יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
טארט אגסים בקרם שקדים ושטרוייזל
ראשי » מתכונים לט"ו בשבט » טארט אגסים בקרם שקדים ושטרוייזל

טארט אגסים בקרם שקדים ושטרוייזל

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 19 באוקטובר 2017 2 תגובות

טארט אגסים בקרם שקדים ושטרוייזל – אחד הטארטים הכי טעימים שתכינו. שילוב המרקמים והטעמים יוצר ביס מושלם ומראש אני ממליצה להכפיל כמויות.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
טארט אגסים בקרם שקדים ושטרוייזל

אם אתם כמוני מטורפים על טארטים, את הטארט הזה אתם חייבים להכין. גם יפה וגם טעים בטירוף! טארט אגסים בקרם שקדים הוא אחד הטארטים הכי אהובים אצלנו בבית ובכלל, אין אחד שלא טעם את הטארט הזה ולא התעלף במקום. השילוב של הבצק הפריך המושלם עם קרם השקדים המטריף והאגסים שמתבשלים להם במי וניל, זה אחד הדברים הכי טעימים שיש. אמנם יש כמה וכמה שלבים למתכון הזה, אבל באמת שכל שלב לוקח כמה דקות עבודה והתוצאה כל כך טעימה ומושלמת שאל תהססו בכלל ללכת על זה. אני ממליצה להכין כמות כפולה של אגסים וקרם שקדים כי הטארט הראשונה שתכינו תיעלם לכם עוד לפני שתספיקו למצמץ.

כשאני נכנסת לשוונג, אני מכינה כמה תבניות של  בצקים לטארטים ומקפיאה, כך שכשמתחשק לנו טארט, אני בשנייה וחצי מכניסה לתנור ואחרי חצי שעה אנחנו כבר בשלב הזלילה. הכנתי את הטארט הזה כל כך הרבה פעמים ורק עכשיו הצלחתי לצלם אותו באור יום וכמו שצריך. נשבעת שזה אחד הטעימים ואם אתם רוצים עוד מתכונים לטארטים היכנסו לכאן.

טארט אגסים בקרם שקדים ושטרוייזל

תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ

לבצק פריך

  • ½1 כוסות קמח רגיל
  • קורט מלח
  • 1 כפית אבקת סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 4 כפות מים קרים

לאגסים

  • 1 ליטר מים
  • 1 כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 1 כפית מחית וניל
  • 4-5 אגסים גדולים

לקרם שקדים

  • ½1 כוסות אבקת שקדים
  • ¾ כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות משקה רום/ברנדי
  • ½1 כפות קמח

שטרוייזל שקדים

  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • ¼ כוס קמח
  • ¼ כוס אבקת שקדים
  • 1/8 כוס אבקת סוכר

לפיזור 

  • 50 גרם שקדים חצויים מולבנים

אופן הכנה

  1. הבצק: שמים במעבד מזון קמח, מלח, אבקת סוכר וחמאה ומעבדים יחד 2-3 דקות עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים כמה שניות רק עד שהבצק מתגבש. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומאחדים אותו (לא ללוש אלא רק לאחד).  בעזרת מערוך מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח היטב, נעזרים בנייר האפייה כדי להעביר את הבצק לתבנית כך שהבצק יכסה את כל התחתית ואת הדפנות. בעזרת האצבעות מהדקים את הדפנות היטב. דוקרים את בסיס הבצק במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.
  2. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, אופים את הבצק 15-20 דקות עד שהבצק מזהיב מעט. מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות.
  3. האגסים: מכינים סיר עם מים, סוכר, מיץ לימון ומחית וניל ומביאים לרתיחה.
  4. קולפים את האגסים, חוצים לשניים ומנקים את הליבות מחרצנים. מניחים את האגסים מייד  בסיר  כדי למנוע השחרה.
  5. מבשלים את האגסים במשך כחצי שעה עד שהם רכים. מצננים את האגסים ומסננים מהנוזל.
  6. הקרם: שמים את אבקת השקדים, הסוכר, החמאה, הביצים, תמצית וניל, רום וקמח במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה.
  7. שטרוייזל שקדים: שמים בקערה את החמאה, הקמח, אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממוללים את החומרים יחד בעזרת הידיים עד שמקבלים פירורי בצק גדולים.
  8. הכנת העוגה: מורחים את הקרם על הבצק האפוי באופן שווה פחות או יותר.
  9. בעזרת סכין חדה פורסים את האגסים לפרוסות דקות לרוחב אבל משאירים את הקצה מחובר ושומרים על צורת האגס. בעזרת מרית מרימים את האגס ומניחים  אותו על הקרם. עושים כך עם כל חצאי האגסים.
  10. מפזרים בין האגסים את פירורי השטרוייזל.
  11. מפזרים את השקדים המולבנים.
  12. אופים את הטארט עוד 30-40 דקות עד שהקרם משחים. מצננים לחלוטין לפני שפורסים.
  13. מגישים בטמפרטורת החדר עם קצפת לא ממותקת או כדור גלידה וניל.

עוד כמה קטנות

  • אפשר לעשות שימוש חוזר בנוזל שבישלנו בו את האגסים.
  • אפשר להכין את האגסים מראש ולשמור במקרר שלושה  – ארבעה ימים.
  • אפשר להכין את הבצק עד לשלב האפייה הראשונה ולהקפיא  עד חודש.

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • גביניות עם פטל עגולות
    גביניות עם פטל ושטרוייזל שקדים עגולות ושמנמנות
  • חצ'פורי
    חצ'פורי מאפה גבינות גיאורגי מושלם
  • פחזניות קראמבל פיסטוק
    פחזניות קראמבל במילוי קרם מסקרפונה פיסטוק
  • עוגת שמרים עם שקדים ונוטלה
    עוגת שמרים מעוצבת במילוי קרם שקדים ונוטלה
אגסים טארט אגסים טארטים פירות שטרייזל שקדים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. אירית הגב 21 בינואר 2019 בשעה 11:15

    היי יהודית.
    תודה על השיתוף במתכונים המגרים והצילומים המושלמים. ממש השראה להיכנס למטבח ולהתחיל לעבוד.
    ניסיתי את הטארט אגסים. יצא טעים מאוד. אולם בזמן האפיה בתחתית התנור נותרה המון חמאה מומסת כנראה מהקרם שקדים. האם התופעה מוכרת לך? או שגיתי במשהו?
    מודה מראש על תגובתך

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בינואר 2019 בשעה 14:21

      היי אירית
      לא אמור לקרות. אין לי מושג למה. אולי התבנית או אולי לא הקפאת את הבצק לפני. הבצק לא משחרר חמאה. זה בצק פריך כמו של עוגייה

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס