אתמול בלילה התחשק לי עוגיות שומשום, אבל לא אלה עם הדבש שמכינים בדרך כלל למגשי חינה, אלא פריכות פריכות וקריספיות כאלה. אז בבוקר תוך כדי שאני מנקה את הבית לקראת ראש השנה הקרב ובא דמיינתי לי איך בא לי את העוגיות ופיתחתי לי בראש מתכון. כמובן שרשמתי מידות מדוייקות כדי שאוכל לשחזר אותו ולתקן אם צריך. אבל, האמת, יצא בול כמו שרציתי.אז….. רכים או פריכים?? אתם תחליטו! זמן האפייה יקבע איזה חטיפים תקבלו ואני מעדיפה קראנצ'יים
חומרים
- 2 כוסות שומשום קלוי (לקלות בתנור על חום של 150 מעלות. לערבב מידי פעם עד שמקבלים גוון זהוב)
- 1 כוס סוכר
- כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס שמן
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח
אופן הכנה
- לשים בקערת המיקסר את כל החומרים (את הקמח בסוף) ולערבב עד לאיחוד החומרים. הבלילה צריכה להיות ממש דביקה.
- לשטח בתבנית אפייה של תנור עם ידיים משומנות או רטובות מעט.
- לאפות 20 דק` בערך או עד שזהוב בחום של 170 מעלות.
- להוציא את התבנית מהתנור ולהוריד את החום ל – 150 מעלות.
- לצנן מעט, לחתוך לריבועים קטנים ולהחזיר לתנור לעוד 40 דקות בערך – למעשה אנחנו מייבשים את העוגיות ומקבלים עוגיות קראנצ'יות.
הערה: בעיקרון העוגיות מוכנות כבר אחרי 20 דק` אבל הן רכות ולא פריכות. אז מי שמעדיף רך מוותר על המשך התהליך והייבוש בתנור.
[…] השינוי שעשיתי לעומת המתכון המקורי של יהודית שנמצא כאן הורדתי מעט מכמות הסוכר והוספתי קינמון כי אני ממש אוהבת […]