדדים על מנת להאריך ולדקק אותה. להניח על תבנית תנור רגילה מרופדת בנייר אפייה ולחתוך את העוגיות, לא עד הסוף אלא רק עד האמצע (מעין סימון שיקל עלינו לפרוס אותן אחרי האפייה) לעוגיות קטנטנות ברוחב של 1.5 ס"מ. להכין כך את כל כמות הבצק ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות בטורבו 20-25 דקות עד שמקבלים צבע זהוב בהיר.
- מקררים מעט את הרולדות ופורסים לעוגיות. טובלים בסירופ כשהוא מבעבע על אש קטנה ל- 30 שניות. מעבירים לכלי אחסון. העוגיות משתבחות אחרי כמה שעות. הן סופגות את הסירופ ומקבלות מרקם מדהים.
היי
רוצה להכין לשבועות אפשר להקפיא?
היי חווה,
את יכולה להכין ולהקפיא
היי יהודית מתכונים מיוחדים ויצירתיים שאפו?האם אפשר לדעתך להכין את הבצק עם קמח ללא גלוטן? יצליח לדעתך? או שילוב קמח שקדים קמח קוקוס וכו… תודה אשמח לתגובתך
יכול להתאים נהדר לפסח וללא גלוטן
תודהה שרי,
האמת שאין לי מושג אבל שווה לנסות
היי יהודית, מתחשק לי להכין…
חושבת שיעבוד אם אסדר שכבות שכבות בתבנית אחת גדולה ואחר כך אחתוך לריבועים במקום לגלגל?
ועוד שאלה קטנה, לא ברור מתי מוספים את הצימוקים, מניחה שאחרי הטחינה של הפיצוחים במעבד מזון?
היי אור,
האמת שלא ניסיתי בטכניקה הזו ואין לי מושג. זה בצק שונה מפילו אבל יש מצב שייצאא טוב גם ככה
את הצימוקים לא טוחנים מן הסתם אז אחרי
הכנתי יצא מושלםםםםם
ישר כוח, מתכון מדויק להפליא ! סוף סוף מתכון פרווה המתאים לארוחה על האש לשומרי כשרות.תענוג להכין מתכון ברור וטעים.
תודה לך
תודהה אפרת
חג שמייחח
איזה מתכון מושלם!!!
אי אפשר להפסיק לאכול!!!
תודה ♥️♥️♥️
תודהה צבייה כייף שחזרת לספר
רק מוודאת שאמרתי לך כבר יותר מ10 פעמים שאת אלופה! עכשיו, אחרי שאנו מכורים לקרקרים (הכוסמין שלך) וגם הבצק הזה משגע, מה היית עושה כדי להפוך אותו לקרקר? האם להוריד את הביצים בלבד? או שצריך לאזן עם משהו…
מה דעתך
תודההה אוסנת. איזה כייףףף. התפרצת לדלת פתוחה. בקרוב מאוד יהיה קרקר שומשום
תזכורת קלה להבטחה ישנה 🙂 בברכת טו בשבט שמח!
עשיתי את העוגיות.טעימות ומפתיעות בטעם ובצורה!!!מהמםםם??????
איזה כייף שאהבת נעמי
תנסי עם ספרייט או סודה
היי רינה. לא הבנתי. מה לנסות עם ספרייט או סודה?
יצא בצק מדהים .עכשיו זה בתנור מחכה שיצא יאמיי?
איזה כייף .תודההה שחזרת לעדכן אותי
הי הבצק יצא עיסה ואין מצב להחזיק ביד
זה נוזלי מה אני עושה
הבצק חייב להיות במקרר לפחות שעתיים. ואני מקווה שהשתמשת בכוסות מדידה אוניברסליים
האמת, אין לי מושג למה…בצק קל ומעולה. השתמשת בכוסות מדידה אוניברסליות?? קיבלתי כבר תגובות מאנשים שהצליחו כך שהבצק בטוח טוב (מעבר לזה שאני הכנתי)
בוקר נפלא לך יהודית!
הכנתי אתמול את הבצק והיום מילאתי אותו גלגלתי אפיתי ולא הפסקתי לאכול. זה טעים כל כך. יאמיייייייייייייייייייייייי. אגב את הבצק רידדתי בין 2 דפי אפיה וזה היה ממש קל. מאמצת לי את המתכון. תודה !!!!!!!!
בוקר נפלא לך יהודית!
הכנתי אתמול את הבצק והיום מילאתי אותו גלגלתי אפיתי ולא הפסקתי לאכול. זה טעים כל כך. יאמיייייייייייייייייייייייי. אגב את הבצק רידדתי בין 2 דפי אפיה וזה היה ממש קל. מאמצת לי את המתכון. תודה !!!!!!!!
הכנתי את הבצק לפי ההוראות, קיררתי כמעט 4 שעות, היה קשה לרדד אחרי שהצלחתי לרדד לעלה בגלגול הבצק נקרע והלך לפח לצערי
איזה כייף לשמוע. מתיקות זה כמובן עניין של טעם וצודקת לגבי המלית. צריכה להיות גרוסה. לכן צריך להוסיף את שמן הקוקוס בהדרגה. שמחה שאהבת
עשיתי ויצא מדהים- הוספתי קינמון, הערה- לשים לב לא לערבב יותר מדי את המלית לי היא יצאה כמו ממרח, אומנם טעים בטירוף, אבל היה עדיף גס יותר. כמו כן הייתי מפחיתה קצת כמויות סוכר- אולי בסירוף
מתי?? אחרי האפייה? לפני??
הבצק התפרק לגמרי):
תודהה וויני. אז ככה: בבצק אין בכלל סוכר אז זה לא מתוק. אפשר כמובן לשים אבקת סוכר. ישר אחרי אפייה הן טעימות גם בלי סירופ. אבל….לדעתי אחרי יום לא יהיו טובות. את יכולה לדעתי להוסיף א. אפייה לבצק ואז נראה לי שזה יהיה בסדר בלי סירופ. חייבת לציין שהעוגיות בכלל לא ספוגות בהמון סירופ. מטבילים לשלושים שניות וזה מספיק. גם לא מתוקות מאוד. בקיצור אם בא לך תכיני ותעשי ניסוי. תמיד תוכלי לטבול בסירופ רותח…גם אחרי יום או יומיים.
לא ניסיתי. מתכון חדש לגמרי
ניראה מצוייןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
אני אשמח לנסות, אבל יש לי שאלה – חייבים את הסירופ
כי לפי המתכון ניראה לי שהעוגיות טעימות גם בלי, נכון?
נראה מעולה, אפשר עם קמח מלא?
ווא העוגיות נראות מגרות מאוד חייבת לנסות
תודההה אהובה שלי. מחכה ליצירה שלך
אלופה!!! רעיון מבריק ומקורי נראה מעולה וטעים ינוסה בקרוב מוכשרת !!!
שיחוק אמיתי!!! כל מה שאני אוהבת…ניראה מעולה♥
תודהה אהובה. כייף שבאת לבקר
אלופה!
הצילומים נהדרים
רעיון נפלא לבצק משומשום